Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

do..kikat222 witam..cie:-)a..gdzie..milals..robiona..operacje?i..z.jakiego.. rozmiaru..na..jaki..zmiejszylas..piersiaki?pozdrawiam:-):-)

Gość kitkat222
zmniejszałam z DD do małe C / duże B (jeszcze w sumie dokładnie nie wiem;), stanik sportowy - pooperacyjny mam B, a normalny bede mogla przymierzać za miesiąc). operacje robiłam w gdańsku.

\"Zmniejszałam z DD do małe C / duże B \" Oj, dziewczyny... ;)

Gość kajaja8
best_bra - tak ladnie doradzalas w sprawie stanikow tym ktore takiej rady potrzebowaly a teraz znow cos zbaczasz. Ja tez zmnejszalam o tylko 2 rozmiary - no i co w tym dziwnego? Przy mojej posturze dodawaly mi optycznie wiecej masy, byly nierowne (stanik pomagal tylko jesli jedna piers sie podnioslo ramiaczkiem do gory, ale przez to wygladala na wieksza) a do tego jak sie rozebralam to sutki ''patrzyly'' na podloge. Dezaprobata na tym forum juz nie pomoze, tylko wsparcie w podjetej decyzji. Pozdrawiam

Gość kajaja8
best_bra - postanowilam dokladnie przeczytac linki przez ciebie podsylane. Jesli pozwolisz to chcialabym sie podzielic kilkoma uwagami: - zdjecia ''po'' prezentuja piersi duzo lepiej niz ''przed''. Podnosza je, ukladaja na dobrym miejscu - jednak przez t piersi wydaja sie wieksze - ten efekt jest rowniez sugerowany jako optyczne powiekszane piersi, - jesli chodzi o asymetrie i zmniejszenie nie widze niestety niczego czym moglabym sobie pomoc jesli nie zdecydowalabym sie na operacje - znalazlam taka uwage jesli chodzi o pomoc stanikiem na zwieszone piersi: cytuje ''...jedyną zmianą był rozmiar noszonego stanika. Obecnie jest on o trzy rozmiary miseczki większy niż dwa lata temu. Dzięki noszeniu odpowiedniej bielizny piersi ujędrniły się i uniosły tudzież wróciły z emigracji - spod pach, a nawet z pleców - dokąd były wcześniej spychane przez zbyt ciasny stanik...''' Pomijajac fakt ze bardzo obwisle piersi przez noszenie tylk stanika nie odwroca postepu grawitacji, sutki sie rowniez same ne zmiejsza -nie rozwiazuje to rowniez problemu checi posiadania mniejszych a nie wiekszych piersi. No i ostatni problem - wlasna samoocena - bo zdjecie stanika i spojrzenie w lustro niestety oznacza konfrontacje ze smutna rzeczywistoscia...

Gość kitkat222
nie wiem, może nieektórym DD się nie wydaje takie duże, widzę że są tu dziewczyny z J i K. ale ja mama bardzo szczupłą sylwetkę i wyglądało to bardzo nie proporcjonalnie, no i optycznie pogrubiało. no i piersi były obwisłe. poza tym obciążało kręgosłup. bluzke fajną wybrac to był koszmar, nic nie leżało jak powinno, nie mówiąc już o stroju kąpielowym 70DD, na dodatek do tego majtki rozmiar 36, gdzie ja takie coś dostane. darowałam sobie i nie kupowałam od lat. mój problem wydawal się mniejszy od tych co mają F, G, H ... ale wcale tak nie było, przeszkadzało mi to okropnie, wstydziłam si enieraz z domu wychodzić i byłam w stanie zmniejszać nawet do małego A ale doktor mi to odradziła, bo żeby kształt stożkowy zachowac i nie wyglądały jak naleśniki, powiedziała że lepiej do dużego B,to i tak mały rozmiar. aha, nie wspomniałam też, że moje piersi były też troche nierówne, prawa to w sumie D, lewa DD.

