Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość giganciki
hej dziewczyny mam 24 lata i rozmiar 80 J i mam wrazenia jakby moje piersi ciagle byly wieksze.. Chcialabym aby ktos napisal mi jak to jest jesli chce sie isc na operacje zmniejszenia przez NFZ? Dlugo czeka sie na ta operacje? moja jedna piers wazy 3 kg wiec mam juz pomalutku tego dosc. Nie raz plakalam przez te moje giganty... Po prostu psychicznie wysiadam a nio i fizycznie na najlepiej mi juz idzie... POMOCY....

Gość młoda już MALOcycasta
giganciki wszystko jest opisane w poprzednich postach od strony 153 wszystko jest opisane w mojej sprawie. ja miałam zabieg na NFZ w warszawie więc poczytaj :) na pewno coś znajdziesz (wybacz że taka forma pomocy ale bez sensu żeby przepisywać to samo kolejny raz) pozdrawiam

Gość AliAli
Młoda MAŁOcycasta? Mogę i ja foto? :) Prosze, prosze :) Dzisiaj dr zadzwonił do mnie i przełożył zabieg o kilka dni. Tak się emocjonuję i stresuję operacja, że ta wiadomość wytrąciła mnie z równowagi i się rozpłakałam - bo będę miała o te kilka dni mniej czasu na dojście do siebie przed rozpoczęciem semestru - ale z drugiej strony też będę po okresie, a przy wcześniejszym terminie istniało ryzyko, że zabieg odbędzie się w trakcie. Mam nieregularne miesiączki i trudno mi to przewidzieć. Dziewczyny, tak w ogóle to strasznie się cieszę, że tu trafiłam i że dzięki Wam zdecydowałam się na operacje i że niedługo też będę cieszyła się małymi piersiami. Pozdrawiam Was wszystkie i całuje!

Gość Jarcys
@ dorota72 Czuje sie w miare dobrze. sylwester byl udany,chociaz rekoma to nie wywijalam i podobnie tez sobie nie poskakalam- a tak na wszelki wypadek. Pogode mamy paskudna- wiec odpuszczam sobie pierwsze 2 dni pracy w biurze i pracuje sobiezdalnie, ale w czwartekbede musiala sie wynurzyc,, bo mam spotkanie z klientem. Po zdjeciu szwow tak mi dziwnie jakos- chyba bardziej chodzi o to, ze sieboje,zeby sie cos nie porozrywalo, wiec chodze tak jakosdelikatnie, troche przygarbiona, zeby sobie cos nienaciagnac. No i wlasnie- z powodu moich juz bylych cycorow, zawsze sie troche garbilam, zeby je chociaz troche schowac- teraz bede musiala sie nauczyc chodzic prosto i pewnie tyci mi to zajmie. Podobne odczuciamam z siedzeniem i chybaod teraz nie musze traktowac plecaka, jako przeciw-wagi. Z bliznami coraz lepiej- poszlo mi wczoraj troche krwi pod lewym cycuchem, ale wygladana to, ze sie w tymmiejscu wlasnie wszystko oczyscilo z osocza i teraz jest tam ladny strupek. Wokol brodawki, juz jest lepiej- dostalo mi sie troche krwi pod przeszczep i wlasnie tam sie troche babralo, ale linomag czyni cuda. Caly czas zmieniam gaze raz dziennie i smaruje linomagiem. Czasami mnie cos kluje w piersiach- cos jakby mni ktos je naklowal-ale doktor mowil, ze to dobry znak, ze unerwieniesie odbudowywuje poprawnie. Spie na boku od jakis dwoch dni, ale naraziebez szalu bo tam gdzie mam blizne pod pachami wszystko jest jeszcze obolale. Jutro wsiade za kierownice- zobaczymy jak mi pojdzie- taki niewielki to kawalek, miejmy nadzieje, ze nie zjade na pobocze i nie zostawie samochodu. Dorota- dasz rade! Warto! Nigdy tak bosko nie czulam sie w sklepie- a znajomi, z ktorymi nie koniecznie chce siedzielic wrazeniami pooperacyjnymi mysla,ze niezle schudlam- samo szczescie! No i ramiona na spolke z plecami mi juz nie wysiadaja wieczorem. Staniki wypierdzielilam- koniec z namiotami! Zycze wszystkim kolejnego roku spelnionych marzen i pragnien!

