Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klarciaaa

Włoski na piersiach

Polecane posty

Gość ooolkaa
Ja też mam ten problem... usuwam je pensetką, jest ich coraz więcej ale tylko nieliczne są grube i czarne i to właśnie tych się pozbywam... Wąsiki również mam, ale ich pozbywam się u kosmetyczki woskiem, a ścieżkę na brzuchu golę maszynką... Też nie rozumiem dlaczego w żadnej gazecie nic nie było na temat 'zbędnego owłosienia'... bardzo długo myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, a tu się okazuje, że dużo z Nas ma ten problem... Z tego co tu czytam, to żadna z Nas nie umie sobie z tym do końca poradzić, także głowa do góry a pensetki w dłoń... smutne, ale prawdziwe....

Gość malibu z mleczkiem
witam w klubie:) dziewczyny a czy zauwazylyscie u siebie rowniez: lekki tradzik / cykl menstruacyjny powyzej trzydziestu dni / miesiaczki w miare regularne lae nie co do dnia / duze wargi sromowe mniejsze / wloski wokol odbytu ??

Gość Sander1994
Ja tez mam Problem rosna mi male wloski na calym ciele ... ja jestem ciemna brunetka i wstydze sie takich rzeczy myslalam ze to tylko ja tak mam ale widze ze i kilka dziewczyn jak macie jakies rady prosze pomózcie mi!!;(

Gość duszmenka
czy w czasie dojrzewania dłuższe, ciemne włoski są normalnie i znikną?

Gość xxxxxxxxxxxd.
własnie, odpowiedzcie proszęę. ja tak samo mam 13 lat i te włoski .. a jestem szatynką.. na dodatek wokol sutkow są jakies brązowe plamki..:( . nie wiem co to bo przeciez nigdy , nie wyrywalam pęseta ani nie depilowalam... wiec skad one i co to w ogole?

Gość Przygoda 9999
Słuchajcie ja mam 15 lat i wloski wokól sutków, ale dla mnie to nie aż taka tragedia, najbardziej wstydzę się włosków wokól dekoltu, jeszcze rok temu nie były takie widoczne, ale teraz jest lato i mam ich sporo i są czarne!!!! To jest tragedia!!!!! Czy one znikną!!! Wiem że może to być zwiążane z okresem dojrzewania ale gdy się skończy to one przestaną rosnąć!!! Depilowałam je woskiem ale poźniej dostawałam strasznych czerwonych, swędzących krostek!!!!!!!!!! Proszę o pilną odpowiedź!!!!!!!!

Gość asdfghjkloiuytredfghjmnbn
Włoski wokół sutków rosną, ponieważ kobieta ma za dużo jakiegoś męskiego hormonu. Trzeba poprosić ginekologa, myślę, że przepisze jakieś tabletki (z tym, że będę to hormony, więc jeśli chcesz takowe przyjmować, to będzie po sprawie). Pozdrawiam.

Gość 2200339987
Te włoski mogą świadczyć o zaburzeniach hormonalnych. Najlepiej zgłosić się do endokrynologa lub gina i zbadać poziom testosteronu. Ale jak nie ma nieprawidłowego owłosienia na ciele to może być to defekt kosmetyczny, który nie poddaje się leczeniu i trzeba tylko depilować. Nadmierne owłosienie u kobiety to hirsutyzm, jest tu gdzieś topik o tym.

Gość Wie dobrze888
Ja kupiłam dzisiaj rozjeśniacz Sally Hansen, który jest przeznaczony do nóg, ramion i czegoś jeszcze :P. Kosztował aż 39 zł. Mówię aż, bo znajdują się w środku 2, czy 3 turbki , szpatułka i miseczka. Nie wiem na ile to strarczy. Najpierw zrobię próbę uczuleniową a później jak wszystko będzie ok. nałoże na dekold. Opowiem o doświadczeniu^^. Pozdrawiam wszystkich ^^

