hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Elessi Ja tak już z tego niedoczekania wymyślam takie rzeczy:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Dziewczynki! nie chce Wam tutaj narzekac i dołowac się bo macie swoje problemy i jeszcze pewnie tez sie przejmujecie swoimi niedogojonymi biuścikami, ale chce mi sie wyć :( :( a nikt mnie tak nie zrozumie jak Wy.. Po prostu moje piersi po operacji są nadal dla mnie za duże,żle sie czuje z tą wielkością:( tyle przeszłam płaczu,cierpienia, tyle pieniedzy a ja nadal mam problem z wielkością:( Teraz mam nadal duze i dodatkowo z bliznami:( A przeciez chirurg mi wielkosci nie poprawi bo to nie jest cos co sie kwalifkuje do poprawki :( nie mam siły...Dobrze ze chociaz Wy jestescie zadowolone z wielkości,bo to najważniejsze,a blizny zawsze mozna poprawic czy tez kształt z czasem sie ułozy na 100% bo taka jet natura ciała:) Trzymajcie się! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Anda100 Właśnie, że pisz!!!! To jest rzecz, której ja się najbardziej obawiam ze wszystkich! Z jakich piersi na jakie masz zmniejszone? Gdzie robiłaś? Czy ustalałaś z chirurgiem jaka ma być ich wielkość? Ile jesteś po operacji? Opowiadaj wszystko!! Dużo za duże są? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Hexe_asuu Wczesniej miałam asymetrie,jedna piers 75F druga 75E ,chciałam miec takie małe D.. takie półtora rozmiaru mniej z tej mniejszej no i z 2 i pół rozmiaru z tej wiekszej... Ale ogólnie lekarz powiedział ze to nie mozna tak dokładnie wymierzyc,powiedziec ze półtora rozmiaru itd. I pyta czy ma 2 rozmiary zrobic mniej tą 75E a ja sie bałam ze zrobi takie małe C i mowie ze chce o rozmiar mniej ale taki porzadny a teraz mam takie pełne 75D ale chciałabym miec pełne 75C :( wiem ze to tylko rozmiar ale to dla mnie bardzo duzo :( dzisiaj mija tydzien od operacji.. Bo chodzi o to ze kilka lat temu jak miałam jescze 75 D to tez był dla mnie problem a jak teraz sie zrobiło 75 E/F to zdecydowałam sie na operacje ale znów ten problem 75 D wrócił. Przepraszam pisze moze tak chaotycznie jak cos nie rozumiesz to pytaj a Ty hexe_asuu jestes jescze przed? Jaki masz rozmiar? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 anda100 Z tego co wiem, to piersi po operacji, po pewnym czasie troszkę maleją, więc powinnaś poczekać trochę;) Jeszcze jesteś bardzo wcześnie po operacji. Mam nadzieję, że biust będzie Ci się podobał za kilka miesięcy i istotnie nieco mniejszy będzie;) Pisz cały czas na forum;) Jesteśmy tu wszystkie, żeby się wspierać. Zarówno przed operacją jak i po niej;) Ja jestem przed. Mam 36H, wydaje mi się, że to jakieś 75J polskie, tak w kalkulatorze wyszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 A jaki byś chciała mieć? i kiedy masz operacje? Ja wiem ze dziewczyny tu maja wieksze rozmiary ale przy mojej figurze to naprawde te 75D to juz rzuca sie w oczy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 anda100 Do szpitala idę 27 marca 2013. Widziałam dziewczyny z D i DD i właśnie dla mnie jest to za duży biust. Ja chciałabym mieć C. Jeśli musiałabym wybrać czy ewentualnie rozmiar w górę czy w dół, to szybciej pogodziłabym się z B niż D. Do 17 roku życia miałam biust 75C, takie małe C. I bardzo dobrze mi się z tym żyło, bo bez problemu mogłam ćwiczyć i kupować ubrania i nic mnie nie bolało. Ja szczupła nie jestem i mam spore biodra, ale wolę mieć nieproporcjonalną sylwetkę, bo jakoś jak byłam gruba z biustem C, to lepiej wyglądałam niż teraz z J, chociaż już taka gruba nie