Go艣膰 ares212 Napisano Czerwiec 24, 2011 @chc臋 zmniejszy膰 osobi艣cie nie mia艂am do czynienia z pani膮 dr, opinie w necie s膮 jak zwykle podzielone. Co mog臋 powiedzie膰, to to, 偶e na ka偶dego maila odpowiada rzeczowo i szczeg贸lowo. Zanim dokona艂am wyboru swojego lekarza (te偶 z Poznania), pisa艂am maile do p. doktor, st膮d wiem, 偶e prawie natychmiast odpisuje. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rozmiar 100 E Napisano Czerwiec 26, 2011 W艂a艣nie przegl膮dam strony gdzie dowiaduj臋 si臋 o kosztach itp, pomniejszania piersi, m臋偶owi one nie przeszkadzaj膮 mi natomiast s膮 nie do zniesienia,nie maj膮 j臋drno艣ci,s膮 oklapni臋te i ci臋偶ko dobra膰 biustonosz w moim rozmiarze, a ja nie chc臋 nosi膰 biustonoszy na grubych rami膮czkach! wstydz臋 si臋 biega膰, skakac, mam ograniczone zabawy z dzie膰mi bo biust mi lata na wszystkie strony, nie wspominaj膮c o kr臋gos艂upie, lekarz to za wszelk膮 cen臋 wybija mi zabieg z g艂owy... marz臋 by pomniejszy膰 sobie biust do rozmiaru nawet D bo to wcale nie jest du偶y rozmiar. Zabieg kosztowa艂by mnie od 7000tys do 10000tys, jakbym mia艂a teraz got贸wk臋 w r臋ce od razu posz艂abym na zabieg, zazdroszcz臋 tym kobietkom co maj膮 ju偶 to za sob膮. 呕ycz臋 ka偶dej doj艣cia do celu, sobie te偶, pozdrawiam! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 paniusia1 Napisano Czerwiec 26, 2011 Witam serdecznie wszystkie ma艂o i du偶obiu艣ciaste :) Ja w艂a艣ciwie jestem ju偶 weterank膮 na tym forum operacj臋 mia艂am 2 lata temu. Pisz臋 do dziewczyn, kt贸re obawiaj膮 si臋 o swoje rany. Po pierwsze bardzo d艂ugo trzeba je smarowa膰 witamin膮 A w ma艣ci ( ona nat艂uszcza nask贸rek i przyspiesza ziarninownie ). Ja te偶 mia艂am drobny k艂opot w skrzy偶owaniu pod biustem wtedy dr z kolejowego we Wroc艂awiu przepisa艂 mi DERMAZIN, bardzo szybko si臋 zagoi艂o, szybkie ziarninowanie. Pami臋tajcie, 偶e ten staniczek, kt贸ry nosicie, to nie tak, 偶e troch臋 opuchlizna zejdzie to ju偶 troch臋 nosz臋, a troch臋 nie- 2 miesi膮ce to minimum. Uwierzcie, wiem co pisz臋. Obecnie moje blizny s膮 ju偶 bia艂e. Pami臋tajcie, 偶e gojenie ran to indywidualna sprawa ka偶dego organizmu. Pozdrawiam serdecznie i 偶ycz臋 wytrwa艂o艣ci tym, kt贸re d膮偶膮 do realizacji swoich marze艅, cierpliwo艣ci tym, kt贸re j膮 po i pewno艣ci tym, kt贸re jeszcze niepewne :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
swo.body 0 Napisano Czerwiec 26, 2011 heja paniusiu :) ale fajnie ze sie odezwalas! wiec jeszcze tu zagladasz :) ja to forum przeczytalam od poczatku do konca i spowrotem. przez dluuugi czas ty z mamitka i klementynka bylscie sercem topiku!-) co u ciebie slychac? jak tam cycusie ukladaja sie po dw贸ch latach? i widac mocno blizny? ja sie zastanawiam, czy te tr贸jkotne blizny zostana na zawsze takie wielkie? (choc nawet gdyby byly, to wole to + piekne cycuszki niz na odwr贸t!-) od ostatniej srody - chcac nie chcac - musialam obejsc sie bez stanika i moczenia biustu i okolic. no i nareszcie rany sie zamknely!! mam na tych tr贸kacikach takie grube strupy jak ostatnim razem na kolanach jako 7l-latka ;) paniusiu, dzieki, kupie sobie ta masc, jak strupki odpadna to bede wiedziec czym smarowac :) na pozostale rany uzywam dermatixa. cholernie drogi ten zel, ale kupilam zeby zobaczyc czy cos daje. smaruje nim wszystkie blizny opr贸cz prawej otoczki (bo i tak