Gość poprostu facet
Drogie Panie ja też u swojej partnerki znalazłem takie włoski jest ich 1 na jednej piersi i drugi na 2 piersi i czy ta wizja mnie przeraża? Sadze że nie ponieważ kocham nią taka jaka jest i jeśli miałoby jej to zaszkodzić to wole żeby tego nie usuwała A po za tym Czy ja jestem idealny? sadze że nie i wiele rzeczy bym mógł poprawić w swoim wyglądzie Wiec dla czego mam oczekiwać od kogoś idealności skoro sam nie jestem idealny :)

Gość Ailee
Dziewczyny skąd to znam ;/ Sama zauważyłam ostatnio u siebie włoski (a mam 17 lat) i coraz bardziej mnie to denerwuje. Na piersiach mam kilka ciemnych i więcej jasnych co prawda mało widocznych włosków, mam kilak ciemnych między piersiami no i co gorsza rosną mi włoski na brzuchu. Wybieram się z tym do endokrynologa ale jakoś jestem pewna jego odpowiedzi i wyników badań. Mój tata jest bardzo "owłosionym" Człowiekiem i podejrzewam, ze przejęłam to w genach niestety. Włoski na brzuchu po prostu golę, na piersiach wyrywam te ciemniejsze pęsetką. Jakoś daję radę. Trzymajcie się dziewczyny i nie dajcie włoskom . P.S. Co do facetów. Jeśli was kochają to pokochają takie, jakie jesteście i to czy macie kilka włosków więcej czy mnie na prawdę nie zrobi im różnicy. :)

Gość buu :
MALIBU Z MLECZKIEM : dokładnie tak. To o czymś świadczy? :o Ja mam po ok. 20 włosków w okół każdego sutka, w tym kilka naprawdę ciemnych ;//. Póki co wyrywam pensetą i depilatorem, ale włoski wrastają, robią się podrażnienia. Zastanawiam się nad depilacją prądem, czy jest ona bezpieczna dla tych okolic? A może są jakieś inne sposoby na trwałą depilację tego owłosienia, w zakresie 100zł?? Bo laserowa chyba o wiele droższa.

Gość Zaniepokojona:(
Witam Was. Mam podobny problem włoski na piersiach. Na jednej mam 10 a na drugiej 12 są czarne i niektóre mają po ok.3cm. Na początku ich nie było. Miałam tylko jasny meszek i kilka większych. Postanowiłam je wyrwać peseta bo mi przeszkadzały. Żałuje bo potem wyrosły większe i ciemniejsze. Mam tak na piersiach i poniżej pępka. Słyszałam ze wyrywanie wokół brodawek może powodować raka. Teraz ich już nie wyrywam tylko przemywam woda utleniona. Podobno rozjaśnia i po niej włoski staja się słabe i wypadają. Ale to jest bardzo długi i żmudny proces. Użyłam ostatnio Sally Hansen ok. 40zl faktycznie wybiela i włoski są białe ale jak dalej rosną to są znów ciemne. Mankamentem jest to ze duże ilości tej mieszanki się zużywa. cale opakowanie na 3 zabiegi starcza. Nie chce ich mieć więcej wiec nie będę ich wyrywać a resztkę kremu zostawię na gorsze czasy. Mam chłopaka ale o tym jeszcze nic nie wie. Kiedyś zauważył 1 włosek nad ustami coś powiedział i zrobiło mi się przykro..wiec gdyby się dowiedział o piersiach i brzuchu nie chciałabym widzieć jego reakcji. Na razie to ukrywam nie wiem jak długo..myślę żeby iść do ginekologa albo endokrynologa. JESTEM Z WAMI!!!

Gość kolejna z tym problemem
Witam Was dziewczynki. Dzisiaj byłam u ginekologa na kontroli ogólnej, cytologia itp. Przy okazji poruszyłam temat nadmiernego owłosienia. Pani doktor powiedziała , że taka już moja osobowość i mogę je przycinać, ale skoro tak mnie to męczy to dała mi skierowanie na pobranie krwi i zbadanie testosteronu. Na pobranie pójdę w środę, potem zapiszę się ponownie na odebranie wyników cytologii i poziomu testosteronu. Zobaczymy co dalej... Co do wyrywania to nie polecam, sama kiedyś tak zrobiłam. Miałam ze trzy, cztery włoski, wyrwałam i teraz mam ich dużo i o wiele dłuższe i ciemniejsze. Mam nadzieję , że uda mi się zwalczyć ten dosyć uciążliwy problem. Wsparcie psychiczne mam od swojego chłopaka, któremu absolutnie to nie przeszkadza. Aczkolwiek przeszkadza mi. Dodam też, że mam włoski pod pępkiem i "wąsik" również. Ale co do tego to zdecyduję się chyba na ten wybielacz do włosków na twarzy. Pozdrawiam.

Gość wlosowawtawlosa
witam Was Drogie Panie :) ja tez jestem owlosiona, i wstydze sie przyznac bo na klacie-pomiedzy piersiami takze mam. Strasznie mi wstyd i wiem ze to oblesne :/ chyba nigdy nie odwaze sie na blizszy kontakt z facetem ale chodzi o to ze ja faktycznie mam nieco podniesiony testosteron, tylko ze tabsy wogole nie niwelowaly problemow ktore mialby byc rzekomo od tego nadmiaru i nie wiem co robic :/ a ja wyrywam woskiem miedzy biustem (ale mam ten biust, prawie nic) i z sutkow peseta pozdrawiam , zycie jest mega niesprawiedliwe

Gość anielicaaaaaa
ja tez tak mam ale na calym ciele i jest to raczej taki "meszek":D:D tez mam to na dekolcie lekko i chyba najlepsze poki co jest na to slonce bo troszke to kamufluje. moze dodam ze do tego jestem super brzydka na prawde to moze to wam podniesie samoocene:) Pozdrawiam!

Gość jjjkkk
hej ja zawsze mialam te wloski wokol sutkow, miedzy piersiami i wokol pepka. Wyrywam je pinceta co jakis czas ale nie ciagle. moj maz je widzial od poczatku i mu wogole nie przeszkadzaja. bardzo duzo kobiet ma ten problem, i rzeczywiscie jest to genetyczne i nie da sie z tym nic zrobic. wyrywanie pinceta nie powoduje raka - pierwszy raz slysze hehehe trzymajcie sie dziewczyny, napewno jak mezczyzna Was kocha nie bedzie mial nic przeciwko :) powiedzcie im ze wiele kobiet tak ma i jest to noramlne ;) pozdrawiam! Ps a czy Wy tez macie cykle powyzej 32 dni?

Witajcie - zajrzałam tu bo mam podobny problem, lecz po czytaniu wielu wpisów, bardzo zdesperowanych, smutnych i emocjonalnych (choc sama tak to odbierałam), doszłam jednak do wniosku że trochę przesadzamy z przeżywaniem tego "nieszczęścia".. Rozejrzyjmy się wokół siebie, i cieszmy sie że mamy tylko takie "nieszczęścia" a przede wszystkim że jesteśmy zdrowe. To nie problemy mają negatywny wpływ na nas ale NASZE PODEJŚCIE DO NICH! - a to tylko od nas zależy. Chciejmy więc mimo to być szczęśliwe i wolne od tego co nas nęka - lub raczej od tego czym same się przygniatamy. Jesteśmy kobietami i chemy być piękne "z każdej strony"-to normalne, ale to co przetrwa to piękno kobiecej duszy!

Witajcie - zajrzałam tu bo mam podobny problem, lecz po czytaniu wielu wpisów, bardzo zdesperowanych, smutnych i emocjonalnych (choc sama tak to odbierałam), doszłam jednak do wniosku że trochę przesadzamy z przeżywaniem tego "nieszczęścia".. Rozejrzyjmy się wokół siebie, i cieszmy sie że mamy tylko takie "nieszczęścia" a przede wszystkim że jesteśmy zdrowe. To nie problemy mają negatywny wpływ na nas ale NASZE PODEJŚCIE DO NICH! - a to tylko od nas zależy. Chciejmy więc mimo to być szczęśliwe i wolne od tego co nas nęka - lub raczej od tego czym same się przygniatamy. Jesteśmy kobietami i chemy być piękne "z każdej strony"-to normalne, ale to co przetrwa to piękno kobiecej duszy!

Gość owlosiona-w
mamy,mamy wloski na piersiach :D cykl 26 dni, trądzik to norma mimo wieku (26 lat)

Hej wszystkim czytelniczką tej strony:) Przeczytałam wszystkie wypowiedzi... Również myślałam że jestem sama z tym problemem:/ Czuje się strasznie nie komfortowo... Moim zdaniem mam bardzo nadmierne owłosienie... W okolicy sutków w miejscach intymnych jak i na twarzy czy też na plecach brzuchu... Mam partnera nie umiem powiedzieć mu o swoim problemie... I boję się że tego nie zaakceptuję... Nawet myślę o rozstaniu z nim mimo że jest dla mnie strasznie ważną osobą i cholernie mocno Go kocham... Owszem z sutków przycinam ale jest ich coraz więcej i są coraz to mocniejsze...:/ I naprawdę nie wiem co robić... Myślałam dużo o solarium bo włoski stają się mniej widoczne... Ale niestety mam problemy zdrowotne i nie mogę chodzić do solarium czy też nie mogę brać żadnych leków tego typu... Hormonalnych itp. Nie wiem naprawdę co robić:(

kurcze ja tez mam ten problem. od poltora roku problem narasta, cykle zawsze mialam powyzej 30 dni i sporo wloskow le malutkich teraz sa "zdrowsze" ciemniejsze i sa wszedzie. tradzik na plecach i przetluszczanie sie wlosow i skory. co to moze byc????? bo lekarze olewaja problem....:-(

Ja mam cykl powyżej 37dni:/ Też mam trądzik na plecach pojawia mi się również na szyj między piersiami:( Przetłuszczają mi się bardzo włosy:( Nie wiem co się dzieje z moim organizmem:(

Gość kak
pojedyncze włoski można wyrwać pęset. Ale jeżeli jest ich więcej to skontaktuj się z lekarzem, bo owłosienie na piersiach może być sygnałem zaburzeń hormonalnych.

Wiem że można ale jest ich potem coraz więcej i są mocniejsze... Ale ja muszę unikać jakichkolwiek leków:/ Ale mam to chyba genetyczne:( Naprawdę jestem w kropce.

Gość może macie dziewczynki
pcos i dlatego hirsutyzm (wąsik owłosienie brzucha piersi pleców)

Gość andy138
Ja też mam ten problem.... Włoski pod pępkiem i na piersiach... A na dodatek jestem w ciąży i nie potrafię sobie wyobrazić jak będę karmić tymi owłosionymi cyckami?! :( I mój brzuch...powinnam się cieszyć z rosnącej piłeczki,a tymczasem ubolewam nad ilością włosów(czarnych) znajdujących się na nim :( to jest straszne i wygląda okropnie...:(

Gość lus
hej. Mam ten sam problem jak wy. Wloski na piersiach i miedzy piersiami. Fakt ze przed wyrywaniem bylo ich mniej. Na szczescie na piersiach nie ma takiej tragedii , wyrywam je i mam spokoj. Niestety czasem jakis na zlosc sie wrasta ale i z tym daje radę . Bylam u mojej pani ginekolog i pierwsze co kazala mi zbadac poziom testosteronu. Tazke jak teraz bede w moim miescie, lece na badania. A tak w ogole dziewczyny jezeli macie pare czy nawet kilkanascie wloskow wokol sutkow czy miedzy piersiami to mysle ze najlepszym lekarstwem na zmiane myslenia i przestania robienia z tego strasznej tragedii bedzie odcinek rozmow w toku. Mieli kiedys wlasnie taki temat ... ja po jego obejrzeniu ucieszylam sie pierwszy raz z moich włoskow. Bo tam to dziewczyny mogly mowic o dramacie jak musialy cale sie golic, rece , klatka piersiowa, plecy a wlosy juz na drugi dzien byly bardzo widoczne. Tazke moze czasem sprobujmy nietragizowac ... bo to tylko wlosy a na wlosy jest pełno sposobow.

