Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość Dzwonki
NatalLodz Ale my jestesmy niedobre dla Ciebie :-( Straszymy cie tymi naszymi klopotami, az mam troche wyrzuty sumienia:-( Najwazniejsze, ze twoj lekarz wie, ze palisz i pod tym katem bedzie Cie bardziej pilnowal. My sie tylko wymieniamy doswiadczeniami co mamy podobnie co inaczej - ale twoj chirurg jest specjalista i wie co robi. Na pocieche dodam, ze moj lekarz powiedzial, ze martwice rzadko widywal.

Gość Dzwonki
Aagnee A ja do srody... Widze, ze z nas obu niezle nerwusy ;-) Trzymaj sie i daj znac co i jak...

Dzwonki Nie da się ukryć, panikary z nas ;) Chłopak zabronił mi definitywnie zaglądać pod stanik i mam nie czytać więcej o komplikacjach ;);)

Gość Dzwonki
Ja sie chyba tez zastosuje :-)

Gość Elessi
Dziewczyny czy ktoras z was wie cos o Sutricon plastrach na blizny bo właśnie sie zastanawiam co zacząć stosować na te blizny

Gość Elessi
Oglądałam dziś program o bliznach ponoć bardzo dobrze jest masowac blizne odrazu jak sie zamknie tzn jak tylko odpadna strupki....

Gość Dzwonki
Elessi Mi lekarz powiedzial, ze jak przyjdzie czas wszystko mi powie co do masci, plastrow i masowania. Co do tego ostatniego - tez slyszalam ze jest tak jak piszesz. A ja dam znac jak mi doradzili. Ciekawe kiedy to bedzie... Pozdr:-)

Gość Elessi
Dzwonki A którego ty miałas operacje? bo ja 11 kwietnia i już praktycznie wszystkie strupki mi poschodzily więc od piątku myślałam już zacząć coś z tym robić im szybciej tym lepiej :)

Gość Dzwonki
To ja 6 dni po tobie

A ja niedawno wróciłam od lekarza. Brodawki o które tak bardzo się martwiłam dobrze się goją. Prawa jest trochę mniej ukrwiona i zasiniona bo była podniesiona wyżej niż lewa ale jest ok. Lewa, która troszkę się zapadła w końcu się wyrówna. Pozostałe miejsca ponoć też się ładnie goją i chirurg powiedział nawet, że myślał iż będzie gorzej ;) Dostałam jeszcze antybiotyk i maść na te nieszczęsne brodawki, muszę je zaklejać gazikami przez następne dni. Zdjęto mi tylko stripy, szwy wszystkie zostały. W piątek mam wizytę i prawdopodobnie się kilku pozbędę ;) W końcu jestem spokojniejsza!!

Gość dzwonki
cieszę się aagnee :-) ja juro znowu jadę, też mam nadzieję na dawkę spokoju ;-)

Dzwonki I tego właśnie Ci życzę-spokoju!! Tobie i pozostałym dziewczynom!

Mnie zostało jeszcze 16dni. Jestem na etapie przyzwyczajania się psychicznego do rzucenia palenia:) ciężko idzie. no ale paczki dziennie już nie palę, zeszłam do połowy paczki ale to nadal dużo za dużo:( mąż chce rzucać razem ze mną więc może coś z tego będzie.

Gość Elessi
NatalaLodz To super moment żeby przestać palić pomysł będziesz pięknie wyglądać i pozbędziesz sie tego paskudnego smierdzacego nałogu :))) tak do tego podejdz ze to moment w twoim życiu żeby sie naprawić... :))) ja kiedyś oglądałam Program o paleniu masakra pokazywali bliźniaków jeden palił drugi nie i jak masakra jaka różnica w wyglądzie palenie postarza minimu o 10 lat ci niepalacy wygladali na 30 a ci palący na 40 przesada i jakie to zmiany robi w organizmie szok! Ale i tak największe wrażenie zrobił na mnie wygląd nigdy nie zapale papierosa... To samo oglądałam o opalaniu hehe na solarium już nigdy nie poszłam ;) latem opalam sie z filtrem 35 a moim najlepszym przyjacielem jest dobry samoopalacz :)))