jeszcze raz bedzie operowana). przyznaje, ze lewa otoczka ladniej sie zgoila; jest jasna, mniej r贸zowa niz prawa. albo to dermatix, albo moja psychika tak dziala :-D wczoraj nareszcie sobie wyciagnelam pinzetka reszte szw贸w (samorozpuszczalnych). tkwily mi w ranach pod otoczka, w ok贸l otoczki i po jednym w bliznie pionowej. dwa tygodnie po operecji lekarz kazal nie ciagnac. ale teraz 6 tygodni po juz dawno powinnny byly wypasc, wiec pomoglam. latwiuko wychodzily. nie jakies dlugie szwy, lecz male kawaleczki sznureczkowe. co tam u was slychac dziewczyny?? troche tu zastyglo! tez tyle pracy macie na glowie? ;) buziaki sle wam sloneczne :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Czerwiec 27, 2011 rozmiar 100 E, kochana, jakie ty masz wymiary pod biustem (mierzysz na Wydechu i bardzo ciasno) i w biu艣cie (zmierz bez stanika i w najlepiej dopasowanym mi臋kkim biustonoszu)? Bo to co opisujesz to nie s膮 problemy wynikaj膮ce z wielko艣ci piersi a ze 藕le, bardzo 藕le dobranego rozmiarowo biustonosza (du偶o za lu藕ny obw贸d - naprawd臋 masz pod biustem sporo ponad 100 cm? - plus z艂a miska). W dobrze dobranym rozmiarze stanika biust jest zebrany i unieruchomiony, jak podbiegasz nic nie skacze ani nie dynda (a do uprawiania intensywnych sport贸w s膮 specjalne staniki jeszcze to poprawiaj膮ce jak trzeba). Jak si臋 zmierzysz i dobierzemy prawid艂owy rozmiar to mo偶e si臋 okaza膰, 偶e masz taki wyb贸r bielizny, o jakim nie 艣ni艂a艣 ;) A tak w og贸le to poczytaj tutaj, bo jakby艣 mia艂a zmniejszy膰 o miseczk臋 to oznacza艂oby to odj臋cie tylko 2 cm w obwodzie piersi (taki jest przeskok mi臋dzy s膮siednimi miskami przy tym samym obwodzie), przy sporym biu艣cie to r贸偶nica prawie niezauwa偶alna: http://stanikomania.blox.pl/2010/01/Ta-slynna-miseczka-D.html Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 baccara. Napisano Czerwiec 27, 2011 ja te偶 zasytg艂am, du偶o pracy, ciagle co艣 si臋dzieje, dom, dzieci, etc. no i ostatecznie prze艂o偶y艂am operacj臋 na koniec pa藕dziernika, sierpie艅 nijak mi nie wpisywa艂 si臋 w kalendarz, a na wariata nie mam g艂owy by to wszystko robi膰, na dodatek musz臋 do tego czasu schudn膮膰, bo nie udalo si臋 niestety do dzi艣 :/ no i klops pozdrawiam Was dziewczyny! Justina, jak si臋 czujesz, czy wszystko ok? :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Wiara1233 0 Napisano Czerwiec 27, 2011 Hej dziewczyny widz臋 偶e nikt mi nie doradzi... Od tygodnia prubuj臋 dodzwoni膰 si臋 do szpitala kolejowego we wroc艂awiu. Mam 6 r贸偶nych numer贸w, nikt nie odbiera. Nie wiem czy na pierwsza konsultacje musze sie rejestrowac czy poprostu jechac i juz? Mam do艣膰 daleko wiec nie chc臋 wr贸ci膰 z kwitkiem... ski8erowania i wszystkie potrzebne dokumenty na zabieg w ramach NFZ mam... ma kto艣 mo偶e jaki艣 numer? Ko艅czy mi si臋 ju偶 cierpliwo艣膰... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