kikat...ja..tam..cie..rozumiem..dla..kogos..jakies..tam..DD..mysli..sobie WYMYSLA..DZIEWCZYNA..a.dla..Ciebie..koszmar!!!!DDdla..kogos.. szczuplego..co..nosi..36..to..olbrzymie!!zreszta..watpie..ze.jakikolwiek..chirurg..by..Cie. chirurg..by..cie..zoperowal..jakby..uwazal..to..za.nie..potrzebne!fajnie. najwazniejsze..ze.jestes..zadowolona!!!!:-);-);-)pozdrawiam

Gość rena3
Dziewczyny ja mam tak samo:jestem niskiego wzrostu i szczupła a miska E,poprostu tragedia,nic nie moge na siebie ładnego kupic,zadnej bluzki a gdzie tu strój kąpielowy,cały czas sie krępuje i nie potrfie sie "TYM" nie przejmowac (zapomniec),ale za niecałe dwa tyg juz będe miała normalne piersi i wreszcie będe mogła życ normalnie....

Gość kitkat222
też czekałam na to jak na zmiłowanie. i żałuje, że wcześniej na to nie wpadłam, dawn juz mialam to zrobić, ale jakoś mi to nie przyszło do głowy, głupich diet próbowałam, na piersi to na nic sie zdało.

Gość kitkat222
kasia75E/F dzięki za zrozumienie. jest dokładnie tak jak piszesz :). gdybym nie potrzebowała tej operacji, to wydałabym te pieniądze na co innego. zdaje sobie sprawę, że może dziewczynom co mają mieseczki G czy H to może i trudno zrozumieć, ale ja się nie tym nie przejmuje, bo wiem jak ja się czuje psychicznie i fizycznie, nie ma porównania.

Gość yolanda_jk
Dziewczyny dziękujcie Bogu, że macie mozliwość zmniejszenia piersi. Ja mam 48 lat i dopiero teraz mogę sobie na taki zabieg pozwolić. Rozmiaru nie podaję ponieważ nawet lekarz jak mnie zobaczył to sie zmartwił. Rozpoczynam procedurę podejścia do operacji refundowanej przez NFZ. Wygląd i samoakceptacja to dopiero połowa zmartwienia. Najgorsze są dolegliwości związane z ciężarem piersi. Ja od trzech lat jestem na lekach przeciwbólowych - ramiona i kręgosłup. Więc niech nikt kto nie jest w posiadaniu dużych piersi nie potępia kobiet próbujących sobie ulżyć. Pozdrawiam wszytkie babki przed i po operacji.

