Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 Elessi
Anda100 Mam teraz 75C/70D to zalezy jaki stanik kupie ale u mnie jest wlasnie tak dziwnie bo w staniku te piersi sa identyczne ale jak sciagne to jest lipa bo ta operowana zostaje w miejscu a ta druga opada i wyglada przez to na wieksza tak jakby mi poprostu ja za bardzo podwiesil :( ale zyje nadzieja za ona poprostu opadnie... a co do twoich blizn to sie nie przejmuj ja mialam taka masakre ze nie moglam w to uwiezyc nie spodziewalam sie ze to bedzie az tak strasznie wygladac szczegolnie ta blizna w zdloz ale teraz juz jest super uzywam na zmiany plaster na dzien i masc na noc plastry powoduja ze nie powstaja ci bliznowce a masc wybiela blizne zeby nie byla czerwona i masuje codziennie przzed spaniem i naprawde jest mega poprawa a w lutym planuje isc na laser juz bylam na konsultacji i dr... powiedzial ze takie blizny mozna usunac bez problemu wiec o to to sie nie martw :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
jestem za艂amana. Rodzina si臋 ode mnie odwr贸ci艂a. Tak sie cieszy艂am, a teraz mam same problemy. Nikt nie chce mi sie zaopiekowa膰 dzieckiem. Szkoda gada膰. Jako艣 dam rad臋. Musz臋.