Aagnee, Dzwonki Jestem po konsultacji, Lekarz powiedział , że bezpiecznie u mnie może zmniejszyc do D. Sama nie wiem czy nie jestem trochę rozczarowana - liczyłam na C, no ale on chyba zna się lepiej :):). Jak u Was? wszystko ok? rany się goją?

Gość Dzwonki
Aagnee, Elessi, Zakoska Wlasnie wrocilam z kliniki. Pozbylam sie wszystkich szwow, goje sie pieknie, moje pekniecie zasklepione i niegrozne. Kamien spadl mi z serca ;-) ogromny!!!! Czeka mnie juz tylko wizyta kontrolna!!! Elessi na 2 tygodnie dostalam masc potem mam zaczac z plastrami silikonowymi. Wyglada na to, ze z plastrami mozna zaczac miesiac po. Strupkow ma juz nie byc i mam nosic plastry caly czas do kontroli. A najwazniejsze: wreszcie kompletna kapiel!!! NatalLodz Mocno mocno bardzo trzymam kciuki za ciebie(i za meza) zeby ci sie udalo z rzuceniem palenia. Tez uwazam, ze jest to swietny moment na zmiane w sposobie zycia. No i spokojniej bedziesz sie goic! A potem? Bedziesz piekniejsza i komfort zycia sie poprawi!! Tego ci zycze i wierze, ze dasz rade!!

Dzwonki Cieszę się Twoim szczęściem!! Zazdroszczę Ci, że już jesteś bez szwów i wszystko dobrze idzie. Ja przed chwilą zmieniałam opatrunki na moich biednych brodawkach. Jak zajrzałam czy dobrze nakładam maść i zobaczyłam jak to wygląda to zaczełam się hiperwentylować i zadzwoniłam z płaczem do chłopaka! Na szczęście mnie uspokoił, że wczoraj było tak samo i że lekarz mówił o tym niedokrwieniu. To tyle z mojej rady o nie panikowaniu ;(

Zakośka Ja nawet nie wspominałam o C a mam więc bądź dobrej myśli! Trzymam mocno kciuki!

Gość Elessi
Ja tez chyba na te plastry sie zdecyduje :) patrzalam ze kosztują od 100zl do 150zl w zależności w jakiej aptece... I masz w środku 5 plastrow najdłużej możesz jeden używać przez 5 dni ale najlepiej tylko 24h to opakowanie starcza od 5 do 25 dni w zależności jak kto woli.... Jak dla mniei opcja 25 dni jest do przeżycia ale jak na 5 to masakra finansowa....

Gość Dzwonki
Aagnee To wszystko przed Toba!!! Masz dobra i fachowa opieke chlopaka;-) U mnie sie goi, ale dla mnie wcale nie wyglada jakos pieknie!!! Teraz jest moment na cierpliwe czekanie... Bo wyglad jeszcze troche straszy i jedna strona do drugiej niepodobna. Zeby jakos dotrwac do kontroli musze wierzyc, ze wszystko jest ok, obserwowac spokojnie - bo zwariuje, zadrecze was i siebie;-)

Kobietki mam niedyskretne pytanie ;) Jak wyglądały Wasze brodawki tydzień po zabiegu? Miałyście jakieś komplikacje? Dzwonki Dręcz ile chcesz ;)

Gość Dzwonki
Aagnee U mnie jedna rozowa i wypukla, druga sina i plaska(wraca do normy)

Gość Elessi
Aagnee U mnie od samego początku była różowa i i wypukla...