kajaja8 O samoocenie i samej chęci posiadania mniejszego czy większego biustu już nie raz pisałam, i setny raz powtarzam, że rozumiem taką motywację zmniejszenia biustu :) Ale problemem jest to, z czego ta chęć zmniejszenia często wynika: wiele kobiet decyduje się na operację przede wszystkim z powodu niedogodności, jakie ich zdaniem powoduje biust \"w rozmiarze DD\", nie wiedząc (a często nie chcąc przyjąć do wiadomości), że te problemy owszem, wynikają z DD - z do DeDe dobranego rozmiaru stanika (biust wisi na ramiączkach zamiast się opierać na obwodzie, co powoduje bóle karku, kręgosłupa, odparzenia i tym podobne atrakcje; zmiana biustonosza i o ile nie ma trwałych deformacji to to wszystko „magicznie znika. A źle podtrzymany biust oczywiście traci też jędrność...) ;) Co do większych piersi w dobrym staniku: na pewno? Ja tu http://tnij.org/85ddzmena70h czy tu: http://tnij.org/70j widzę biusty optycznie sporo mniejsze, a do tego lżejszą i zgrabniejszą sylwetkę :) A obwisłe piersi zmiana stanika (+spanie w biustonoszu) może baaardzo poprawić: http://tnij.org/bvw7 \"Najwyraźniej dobroczynny wpływ konstrukcji biustonośnej nie kończy się w momencie, gdy zdejmujemy wieczorem stanik - możemy dzięki niej trwale poprawić swój wygląd!” – to dokończenie tekstu, który zacytowałaś ;) == kitkat222, biust w dobrze dobranym rozmiarze z miseczką DD (odpowiednik polskiej E) nie może być duży! To jest różnica ok. 12-15 cm w obwodach, wymiary na np. 70DD to ok. 78/92 cm (pod biustem mierzone ciasno, na wydechu, w biuście swobodnie). Tu masz przegląd kilkunastu różnych rozmiarów, od 65D po 70J: http://stanikomania.blox.pl/2008/07/Alfabet-8222Stanikomanii8221.html Naprawdę Twoim zdaniem te dziewczyny z 75F, 65DD, 70H mają ogromne piersi wymagające zmniejszania? Już pomijam fakt, że większość prezentuje rozmiarówkę brytyjską, i w kontynentalnej, w Triumphie to o kilka-kilkanaście misek więcej (70J to kontynentalne 70R-S). A jak Ty masz bardzo szczupłą sylwetkę to rozmiarem dla Ciebie na pewno nie był obwód 70, tylko 60 z miską sporo większą niż mityczne DD ;) === kasia75E/F DD dla kogoś szczupłego? Proszę, szczupła dziewczyna nosząc 60DD: http://tnij.org/a7kt Co ona ma zmniejszać?? Jeszcze szczuplejsza z 60F (polskie 60H): http://tnij.org/60_f - też się tylko na redukcję kwalifikuje? :O === A strojów kąpielowych do miski J brytyjskiej i od obwodu 60 (bikini, tankini, jednoczęściowe – do wyboru, do koloru) jest zatrzęsienie teraz, nie narzekać, tylko się wymierzyć i kupować: http://www.bravissimo.com/products/swimwear http://tnij.org/dbz3

Gość 65J
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy............. trochę przeginacie laski... ja mam 65J i zmiana stanika z 70G na 65J dala mi duuuuuuuuuuuuuzo! ale sorry 70DD??!! ja jak mialam D czy DD bylam wniebowzieta mialam wtedy zajebiste piersi!! i zeby na to narzekac??????? teraz tez nie mam zlych jak mam dobry stanik to i piersi wydaja mi sie mniejsze... wydaje mi sie ze niektorym osobom ktos niezle namacil w glowie... gdybyscie mialy wsparcie od strony rodzicow i innych osob to nie wiem czy mialybyscie takie podejscie jakie macie... ja "odziedziczylam" piersi po babci i jakos z tym zyje! jakis rok temu bardzo ciezko bylo znalesc mi stanik dlatego nosilam zle rozmiarowo ale teraz juz ok stroj kapielowy tez na siebie znajde bez problemu... ja tez jestem szczupla, wazylam 52 kg wzrost 174 cm i tez glownie piersi bylo mi widac no zycie... szczerze... inni maja gorsze problemy, ktorych nie da sie rozwiazac! i kalectwa ktorych nie da sie wyleczyc!