Udost臋pnij ten post

Elessi Oby,zapytam sie dzis co mozna zrobic z ta blizna bo moze trzeba bedzie wyciac ten kawa艂ek kolo brodawki,bo z kolei na drugiej piersi jest super wogole prawie nie widac blizny naoko艂o. Ale blizny bliznami a mi sie nadal chce ryczec bo nie dos ze wielkosc to jeszcze troche asymetria mnie dra偶ni..cale zycie sie z t膮 asymetria meczy艂am ze juz bym wolala zeby tam wieksza by艂a mniejsza od tej mniejszej:P a nadal ta wieksza jest wieksza tylko troche mniej:( Ogolnie kszta艂tem s膮 艂adne i brodawki s膮 na r贸wni..ale jakby by艂y mniejsze to byloby juz cud,mi贸d..:( a teraz nie wiadomo ile czekania:(juz nie wspomne o pieni膮dzach kt贸rych nie mam. Dzisiaj widze sie z lekarzem,zapytam o to wszystko,choc juz czuje ze nie bedzie dobrze.. Elessi to dawaj zna膰 na bie偶膮co..czy s膮 zmiany i jak sie czujesz:) Niewiem sk膮d u Ciebie ta dziura,bo chyba nie z tego ze wyci膮艂 Ci w nieodpowiednim miesjcu..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
ewunia33 bardzo Ci wsp贸艂czuj臋, tak mi przykro, 偶e nie masz wsparcia w艣r贸d bliskich, trzymam kciuki, 偶eby wszystko si臋 uda艂o, to tylko kilka dni, mo偶e kto艣 ze znajomych zajmie si臋 Twoim dzieckiem, by艂oby bardzo szkoda, 偶eby min膮艂 Ci ten termin, bo nast臋pny nie wiadomo kiedy, nie poddawaj si臋, kto艣 musi Ci pom贸c, my艣lami jestem z Tob膮 ja 3 tygodnie po, dzi艣 mi zdj臋to wszystkie szwy, mog臋 wreszcie wzi膮膰 porz膮dny prysznic, pan dr nie pozwoli艂 mi tylko si臋 d艂ugo moczy膰, kr贸tko m贸wi膮c pranie bez namaczania :), brodawki i otoczki smarowa膰 linomagiem, pyta艂am o wyjazd wakacyjny w sierpniu - te偶 nie widzia艂 przeciwwskaza艅 nawet co do k膮pieli w s艂onej wodzie, oczywi艣cie mam obserwowa膰 ca艂y czas czy co艣 si臋 nie dzieje i zachowa膰 rozs膮dek, blizn i brodawek nie opala膰 (nie zamierza艂am); gapa jestem bo nie zapyta艂am co lekarz poleca do smarowania blizn, jednym s艂owem wszystko jest ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
40 stka....super. Ty wiesz, moim daniem, Ty nawet inaczej piszesz po tej operacji. Jestes bardziej otwarta i wylewna w s艂owach co jest bardzo mi艂e... 馃尰 Super, 偶e wakacje ju偶 bedziesz mia艂a normalne. Dzwonki 鉂わ笍 wszystko na dobrej drodze z rank膮, jest pod kontrol膮 ;) Wszystko pozosta艂e zagojone i bledziutkie. Mam plastry silikonowe i mnie nie uczulaj膮, zak艂adam na noc. Smaruj臋 w ciagu dnia oliwk膮 i musze ten cebularz Tw贸j wykorzysta膰 :D Fajnie, 偶e u Ciebie wszystko tak pieknie...ciesz si臋 cycuniami bo s膮 perfekcyjne...widzia艂m wi臋c wiem co m贸wi臋 ;) Du偶a bu藕lka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Mimimimimimi hehehe ; a wiesz, 偶e mnie tez te偶 si臋 tak wydaje, ale ja chyba wiem sk膮d to si臋 bierze, przed operacja ja mia艂am strasznego stracha, 偶e ona nie dojdzie do skutku, 偶e mnie nie przyjm膮 do szpitala, przesun膮 termin, albo B贸g wie co jeszcze. Ja zupe艂nie nie ba艂am si臋 samej operacji tylko tych kwestii "techniczno-organizacyjnych". I to chyba jako艣 tak dzia艂a艂o. Teraz wr贸ci艂o wszystko do normy, bo generalnie to ja gadu艂a jestem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
40stka :D:D:D:D :P:P:P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martenka87
Hej dziewczyny!!! Jestem 4 dob臋 PO:))) Dzi艣 wr贸ci艂am do domku, w 艣rod臋 wracam na 艣ci膮ganie szw贸w (czy to boli?). By艂o rewelacyjnie. Dzi臋ki temu, 偶e musia艂am si臋 spakowa膰 w kilka godzin nie mia艂am za du偶o stresu, by艂am wr臋cz spokojna. Szpital jak hotel, czysto, 艂adnie, mi艂y personel, by艂am zaskoczona. Operacja trwa艂a 6 h, narkoz臋 znios艂am 艣wietnie. Najgorzej by艂o z kr臋gos艂upem, bo nienawidz臋 spa膰 na plecach, no ale prze偶y艂am, dzi艣 nawet lekko na boczku spa艂am:) Ja mia艂am rozmiar 65J (brytyjskie) lub 65L (polskie), chcia艂am 偶eby zmniejszyli mi na E. Moje piersi s膮 艣liczne, stercz膮ce, praktycznie pod gard艂em:P dekolt mam wypasiony, tylko problem jest taki, 偶e chyba za ma艂o mi zmniejszyli. Por贸wnywa艂am si臋 z moj膮 siostr膮 kt贸ra ma E no i mia艂am od niej sporo wi臋ksze:( to mnie martwi troch臋, bo boj臋 si臋 偶e znowu b臋d臋 musia艂a nosi膰 staniki na grubych rami膮czkach i nie b臋d臋 mia艂a wyboru... Co prawda narazie s膮 obrz臋kni臋te i rozmiar mam zobaczy膰 po 2 miesi膮cach oko艂o. Robili mi jak膮艣 specjaln膮 metod膮, tak jakby p贸艂-kotwica. Pod piersi膮 mam kr贸tk膮 blizn臋 w kierunku pachy. Generalnie jestem zadowolina ale martrwi mnie ten rozmiar... Za to m贸j ch艂opak jest bardzo szcz臋艣liwy bo jego dziewczyna ma wci膮偶 spory stercz膮cy biust, wygl膮daj膮cy jak z silikonem:) Pozdrawiam kochane!