justina81 0 Napisano Czerwiec 27, 2011 Hej dziewczynki!!!! Faktycznie ostatnio nie bardzo mam czas- w ko艅cu wakacj臋 itd. Og贸lnie czuj臋 si臋 super i nadal jeszcze nie wierz臋, 偶e mam dwa male艅stwa. Dopiero jak b臋d臋 mog艂a wyruszy膰 na 艂owy w poszukiwaniu ma艂ych miseczek staniczk贸w to uwierz臋. Dla mnie to szok 偶e ju偶 w 艣rod臋 minie 3 tygodnie od mojej operacji!!!! Martwi mnie tylko to, 偶e czuj臋 jakie艣 zgrubienia (wielko艣ci przepi贸rczego jajka) pod lew膮 piersi膮 w kierunku pachy. Nie mam pojecia co to. Tak z ciekawo艣ci czy Wy te偶 po operacji mia艂y艣cie poobijane 偶ebra bo mnie to troch臋 zastanawia, dlaczego po operacji piersi mam po艣niaczone i obola艂e 偶ebra. Obiecuj臋, ze jak b臋d臋 bardziej czasowa to napisz臋 troch臋 wi臋cej. Baccara ja zapisa艂am Ci termin na 3 listopada. Jest na Twoje imi臋 i nazwisko!!!! Pozdrawiam Was serdecznie!!!!!!!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Yvaine 0 Napisano Czerwiec 27, 2011 do justina- ja tez mialam takie zgrubienia, i to bardzo dlugo! tak naprawde piersi zrobily sie calkowicie miekkie dopiero ok 2-3 mies po operacji. w sensie ze cale miekkie. bo najdluzej opuchlizna i takie "zgrubienia" utrzymywaly mi sie pod biustem i wlasnie z boku w kierunku pachy. i tez mialam wrazenie ze mam zebra poobijane, bo mnie tez po powrocie ze szpitala bolaly zebra:) ale przeszlo calkiem szybko:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sloneczko406 Napisano Czerwiec 27, 2011 Hej wszystki du偶o i ma艂obiu艣ciastym :) dawno nie pisa艂am, ale 艣ledze co si臋 dzieje. Generalnie zamotana jestem, praca, studia, obrona,dom - a tam nieme艂e k艂opoty :(((((( troszk臋 smutk贸w niestety...ale juz robie badania do operacji, w niedziele wyje偶d偶am na wyjazd z pracy, wracam 16 lipca a 19 ju偶 operacja....jeju, a偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 cho膰 ju偶 sie boj臋. Pozdrawiam Was i 艣ciskam, szczeg贸lnie Vitaminke 1 :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 isa873 Napisano Czerwiec 27, 2011 do Wiara1233 Hej ja te偶 dzwonie do poradni chirurgi plastycznej we Wroc艂awiu juz od tygodnia i albo nikt nie odbiera albo jest zajete, na pocz膮tku czerwca gdy dzwoni艂am kilka razy to zawsze sie kto艣 zg艂asza艂 i m贸wi艂, 偶eby dzwonic w po艂owie czerwca i si臋 umawiac bo ju偶 s膮 terminy zaj臋te ja dzwonie pod nr tel 71 360 22 99 to jest nr do poradni, jesli chcesz si臋 stara膰 na operacje z NFZ to d艂uga droga, ja nie mam ju偶 si艂 do tego ... ale sie nie poddam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Vitamina1 Napisano Czerwiec 28, 2011 CZESC DZIEWCZYNY @Sloneczko406 -pamietam ,pamietam ze masz 19 lipca -wszystkie bedziemy trzymaly kciuki za ciebie!! i buziaki dla ciebie a teraz odpocznij na wyjezdzie a potem Bye Bye wielkie cyce! i welcome "cudenka" Dziewczyny ja bylam tydzien temu na malej poprawce w klinice bo jak zakladalam stanik to pod lewa piersia troszke skora mi sie zawijala-doktorowa powiedziala ze moge poczekac do roku czasu bo to wszystko powinno sie ulozyc ale jak chce to moze mi podciac lekko -mysle a co ja bede czekac rok i ...- zamrozila ,podciela 15 minut i po wszystkim. Mam maly opatrunek (okolo4-5cm)ktory zdejme sobie za pare dni i bede znowu dbac o ten maly kawalek jak na poczatku bo szwy tez mam samorozpuszczalne. Mysle ze bede bardziej zadowolona bo ten kawalek bardzo mi przeszkadzal i pocila sie pod piersia bardziej skora-juz teraz czuje ze bedzie lepiej i dobrze,ze nie czekalam znowu rok- Ale do czego doszla technika medyczna-dla tej doktorowej to pryszcz tu podciac tam podciac-byle bylo perfect-nieprawdo podobne!! Swo_body ale dlaczego ty idziesz na poprawke? Co do guzow ja tez takie czulam i jeszce mam -tak jak by