Gość kajaja8
best_bra - wciaz jednak mam niedosyt jesli chodzi o twoje uwagi. Poniewaz koncentrujesz sie bardzo na optycznym zmniejszeniu piersi (lub zwiekszeniu), poprawie ich wysokosci itd. Rozumiem ze jest wiele kobiet noszacych zle dobrane biustonosze. I wiele z nich bedzie nosilo takie staniki cale zycie, nawet z tego powodu ze dobre staniki sporo kosztuja. Widzisz, ja ze swojego doswiadczenia uwazam ze rozmiar sam w sobie to czesc problemu. Tak jak pisalam asmetria jest nie do rozwiazania stanikiem - nie w sposob aby rozmiar wydawal sie mniejszy. Rozmiar brodawek rowniez. Az mi sie smutno robi jak pamietam upychanie brodawek w staniku prawie pod pachy...wiesz jak to jest? Bo dla mnie jako mlodej kobiety jest nie tylko wazne aby piersi wygladaly JAKBY BYLY mniejsze ale zeby one faktycznie byly mniejsze, lzejsze, mniej obwisle, rowne, ksztaltne kiedy wlasnie tez stanik zdejme... Latami spalam w staniku bo inaczej te moje ''placki'' sie dziwnie ukladaly i bolaly. Nie chce juz spac w stanikach. Jaka to przyjemnosc dla mnie samej i meza? A dodam jeszcze na koniec, ze zgadzam sie z toba, ze wiele kobiet (w tym rowniez ja) czesto zle oszacowuje swoj rozmiar piersi. Tylko ze jak patrze na modelki z podeslanych przec ciebie zdjec to dochodze do wniosku ze moj rozmiar przed operacja to wcale nie byl F ale raczej H... yolanda_jk - wspolczuje ci bo mi sie udalo operacje przeprowadzic 19 lat wczesniej niz tobie. Nameczylas sie kawal zycia. Trzymam kciuki. rena3 - tobie rowniez powodzenia, nie pozalujesz decyzji. kitkat222 - u mnie bylo tak samo, odchudzanie zadnego efektu na piersiach nie dalo. A rozmiar, jak ktos jest wysoki, mocniej zbudowany to inaczej wygladaja duze piersi u takiej kobiety. Jak dzieczyna jest niska to ten sam rozmiar wyglada jak balony. Dlatego masz racje, to bardzo indywidualna sprawa miseczka miseczce nie jest rowna... :-)

Gość kajaja8
best_bra - Strasznie sie rozpisalam...A tak naprawde na zakonczenie podaje link - tak mniej wiecej wygladaly moje piersi przed (plus asymetria). Moje ''po''wygladaja jeszcze sporo lepiej niz to zdjecie po prawej stronie. Az zal patrzec. A mialam 29 lat... i szczuplejsza posture. Pozdrawiam. http://www.orangecountycosmeticsurgery.com/picture-templates/breast-reduction-female/benh1/AP/t01a.jpg