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczynki, Martenka - gratulacje!!! witaj w biustach lipcowych (ja te偶 si臋 na nie za艂api臋) ja w艂a艣nie spakowana, jutro ruszam do kliniki z ranka. Zrobi艂am dzi艣 zakup mikrostanika - rozmiar 75 d. Ciekawe jak oni mi nawet te zmniejszone cycki upchn膮 w taki malutki staniczek. Oby, oby... Z ciekawosci zasz艂am do h&m-u popatrze膰 na rozmiary, ale sie u艣mia艂am... Tylko 偶eby mi nie wysz艂o takie po偶膮dne "E". Cycki dzi艣 obfotagrofowa艂am na pami膮tk臋, co prawda tylko telefonem, ale zawsze to bedzie co powspomina膰. Na razie stresu nie mam, ciekawe co bedzie jutro. Trzymajcie kciuki dziewczynki.

Udost臋pnij ten post

Hej laseczki! widz臋 偶e coraz wi臋cej si臋 dzieje:) ile tutaj nowych ma艂obiu艣ciastych albo niebawem ma艂obiu艣ciastych lub zdecydowanych. To na serio fajne, bo nie chowamy si臋 ju偶, nie 偶yjemy ca艂e 偶ycie z tymi balonami bo tak musi by膰, bo wstyd zoperowa膰 bo co ludzie powiedz膮, 偶e se cycki zrobi艂y艣my. Brawo! A lato faktycznie pi臋kne, ja te偶 co r贸z nad wod膮:) I nie robi臋 za sensacj臋:D Poza osobami kt贸rymi powiedzia艂am 偶e zmnijeszy艂am piersi nikt nie zauwa偶y艂 hmm teraz my艣l臋 偶e mog艂am zrobi膰 C zamiast D ale co tam, i tak s膮 super:) Dziewczyny ja wiem 偶e ka偶dej sytuacja jest r贸偶na. Jak opisujecie teksty i przej艣cia z lekarzami to serio uwa偶am 偶e dobrze zrobi艂am machaj膮c na to r臋k膮. Wprawdzie by艂am u ortopedy, ginekologa i internisty i to ju偶 mi wystarczy艂o 偶eby wi臋cej z nimi nie rozmawia膰 na ten temat. Wprawdzie jestem prawie 13tys w plecy ale stwierdzi艂am 偶e po艂owa ludzi tyle bierze w kredycie na remont, druga po艂owa na samoch贸d a ja nie mog臋 na lepsze wygodne i komfortowe 偶ycie? Trudno, b臋d臋 sp艂aca艂a 5lat i to nie s膮 wi臋ksze kwoty ni偶 rata za aparat:P Szkoda tylko 偶e lekarze nie s膮 po to by tej naszej trudnej drogi u艂atwia膰 a empati臋 to oni zostawili w zeszytach studenckich chyba. Ehh kochana takich dziadk贸w na swojej drodze mia艂am sporo- stare zbere藕niki! a przechodz膮c ko艂o grupy ludzi, wszystko jedno czy m艂odych czy starych czy dziewczyn czy ch艂opak贸w, wystarczyli 偶e sobie siedzieli i gadali to ju偶 chowa艂am si臋 za du偶膮 torb膮, poza du偶ymi ciuchami oczywi艣cie 偶eby nie by艂o wida膰 co nosz臋 przed sob膮. A w autobusie?! na wybojach jak skaka艂am i ca艂y autobus ludzi si臋 gapi艂 jak mi wszystko podskakuje?! teraz zauwa偶y艂am 偶e si臋 starzeje bo mi sk贸ra twarzy skacze, naszcz臋艣cie ju偶 nie piersi:) Elessi a ile jeste艣 po operacji? ja jestem 7 tygodni od operacji i troszk臋 trwa艂o zanim piersi naturalnie opad艂y a tak to stercza艂y jak sylikony nienaturalnie..aczkolwiek fajowsko:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
NatalLudz Ja ju偶 jestem praktycznie 3 miesi膮ce jestem z tych kwietniowych ale widz臋 ze z dnia na dzien jest coraz lepiej tylko boje sie ze teraz jak mam C to ju偶 tak szybko nie opadnie hehe bo to ju偶 inny ci臋偶ar poza tym ja 1,5 roku karmi艂am piersi膮 mia艂am piersi wi臋ksze od g艂owy :) jakby kto艣 mi w艂o偶y艂 dwie pi艂ki ;) wi臋c tamta jednak jest po przej艣ciach ;) ale ostatnio rozkminilam ze mog艂abym wywo艂a膰 laktacje tak na rok zeby to na bank ta operacyjna opadnie i bed膮 r贸wne bo powiem szczerze ze nie chcia艂abym kolejnej operacji znowu tego stresu.... Ju偶 wole przez rok bawi膰 sie laktatorem hehe zeby ja rozci膮gn膮膰 :))) ale tak jak dr... Powiedzia艂 poczekam do przysz艂ego roku kto wie mo偶e i w ci膮偶臋 zajde nigdy nic nie wiadomo... ;)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
Martenka...super wie艣ci :):) Gratuluj臋! Ja tez mia艂am kilka dni na przemy艣lenie, a raczej na banie si臋...;) Super jest mie膰 ma艂y, normalny biu艣cik...co nie? Ewunia33 jeste艣 si艂a spokoju, tak trzymaj. Do zobaczenia w innej rzeczywisto艣ci ;) B臋dzie pi臋kniejsza, zobaczysz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
martenka rachu ciachu i po strachu :) Gratulacje. Ja te偶 nie mam wcale poziomych cie膰 w fa艂dzie podpiersiowej, mam tylko szwy wok贸艂 otoczek i pionowe. Dlatego pan dr powiedzia艂 mi, 偶e w zasadzie od razu mog臋 zak艂ada膰 staniki z fiszbinami. Zaleci艂 te偶 uwa偶a膰 jakie staniki si臋 kupuj臋 na pocz膮tku, 偶eby nie by艂y sp艂aszczaj膮ce biust. ewunia trzymaj si臋, zobaczysz jak to szybko wszystko przeleci, odezwij si臋 po powrocie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
RudaBC jak posz艂o, odezwij si臋, chyba wszystko dosz艂o do skutku, daj zna膰, bo tak si臋 ba艂a艣, 偶e ciekawa jestem jak posz艂o smerfetkawawa jak si臋 goisz? by艂a艣 na kontrolach? og贸lnie co s艂ycha膰?