Dziewczyny, napiszcie prosze jakie mialyscie rozmiary przed i po operacji. Pewnie juz pisalyscie, ale ostatnio duzo postow sie pojawia i moze mi te informacje umknely :-) Przy okazji bardzo Wam gratuluje i ciesze sie z Wami ze juz macie to za soba. I baaardzo trzymam kciuki za Wasze gojenie sie. Najgorsze juz za Wami, na pewno wszystko dobrze sie skonczy i juz w te wakacje bedziecie sie opalac w pieknych kolorowych strojach... :-)))

Elessi, Dzwonki Dzięki za informację ;) Zuzuzanna Ja miałam 75H przed a teraz 75C. Kiedy masz zabieg ??

Gość Dzwonki
Zuzuzanna Dzieki wielkie ;-) Ellesi Powiedz mi jak sobie poradzilas ze stanikiem? Tez chce triumpha(jaki model masz?) bo daja go na zoperowane piersi w niektorych klinikach, wiec bedzie dobry na zmiane. Moj rozmiar na szpitalnym 85d, ale jak wrzucam wymiary do brafitterowskiego kalkulatora wychodzi mi 80e. W tym szpitalnym czuje sie dobrze jest mi wygodnie, wydaje sie byc idealny...Nie wiem czy wziac taki sam jak szpitalny, czy jak z kalkulatora... Moze wiesz jak wychodzi rozmiarowka w triumphie? Potrzebuje go tak na razie, na zmiane i chce zamowic, nie ze sklepu... Jak myslisz?

Gość 40-stka
A co do stanika też mam pytanie, teraz mam rozmiar 75 w obwodzie, tzn takie kupuje staniki, bo jak się mierzę centymetrem to mam 85 cm, czyli kupuje prawie 10 cm mniejszy obwód, żeby to wszystko sie trzymało. Czy pooperacyjny stanik też powienien być o tyle mniejszy? Boję się, że na te szwy pod piersiami to będzie za ciasno, czy stanik założony zaraz po operacji nie drażni podpiersiowych cięć i szwów, nie uciska ich? Napiszcie słówko na ten temat, proszę.

Gość Elessi
Dzwonki Ja w szpitalu dostalam triumph 75c ale ja ogólnie noszę triumpha ale 70 w obwodzie więc na logikę kupiłam 70d i jest idealny.... Musisz patrzeć żeby miska była miękka z materislu bo poduszki to możesz wyciągnąć ja tak zrobiłam zeby nie te twarde z gabkami bo ich nie wyciagniesz a one defirmuja piers i Moj miał fiszbiny i tez je wyciagnelam ale możesz kupić odrazu bez ale mi sie ten podobał a wyciągnąć to 2 sekundy :)

Gość Elessi
40-stka Ja bym za ciasnego nie kupowała ja mam 70 jak sie mierze centymetrem i taki tez kupiłam i jest idealny bo bedzie ci sie wrzynal w cięcie pod biustem a zaraz po operacji nosilam 75 i itak mnie bolało w tym miejscu najbardziej gdzie mnie ten stanik uciskal wiec zapinalam go na te dalsze zapiecia zeby sobie ulzyc :( pamiętaj ze to żywa rana i te twarde szwy ktore będziesz na niej uciskac

Dzwonki na moje oko powinnaś się sugerować rozmiarówką brafitterki bo będziesz ten staniczek troszkę nosiła. A mniejszy w obwodzie zawsze wyjdzie bo wtedy lepiej piersi trzyma i się tak szybko nie rozciąga. co nie znaczy że masz miseczkę E :) ja mam rozmiar 75H ale staniki kupuje 70I bo mam w obwodzie 72cm, powinnam kupować 65J ale po pierwsze cud dostać taki a po drugie są jeszcze raz takie drogie. Kupiłabym 70E ale jak ktoś pyta do masz miseczkę D :) Generalnie ja tam lukam na różnicę między obwodami, teraz mam 31cm a chciałabym mieć max 18cm różnicy. 17cm różnicy to C a 19cm to niby D.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się