Kajaja8, ale ja naprawdę te powody wizualne rozumiem :) Wiem, że z subiektywnym spojrzeniem na swoje ciało się dyskutować nie da, jeśli ktoś jest przekonany, że jego nos/uszy/oczy/piersi są \"nie takie\", jeśli nienawidzi wyglądu jakiejś części swojego ciała, to będzie dążył do operacji i ją zapewne zrobi. I wiem, że, nawet jeśli stanik bardzo poprawi kształt biustu, to ciągle może komuś nie wystarczyć, bo stanik trzeba zdjąć... Z tym absolutnie nie walczę! Ale są też kwestie obiektywne i to o nie mi chodzi. To to, co w wypowiedzi Yolandy: \"Wygląd i samoakceptacja to dopiero połowa zmartwienia. Najgorsze są dolegliwości związane z ciężarem piersi. \" Bo te dolegliwości, o których ona pisze (ból karku i kręgosłupa, rowy w ramionach od ramiączek, odparzenia, bolesne podskakiwanie piersi przy każdym kroku) są spowodowane nieodpowiednim rozmiarem biustonosza, nieodpowiednim podtrzymaniem biustu. Uprzedzam: ja świetnie sobie zdaję sprawę, że np. w jej przypadku trudno jest dyskutować, dobre staniki można w Polsce kupić dopiero od kilku lat i w dodatku ciągle wiedza o nich jest bardzo mało rozpowszechniona. Dziewczyna przez lata nosiła złe biustonosze, bo innego wyboru nie miała i najprawdopodobniej dorobiła się przez to trwałych zmian zwyrodnieniowych w kręgosłupie. Ale nawet w tym przypadku warto - nie, koniecznie trzeba! - wymierzyć się i rozejrzeć za nowym rozmiarem stanika, żeby ten zmaltretowany kręgosłup odciążyć do czasu operacji (jeśli taka będzie) i nie pogłębiać problemu. Za to nie rozumiem dziewczyn, które są młode, które wybór już mają, które mają dostęp do informacji - i które uparcie wczepiają się w stereotypy \"ogromnego biustu DD zmniejszanego na małe C\". Na zalinkowane zdjęcie szczuplutkiej dziewczyny z 60DD pewnie dostanę odpowiedź, że to fotomontaż czy \"dziwna rozmiarówka\", bo przecież „DDdla..ko gos.. szczuplego..co..nosi..36..to..olbrzymie” :D :o Tu jeszcze wrócę do Twego zmniejszenia o 2 rozmiary: ile cm miałaś w biuście wtedy, a ile teraz? Bo dwa rozmiary miseczek to jest różnica 4-5 cm w obwodzie w biuście :) Mnie naprawdę klawiatura swędzi jak czytam o tym ogromnym DD czy gigantycznym G-H... Dlaczego? Bo z jednej strony mnie to śmieszy: sama noszę 65F (w polskiej rozmiarówce to jakieś 65H) i jeśli do czegoś mój biust by się kwalifikował to do powiększenia, zmniejszać nie ma z czego (z kości na ości chyba) :D A z drugiej strony to irytuje i dobija, bo nieważne, co pokażę i napiszę, to większość rozbija się tu o jakąś skrajną fobię literkową i – czy ja wiem? strach przed wymierzeniem się? (bo co? bo się okaże, że „mam” nie 75F, tylko np. 65HH, kupię staniki i jeszcze będzie mi w nich wygodnie, i przestanę myśleć o operacji?) Jedyną dziewczyną, która uwierzyła, spróbowała i tu pisze jest 65J 🌼; kilka innych miałam na mailu, ale one się tu już chyba nie udzielają. A mi po prostu szkoda kobiet, które tu trafiają (wątek jest na pierwszej stronie wyników google) i które zamiast rzetelnej informacji na temat możliwości poprawy jakości biuściastego życia („wpisz się do wątku best_bra, wymierz się i sprawdź, czy dobry stanik nie wystarczy dla zlikwidowania Twoich problemów – jeśli nie, wróć do nas, udzielimy wszelkich informacji na temat operacji” – gdyby każdej przychodzącej tu dziewczynie któraś z Was tak odpisywała, to ja bym się w tym wątku praktycznie nie potrzebowała udzielać!) dostają bombę stereotypów rozmiarowych i mantrę „operacja – tylko operacja – operacja - operacja - nic innego ci nie pomoże, operacja, operacja...”. Aha, staniki w miskach do K wcale nie są takie drogie – Curvy Kate kosztuje w polskim sklepie 70-80 zł, na Brastopie, przecenach, Ebayu można kupić wiele innych marek staników i kostiumów kąpielowych za bardzo niewiele (np. na bryt. 65K ebay podaje 60 wyników, w tym góry bikini i staniki za 10-12 funtów). Jak się to porówna do kosztu operacji czy do popularnych marek, gdzie nie ma nawet połowy tej rozmiarówki a ceny są, jak na oferowaną jakość i wybór, niebotyczne (rozciągliwa jak guma do majtek Samanta za 140-150 zł??? omatkoicórko...) to chyba naprawdę nie jest tak źle? ;) Ech, też się znowu rozpisałam... :)

Gość Tamara26
Cześć dziewczyny, mam pytanie: czy wiecie coś na temat zabiegu zmniejszenia samych otoczek? Nie mam dużych piersi, ale same otoczki brodawek są bardzo duże (brodawki za to też w normie). Niektóre gabinety chirurgii plastycznej robią plastykę brodawek i otoczek, ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć ani dokładnych opisów. Interesują mnie głównie dwie rzeczy: jaka szansa na zachowanie czucia i możliwości karmienia