Jarcys :-) Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :-) Każde Twoje słowo czytam z nadzieją, iż wkrótce będę pisała podobnie. Zabieg już wkrótce, te dwa tygodnie zlecą zapewne szybciutko a potem wszystko będzie już inne ... Pozdrawiam serdecznie.

Gość 2xbigcyc
Cześć dziewczęta z dużymi i już z małymi! Tak się cieszę, bo wczoraj byłam u drugiego neurologa i dostałam zaświadczenie o wskazaniach zdrowotnych do redukcji bez problemów! Szok, jeden lekarz tak, drugi tak. Ale super - będę zwolniona z tego nieszczęsnego vatu!

Ja mam dziś wizytę u dr Zawiszy jestem ciekawa jak to będzie wyglądać:) Do 2xbigcyc Powiedz mi proszę o co chodzi z tym vatem?

Jestem już po wizycie u dr Zawisz :) Dr zrobił na mnie baaardzo dobre wrażenie,pokazał mi galerię zdjęć wszystko dokładnie wytłumaczył.Termin op mam na 12 marca na godz 14 i koszt zabiegu to 13000 zł ufff ale tak jak pisałam wcześniej każda cena jest warta pozbycia się tych wstrętnych cycochów heheMiałam jechać również na konsultację do Warszawy ale po dzisiejszej konsultacji jestem w 100% zdecydowana na dz Zawiszę:)Musze się uporać z jeszcze jedną rzeczą a mianowicie z rzuceniem palenia i nie mam pojecia jak tego dokonam hahaha.Tak baaaaardzo się cieszę z tego że mam upragniony termin!!!

2xbigcyc fajnie że masz te zwolnienie :) a mówiłam jakie lekarze są jeden pomoże a drugi 0 pomocy aby tylko siedzieć na dupie i narzekać że mało zarabia... a dziwić się jak nie pomaga ? teraz się modlić aby nie trafić na kobietę z małymi cyckami bo to to są dopiero zazdrośnice wredne i one też ładnie umieją mówić, że głupoty się wymyśla i że ma nadzieję że nikt nie da tego skierowania i że będzie się później żałować ale ona na powiększenie biustu to by pewnie na skrzydłach lecieć... dziewczynki się nie bać tylko swoje zdanie im powiedzieć he he pozdrawiam was laski :*

Gość joshee
czytam i cieszę się ogromnie, że wy wszystkie tu jesteście. Że nie jestem samotnym, zdziwaczałym stworem co nie chce wielkich piersi. dzieki wam wierzę, ze to wszystko jest do przejścia i ze nie bedzie źle. właśnie zaczynam szukać lekarza.... oglądam strony klinik od lat - ale chyba dojrzałam do tego kroku. to spory wydatek, ale to dla mnie cena swobody, lekkosci, nowego życia. chciałabym żeby były mniejsze, chcialabym kupić maleńki stanik, chciałabym bez skrępowania iść na basen, zapiąć wszystkie zamki w sukienkach w moim rozmiarze... jeżeli jest ktoś z Katowic i okolic - poradźcie - któremu lekarzowi warto zaufać. Myślę o doktorze Siurku z Bielska. Czy łatwo zdobyć zaświadczenie o konieczności operacji, żeby chociaż Vatu nie płacić? dziękuje z góry

Do joshe Uwierz mi że tu wszystkie dziewczyny doskonale Cię rozumieją :) Sama borykam się z takimi problemami jak ty i marzę o tym samym Ja jestem dziś po konsultacji i jestem w 100% zdecydowana za zabieg,mam wyznaczony termin na 12 marzec w Krakowie.Wierzę i życzę ci z całego serducha żeby tobie też się udało! Powiedz mi proszę o co chodzi z tym vatem? Mnie lekarz powiedział że koszt mojego zabiegu wyniesie 13 000 :( Ale mimo wszystko jestem zdecydowana zmniejszenie tych cycochów jest dla mnie warte każdych pieniędzy.Chcę w końcu normalnie funkcjonować!

