Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noctulica

świecowanie uszów- słyszeliście o czymś takim?!

Polecane posty

Gość noctulica

napiszcie jeśłi wiecie gdzie można to zrobić i czy można to tez w domu sameemu zrobic?!

ja swiecuje sobie uszy co jakis czas. para swieczek jest po ok 7 zl czasem drozej.robi sie to cyklicznie. np 3 raz w odstepach kliku dnoiwych nawet tygodniowych a pozniej dluga przerwa. trzy razy dlatego ze za kolejnym razem wiecej wychodzi woskowiny z uszu. potrzebna jest do tego 2 osoba ktora trzyma swieczke.nic nie boli tylko takie dziwne uczucie jest jak wychodza wieksze kawalki:) pozdrawiam

Gość aaaaaaaaaaaa
po co to się robi???

Gość wrrrrrrrr
na czym to polega???

Gość wrrrrrrrr
aha, USZU, pisze sie 'uszu'

Gość dwef
na czym to polega??????????????

Gość noctulica
uszu....no faktycznie:) jak pisałam to mi cos nie pasowalo:) dzieki:) florciaa -----> gdzie świece mozna dostac?? apteka?!?

w polsce to jedynie an targach od wahadelka do gwiazd (w gdansku) lub innych z medycyna naturalną...ponioc swietne na zatoki i uszy...a juz na pewno lepsze nzi antybiotyki...

Gość biała orchidea
Pewnie ze słyszałyśmy.

Gość oczywiscie ze slyszlalam
a nawet sama robilam cos takiego. Te swiece to nazywaja sie koncze, sa z woksu pszczelego i oczyszczaja zatoki, wyrownuja cisnienie w uszach. Mozna je kupic w sklepach z naturalna zywnoscia lub zielarskich.

Gość ToJa tez robie sama w domu.
Wreszcie mnie przestalo ucho bolec a meczylam sie od roku.

metoda archaiczna choć ponoć skuteczna. Głupotą jest brakiem higieny dopuścić do zalegania woskowiny. Nowsza metoda: kroplami otinum rozmiękczyć woskowinę i iść do laryngologa by odpowiednią strzykawką z wodą wypłukał tę woskowinę.

Gość zybi33
Nie radziłbym używania plukania strzykawka z woda,znam przypadki uszkodzenia ucha środkowego,zastosuj świecowanie to bezpieczniejsza metoda,mozesz tez powtórzyc na drugi dzień,wspaniale też relaksuje i znosi napięcia,bóle głowy ,migreny,szumy,nieżyty nosa,przeziębienia,polecam!!!

Gość kasiada
Hej! Tez robilam i z perspektywy czasu moge stwierdzic, ze moje bole migrenowe sa jak zwykle bole glowy i bardzo rzadki (twu twu! ) Co wazne! Na rynku jest pelno podrobek! Oryginalne swiece nazywaja sie HOPI ( jak plemie Indian, od ktorych pochodza), sa wykonane z wosku pszczelego, zakonczone sa ustnikiem (w wew.) Polecam i zycze zdrowia!

Piesek- to wlasnie nadmierna higiene w tym przypadku moze byc szkodliwa - zyszczac uszy patyczkami wpycha sie woskowine do srodka, chcac niechcac.