Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polka11

pomozcie mi w nauce j,wloskiego

Polecane posty

chce wyjechac do wloch a nie umie jezyka czy ktos mi pomoze na forum chociaz podstawy

Gość ponętny włoch
no jasne ale proponuje zacząć od francuskiego

Gość bogaty polak
ale po co wyjeżdżać? jak jesteś młoda i masz atrakcyjne ciało to mogę cie sponsorować

Gość o maj gad
polka ty nie możesz pisac serio jeśli ktos pisze i oczekuje, że ktos na takim forum nauczy kogos jezyka obcego to albo żartuje albo jest głupi badź ograniczony idź lepiej do solarki, blond dziewczynko

Może trzeba zacząć od nauki języka ojczystego? Język włoski należy do trudniejszych języków i jeśli chcesz się go choć trochę nauczyć to proponuję książkę z serii "Ucz się sam".

Gość sponsor panienek
polka11 ---> pomogę Tobie

mnie uczył w sposób sponsorowany pewien niemiec, starszy troche był, za godzine nauki 15 minut seksu, tak sie umówilismy. po 20 spotkaniach całkiem nieźle juz sobie radzę. z seksem oczywiście :D

jesteście jebnięci. Włoski to prosty język, wymowa dla Polaków jest łatwa. Moja koleżanka po rocznym pobycie w Bolonii mówi super po włosku. Powodzenia!

widze ze niektorzy zrobili sobie przystanek w swoich wypocinach Zalozcie sobie swoj topik i wypisujcie swoje durnoty Moze ktos normalny podpowie mi z jakich materialow moglabym skorzystac lub zna adres na necie

Koleżanka koleżanki, wymowa owszem ale gramatyka nie. Uzgadnianie końcówek, czasy... Podam przykład: Czasowniki w języku włoskim dzielą się na trzy grupy w zależności od końcówek. Kończące się na 1. are, 2.ere, 3.ire. Dla każdej z tych trzech grup jest inny rodzaj odmiany, nie mówiąc o licznych wyjątkach. Sama jesteś jebnięta przedmówczynio. Autorko topicu - właśnie podałam ci pozycję z której możesz uczyć się podstaw. Książki z serii \"ucz się sam\". Dodatkowo proponuje \"zasowniki włoskie\"tej samej serii.

Ja sie uczę włoskiego od tygodnia już tak na serio.:) Ciekawe kiedy mi przejdzie:P To nie jest trudny język jak sie ma kilka płyt Ramazzottiego:D i 2 dobre książki: 1) wiekowy (z 1979 roku, ale to nie ma znaczenia) "Język włoski dla początkujących" Celeste Zawadzkiej i Marii Majdeckiej oraz 2) "LA LINGUA ITALIANA per stranieri" Katerin Katerinov i M.C. Boriosi Katerinov Obie są konieczne, bo ta druga jest w całości po włosku, ale większość nauczycieli włoskiego sie nią zachwyca - jest zbudowana logicznie. Jeśli nie znasz nikogo kto Ci może pomóc to powinnaś wesprzeć sie jakimiś kasetami może, żeby wymowe poznać. Ale ogólnie jak jesteś zdecydowana i uparta to dasz rade.:) Ze stron internetowych znam tylko tą http://www.wloski.ang.pl/forum.php ale nie używam jej, bo mnie nie zachwyciła. Pozdrawiam i powodzenia! 🖐️

W takim razie proponuje wysławiać się jaśniej wyrażająć negatywne opinie, gdyż odniosłam wrażenie, że między innymi i mnie w taki sposób określiłaś. Ale ok. Autorko - jeśli będziesz miała jakieś pytania to pisz, języka włoskiego zaczęłam się uczyć 7 lat temu, coś pewnie potrafię więc chętnie pomogę.

Gość jestem zła
italiano intervento ortaliono pierdolnieto ! czyli: włoch zgłosił na policji kradzież kurtki

Gość Maleństwo Smutne.
A jak powiedzieć: "Odezwij się do mnie. Smutno mi bez Ciebie." ? Pomóżcie, proszę :(

Gość Maleństwo Smutne.
Proszę :(

Gość lollaa
ja tez zaczelam nauke wloskiego wlasnie wczoraj :) zamierzam wyjechac tam w przyszlym roku wiec mam czas na nauczenie sie jezka. a Ty kiedy wyjezdzasz...? korzystam z ksiazki, ktora kupilam w ksiegarni jezykowej za 30 zl z kaseta i plyta dvd, dobrze zrobiona, mowia jak do blondynki, ale przynajmniej wszystko jest logiczne i oczywiste. ta ksiazka to "włoski w 1 miesiac" napisana przez Anne Braun, Marine Fredeghini i Paule Niggi, nieduza w zielonej okladce. :)

Gość sialalalalalalalalaa
moge podac podstawy :P UNO = 1 ;)

Gość trella morella
dziewczynko, nie nauczysz się jezyka włoskiego na forum :) -kup sobie książki do nauki gramatyki albo wypozycz takowe w bibliotece - w necie jest pełno stronek z cwiczeniami gramatycznymi, z regułkami itd, poszukaj przez google - słuchaj tewałki włoskiej, oglądaj włoskie filmy rany!!

dziekuje wszystkim ktorzy mi w jakis sposob podpowiedzieli pozdrawiam

Gość ktos _taki
hejjj

Gość Limba

ja sie zaczełam uczyć włsokiego w Pi School - bardzo fajne zajecia, niewielkie grupy, nauka jest bardzo owocna. Ta szkoła na prawdę to ciekawe odkrycie!