Gość 2xbigcyc
Do Marta.S Z tym vatem to tak, że od stycznia 2011 roku wszedł vat na operacje plastyczne. Jeżeli chcesz być zwolniona z tego vatu musisz udowodnić, że nie jest to operacja ze względów estetycznych a ze względów medycznych. Na konsultacji wyceniono moje cycochy na 14000 zl brutto. Pani doktor od razu zasugerowała abym udała się do neurologa lub ortopedy po zaświadczenie, że wskazana jest redukcja ze względu na ból kręgosłupa, aby miała podkładkę i nie musiała zdzierać ze mnie tych dodatkowych 23% . Wiem, że niektórym dziewczynom sam chirurg plastyk wystawia takie zaświadczenie. Może są w tym różnice, bo nie jest w ustawie określone od kogo zaświadczenie zwalnia z vatu? No więc udało mi się zdobyć za drugim razem zaświadczenie i będę płacić nie 14000zl a 10780zl

Gość 40-stka
Witajcie była o vacie już troche wypowiedzi, prześledź kilka wcześniejszych stron, myślę, że najpierw powinnaś znaleźć lekarza i dopiero po tym co on powie na temat vatu załatwiać papiery. Niektórzy ch.plast. sami załatwiają te papierologię, inni w inny sposób. Zacznij od wyboru kliniki, a potem postępuj wg zaleceń lekarza. Tak myślę.

Witajcie dziewczyny Dzięki śliczne za wskazówki. Jak byłam wczoraj na konsultacji to lekarz nie wspomniał ani słowem o takiej możliwośći a ja nie pytałam bo też nie miałam o tym pojecia:(Jak by nie patrzeć to jest to trochę pieniędzy które można zaoszczędzić.spróbuję do niego zadzwonić i go o to zapytać Pozdrawiam Was serdecznie

Do młodej już MALOcycastej Witam Was serdecznie! Właśnie dotarłam do tego wspaniałego forum. Sama jestem po operacji zmniejszenia piersi - 7 miesiecy temu. Zalezy mi na otrzymaniu zdjęc od młodej już MALOcycastej, w zamian mogę przesłać swoje, podobnie jak młoda miałam troszkę problemy z gojeniem się ran, jestem uczulona na szwy. Na szczęście rany się zagoiły ale niektóre szwy sa czerwone i dość grube, ok 5 mm. Podobno nie jest to bliznowiec(na szczęście) ale jestem zaniepokojona ogólnym wyglądem...może przesadzam....więc bardzo proszę o kontakt

lisa-210 witaj :) dobrze to prześlij mi swoje zdjęcia na magda_2128@wp.pl a ja odeślę swoje :) pozdrawiam

Gość Dadu
123 marteczka123 ,cZy u dr szczyta oddali Ci zaliczke? Jesli moge zapytac;)

Gość 2xbigcyc
Witajcie. Dzisiaj został wyznaczony termin mojej operacji - 13 marzec. No i dzisiaj zaczęłam się stresować, mam motylki w brzuchu... Marta.S - to dzień po Tobie! A dzwoniłaś już i pytałaś o możliwość zwolnienia z vat?

Do 2xBigCyc No co ty -niesamowite cieszę się razem z tobą:)A gdzie będziesz miała robiony zabieg i o której? Napisałam do doktora maila ale na razie bez odpowiedzi:( Jak nie odpisze to do niego zadzwonię hehe

Gość toja54
Witam,czy ktoś miał zabieg w Szczecinie lub Gryficach?

Gość AliAli
Lisa-210 - czy ja także mogłabym prosić o zdjęcia? mój mail: maniiaa@wp.pl Zabieg będe miała za niecały miesiąc, strasznie się denerwuję. Jeszcze dzisiaj w dodatku usłyszałam, że mogę się bardzo skrzywdzić... @dziewczyny, które są już po - żałowałyście chociaż przez moment swojej decyzji? Wczoraj skacząc na fitnesie, jak zaczęłam w lustrze obserwować swój biust, to wybuchnęłam śmiechem. Mam już dość płaczu nad nim. Boje się jednak strasznie rekonwalescencji.