jestem;) I bardzo się boję, że lekarz jednak zrobi mi właśnie D:( bo może nie będzie chciał tak dużo zmniejszać... Dlatego bardzo emocjonalnie podchodzę do Twojego problemu, bo jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 No własnie :( bo ja mu powiedziałma ze takie małe D i miałam nadzieje ze to bedzie takie małe D a nie takie pełne a jednak to jest różnica.. ja pamietam tez jak miałam 75 C jeszcze na początku liceum...i to jest taki najlepszy rozmiar bo nie jest mały a nie jest tez krępujący.. Czasami mysle sobie ze jakbym miała nadal byc niezadowolona to bede zbierac kase i jeszcze raz zrobie operacje ale boje sie zeby pozniej blizny gorzej nie wyglądały.. Lekarz mówił ze nie istnieje zadna miara oni to robia tak na oko np. wycinaja np. 2/5 czy 2/3 Mysle ze na to moje D nadal beda sie slilinil faceci a tego nie zcierpie... Nie martw się mysle ze wiekszosc kobiet robie takie własnie C i oni juz na pewno wiedzą jak to wygląda:) :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 anda100 Poczekaj może z miesiąc, dwa i zobaczysz jak to wygląda;) Faceci ślinią się na każde, jeśli tylko widać, że coś odstaje;p Ja mam koleżanki z A i też faceci się na nie ślinią haha:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Hexe_asuu Poczekam,bo nie mam innego wyjscia..jutro jade na zdjecie szwow,powiem mu ze jest mi nadal za duzo i co mozna by z tym zrobic i czy sie zmniejsza zapytam. A najlepsze jest to ze moj lekarz powiedzial ze do niego przychodza babki z takim biustem jak moj stary(75E/F) i chca jeszcze powiekszac hahaha:) Jeli chodzi o slinienie sie facetow to mysle ze kazda z na miałaby tu długą historie do opowiedzenia:) hexe_asuu mam nadzieje ze za te 9 miesiecy tu napiszesz"jestem szczesliwa ,mam piekne 75C " :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dzwonki Napisano Czerwiec 27, 2012 Anda ja tak na chwilke. Pisz do nas ile chcesz i w kazdym nastroju. Sluchaj jesli chcesz wysle ci moje fotki to ocenisz sobie jak ta opuchlizna schodzi i czy cie to uspokaja. Pogadaj tez z chirurgiem, jak ostatecznie kiedys jednak nie bedziesz zadowolona, a zdecydowanie musisz jeszcze poczekac, mozesz np. poddac sie liposukcji. Mniej inwazyjne, ale zalezy od budowy piersi. O wszystko mozesz zapytac lekarza. Tez mi sie wydaje ze rozmiary sa na oko i zalezy od doswiadczenia chirurga jak trafi. Musi dopasowac do sylwetki, nie kazda skala pomniejszenia jest bezpieczna. Trzymaj sie i pisz na maila jak masz ochote:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Dzwonki Byłabym wdzieczna jakbyś mi wysłała zdjecia.Zaraz napisze do Ciebie na maila. U mnie nie ma szans na liposukcje bo ja jestem szczupła rece i plecy mam chudziukie strasznie a moj biust nawet przy utracie 8 kg nie zmalał. Wiec to raczej budowa gruczołowa:( Jutro jade to Wam wszystko opowiem. Dzieki,że jestescie :)i sie do mnie odzywacie bo ja nie mam wsparcia nikogo innego, moja mama uwaza ze powinnam byc zadowolona a C to dla niej za mało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dzwonki Napisano Czerwiec 27, 2012 Moja mame redukcja przeraza :-) zero wsparcia i zrozumienia wiem o co biega. Powodzenia u lekarza, daj znac co i jak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 A to lato miało być tak piekne... Dziewczyny jak ja uzbieram nastepne 8 tys. moge sobie pomarzyć.. Zycze Wam z całego serca zeby zadna z Was nie miała takiego problemu!Pamietajcie dobrze sie dogadac z chirurgiem,moze jakies zdjecie wezcie albo stanik:P i powiedzcie ze ma Was w niego zmiescic:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 anda100 To ja czekam na wieści od Ciebie po wizycie u lekarza;) Mam nadzieję, że same dobre;) Na pewno za 9 miesięcy będę tu eseje pisać, jak to fajnie macha się nowymi maluszkami:D Musi tak być! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzwonki Napisano Czerwiec 27, 2012 anda mail poszedł ;-) Hexe 9 miesięcy? Za tyle narodzisz się jeszcze raz ;-) he,he pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Doszedł :) czytaj bo juz odpisałam.. dziekuje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Anda100 Dzisiaj jest dokładnie 9 miesięcy do dnia kiedy mam się zgłosić do szpitala;) odliczam już dni:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anda100 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Hexe Super:) za 9 miesiecy poród nowych cycków:) Ehh jak ja Wam zazdroszcze...ja jestem juz skazana dozywotnio na ten duzy biust :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość holy69 Napisano Czerwiec 27, 2012 witam wszystkich :) Zaledwie kilka dni temu odkrylam to forum i czytam....i czytam...i czytam...oczywiscie wszystkiego nie dam rady, ale ostatnie kilkanaście stron już za mną. Dziewczyny...ja jestem styczniowa....hihi...i cały czas w euforii, że się odwazylam, że to zrobiłam, ze jestem MAŁOBIUŚCIASTA... to uczucie nie do opisanie i nie do zrozumienia przez osoby, ktorych ten problem nie dotyczy. Mam oczywiście wsparcie w najbliższej rodzinie, ale jednak nie ma to jak grupa wsparcia na forum. Żaluję, że nie trafiłam tutaj wcześniej, jak przygotowywalam się do operacji. Zwlaszcza jak się odchudzalam ;)))) Dzwonki...najlepsze, że operację robilam tam, gdzie TY !!! Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny Przed i Po ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 40-stka Napisano Czerwiec 27, 2012 Ja na swoją operację czekałam 7 m-cy i cieszę się, że to już za mną, bo to ciągłe myślenie o dniu ZERO, podporządkowanie całego życia, wakacji, pracy temu JEDNEMU DNIU trochę mnie zmęczyło. Wystarczyło, że wiele miesięcy wcześniej ktoś wspomniał o czerwcu, a mnie żaróweczka się zapalała i już miałam kalendarz w głowie. Ale zleciało i Tobie Hexe też szybko zleci, wakacje to błysk, potem zaraz w sklepach będą Mikołaje i inne dekoracje świąteczne :), zobaczysz, że szybko minie i będziesz pisać te eseje :). Obecnie jestem na etapie niedowierzania, że to już, że się wydarzyło i wszystko udało. Jutro mija 2 tygodnie, w piątek jadę na kontrolę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ehhh .... Napisano Czerwiec 27, 2012 Witam. Ale Wam dziewczyny (te po operacji) zazdroszcze :) Naprawde!! .. Ja mam 20lat i biust 85G .. Kręgosłup mnie boli i w ogóle... Czuje sie koszmarnie z nimi.. Dosc mam tych gapiów w moja strone, uwag :(:( czasem wysiadam psychicznie.. Ale nie stac mnie na operacje :(:( to mnie boli najbardziej :( i najgorsze jest to ze nikt mnie nie rozumie.. moim marzeniem jest operacja , ale pomarzyc to sobie moge.. Pozdrawiam wszystkie Panie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zuzuzanna 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 dzwonki a wyslesz mi swoje zdjecia przed i po ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzwonki Napisano Czerwiec 27, 2012 Holy69 ojej, ależ się cieszę, że wreszcie jest ktoś z mojej kliniki!!! Tak bardzo chciałam poznać kogoś kto sie operował tam gdzie ja, usłyszeć wrazenia, przeczytać opisy wyników. Mam nadzieję, że conieco opowiesz. U mnie tez niekończąca sie radocha i niekończąca