Gość dam Ci radę
Czytam te forum, i mam kilka uwag: 1. To, że ktoś ma włosy wokół sutków to nie wynika tylko z nadmiaru męskich hormonów, w 90% przypadków jest hirsutyzm idiopatyczny, nie związany z żadnymi zmianami hormonalnymi. Urodziłyśmy się w takiej a nie innej strefie klimatycznej i mam to zapisane w genach ( te włoski wiele tysięcy lat temu pomagały przetrwać zimę). Na potwierdzenie tezy podaję przykład, spójrzcie na mieszkańców Afryki oni są praktycznie w ogóle pozbawieni owłosienia, podobnie jak Indianie (u Indian nawet mężczyźni są całkowicie pozbawieni włosów). 2. Ktoś pisał, że ma 37 dniowy cykl, jeśli tak jest to MARSZ DO LEKARZA, problemy z cyklem wynikają z nadmiaru androgenów, które wytwarzają jajniki, przysadka mózgowa oraz kora nadnerczy 3. Zastanawia mnie dlaczego wy badacie testosteron? Mam nadzieję, że to pomyłka i zapomniałyście dopisać, że chodzi o wolny testosteron. Bo jeśli kazano wam badać tylko zwykły to jest to błąd. Istotny jest tutaj testosteron wolny, tylko on jest aktywny biologicznie i może za ten stan odpowiadać. 4. Z problemem radzę się udać do endokrynologa, a najlepiej ginekologa-endokrynologa, bo najlepiej korzystać z wiedzy ludzi którzy się o tym uczyli. 5. Jeśli już macie ten problem to lepiej żeby był to problem nie związany z żadnymi zmianami hormonalnymi, wynikającymi np. z PCOS, takie zmiany leczy się całe życie, ma się problemy z zajściem w ciążę, gdy męskich hormonów jest za dużo. 6. Piszecie, że macie trądzik i bardzo szybko przetłuszczające się włosy. Tak też się przejawia hirsutyzm. 7. Nawet jeśli lekarz zdecyduje się przepisać tabletki antykoncepcyjne wykazujące działanie anty androgenne, to wiedzcie, że to nie rozwiąże problemu na zawsze. Na to nie ma cudownego leku, można stosować tabletki, maści, kremy, które przyniosą ulgę ale tylko na jakiś czas. 8. Włoski te mogą zniknąć w okresie przekwitania, gdy androgeny gwałtownie spadają, bądź zupełnie odwrotnie zaczną się dopiero wtedy pojawiać. 9. Dziewczyny głowa do góry, są kobiety które mają brodę jak mężczyźni i to one mają powód do niepokoju. Z problemem tym zmaga się praktycznie każda kobieta , ale żadna się nie przyzna że wyrywa czy depiluje sobie włosy tu i tam. Strefy takie jak: wokół brodawek, kresa biała, broda, lędźwie, to miejsca w których mieszki włosowe są bardziej wyczulone na androgeny znajdujące się w każdym kobiecym organizmie (gdyby nie one byłybyśmy łyse). Pozdrawiam

Gość khfdghn
jak mam doła to zawsze szukam wiadomości na temat włosów (tak mam je na piersiach no i nie tylko) jak je usuwać i czy ktoś też ma podobny problem i i ciesze się że jest internet i wiem że nie jestem sama . także dziewczynki musimy sobie jakoś radzić, głowa do góry i każdej z Was dziękuje za każdego posta na tej stronie, jak nic zawsze podnoszą mnie na duchu.