sie cysty porobily na tych piersiach- tez mialam stracha ale zeczywiscie tak jak piszecie to pomalu schodzi i piersi sie wyrownuja i robia coraz miekciejsze-teraz widze sama ze zeczywiscie co najmniej do roku trzeba byc cierpliwym a w sportowym staniku na codzien ciagle chodze i w nim tez spie. ale jak gdzies ide na weekend to zakladam sliczniutki push up stanik i piersi wygladaja jak z bajki! dziewczyny tego uczucia jakie doznaje od 3miesiecy Maly,zgrabny,stojacy biuscik pod bluzeczka nie da sie opisac- te" po" wiecie o czym mowie a te "przed" tego wam zycze!! Ares212, Senza29, jagna323,swo-body,baccara,sloneczko,Yvaine, Paniusia,wiara1233, 52latka, justina81 etc... wszystkie was pozdrawiam!!! SLONECZNEGO LATA WAM ZYCZE! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zabiegi refundowane Napisano Czerwiec 28, 2011 Drodzy Pa艅stwo, korzystanie z pa艅stwowych plac贸wek zdrowia cz臋sto wi膮偶e si臋 z d艂ugimi terminami oczekiwania, niekomfortowymi warunkami, czy opiesza艂o艣ci膮 personelu. Ma艂o kto wie, 偶e skorzystanie z nowoczesnych prywatnych plac贸wek jest bezp艂atne i nie wymaga 偶adnych wi臋kszych formalno艣ci. Aby NFZ zrefundowa艂 zabieg w prywatnej klinice nale偶y mie膰 aktualne skierowanie od lekarza i uda膰 si臋 z nim do wybranej niepa艅stwowej plac贸wki, kt贸ra w danej dziedzinie 艣wiadczy us艂ugi. Naj艂atwiej informacj臋 na temat zakresu poszczeg贸lnych kontrakt贸w z NFZ mo偶na uzyska膰 telefonicznie w plac贸wce lub NFZ albo sprawdzi膰 na stronach internetowych prywatnej kliniki. Lista refundowanych zabieg贸w mo偶e okaza膰 si臋 dla nas mi艂ym zaskoczeniem. Zesp贸艂 pozna艅skiego Szpitala i Przychodni Med Polonia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Wiara1233 0 Napisano Czerwiec 28, 2011 do isa873: przed chwil膮 po uci膮偶liwej walce z zaj臋tym numerem uda艂o mi si臋 dodzwoni膰 ;p mam konsultacj臋 31 sierpnia. Wreszcie! Marzenie coraz bli偶ej, i staje si臋 realne do osi膮gni臋cia :) Hurra! Tak偶e pr贸buj dalej, na pewno Ci si臋 w ko艅cu uda. Pozdr Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 isa873 Napisano Czerwiec 28, 2011 do wiary :) strasznie sie ciesze ja te偶 si臋 dzi艣 dodzwoni艂am po 12 i mam wizyte 2 wrzesnia:) wi臋c trzymajmy za siebie kciuki :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sloneczko406 Napisano Czerwiec 28, 2011 Vitamina1 :) jeste艣 moim dobrym duchem :)))) dzi臋kuj臋 Ci bardzo za wparcie :))) jest nieopisane. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ares212 Napisano Czerwiec 28, 2011 Do wszystkich dziewczyn na tym forum po op., mo偶ecie napisa膰 jaka by艂a wasza wyj艣ci贸wka i jak jest teraz? (w biu艣cie i pod ) o ile rozmiar贸w zmniejsza艂y艣cie swoje du偶e okropie艅stwa na cude艅ka? I do dziewczyn przed op., o ile macie zamiar zmniejszy膰 swoje cycuchy(+podajcie te偶 wyj艣ci贸wk臋) Buziaczki dla wszystkich:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Wiara1233 0 Napisano Czerwiec 28, 2011 o! dobre pytanie. Sama jestem ciekawa czy bede miala wogole jakis wplyw na to o ile cm ubedzie mi w biuscie po operacji? Mam 119 cm w biuscie i niecale 85 pod. (przy wzro艣cie 169) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ares212 Napisano Czerwiec 29, 2011 Powinna艣 mie膰 tak膮 mo偶liwo艣膰. Kiedy rozmawia艂am z moim lekarzem powiedzia艂, 偶e piersi redukowa膰 mo偶na