witam!!kikat222.nie..ma..za..co..dziekowac:-)ja..tez..mialam..podobna.. wymiane..zdan..z..best_bra:-):-):-)ona..chce..na..swoj..sposob..pomoc.. doradzic!pozdro..dla..ciebie..best_bra:-) ale..nie..kazdemu..sie..da..no..Tobie..zwlaszcza..jestes..po:-)kurcze.. to..sie..tak..wydaje..dobierzesz..stanik..OK.ale.jak..go..sciagasz..chce Ci..sie..plakac:-(jestes..mloda..zamiast..sie..cieszyc..dopoki..mozna:-) swoim..wygladem..toniesz..w.komplekasach...bez..sensu!!!!!!ja..mam.. termin..na..lipiec..ale..zalatwiam..z..kasa..chporych..moze..mi..sie..uda. za..2,3..tygodnie..bende..wiedziec!wiec..operacje..bende..miala.. wczesniej!no..i..pewnie..w..niemczech..bo..jestem..w..niemczech.. ubezpieczonawiec..napewno..oni..dadza..mi..wykaz..klinik..a..ja.bende musiala..jakas..wybrac..czy..jakos..tak?!ja..juz..bym..chciala..miec.. ta..operacje..za..soba:-(trzymajcie..sie..dziewczynki:-)pozdro..i.dobrej nocki..zycze:-)

tamara26!ja..ci..nie..pomoge..bo..rowniez..nic..nie..wiem..o..operacji otoczki..itp..napewno..jest..taka..musisz..poszukac..moze..cos.. znajdziesz..albo..zadwon..gdzies..do..klinik..albo..pojdz..jak.. masz..jakas..niedaleko..i..sie..wypytaj!ale..mysle..ze..co..ma..otoczka.. np..z..kanalikami..mlekowymi????wydaje..mmi..sie..mozna.potem..karmic ale..nie.wiem..tak..naprawde???najlepiej..porozmawiaj..z..jakims..lekarze ;-)ale..co..naprawde..jest..tak..zle..z..twoimi..otoczkami??pozdrawiiam.

Gość kitkat222
best_bra przy mojej figurze odpowiedni rozmiar stanika nic nie dawał, ja nie potrzebowałam "poprawy jakości biuściastego życia", to nie wchodziło w grę, jedyną szanse na poprawe jakości życia było zmniejszenie piersi, co od dawna próbowałam przez diety, ale tu mogła pomóc tylko operacja. jak pisałam zdaje sobie sprawe, że nie wszyscy są w stanie zrozumieć operacje miseczki DD, jednak przy mojej masie ciała, optycznie wyglądały one większe. i bluzek nie mogłam dobrać, co by dobrze leżały, nieraz potrafiłam przymierzyć całe mnóstwo, żeby wszystko odrzucić. dziewczyna na twoich zdjęciach z 65 GG ma długą luźną bluzkę tuszującą biust. takie własnie kiedys nosiłam, teraz moge sobie pozwolić na dekolty, ramiączka i sukienki. piszesz zwieksz miseczki zmniejsz obwód. strasznie nie znosiłam staników jak namiotów. co to jeszcze specjalnie musiałam szukac niewiadomo gdzie rozmiarów. wiesz podziwiam cię za twoją opinię o twoim biuście. kasia 75E/F trzymam kciuki za twoją udaną operację, oby ci czas do niej szybko zleciał.

Kitkat222, a jakie masz teraz wymiary? Z ciekawości pytam :) Mój biust naprawdę nie jest duży (mam wymiary ok. 74/93-94 obecnie ), wglądam coś jak tu: http://stanikomania.blox.pl/2007/12/Biust-pietnasty-czyli-ex-75B.html czy tu: http://stanikomania.blox.pl/2007/06/Biust-tygodnia-po-raz-trzeci.html Sama przyznasz, że nie widać tam za wiele do zmniejszania (a że z ubraniami mam też problem bo producenci szyją na kołki bez biustu, bez talii i bez bioder to inna inszość...) ;) Dziewczyny na fotkach pozują w różnych ciuszkach - pewnie wraz z rozwojem probiuściastej marki biubiu więcej z nich będzie w ich fajnie dopasowanych ubraniach, tu obecna oferta (tabele rozmiarów na 3 stronie): http://biubiu.fotosik.pl/zdjecia Nie wiem, jakie miałaś wymiary przed operacją, ale co do \"namiotów\": obejrzyj zdjęcia na Balkonetce (niektóre są katalogowe, ale większość to dziewczyny z Lobby w rzeczywistych rozmiarach): http://balkonetka.pl/katalog/ Naprawdę te staniki są takie straszne (tu jeszcze tabele rozmiarowe, bo większość to brytyjczyki i trzeba przeliczyć miski by otrzymać rozmiar polski: http://tnij.org/co1s) ?? === Tamaro, otoczki kobiecych sutków (jak i same piersi) bywają przeróżne, zobacz: http://www.007b.com/breast_gallery.php (uwaga: podpisane rozmiary są wzięte z kosmosu!) I każdy biust znajduje kochającego faceta :) Oczywiście, że takie operacje są robione (zobacz pod \"areola reduction surgery\" jeśli znasz angielski), ale czy na pewno warto ryzykować zdrowie dla kilku milimetrów otoczki? ;)

Gość kajaja8
Tamara26 - Asthetic Med w Szczecinie robi na przyklad operacje samej otoczki. Mozesz zadzwonic i poprosic doktora Sliwinskiego o porade. Mnie robili w polaczeniu ze zmniejszaniem i podwieszaniem wiec ryzyka so inne. Na polskim Google tez niewiele moge znalezc ale jesli znasz angielski i sobie wrzucisz ''nipple reduction'' albo ''nipple reduction questions and answers'' to sporo informacji mozesz znalezc. Powodzenia.

Gość Mamitka
Kasia75e\f. Ja jestem na tym samym etapie co ty. Bym byla wdzieczna jak bys sie podzielila ze mna swoimi doswiadczeniami, chodzi mi o niemiecka kase chorych.W poiedzialek odbieram ostatni a test od psychatry i chce wszystko dalej wyslac. Oni pozniej kieruja podobnoe na jakas komisje. Jak to jest? Nie wiem od czego zaczac.

Gość kitkat222
best bra mój rozmiar to 72 / 82. twoje rozmiary co podałaś to nie wydają się duże, a przedtem pisałaś że miseczke masz dużą (F?) więc nie bardzo rozumiem, pewnie chodzi o te odpowiednie dopasowania, nie jestem ekspertem, a ty zawodowo się tym zajmujesz. przed operacją ci nie powiem rozmiarów, bo szczerze mówiąc nie mierzyłam, wolałam żyć w niewiedzy. odpowiadając na pytanie, na zdjęciach które podajesz, dziewczyny co mają F, G, H moim zdaniem powinny pomniejszyć piersi, nie krytykuje dobranego stroju i stanika, ale chodzi o to ze ciagle trzeba byc ostroznym i duzo szukac zeby odpowiednio sie ubrać, nie włożysz byle ciuszku. ok mają one różne bluzki, ale zawsze zakrywające wszystko, nie oszukujmy się nie noszą sukienek czy topów na ramiączkach, żeby zatuszować wielkość piersi (pomijając Joanne, ale w jej wypadku wielkość rzuca się w oczy). pamiętam, że na lato nie wkładałam nigdy nic przewiewnego, nie wiadomo jak było ciepło, nie mogłam się tym cieszyć, bo zawsze musiałam się gotować w zakrytych bluzkach. (oczywiście to tylko moja opinia). co do staniczków, ok prezentują się nieźle patrząc obiektywnie, w mojej, subiektywnej opinii to zawsze będą namioty. wiem, ze jesteś ekspertem i bardzo pomagasz dziewczyną w doborze, masz o tym dużą wiedzę. ale mnie na prawde nie satysfakcjonowało optyczne pomniejszenie. raz że i tak ciężko dobrać bluzki (co leżało w piersiach w talii bardzo luźne). dwa że wieczorem stanik sciągasz i widzisz siebie w wannie czy pod prysznicem. dla niektórych może to nie problem, ale wiem ze dla wielu jest. dla mnie był. kazdy jest inny, niektórych usatysfakcjonuje dobry stanik i optyczne pomniejszenie, ja na prawde potrzebowałam faktycznego zmniejszenia, dopiero potym zaczełam siebie akceptować. jestem w stanie zrozumieć i uszanować, że ktoś jest innego zdania, ale ja mam swoje. operacja była bardzo trafną decyzją.

Kurcze ... ja mam teraz 73na 96 po karmieniach i chudnieciach i uwazam, ze sa normalne. Teraz masz jesli dobrze sie zmierzylas 65c a wiec biust uzyje dyplomatycznego - zgrabny;) jesli jestes juz po operacji to najwazniejsze, ze nie zalujesz.. ja po drugim porodzie jak zaczelam karmic to mialam gigantyczne cycki i fakt komfortowe to to nie bylo. Ale dobry biustonosz naprawde duzo zmienil!

Gość kitkat222
dobrze się zmierzyłam, ale 70 B nosze, bynajmniej w sportowym staniku (i leży idealnie), potem się okaże jak w normalnym, najlepiej lubię przymierzyć i ocenić, ale myślę że dużej różnicy między sportowym a zwyklym w numeracji nie będzie.

Gość rena3
Do Kitkat222: Jak długo juz jestes po operacji?i jak Ci sie goi?po jakim czasie mogłas sie juz swobodnie ruszac?ja mam zabieg za niecałe dwa tyg i jestem bardzo ciekawa jak to wszystko bedzie.... z góry dziękuje za odpowiedz,pozdrawiam

WITAM! Mamitka,a..wiec..ja..jutro..ide..juz..do..AOK..zlozyc..te..papiery!!! ja..mam..papier..atest..od..mojego..rodzinnego..,od..ortopedy,od.. ginekologa..i..od..siebie:-) a..psychiatry..czy..tam..psychologa..ja..osobiscie..nie..potrzrebuje! no..zobaczymy????no..oni..rozpartuja..z..reguly..wnioski..w..dwa.. tygodnie,wiec..trzymajmy..kciuki,hehe:-)najsmieszniejsze..jest.. ze..moze..tak..byc..ze..odrzuca..wniosek..to..podwazaja..innych.. lekarzy..zdanie..ludzi..co..sie..pol..zycia..uczyli..swojego..zawoduheheh kurcze..nooo..moze..mi..sie..uda..jak..nie..to..nie..zalamie..sie.. na..operacje..mam..odlozone..ale..kurcze..pracuje..1/4..wyplaty..im.. place..to..mogliby..dla..mnie..poswiecic..pare..euro..na..op!a..ty..w.. jakiej..kasie..chorych..jestes???pozdrawiam:-):-);-)

kobis-a..co..robilas..ze.tak..schudlas?no..ja..bym..chciala..7..kg..schudnac:-) ja..mam..chude..strasznie..nogi..i..pupe..ale..mam..brzuszka..troche:-) zawsze..jak..chudlam..to..wszystko..spadalo..a..cycki..takie..jakie.. mialam..przed..mialam..i.po..schudnieciu,hehehe mam..kolezanke..miala..duuuze..piers..zawsze..ale..byla..cala..okragla i..schudla..duzo..to..piersi..tez..jej..polecialy!!!ale..naprawde..pozadnie scchudla..i..miala..moze..cycki..C..a..wczesniej..nie..wiem...ale..duze! mnie..moje..piersi..bardzo..pogrubiaja..naprawde:-(bylam..na..wesleu.. bylam..swiadkowa..ja..szukalam..sukienki..trzy..tygodnie..jezdzilam i..wszystko..za...male..w..piersiach!nawet..44.takie..olbrzymie..co..w.. biodrach..moglam..sie..7..razy..obwinac..a..w..cyckach..sie nie..dopinalam:-(no..ale..niedlugo..sie..to..zmieni:-):-)pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się