Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 Dzwonki
NatalLodz Ale my jestesmy niedobre dla Ciebie :-( Straszymy cie tymi naszymi klopotami, az mam troche wyrzuty sumienia:-( Najwazniejsze, ze twoj lekarz wie, ze palisz i pod tym katem bedzie Cie bardziej pilnowal. My sie tylko wymieniamy doswiadczeniami co mamy podobnie co inaczej - ale twoj chirurg jest specjalista i wie co robi. Na pocieche dodam, ze moj lekarz powiedzial, ze martwice rzadko widywal.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Dzwonki
Aagnee A ja do srody... Widze, ze z nas obu niezle nerwusy ;-) Trzymaj sie i daj znac co i jak...

Udost臋pnij ten post

Dzwonki Nie da si臋 ukry膰, panikary z nas ;) Ch艂opak zabroni艂 mi definitywnie zagl膮da膰 pod stanik i mam nie czyta膰 wi臋cej o komplikacjach ;);)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Ja sie chyba tez zastosuje :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
Dziewczyny czy ktoras z was wie cos o Sutricon plastrach na blizny bo w艂a艣nie sie zastanawiam co zacz膮膰 stosowa膰 na te blizny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
Ogl膮da艂am dzi艣 program o bliznach pono膰 bardzo dobrze jest masowac blizne odrazu jak sie zamknie tzn jak tylko odpadna strupki....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Elessi Mi lekarz powiedzial, ze jak przyjdzie czas wszystko mi powie co do masci, plastrow i masowania. Co do tego ostatniego - tez slyszalam ze jest tak jak piszesz. A ja dam znac jak mi doradzili. Ciekawe kiedy to bedzie... Pozdr:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
Dzwonki A kt贸rego ty mia艂as operacje? bo ja 11 kwietnia i ju偶 praktycznie wszystkie strupki mi poschodzily wi臋c od pi膮tku my艣la艂am ju偶 zacz膮膰 co艣 z tym robi膰 im szybciej tym lepiej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
To ja 6 dni po tobie

Udost臋pnij ten post

A ja niedawno wr贸ci艂am od lekarza. Brodawki o kt贸re tak bardzo si臋 martwi艂am dobrze si臋 goj膮. Prawa jest troch臋 mniej ukrwiona i zasiniona bo by艂a podniesiona wy偶ej ni偶 lewa ale jest ok. Lewa, kt贸ra troszk臋 si臋 zapad艂a w ko艅cu si臋 wyr贸wna. Pozosta艂e miejsca pono膰 te偶 si臋 艂adnie goj膮 i chirurg powiedzia艂 nawet, 偶e my艣la艂 i偶 b臋dzie gorzej ;) Dosta艂am jeszcze antybiotyk i ma艣膰 na te nieszcz臋sne brodawki, musz臋 je zakleja膰 gazikami przez nast臋pne dni. Zdj臋to mi tylko stripy, szwy wszystkie zosta艂y. W pi膮tek mam wizyt臋 i prawdopodobnie si臋 kilku pozb臋d臋 ;) W ko艅cu jestem spokojniejsza!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
ciesz臋 si臋 aagnee :-) ja juro znowu jad臋, te偶 mam nadziej臋 na dawk臋 spokoju ;-)

Udost臋pnij ten post

Dzwonki I tego w艂a艣nie Ci 偶ycz臋-spokoju!! Tobie i pozosta艂ym dziewczynom!

Udost臋pnij ten post

Mnie zosta艂o jeszcze 16dni. Jestem na etapie przyzwyczajania si臋 psychicznego do rzucenia palenia:) ci臋偶ko idzie. no ale paczki dziennie ju偶 nie pal臋, zesz艂am do po艂owy paczki ale to nadal du偶o za du偶o:( m膮偶 chce rzuca膰 razem ze mn膮 wi臋c mo偶e co艣 z tego b臋dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
NatalaLodz To super moment 偶eby przesta膰 pali膰 pomys艂 b臋dziesz pi臋knie wygl膮da膰 i pozb臋dziesz sie tego paskudnego smierdzacego na艂ogu :))) tak do tego podejdz ze to moment w twoim 偶yciu 偶eby sie naprawi膰... :))) ja kiedy艣 ogl膮da艂am Program o paleniu masakra pokazywali bli藕niak贸w jeden pali艂 drugi nie i jak masakra jaka r贸偶nica w wygl膮dzie palenie postarza minimu o 10 lat ci niepalacy wygladali na 30 a ci pal膮cy na 40 przesada i jakie to zmiany robi w organizmie szok! Ale i tak najwi臋ksze wra偶enie zrobi艂 na mnie wygl膮d nigdy nie zapale papierosa... To samo ogl膮da艂am o opalaniu hehe na solarium ju偶 nigdy nie posz艂am ;) latem opalam sie z filtrem 35 a moim najlepszym przyjacielem jest dobry samoopalacz :)))