praktycznie do zera. Nie ma jakich艣 okre艣lonych zasad, 偶e np max. 4 rozmiary. Bardzo si臋 z tego faktu ucieszy艂am, bo przy wzro艣cie 163cm d藕wigam przed sob膮 niema艂o- moje wymiary to 130/80, tak, 偶e teraz si臋 zastanawiam czy zdecydowa膰 si臋 na misk臋 B(95,5) czy C(97,5) i st膮d moje zapytanie w po艣cie powy偶ej. Mam upatrzone staniki w tych rozmiarach i ci膮gle si臋 waham .swo.body podsun臋艂a mi w艂a艣nie taki pomys艂, by na zabieg jecha膰 ze stanikiem ,偶eby lekarzowi zobrazowa膰 czego oczekuj臋. Dzi臋ki swo.body za pomys艂 :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
swo.body 0 Napisano Czerwiec 30, 2011 czesc dziewczyny :) chetnie ares :) ten sprytny pomysl ze stanikiem nasunela kt贸ras z wczesniejszych forumowniczek. tak jest pewnosc ze chirurg ma dokladne namiary. aj, niedlugo tez bedziesz w si贸dmym niebie z twymi dwoma cudami ;) @vitaminka poprawka bedzie bo jeden sutek jest troszke nizej osadzony niz drugi. w tej piersi u kt贸rej brodawka mieszka wyzej jestem po uszy za-ko-cha-na!! jest idelana! obydwie piersi sa super, ten sam kaliber, tylko dwa r贸zne modele ze tak powiem ;) klinika poinformowala mnie, ze dogrywka bedzie malusienkim zabiegiem i ze mozna przeprowadzic najwczesniej trzy miesiace po operacji (albo oczywiscie p贸zniej). ja wole jak ty vitaminko, jak najszybciej, rach ciach, i niech sie skonczy wreszcie to krojenie, bo mi od operacji tyle wlos贸w wypadlo, ze niedlugo chyba zlysieje :-D tak prawde m贸wiac to dopiero od niedawna dochodze do dawnej formy. do czterech tygodni po op bylam jak na ta pore roku nieco przygaszona, zmeczona i malo aktywna. od dw贸ch tygodni chodze znowu na silownie; ale nie zeby sie tam zbytnio wysilac na maszynach, tylko raczej uprawiam trening cardio w stylu nie skakajacym ;) tasma, cross & stepper - spoko! ramionami na razie nic jeszcze nie uprawiam bo niech sie to wszystko najpierw spokojnie zgoi w srodku. justynko, ja tez dlugi czas po op mialam obolale zeberka (te g贸rne). w sumie dlaczego tak jest? lekarz sie na nich opiera czy jak?-) w ten weekend ide na moja pierwsza malobiusciasta imprezke! ach jak ja lubie tanczyc!! i wreszcie sie swobodnie poruszam i nic mi nie bedzie dyndac! a jesli zwr贸ce uwage, to napewno nie cycuchami :-D ostatnio promieniowalam przez cale miasto, bo sie tam wybralam w takim w p贸l obcislym podkoszulku bez dekoltu, wiecie, taki co jest wyciety tuz pod szyja. zawsze mnie takie podkoszulki fascynowaly, bo niby zwykla rzecz/kr贸j, ale wtedy nie dla psa kielbasa! a teraz?? moge sobie nawet trzy naraz zalozyc, hihi, i dalej fajnie/normalnie wygladam!! nie kochane, moja nowo nabyta radosc nie ma granic i konca. wciaz z szerokim usmiechem sie przegladam w lustrze :) raz jeszce dzieki vitaminko za rade z 'niemoczeniem' ran. to naprawde pomaga. troche sie wstydze, bo we wtorek mam termin kontrolny u mojego chirurga. jak on po 6 tygodniach zobaczy ze mam jeszcze grube strupy, to sobie na pewno pomysli: dziewczyno co ty wyprawialas ze te tr贸jkaty sie jeszcze sie nie zgoily?!? :-/ kurcze, ja nigdy przedtem takich ran na ciele nie mialam. to jagby miec UFO pod piersia! czy sie goja prawidlowo czy nie - skad ja mam wiedziec? na ale dzieki wam ze jestescie kochane :) zawsze kt贸ras z was dobra rade znajdzie!