Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gugusia

uczulenie od smoczka?

Polecane posty

Gość Gugusia

Witam wszystkich. Mam poważny problem. Moja 13 miesięczna ma jakieś uczulenie wokól ust, czerwona plame, opuchniete usta.elocom pomogl na krotko, zmnow to samo.przypuszczam ze to od smoczka. a moze jaas inna przyczyna? spotkalyscie sie z czyms takim? prosze o pomoc,

Gość kretynstwo
NIE WOLNO!!!!!uzywac elocomu na twarzy u doroslych!!!! Tym bardziej dzieci!!!!!!!!

Gość gugusia
elocom przepisala lekarz. juz nim nie smaruje.nastwilam sie na nawilzanie.smaruje balneum. ale czy pomoze?

Gość Majka xxx
Spobuj krem E45 jest bez recepty, mojemu synkowi pomogl:))

Gość gugusia
a co to za krem i ile kosztuje/

Gość gugusia
podnisze,czy nie ma tu mam co ich dzieci maja taki problem???

Mój syn też tak miał. Alergolog stwierdził, że to zmacerowana skóra od smoczka i sliny. Kazała natłuszczać i nawilżać. A na dwór używac pod smoczek Bepantenu lub Sudocremu. po kilku dnich przeszło.

Gość gugusia
karolinaw, czy ta plama u Twojego synka sie luszczyla??? bo mi to wyglada na egzeme, niestety. nawilzam, natluszczam. dzis byla caly dzien bez smoka,ale w nocy pewnie ie obudzi z placzem i bedzie chciala smocia. karolina,opisz dokladniej kat e zmiany wygladaly u synka.dzieki.

U Maksa skóra wokół ust wygladała jak owiana przez wiatr, nie wiem jak to opisać, taka sucha, jakby liszaj ale nie aż tak. A kremu nakładałm tak, że aż miał biało wokół ust.

Gość gugusia
upupupu

Gość zzzzzzxxxxxxxxxxxxxxxxxx
co stosować?poradzcie

Gość musisz przetrzec mu jego
moczem, na pewno pomoze mowie to serio.

Autorko:) powiedz od kiedy Twoja mała otrzymuje produkty mleczne, typu serek, czy jogurt. Zastanów się czy nie zbiegło się to w czasie z pojawieniem się plam. Może to być rodzaj nadwrażliwości na produkty mleczne. Oboje moich dzieciaków tak miało. Potem im przeszło. Podaj wapno w syropie przez kilka dni i odstaw na chwilę serki. Dziwne by było gdyby dopiero teraz miała uczulenie na smoczek, chyba że zmieniłaś na nowy od innego porducenta