Udost臋pnij ten post

Aagnee, Dzwonki Jestem po konsultacji, Lekarz powiedzia艂 , 偶e bezpiecznie u mnie mo偶e zmniejszyc do D. Sama nie wiem czy nie jestem troch臋 rozczarowana - liczy艂am na C, no ale on chyba zna si臋 lepiej :):). Jak u Was? wszystko ok? rany si臋 goj膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Aagnee, Elessi, Zakoska Wlasnie wrocilam z kliniki. Pozbylam sie wszystkich szwow, goje sie pieknie, moje pekniecie zasklepione i niegrozne. Kamien spadl mi z serca ;-) ogromny!!!! Czeka mnie juz tylko wizyta kontrolna!!! Elessi na 2 tygodnie dostalam masc potem mam zaczac z plastrami silikonowymi. Wyglada na to, ze z plastrami mozna zaczac miesiac po. Strupkow ma juz nie byc i mam nosic plastry caly czas do kontroli. A najwazniejsze: wreszcie kompletna kapiel!!! NatalLodz Mocno mocno bardzo trzymam kciuki za ciebie(i za meza) zeby ci sie udalo z rzuceniem palenia. Tez uwazam, ze jest to swietny moment na zmiane w sposobie zycia. No i spokojniej bedziesz sie goic! A potem? Bedziesz piekniejsza i komfort zycia sie poprawi!! Tego ci zycze i wierze, ze dasz rade!!

Udost臋pnij ten post

Dzwonki Ciesz臋 si臋 Twoim szcz臋艣ciem!! Zazdroszcz臋 Ci, 偶e ju偶 jeste艣 bez szw贸w i wszystko dobrze idzie. Ja przed chwil膮 zmienia艂am opatrunki na moich biednych brodawkach. Jak zajrza艂am czy dobrze nak艂adam ma艣膰 i zobaczy艂am jak to wygl膮da to zacze艂am si臋 hiperwentylowa膰 i zadzwoni艂am z p艂aczem do ch艂opaka! Na szcz臋艣cie mnie uspokoi艂, 偶e wczoraj by艂o tak samo i 偶e lekarz m贸wi艂 o tym niedokrwieniu. To tyle z mojej rady o nie panikowaniu ;(

Udost臋pnij ten post

Zako艣ka Ja nawet nie wspomina艂am o C a mam wi臋c b膮d藕 dobrej my艣li! Trzymam mocno kciuki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
Ja tez chyba na te plastry sie zdecyduje :) patrzalam ze kosztuj膮 od 100zl do 150zl w zale偶no艣ci w jakiej aptece... I masz w 艣rodku 5 plastrow najd艂u偶ej mo偶esz jeden u偶ywa膰 przez 5 dni ale najlepiej tylko 24h to opakowanie starcza od 5 do 25 dni w zale偶no艣ci jak kto woli.... Jak dla mniei opcja 25 dni jest do prze偶ycia ale jak na 5 to masakra finansowa....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Aagnee To wszystko przed Toba!!! Masz dobra i fachowa opieke chlopaka;-) U mnie sie goi, ale dla mnie wcale nie wyglada jakos pieknie!!! Teraz jest moment na cierpliwe czekanie... Bo wyglad jeszcze troche straszy i jedna strona do drugiej niepodobna. Zeby jakos dotrwac do kontroli musze wierzyc, ze wszystko jest ok, obserwowac spokojnie - bo zwariuje, zadrecze was i siebie;-)

Udost臋pnij ten post

Kobietki mam niedyskretne pytanie ;) Jak wygl膮da艂y Wasze brodawki tydzie艅 po zabiegu? Mia艂y艣cie jakie艣 komplikacje? Dzwonki Dr臋cz ile chcesz ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Aagnee U mnie jedna rozowa i wypukla, druga sina i plaska(wraca do normy)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
Aagnee U mnie od samego pocz膮tku by艂a r贸偶owa i i wypukla...