-) gwiezdne pozdr贸wka dla was i ksiezycowe buziaczki :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Wiara1233 0 Napisano Czerwiec 30, 2011 swo.body- Mo偶e to zabrzmi dziwnie, nie wiem czy jest co por贸wnywa膰, ale kiedy艣 mia艂am pewn膮 operacj臋 i mam blizn臋 mi臋dzy piersiami. Te偶 d艂ugo si臋 goi艂a a strup by艂 taki jakbym przyklei艂a tam gum臋 do 偶ucia ;/ potem odpad艂 a pod spodem ju偶 g艂adka blizna :) Wi臋c my艣l臋 偶e z bliznami na piersiach jest raczej podobnie :) ares212 to super 偶e jest taka mo偶liwo艣膰. Ja troch臋 boj臋 si臋 a偶 takiej r贸偶nicy i my艣l臋 o du偶ym C albo ma艂ym D 偶e tak powiem :) Te偶 chyba na konsultacj臋 wezme stanik ;) Nie g艂upi pomys艂 :) Pozdrowienia dla wszystkich! :-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Czerwiec 30, 2011 ares212, z tego co podajesz nijak Ci nie wyjdzie 偶adne B ani C ;) 80/95,5 cm to zale偶nie jak ciasno zmierzy艂a艣 pod biustem rozmiar stanika 75D/70G a 80/97,5 to 75E/70H. ;) Czy biust ma艂y czy du偶y, stanik nie mo偶e by膰 lu藕ny :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
swo.body 0 Napisano Lipiec 1, 2011 @wiara tak wlasnie to wyglada, jak przyklejone gumy do zucia! ale takie juz baaaardzo stare i wyzute ;) dzieki! dobrze wiedziec, ze nie tylko u mnie sie tak wolno goi... cholercia, gdzie to lato! mam nadzieje ze u was cieplo i slonecznie :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 an1977na Napisano Lipiec 4, 2011 Cze艣膰 Pisz臋 pierwszy raz ale jestem wasz膮 sta艂a czytelniczk膮. Dzisiaj um贸wi艂am si臋 do szpitala kolejowego we Wroc艂awiu na konsultacj臋- 13 wrze艣nia. Ciesze si臋 niezmiernie chocia偶 wiem, ze to nie gwarant operacji i mam pytanie do dziewczyn, kt贸re mia艂y lub b臋d膮 mia艂y operacj臋 we Wroc艂awiu: wymagaj膮 za艣wiadczenia od ortopedy macie jakiego艣 we Wroc艂awiu zajmuj膮cego si臋 tym tematem nie chc臋 si臋 nachodzi膰(wi臋kszo艣膰 lekarzy odwodzi mnie od decyzji- nie chce mi si臋 kolejny raz udowadnia膰 swojej racji) a druga sprawa to czy znacie nazwiska lekarzy operuj膮cych cycuszki w艂a艣nie w kolejowym chc臋 ich z inwigilowa膰 w necie ;)) tak poza tym to jestem dobrej my艣li i wierz臋, 偶e si臋 uda trzymajcie si臋 pa Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Wiara1233 0 Napisano Lipiec 5, 2011 an1977na: zesp贸艂 chirurg贸w plastycznych w kolejowym: Jarli艅ski Jacek- ordynator W臋grzyn Marek- z-ca ordynatora 艁uniewska Aleksandra- m艂. asystent Paul Marek- rezydent Je艣li chodzi o papierki od lekarzy to ci臋偶ko stwierdzi膰, jedni maj膮 tylko od rodzinnego lekarza, inni tylko od ortopedy. Ja mam skierowanie do szpitala od ortopedy, zaswiadczenie o koniecznosci wykonjania tej operacji od neurologa i od rodzinnego tez. Nikt mi problemow nie robil z tym :) niestety, we wroclawiu lekarzy nie znam. Buziaki! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ares212 Napisano Lipiec 5, 2011 @an1977na witaj, ja te偶 mam za艣wiadczenie, tyle, 偶e od neurologa, kt贸ry wypisa艂 艣wistek bez ogr贸dek. Nie trzeba mie膰 opinii wy艂膮cznie od ortopedy :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 an1977na Napisano Lipiec 5, 2011 Dzi臋kuje bardzo w takim razie za艣 mam od neurologa i na tym poprzestan臋, dziewczyny a wiecie mo偶e jak teraz wygl膮da sytuacja termin贸w od konsultacji do operacji? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 vitamina 1 Napisano Lipiec 7, 2011 czesc dziewczyny!! troszke mnie nie bylo-mialam pare dni urlopu Co za radosc nad jeziorami jak zalozylam nowy kostium do opalania-cycuszki wygladaly jak mazenie! nie jednej kolezanki galy patrzaly! bo cos widza ale nikt nic nie mowi- i dobrze! moj mezulek siedzial dumny(widzialam to widzialam!!)a ja wreszcie czuje sie na nowo atrakcyjna-czego i Wam kochaniutkie zycze! jade jeszcze nad morze na 2 tygodnie w sierpniu -to az zyc sie chce! @ swo_body jak masz miec jakas poprawke to jak najwczesniej - ja tez nie chcialam czekac rok-juz mam dosc pieprzenia sie z tym- Nie zaluje ze poprwailam bo teraz jestem bardziej zadowolona a male szycie jest dokladnie w tym samym miejscu co bylo wczesniej wiec nie widac nic i jakos szybciej sie goi. Buziaczki dla was Te przed operacja- Glowa do gory! warto zaryzykowac,bo marzenia sie spelniaja! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 65M Napisano Lipiec 14, 2011 Czytam to forum i si臋 zastanawiam ju偶 od d艂u偶szego czasu nad operacj膮 biustu. Strasznie si臋 boj臋. Mo偶e mi co艣 doradzicie. Mam 25 lat. Bez biustonosza : 113 w obw贸d piersi, pod biustem 73. Kupuj臋 biustonosze 65 M gdy偶 70 jest mimo wszystko za du偶e. Miseczka jest bardzo wielka a biust bardzo ci臋偶ki. 殴le mi si臋 艣pi bo nie wiadomo jak si臋 u艂o偶y膰 偶eby si臋 nie zadusi膰:P. Ci臋偶ar doprowadza do b贸lu kr臋gos艂upa. Biustonosze kupuj臋 z mo偶liwie szerokimi ramionkami ale niekt贸re a偶 w偶ynaj膮 si臋 w sk贸r臋. Oczywi艣cie s膮 to biustonosze na zam贸wienie od 150z艂 w g贸r臋. O bieganiu nie ma mowy bo wiecie dobrze, 偶e boli i ci膮gnie biust. Na operacj臋 trudno mi si臋 zdecydowa膰 bo si臋 boj臋 i w najbli偶szym czasie planuj臋 dziecko... . M贸j m膮偶 nie ukrywam jest zachwycony moim biustem, ale je艣li tylko si臋 zdecyduj臋 na operacje on mnie b臋dzie wspiera艂, wa偶ne dla niego jest to 偶ebym czu艂a si臋 dobrze. Jestem tym wszystkim ju偶 troch臋 zm臋czona i nie wiem co robi膰. Nosz臋 lu藕ne rzeczy aby nie eksponowa膰 bardzo biustu bo nie wiadomo dlaczego kobiety s膮 zniesmaczone i chyba zazdrosne a faceci zn贸w nic pr贸cz piersi nie widz膮 i gapi膮 si臋 jak.. na pewno wiecie jak:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Vitamina 1 Napisano Lipiec 14, 2011 @65M Zrobic operacje KAZDA Z NAS SIE BALA!! to normalne! ale w decyzji zadna z nas ci nie pomoze -do tej decyzji musisz "dorosnac" sama. Jednej zajmuje 10 lat, drugiej 20-30 innej tylko 2 lata aby sie zdecydowac... Przeczytaj to forum od dechy do dechy tak jak wiekszosc z nas to zrobila, porozmawiaj z lekarzem i wtedy zadecydujesz co chcesz zrobic czy przed dzieckiem czy po. ja na twoim miejscu zrobila bym PO URODZENIU DZIECKA-ale tu na tym forum duzo dziewczyn zrobilo tez PRZED wiec moze ci cos doradza. Ja wiem ze po ciazy piersi sie zmieniaja na gorsze- mnie z fajnych piersi zrobily sie wielkie CYCE!! Teraz jestes mloda nawet jak piersi sa duze to skora mimo wszystko jest jedrniejsza a po ciazy robia sie flaki--po dziecku zadecydujesz co dalej z tym zrobic ale tak jak pisalam wczesniej -decyzja tylko nalezy do ciebie(poczytaj sobie na temat tej operacji dokladniej w inter. i sama bedziesz wiedziala kiedy jestes na to gotowa) POZDRAWIAM i zycze udanego lata Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach