Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała orchidea

PŁASKI BRZUCH

Polecane posty

Gość biała orchidea

Chcę mieć płaski brzuszek. Znacie ćwiczenia na ta partię ciała? A może jakieś z taką dużą piłką? Albo dieta? Kto chce mieć płaski brzuszek niech sie przyłączy do ćwiczeń:) Ja wiem narazie tyle ze dobre są oczywiście...brzuszki, ale trzeba uważac na kręgosłup...

Gość okt
6weidera

Gość dla mnie najlepszy
a ja bym chciala tylko cos na dolne partie brzucha,bo tylko z nimi nie moge sobie dac rady...reszta jest ok...moze ma ktos jakis sposob??

Gość biała orchidea
paulinaaaa a jakie dokladnie cwiczenia wykonujesz? bo ja chce sie dowiedziec jakie sa cwiczenia itp ktore stosujecie i daja efekty...

Gość fria
6 weidera jest naprawde dobra po miesiącu regularnych cwiczen masz drabinke na brzuchu

Gość 6 weidera
??? a co to jest?

Gość FRIA
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego. Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu. I tak : 1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu Cwiczenia 1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do kąta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie. 2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego, z tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg. 3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są przy skroniach , a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami. 4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są na skroniach jak w ćwiczeniu trzecim. 5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek). 6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane

Gość biała orchidea
Dzikuje bardzo. Od jutra bede stosowac. Czy te cwiczenia daja efekty i kiedy najlepiej je wykonywac.

Gość fria
najlepiej rano na czczo ewentualnie wtedy kiedy nie jestes po jedzeniu jezeli cwiczenia bedziesz wykonywac regularnie i prawidlowo tak jak jest tam napisane to po 2 tyg są juz efekty ale najlepiej poszukaj w googlach strony ze zdjeciami jak to sie robi

JA KIEDYS TEZ MARZYŁAM MIEĆ PŁASKI BRZUCH I ROBIŁAM BRZUSZKI DZIENNIE PO 100 I SIE UDAŁO, MAM PLASKI I UMIEŚNIONY? A TERAZ ROBIE PO 50 PRAWIE DZIENNIE:-)

Gość fria
to dziwne bo ja robilam po 300 dziennie i mi sie nie udalo WYROBIC miesni:D A TO NIESPRAWIEDLIWE

Gość biała orchidea
Na ktoryms z innych tematow wyczytalam ze jak sie wczeniej w ogole nie cwiczylo brzuszka to 6 weidera nie wiele zdziala...to prawda?

Gość tak tak tak tak
prawda,bo nie bedziesz robila dokladnie,tak jak byc powinno,bedziesz sie meczyla,bo twoje miesnie bzucha sa nie przyzwyczajone do cwiczen. Zacznij od czegos innego.

LEPSZE SĄ 8 MIN ABS NIZ TA 6 WEIDERA. JA TYMI PIERWSZYMI WYROBIŁAM SOBIE BRZUCH JAK ATLETKA W 2 MIECHY. TERAZ TYLKO DBAM O MIĘŚNIE POWTARZAJĄC CWICZENIA CO 2 DZIEN. NO I POLECAM TEZ FILMIK- JA CHCE MIEC TAKI BRZUCH. DZIEWCZYNY NA MOIM TOPIKU TEZ TO CWICZĄ I SĄ ZADOWOLONE:-)

Gość tak tak tak tak
a co to jest te ABS??co to sa za cwiczenia??

Gość marciami
6 weidera naparwde daje efekty!!! po 3 tygodnia zauwazylam jak zaczyna sie zarysowywac dolan partia brzucha;) cudo :) potem tylko aldnie opalic i miodzio :) a co to s ate abs??

Gość biała orchidea
Jesli ktoś może napisać jak się ćwiczy ten ABS to byłabym wdzieczna.... 2 miesiace i pieknny brzuch!? WOW! ja tez tak chce...

abs to filmik 8 minutowy- cwiczymy szybko i intensywnie, nieprzerwanie na wszystkie partie mięśni brzucha. * minut moze to niewiele ale gwarantuję ze taka seria niezle daje w kość....i pozwala utrzymać i wyrzezbić mięśnie.

Gość co to jest pilates

Gość wsypka
Cześć !!! Szukam filmików z serii 8 abs na pupę i nogi - jęsli ktoś zna stronki z kórych mogłabym ściagnąć te ćwiczenia byłabym wdzięczna !!! Te stronki które sie powtarzają w postach już są nie aktywne - pisze że plik już usunięto z serwera . A najlepiej jeśli ktoś mi poda stronkę z której mogę ściagnąć torrenta z tymi ćwiczeniami. Będę wdzięczna !!!

Gość hej hej
a masz może jeszcze ten filmik na brzuszek:>? z góry dziękuję

Gość Paulinaaa
Ja poprostu próbowałam jusz wszystkiego. I nic. :( kiedyś miałam 85 sm obwodu brzucha potem miałam 65 cm..potem znowu spadła. Kto potwierdzi, ze jeżeli będę robić po 300 brzuszków dziennie to w tygodniu będę miała płaski brzuszek??

Gość Gośka W.B.
Heja jestem tu pierwszy raz!JA zaczęłam ćwiczyć brzuszki zaczęłąm od 100 i z każdym dniem o jedno mniej.Chciałabym sie dowiedzieć czy to skutkuje(bo chce mieć płaski brzuch)Czekam na info od Was:-*

Gość Gośka W.B.
A no właśnie co to ten ABS??:D:D idziewczyny jak beziecie mogły to mi doradzcie coś na temat poprzedniej notki.Bardzo mi to potrzebne:D

Gość Gośka W.B.
A no właśnie co to ten ABS??:D:D idziewczyny jak bedziecie mogły to mi doradzcie coś na temat poprzedniej notki.Bardzo mi to potrzebne:D

Witam Od tygodnia ćwiczę 6 weidera - pare dni temu zaczela ćwiczyć ze mną moja dziewczyna :) Ćwiczonka są suuper bardzo fajnie wzmacniaja tą partię mięśni. mam tylko jednen dylemat. Bylo mówione że ćwiczenia sie robi pod rząd bez przerw. Więc może ktos mi wyjaśnić po co podzial na serie (skoro robić mam 3 serie po 6 powtórzeń = 18 to czy można zrobić 18 powtórzeń i już czy jdenak robić te przerwy :S po kazdej 6 (bo jak inaczej odzielić serie od siebie. Czy może jeszcze inaczej robić po jednej serii z każdego ćwiczenia (ćw 1 - 1 seria, ćw 2 - 1 seria, 3... a potem ćw 1 - 2 seri, ćw 2 - 2 seria...) Do Gosi W - spróbuj 6 weidera na prawdę niezłe. Na górze tego tematu jest wszystko ladnie opisane .