Udost臋pnij ten post

40-stka czy Twoje ciecia byly zrobione tylko pionowe i wokol otoczek z jakiegos konkretnego powodu, czy tak sie robi w Orlowskim? Mowili Ci cos lekarze na ten temat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Pan dr powiedzia艂 tylko, 偶e spr贸buje tak zrobi膰, ale czy to wyjdzie, to oka偶e si臋 ju偶 na sali operacyjnej. Widzia艂, 偶e jestem zdziwiona, ale nic wi臋cej nie t艂umaczy艂. Uda艂o si臋. Tak zrobi艂 i chyba to by艂o troch臋 dziwne, bo piel臋gniarki na zmianie opatrunk贸w mocno ogl膮da艂y efekt i komentowa艂y. Ale jest to chyba kwestia konkretnego lekarza, a nie samego szpitala. Le偶a艂a ze mn膮 kobieta, kt贸ra mia艂a operacje dzie艅 przede mn膮 metoda tradycyjn膮. Mojemu lekarzowi po prostu si臋 chcia艂o postara膰, pomy艣le膰. Nie wiem czy tak jest, ale ja to tak odbieram. Z drugiej strony jakby nie m贸g艂 tak zrobi膰, to by nie robi艂, po co mu dodatkowy k艂opot. W ka偶dym razie znowu okaza艂o si臋, 偶e z niewiadomych powod贸w mia艂am medycznego farta, po prostu szcz臋艣cie. A moja wdzi臋czno艣膰 do pana dr nie ma ko艅ca. Mo偶e ta metoda b臋dzie si臋 rozpowszechnia膰 i za kilka miesi臋cy wsz臋dzie tak b臋d膮 robi膰. Tydzie艅 po mnie mia艂a operacj臋 smerfetkawawa, mo偶e si臋 odezwie i powie jak ona mia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elessi
40-stka Ale nie masz nic kompletnie blizny pod piersi膮? Bo ja mam tak ze 3 cm i tez powiedzia艂 ze postara sie zrobic bez ci臋cia pod ale p贸zniej powiedzia艂 ze musia艂 troszk臋 rozcia膰 pod spodem....