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny, napiszcie prosze jakie mialyscie rozmiary przed i po operacji. Pewnie juz pisalyscie, ale ostatnio duzo postow sie pojawia i moze mi te informacje umknely :-) Przy okazji bardzo Wam gratuluje i ciesze sie z Wami ze juz macie to za soba. I baaardzo trzymam kciuki za Wasze gojenie sie. Najgorsze juz za Wami, na pewno wszystko dobrze sie skonczy i juz w te wakacje bedziecie sie opalac w pieknych kolorowych strojach... :-)))

Udost臋pnij ten post

Elessi, Dzwonki Dzi臋ki za informacj臋 ;) Zuzuzanna Ja mia艂am 75H przed a teraz 75C. Kiedy masz zabieg ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Zuzuzanna Dzieki wielkie ;-) Ellesi Powiedz mi jak sobie poradzilas ze stanikiem? Tez chce triumpha(jaki model masz?) bo daja go na zoperowane piersi w niektorych klinikach, wiec bedzie dobry na zmiane. Moj rozmiar na szpitalnym 85d, ale jak wrzucam wymiary do brafitterowskiego kalkulatora wychodzi mi 80e. W tym szpitalnym czuje sie dobrze jest mi wygodnie, wydaje sie byc idealny...Nie wiem czy wziac taki sam jak szpitalny, czy jak z kalkulatora... Moze wiesz jak wychodzi rozmiarowka w triumphie? Potrzebuje go tak na razie, na zmiane i chce zamowic, nie ze sklepu... Jak myslisz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
A co do stanika te偶 mam pytanie, teraz mam rozmiar 75 w obwodzie, tzn takie kupuje staniki, bo jak si臋 mierz臋 centymetrem to mam 85 cm, czyli kupuje prawie 10 cm mniejszy obw贸d, 偶eby to wszystko sie trzyma艂o. Czy pooperacyjny stanik te偶 powienien by膰 o tyle mniejszy? Boj臋 si臋, 偶e na te szwy pod piersiami to b臋dzie za ciasno, czy stanik za艂o偶ony zaraz po operacji nie dra偶ni podpiersiowych ci臋膰 i szw贸w, nie uciska ich? Napiszcie s艂贸wko na ten temat, prosz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
Dzwonki Ja w szpitalu dostalam triumph 75c ale ja og贸lnie nosz臋 triumpha ale 70 w obwodzie wi臋c na logik臋 kupi艂am 70d i jest idealny.... Musisz patrze膰 偶eby miska by艂a mi臋kka z materislu bo poduszki to mo偶esz wyci膮gn膮膰 ja tak zrobi艂am zeby nie te twarde z gabkami bo ich nie wyciagniesz a one defirmuja piers i Moj mia艂 fiszbiny i tez je wyciagnelam ale mo偶esz kupi膰 odrazu bez ale mi sie ten podoba艂 a wyci膮gn膮膰 to 2 sekundy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
40-stka Ja bym za ciasnego nie kupowa艂a ja mam 70 jak sie mierze centymetrem i taki tez kupi艂am i jest idealny bo bedzie ci sie wrzynal w ci臋cie pod biustem a zaraz po operacji nosilam 75 i itak mnie bola艂o w tym miejscu najbardziej gdzie mnie ten stanik uciskal wiec zapinalam go na te dalsze zapiecia zeby sobie ulzyc :( pami臋taj ze to 偶ywa rana i te twarde szwy ktore b臋dziesz na niej uciskac

Udost臋pnij ten post

Dzwonki na moje oko powinna艣 si臋 sugerowa膰 rozmiar贸wk膮 brafitterki bo b臋dziesz ten staniczek troszk臋 nosi艂a. A mniejszy w obwodzie zawsze wyjdzie bo wtedy lepiej piersi trzyma i si臋 tak szybko nie rozci膮ga. co nie znaczy 偶e masz miseczk臋 E :) ja mam rozmiar 75H ale staniki kupuje 70I bo mam w obwodzie 72cm, powinnam kupowa膰 65J ale po pierwsze cud dosta膰 taki a po drugie s膮 jeszcze raz takie drogie. Kupi艂abym 70E ale jak kto艣 pyta do masz miseczk臋 D :) Generalnie ja tam lukam na r贸偶nic臋 mi臋dzy obwodami, teraz mam 31cm a chcia艂abym mie膰 max 18cm r贸偶nicy. 17cm r贸偶nicy to C a 19cm to niby D.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