Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martushia1986Lublin

obrączki... co mowia jubilerzy?

Polecane posty

Gość lentilka7
a my kupilismy z bialego juz jestesmy po slubie jakis czas i teraz tylko raz w roku oddajemy obraczki do jubilera zeby nam je przeczyscil i wygladaja swietnie, a jak ktos pisze ze wygladaja jak srebrne to sie po prostu nie zna, bo nie wygladaja...

jak my kupowaliśmy obraczki to przy kazdym modelu była informacja o ile rozmiarów mozna zmienjszyć a o ile zwiekszyć. i np nasze mozna zmniejszyć o jeden rozmiar a zwiększyć o dwa. były modele których nie można np zmniejszać ale można zwiększyć, albo takie z którymi nic się nie dało zrobić. wygląda więc na to że zależy to także od konkretnego wzoru (mówię tu tylko o łączonych oczywiście)

Gość czarna koala
sprawny jubiler poszerzy i dwukolorowe obrączki jak będzie trzeba. i nie, białe złoto nie wygląda jak srebro. jak kieys pisałam - całe życie nosiłam srebro, pierścionek zaręczynowy dostałam z białego złota i JEST różnica. jak ktoś nie widzi, to sorry, ale widać się nie zna :P

Gość bfbfbfbfbfbfbf
Widać złoto złotu nierówne, bo mój pierścionek zaręczynowy z białego złota ani się nie wyciera, ani nie niszczy. I obrączki też będziemy mieć całe z białego. Nie podobają nam się łączone wymyślne wzorki, są mało eleganckie i często małe trwałe (widzę u różnych osób).

kupowalismy obraczki w sobote-jubiler odradzal laczone zloto,bo ciezko potem powiekszac itd. polecal tradycyjne. wybralismy w koncu zlote zloto z dwoma rowkami malymi,ale wiemy,ze jakbysmy chcieli je poprawiac to niestety sie nie da zachowac wygladu (tzn rowkow). trudno,zobaczymy w praktyce :) laczone mi sie nie podoba,taki mam gust. pierscionek zareczynowy mam z bialego zlota,poki co trwaly ;)

Wiem że jest wyraźna różnica pomiędzy złotem białym a srebrem, mam pierścionek zaręczynowy z białego i po 1,5 roku wygląda świetnie i nic sie z nim nie dzieje.

z tego co ja słyszałam (opinie różnych jubilerów) to obrączki z łączonego złota, z kamieniami i wzorami jest problem z powiększeniem. Osobiście jestem zwolenniczką białego złota, nie podobają mi się na obrączkach żadne wzory to na pewno...ale tak białe złoto jest bardziej podatne na rysy niż żółte po za tym żółte bardziej się błyszczy raczej zdecydujemy się na klasyczne, chciałabym białe ale one po jakimś czasie będą wyglądały jak srebrne..(mam pierścionek i widzę) i mam dylemat:O

freedom pierścionek z białego złota mam 2 lata fakt nic się z nim nie dzieje, nie zdrapuje się (słyszałam, że czasem białe złoto jest rodowane po czasie się ściera i jest żółte), ale nie wygląda jak złoto tzn. jak go dostałam to każdy przyglądał się ale nie dostrzegł różnicy między białym złotem a srebrem..i ja wiem że zwykła osoba też nie dostrzeże tej różnicy. Nawet nie wiem czy jubiler oglądając na palcu umiałby ocenić, nie sądzę.

BlackCoffee chyba mamy podobny pogląd na ten temat: podoba nam się białe ale pod względem trwałości i z myślą o tym że to ma nam służyć do końca życia wybierzemy żółte. Ja nie chce diamentów i wzorków. Jeśli zdecyduje sie na żółte to bardziej podoba mi się ten jaśniejszy odcień :)

a więc są różne odcienie żółtego złota? pierwsze słysze........w takim razie ja też skłonię się najjaśniejszym, ale jesteś pewna>

Gość lentilka7
a co to za problem oddac do zakladu jubilerskiego obraczke albo pierscionek z bialego zlota na polerke, nie sklamie w samym zakladzie trwa to pare minut i swieci sie jak nowy, na kazdym pierscionku i obraczce odklada sie mydlo i inne pirdoly, przeczyscic kazde zloto trezba od czasu do czasu, drogie panie czy biale czy zolte o bizuterie tez trzeba dbac

BlackCoffee ja nie jestem znawcą więc nie chce Cie wprowadzać w błąd. Dziś widziałam u lekarza kobietkę, która miała prostą obrączkę, szeroką i odcien złota nie był ani żółty ani biały, więc trzebaby się zapytać fachowca. Nawet ładnie to wyglądało bo nie kojarzyło mi się z zółtym złotem, które mi przypomina ( bez urazy) stare babcie :D nio niestety taki mam gust.

Gość zaobrączkowany wkrótce
My kupiliśmy z żoną proste obrączki. http://impressimo.pl/3-obraczki-slubne Przypadły nam do gustu. W rzeczywistości wyglądają duuużo lepiej. Przy jednej pomyliłem rozmiar i zmienili mi bezpłatnie. Myśle, że sprawę zmiany rozmiaru trzeba dać specjalistą, a nie kombinować. To zbyt drogie rzeczy, żeby je spaprać. Wcześniej kupowałem tam miarke jubilerską, a później pierścionek na zaręczyny.