Gość 2xbigcyc
Do Marta.S Ja na drugim końcu Polski - w Gdańsku. O 14.00 - malowanie i mierzenie, a o 16.00 zaczną mi przycinać "uszy"- hehe Do AliAli Ja na fitnesie nie mogłam parzeć w te lustra i przestałam chodzić. Inne laski - grubsze, chudsze, ale mniej lub więcej proporcjonalne. A ja jak z kreskówki! Dolly Parton!

Do xbigcyc Ja też mam być na 14 hehe.Z jakiego rozmiaru na jaki chcesz zmniejszyć ja z 75 H na B lub C zobaczymy co wyjdzie hihi Podaj mi swój numer telefonu to ci napiszę sms jak się obudzę.Już się nie mogę doczekać a z drugiej strony trochę się boję.Na razie walczę z nałogiem tytoniowym i nie wiem co gorsze hahaha

Do AliAli Ja chciałam kiedyś jeżdzić konno ale przy wielkości moich cycochów myślałam że sobie nimi zęby wybiję i po jeździe na basen i fitnes nie chodziłam z jednego powodu wstydziłam się moich balonów Wiesz ja jestem jeszcze przed zabiegiem ale przeczytałam forum i wszystkie dziewczyny które są już po operacji zmniejszenia biustu żałują tylko jednego a mianowicie że tak długo zwlekały!Nic się nie martw na pewno wszystko będzie ok i niebawem dołączymy do tych szczęśliwych mało cycatych:)

do Marta S. jeśli mogę doradzić to C lub D bo B jest strasznie malutkie ja mam C i wydaje mi się że mogłam się zdecydować na D no ale to już zależy od Twojego zdania

No witam cię małocycata:) Lekarz mi sugerował że miedzy B a C bedzie ok moim zdaniem to też troszkę mało ale prawdę mówiąc to nie wiem jak wygląda biust w rozmiarze B,C lub D.Co mnie bardzo zdziwiło to to że lekarz powiedział że tego nie da się do końca określić ponieważ nie ma matematycznych obliczeń na rozmiary więc już całkiem zgłupiałam.Nie chciała bym być rozczarowana bo tak długo czekałam na ten moment:(

do młodej i AliAli, jutro postaram się zrobić i wysyłam. AliAli nie stresuj sie niepotrzebnie, napewno będziesz zadowolona, ja jestem pomimo że mam piersi asymetryczne i jedna jest większa od drugiej. teraz kuruję niezbyt ładne blizny, ale i tak uważam że jest super w porownaniu z tym co miałam. Załuję że nie mam C...wyszło niestety E i teraz musze b.uważać żeby nie utyć, jednym słowem dietka

mi lekarze proponowali nawet A, B z tego względu że jestem strasznie drobna, tyle że ja wszystkie znajome o podobnej figurze pytałam jakie mają miseczki i właśnie te co były B to była satanizmie małe w sumie wyglądały na duże bo noszą same max push up ale kilka udało mi się namówić na pokazanie nagiej piersi i właśnie dlatego wnioskuję że to małe i C, D wydało mi się akurat

Gość vitamina1
@aliali w marcu bedzie rok jak jestem po operacji i nie zaluje ani 1 sekundy i tak jak wczesniej pisalam ja i inne dziewczyny-zrobilam to za pozno ale chociaz teraz jestem szczesliwa- bluzeczki leza jak ulal na mnie i czuje sie super sexi--blizny coraz bledsze w niektorych miejscach nie ma sladu po zszyciach. do Marty S rozmiar C jest perfect!! B jest zdecydowanie za maly-odradzam ! Ja zrobilam sobie C i jestem mega szczesliwa Buziaki

Vitamina1 mogla byś przesłać zdjęcia blizn w obecnym czasie i kształt piersi proszę :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się