Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgg

Mając SKYPE trzeba miec jakis program antywirusowy?

Polecane posty

Gość jhgg

Zainstalowałam SKYPE anie mam zadnego programu antywirusowego i cos mi sie zaceło chrzanic w kompie tzn wszytsko sie ''muli'', a pozatym jak dzwonie do kogos na SKYPE to za kazdym razem zaraz po kilku sekundach rozmowy rozłącza mnie

duza odwaga !! siedzisz w sieci i nie masz anty vira???? Skyp nie potrzebuje oddzielnego...Twoj problem prawdopodobnie to za mało pamieci RAM dlatego komp sie porusza ja mul na lyżwach...Wylacz kilka programów Ktorych nie potrzebujesz by otwieraly sie w autostarcie powinno pomóc...

Gość NO JA JESTEM LAIKIEM
JESLI CHODZI O KOMPA,a ta pamiec RAM to inaczej pojemnosc dysku moze? ciagle wyskakuje mi komunikat ze na dysku C zabrakło miejsca:) nie wiem o co chodzi

Gość NO JA JESTEM LAIKIEM..
aha , no jeszcze tego nie rozumiem co mi napisałas"Wylacz kilka programów Ktorych nie potrzebujesz by otwieraly sie w autostarcie powinno pomóc...''- nie wiem o co chodzi dokładnie,,mozesz mi napisac tak na chłopski rozum??

Ram to pamiec operacyjna a nie pojmnośc dysku na poczatek wkasuj coś zbednego z dysku C wylaczenie progarmu z auto to kliknij start- uruchom w okienku wpisz msconfig i kliknij uruchamianie pózniej odhacz programy których niepotrzebujesz zaraz po wlaczeniu kompa

Gość NO JA JESTEM LAIKIEM..
1, 96 GB- taką mam pojemnosć dysku, moze to za mało?kurcze ja sie naprawde nie znam

Miałam ten sam problem jak zainstalowałam sobie nową wersję skype 2.0 . Kolega powiedział, że to prawdopodobnie przez mojego anty wirusa (za słaby). Czasami jak rozmawiam ze znajomymi z Niemiec to też mi przerywa choć teraz nie tak często jak kiedyś. Z innymi zagranicznymi kontaktami nigdy tego nie miałam. Poza tym jak możesz mieć kompa bez żadnego antywirusa. Przecież można sobie nawet ściągnąć z netu za darmo. Zawsze to coś.

1.96 GB ?????? tyle to ma moja mp3 chyba masz na mysli 1.96 wolnego miejsca !!! cholera to jakis wkret haha moj syn ma gry ktore potrzebują 4 giga Nie moge pomóc w takim wypadku

Gość NO JA JESTEM LAIKIEM..do Paris
a moze wiesz jak sciagnąc program antywirusowy (do SKYPE) z internetu za darmo??

Gość ponawiam
:)

Gość Do autorki -
"ciagle wyskakuje mi komunikat ze na dysku C zabrakło miejsca nie wiem o co chodzi" Komputer jest niczym twój pokój z róznymi szafami na ciuchy. Np. wyskakuje Ci komunikat że w "szafie C" masz za mało miejsca. Wobec tego musisz wyrzucić z tej szafy te "ciuchy których kuż nie nosisz" aby zrobić w niej więcej miejsca. Możesz tesz przenieść "ubrania z szafy C" do tej szafy w której jest więcej miejsca ;) Kiedy wchodzisz w ikonę mój komputer to przy kazdej "szafie" masz napisane ile twoje rzeczy zajmują miejsca.

Gość Do autorki -
sorry za głupie błędy Miało być: kuz = już tesz = też :O

Masz małą pojemność dysku i brakuje Ci miejsca na nowe programy. Dysk nie może być zapchany do końca, musi miec trochę wolnej przestrzeni, by dobrze funkcjonował komputer.

Moje zdanie: 1. nie ma antywirusa do konkretnego programu, 2. kiedyś były dyski o takich pojemnościach i to było dużo 3. RAM (ang. Random Access Memory) - jest to podstawowy rodzaj pamięci cyfrowej zwany też pamięcią użytkownika lub pamięcią o dostępie swobodnym. Zawartość niektórych pamięci RAM jest tracona w momencie zaniku napięcia zasilania, dlatego wyniki pracy programów muszą być zapisane na jakimś nośniku danych. RAM jest stosowany między innymi jako pamięć operacyjna komputera (montowany do gniazd na płycie głównej), jako pamięć niektórych komponentów komputera (np. kart graficznych, dźwiękowych), 4. Twardy dysk – jeden z typów urządzeń pamięci masowej, wykorzystujących nośnik magnetyczny do przechowywania danych. Nazwa twardy dysk (hard disk drive) powstała w celu odróżnienia tego typu urządzeń od tzw. miękkich dysków, czyli dyskietek (floppy disk), w których nośnik magnetyczny naniesiono na elastyczne podłoże, a nie jak w dysku twardym na sztywne. Dla dysków twardych najważniejsze są parametry: pojemność, szybkość transmisji danych, czas dostępu, prędkość obrotowa talerzy (obr/sek.) oraz MTBF, 5. to wielkość dysku, czyli ile max. danych można zmieścić takim dysku 6. aby system poprawnie dziłał potrzebuje pewnej ilości wolnego miejsca na dysku, które służy do tymczasowego zapisywania danych, w WindowsXP jest to ponad 200MB 7. poszukaj programów z których nie korzystasz i te odinsaluj, a jeśli się na tym nie znasz to poproś o to kogoś kto się zna żeby nie było tak, że nie uruchomi ci się komputer 8. mulenie - to objaw za małych wymagań w stosunku do zalecanych przez producenta programu i stąd ten objaw, 9. jako antywirusa polecam NOD32 PL będzie w poniedziałek z KomputerŚwiat (gazeta co 2 tygodnie - z płytą po 4,90zł), tam będziesz mieć wszystkie informacje co i jak zrobić tj. zainstalować ten program 10. widocznie musisz postarać się o nowszy komputer, bo ten już ledwo pracuje

Gość czy te oczy mogą kłamać
ja mam avast. wydaje siębyc dobry

Gość orlane
Miałam avast i był kiepski przepuścil wirusy i w ogóle nie mogł sobie z nimi poradzić, ale niektórzy sobie chwalą. Teraz mam właśnie NOD 32 i jest super jak narazie zero wirusków od paru miesięcy

Gość czy te oczy mogą kłamać
Póki co nie narzekam, ale odpukac, może soie ściągnę jeszcze twojego anty.

Gość a co myslicie
o antywirusie Kaschperski???

Gość A to można
mieć na przykład 2 antywirusy??

Gość A to można
naprawdę.Zawsze myslałam,że nie ale nie znam się na tym

Dlaczego nie można mieć 2 antywirusów? Nie jest zalecane używanie dwóch programów antywirusowych ponieważ doprowadza to do niestabilności systemu i problemów z uruchomieniem sie systemu. Dzieje się tak gdy włączone są dwa monitory rezydujące w pamięci, które w tym samym czasie próbują przeskanować ten sam plik.