Udost臋pnij ten post

40-stka, Elessi super, ze nie macie ciec pod piersiami! tez bede prosic o takie rozwiazanie :-) a przypomnijcie swoje rozmiary przed i po. oszacuje, czy mam szanse, moze to jest wazne przy wyborze metody ciecia :-) i wyslijcie mi swpje zdjecia, bede bardzo wdzieczna :-)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 holy69
Dziewczyny...zazdroszcz臋...oczywi艣cie pozytywnie, 偶e nie macie ci臋膰 pod piersiami....ja mam pe艂n膮 "kotwic臋". Czy r贸wnie偶 mog艂abym poprosi膰 o fotki...zrewan偶uj臋 si臋 jutro, bo jad臋 no wizyt臋 kontrolna ( 6 m-cy po ) i poprosz臋 doktora , 偶eby mi wydrukowa艂 zdj臋cie SPRZED, a mo偶e przy oakzji zrobi teraz zdj臋cie PO ? Plisss o fotki..fajnie b臋dzie por贸wna膰 ;) mi艂ego wieczoru...prawda, 偶e 艂atwiej znosi膰 te upa艂y z mniejszymi cycuszkami....hihi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
To prawda, 偶e przy obecnych upa艂ach jest ogromna r贸偶nica. Ale og贸lnie to jest zupe艂nie inna jako艣膰 偶ycia, druty pod piersiami nie cisn膮, rami膮czka nie wrzynaj膮 si臋 w barki, kark nie boli, teraz ucz臋 si臋 prosto chodzi膰, nie garbi膰, a to mi chyba zajmie troch臋 czasu. Nie mam tego ci臋cia, ale szew im bli偶ej do艂u piersi, tym bardziej pomarszczony. Tzn. przy brodawce jest malutki i g艂adki, a im ni偶ej tym troch臋 brzydziej wygl膮da, ale bez przesady. Ja startowa艂am z 75H/I teraz mam chyba C/D, na razie kupi艂am takie sportowe staniki, a one maja inna rozmiar贸wk臋 (S,M,L) wi臋c do ko艅ca nie wiem. Na pewno s膮 jakie艣 wytyczne kiedy mo偶na, a kiedy nie, zastosowa膰 t臋 metod臋.

Udost臋pnij ten post

no nie bede Wam przypominac jak jest w upal z tymi bimbalami wielkimi... poprosze zdjecia: kinga_wod@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
na te upa艂y i na popraw臋 tak doskona艂ego humoru kupi艂am pierwszy w 偶yciu stanik bez rami膮czek... jest cudny, wspaniale si臋 trzyma... a wszystko to co moge ubra膰 na niego;-) hurra ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martenka87
dzwonki ale Ci zazdroszcz臋! ja z niecierpliwo艣ci膮 czekam a偶 min膮 mi te 2-3 miesi膮ce i te偶 taki sobie kupie;DDD no a tak poza tym to gor膮co strasznie, ci膮gle si臋 k膮pi臋 i myj臋 jak mog臋, szkoda mi moich nowych piersiaczk贸w w tym staniku pooperacyjnym, m臋cz膮 si臋 i oddycha膰 nie mog膮. Kobiety a teraz powiedzcie jakie stanik bez fiszbin wg Was jest najlepszy? Macie dobre typy? I co na blizny jest rewelacyjne?:)))) Buziakii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Ja te偶 sobie taki kupi臋. Pod koniec lipca id臋 na wesele, ju偶 mierzy艂am kilka sukienek i pod艣wiadomie wybiera艂am z szerokimi rami膮czkami albo r臋kawami, 偶eby stanika nie by艂o wida膰 :) Przyzwyczajenie to druga natura cz艂owieka. Ale w ko艅cu przyzwyczaimy si臋 do wygody kupowania i noszenia czego si臋 chce, prawda? No w艂a艣nie i co na blizny stosujecie, bo ja sierota nie zapyta艂am mojego lekarza? I kiedy to mo偶na zacz膮膰 stosowa膰? Jak ju偶 strupki pospadaj膮, prawda? Ja kupi艂am na razie sportowy stanik w go sport /gatta activia/ i drugi w Tesco - taki co reklamuj膮 w tv - Belvia chyba si臋 nazywa. Mam wra偶enie, 偶e ten drugi jest lepszy, jaki艣 taki bardziej dopasowany i obcis艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowana44
Dziewczyny! Mam 75K. Marz臋 od lat o operacji, w tym roku si臋 zdecydowa艂am. Jestem z Poznania. Czy kto艣 mo偶e mi poleci膰 godnego zaufania, dobrego chirurga lub klinik臋? Pilnie prosz臋 o pomoc, bo chcia艂aby za艂atwi膰 spraw臋 jak najszybciej, zanim spanikuj臋 i odst膮pi臋 od pomys艂u.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dzwonki
Tak, tak droga 40stko... Taki dla innych drobiazg a dla nas tyle szczescia. Martenko - przejdziesz szybciutko przez gojenie i zaczniesz szalec. To juz niedlugo - w porownaniu do tego za toba!!! Polecam staniki triumpha sportowe. Mozna je kupic od 70 zl i maja rozne stopnie antyszokowe:-) im bardziej ekstremalny sport tym bardziej stabilizujace - wiec mozesz dopasowac do swoich potrzeb. Ja mialam taki mieciutki dobrze sie go nosi. Kupilam tanio na allegro - taki rozmiar jak ten szpitalny. Po 3 tygodniach dostalam detreomycyne na 2 tygodnie, potem wystartowalam z plastrami. Uczulaly mnie wiec przeszlam na "cebularze" czyli mascie z ekstraktem z cebuli: cepan(15zl) i contractubex(48zl). Doktor polecil mi tez no scar, ale jakos bardziej przekonany wydawal sie do 2 pierwszych.W moim przypadku smarowanie, plastrowanie i oliwkowanie z masazem zaczelo sie po 5 tyg. Dobrej nocy ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ares212
@zdesperowana44, Te偶 mieszkam w Poznaniu, mia艂am zabieg w prywatnej klinice we wrze艣niu ub.r. Operowa艂 mnie dr Tomasz Dydymski- super lekarz:) Mog臋 go poleci膰 z czystym sumieniem. Je艣li chcia艂aby艣 wi臋cej inf to napisz do mnie na priv M贸j mail to: dwamisie1516@wp.pl Pozdrawaiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Apazja :)
Witam, jestem gotowa na 100% aby zmniejszy膰 piersi. Problemy przy du偶ym biu艣cie same wiecie jakie s膮 wi臋c nie pisz臋 dlaczego. Zwleka艂am z ta operacja ju偶 d艂ugo: czeka艂am jak dzieci b臋d膮 starsze, 膰wiczy艂am itp. , jednak biust nie maleje. Dlatego czas na nowe 偶ycie min. w stroju k膮pielowym 2 cz臋艣ciowym :) M膮偶 bardzo mnie wpiera, bo wie jak takim kobiet膮 jak mi jest ci臋偶ko- chocia偶by na zakupach, same wiecie. Dlatego prosz臋 pom贸偶cie mi znale藕膰 dobrego fachowca- Pozna艅 lub Warszawa. apazja@interia.pl Z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc :)

Udost臋pnij ten post

czesc dziewczynki. Ja juz po operacji. Czuje sie swietnie. Nic nie boli, mogesie normalnie poruszac. ale jestem szczesliwa!!!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzwonki
Ewuniu z ca艂ego serca gratuluje i 艣ciskam!!! odpoczywaj teraz i szanuj si臋, ale ciesz si臋 swoim szcz臋艣ciem....a bedzie jeszcze lepiej!!!! zaczynasz nowy rozdzia艂 w 偶yciu ;-) wszystkiego najlepszego!!!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