się historia. Przeżywam to cały czas od nowa, rozmyslam, wałkuję... Hexe-asuu zleci szybciutko, z nami ;-) to już wogóle!!! Ehhh... marzyć trzeba, ale możesz też działac. Na forum masz wsparcie i informacje na temat NFZ. Badaj się, zbieraj dokumentacje i próbuj. Zwłaszcza, że masz dolegliwości bólowe. Masz pytania - pisz - mamy tu niezłą skarbnicę wiedzy ;-) pozdrawiam Zuzu pisz na maila Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hexe_asuu 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 ehhh .... MY Cię rozumiemy!!!!!!!! Wiem jak to jest ze zrozumieniem, bo nie licząc rodziców i jednej przyjaciółki, to reszta patrzy na mnie jak na głupią kiedy mówię o operacji. Część rodziny, która wie, że chcę się zoperować, uważa że to moja fanaberia i coś mi odbiło;p Zacznij walczyć o operację refundowaną!!!!!!!!!! Długo to trwa, ale jak widać na forum, warto;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 40-stka Napisano Czerwiec 27, 2012 ehhh słusznie pisze hexe, to nie jest niemożliwe, ja jestem tego przykładem i jeszcze kilka dziewczyn z forum, jeżeli masz dolegliwości, pozbierasz dobrą dokumentację to zrobią Ci to na nfz, to nawet nie jest takie trudne; to nie są fanaberie, operacje kosmetyczne, estetyczne czy jak to zwał, tu wchodzą w grę względy zdrowotne, nie zastanawiaj się, działaj, za kilka miesięcy będziesz po wszystkim, a warto...oj warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ehhh .... Napisano Czerwiec 27, 2012 No kilka stron tu poczytałam... Ale w sumie iewiem od czego zacząc.. Wiem że trzeba iśc do ortopedy, ale to chyba trzeba miec skierowanie od pediatry ... ? Ale co ja tam powiem, że marzy mi sie operacja hehe :D ? Ja sie ich wstydze i to bardzo.. Wkurza mnie gadanie najblizszych ''przestan nie jest az tak zle'' bo nic nie rozumieja, nie wiedza jak to jest, nie wiedza jak jest ciezko.. Gadac to sobie mozna.. A ze tak zapytam, jak jestescie bez stanika to macie biust jedrny czy nie? Ja wlasnie mam takie flaki do brzucha co mnie jeszcze bardziej dobija.. Dziekuje kochane :* Fajnie że znalazlam te forum:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ehhh .... Napisano Czerwiec 27, 2012 40-ka a Ciebie tez plecy bolały ? Ale coś miałaś z nimi? Jaki miałas rozmiar, a jaki masz teraz? Długo wszystko zalatwialas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ehhh .... Napisano Czerwiec 27, 2012 Dodam że czasem ciężko mi sie oddycha i co jakis czas przez pare dni drętwieje mi kark, tzw mrowki przechodza (chociaz niewiem czy ten kark ma cos z tym wspolnego..) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzwonki Napisano Czerwiec 27, 2012 ehhh... To nie jest aż taka tragedia ;-) ja też sie wstydziłam iść do plastyka i rozebrać przed nim.Pokazać te moje wory, bo tak wyglądały... Długo mi zajęlo przełamanie się, ale warto było... jak bardzo cierpisz i bardzo chcesz tej operacji zmobilizuj się i działaj. Skierowanko do ortopedy, do plastyka. To poczatek. Rodzina tego nie akceptuje? Wiele osób tak ma. Ja zrobiłam to dla siebie, swojego dobra, zdrowia, szczęscia i samopoczucia.Nie jest łatwo i może trwać długo - ale nikt na tym forum nie żałuje ;-). Przeszłam etap załamania i trwania w bezczynnosci. żałuję, że tak długo zwlekalam. Byłam tchórzem przez wiele lat.Jesteś młoda, całe życie przed tobą, mozesz byc piękniejsza i czuć się lepiej. a ten kręgosłup tez jeszcze cię troche podzwiga. Dbaj o niego i siebie. Pytaj: pomożemy, wesprzemy, uda ci się!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach