Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 mazalia
Do Jolorka Jeszcze raz wys艂a艂am Ci m贸j adres mailowy

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-stka
@serena no to faktycznie niezbyt motywuj膮ce takie odpowiedzi, ja mia艂am operacje na nfz i mog艂am zapyta膰 o co tylko chcia艂am, a o rozmiar to sam lekarz mnie pyta艂, nawet si臋 艣mia艂am do niego, 偶e mo偶liwy jest taki koncert 偶ycze艅. Czy Ty mia艂a艣 t膮 konsultacj臋 w prywatnej klinice? Takie odpowiedzi nie powinny mie膰 miejsca bez wzgl臋du czy to pa艅stwowa plac贸wka czy prywatna, ale wiadomo, 偶e na nfz czasem lekarze inaczej traktuj膮 pacjenta i - powiedzmy - 偶e mo偶na by sie tego spodziewa膰. Jak brak Ci motywacji to po艣wi臋膰 kilka dni i prze艣led藕 to forum. Na mnie podzia艂a艂o tak, 偶e w tydzie艅 zabra艂am si臋 do dzia艂ania (moje wra偶enia z operacji i szpitala s膮 od str.200/201). Id藕 na konsultacj臋 do innego lekarza. W naszym przypadku zaufanie do lekarza to podstawa, a je艣li my艣lisz o operacji prywatnej to ju偶 w og贸le nie ma o czym m贸wi膰. Szukaj i pytaj do skutku. A klinik臋 Natalii polecam, nie tylko przez regionalny patriotyzm, ale tam na serio pracuj膮 fachowcy - tak偶e je艣li my艣lisz o prywatnym zabiegu to nie ma nad czym si臋 zastanawia膰. Ja po 7 dniach pojecha艂am w tras臋 samochodem, tak偶e po 10 dniach na pewno ju偶 b臋dziesz w pe艂ni si艂. Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Pichna operowali mnie razem dr Ryka艂a i dr Brato艣- oboje cudowni, profesjonalni i z ogromn膮 wiedz膮 i do艣wiadczeniem. Operuj膮 razem bo wtedy jest szybciej, trwa to zamiast 5-6h to oko艂o 1,5h co jest bardzo korzystne- kr贸tsza narkoza, lepsze samopoczucie po operacji (ja by艂am tylko 艣pi膮ca, nic wi臋cej mi nie dolega艂o). Oczywi艣cie mimo dw贸ch lekarzy piersi s膮 tak samo dobrze zrobione i identyczne:D Ja zapisywa艂am si臋 do dr Ryka艂y a na konsultacji i tak mia艂am jeszcze Bratosia. Je艣li b臋dziesz chcia艂a si臋 od razu zapisa膰 to pami臋taj 偶e nale偶y mie膰 np 1000z艂 na zaliczk臋- termin mo偶esz mie膰 nawet ju偶 za 3tygodnie je艣li ci zale偶y:) Serena nie ka偶demu pierwszemu lekarzowi trzeba si臋 oddawa膰 pod n贸偶. Wszystko jest wa偶ne i jakby lekarz mi powiedzia艂 偶e nie mo偶e okre艣li膰 mi rozmiaru (chocia偶 mniej wi臋cej) sta艂by si臋 dla mnie niekompetentny, niedo艣wiadczony. Poza tym zupe艂nie inaczej jest na NFZ a prywatnie (zazwyczaj, nie zawsze). Ja wychodz臋 z za艂o偶enia 偶e jak p艂ac臋 krocie to maj膮 mnie na rekach nosi膰:D Na ch艂odno i szybko to mog臋 da膰 sobie obejrze膰 kurzajk臋 a co to operacji tak bardzo wa偶nej kobiecej cz臋艣ci cia艂a, maj膮c niewiele lat- musz臋 mi odpowiedzie膰 na ka偶de moje pytanie, cho膰by najg艂upsze.

Udost臋pnij ten post

W A 呕 N E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkie Panie poszkodowane przez dr A. Brom臋 prosz臋 o kontakt melba12315@wp.pl

Udost臋pnij ten post

W A 呕 N E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkie Panie poszkodowane przez dr A. Brom臋 prosz臋 o kontakt melba12315@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kitonka
Cze艣膰 dziewczyny! Od lat borykam si臋 z problemem wielkiego biustu- kiedy mia艂am 18 lat by艂o nawet fajnie, wyr贸偶nia艂am si臋 z t艂umu z moim 75DD i wzbudza艂am zachwyt w艣r贸d facet贸w i zazdro艣膰 kobiet- niestety po kr贸tkim czasie sprawa przesta艂a wygl膮da膰 interesuj膮co. W chwili obecnej mam okropny, wisz膮cy rozmiar- 80JJ :( Mam 32 lata i chcia艂am poczeka膰 z operacj膮 do czasu po urodzeniu dziecka. Niestety tak si臋 z艂o偶y艂o, 偶e jestem aktualnie w trakcie rozwodu, wi臋c nie wiem kiedy i czy dzieci b臋d臋 mia艂a, dlatego zdecydowa艂am podj膮膰 si臋 operacji ju偶 teraz. Nie musz臋 Wam t艂umaczy膰 jak to jest wzbudza膰 sensacj臋 na ulicy, chodzi膰 zawsze w workowatych ciuchach w rozmiarach przypominaj膮cych namiot wojskowy. Okropne jest te偶 to, 偶e ze wzgl臋du na to 偶e staniki mnie zawsze uciskaj膮, to po domu zawsze chodz臋 bez i jak kto艣 niezapowiedziany dzwoni do drzwi to zawsze zanim zd膮偶臋 na艂o偶y膰 stanik, 偶eby m贸c otworzy膰, to ten kto艣 ju偶 dawno sobie idzie. Kiedy艣 na pla偶y faceci my艣l膮c, 偶e nie rozumiem ich j臋zyka m贸wili: "Zobacz, cycki jak u krowy". Nie m贸wi膮c o oble艣nych tekstach starych pijak贸w. Do tego nie mog臋 podbiec dw贸ch krok贸w, nie mog臋 zata艅czy膰, i zapomnia艂am ju偶 jak to jest rusza膰 si臋 swobodnie. Zawsze te偶 marzy艂am o bluzkach na jedno rami臋, albo z dekoltem na plecach. Przez to wszystko mam znacznie zani偶one poczucie w艂asnej warto艣ci, wstydz臋 si臋 wychodzi膰 do ludzi i og贸lnie zdziwacza艂am. Mam nadziej臋, 偶e moje marzenie w ko艅cu si臋 spe艂ni. Aktualnie si臋 odchudzam i do operacji chcia艂abym schudn膮膰 minimum 15kg, dlatego my艣l臋, 偶e jej realny termin to b臋dzie kwiecie艅. Chcia艂abym zamieni膰 moje 80JJ w 75c/d. Jestem wysoka, mam 178 cm i wydaje mi si臋 偶e mniejszy biust wygl膮da艂by nienaturalnie w drug膮 stron臋. Boj臋 si臋 samej operacji, boj臋 si臋 blizn, boj臋 si臋 tego 偶e w przysz艂o艣ci b臋d臋 czu艂a wstyd rozbieraj膮c si臋 przed nowym facetem, ale mimo tego strachu bardzo chc臋 to zrobi膰. Mieszkam sama i zastanawiam si臋, czy dam sobie sama ze wszystkim rad臋 po. Nie ma mnie kto odebra膰 ze szpitala, ani pom贸c w domu po operacji- na wsparcie rodziny nie mam co liczy膰. Jestem z Poznania, ale chyba zdecyduj臋 si臋 na klinik臋 w 艁odzi polecan膮 przez NatalLodz. Na razie intensywnie odk艂adam pieni膮dze, 偶eby chocia偶 cz臋艣ci nie musie膰 kredytowa膰. W zwi膮zku z rozpadem mojego zwi膮zku jestem w bardzo z艂ej kondycji psychicznej, ale postanowi艂am teraz zrobi膰 co艣 wy艂膮cznie dla siebie.

Udost臋pnij ten post

DO KITONKA :):):)witm :) skoro jeste艣 z Poznania polecam dr Dydymskiego sama bylam u niego operowana i mimo komplikacji jakie mam z czystym sumieniem mog臋 do polecic i Klinieke Solumed. Je偶eli jestes sama i nie mo偶esz liczyc na nikogo wiec lepiej abys mia艂a do Kliniki blisko. Rozumie Tw贸j stan psychiczny ale i to 偶e byc mo偶e tak du偶a zmiana w wizerunku pomo偶e a jestem pewna ze pomo偶e:):):) Ci uwirzyc w siebie i nowym 偶yciu b臋dziesz szcz臋艣liwsza:):) Bo ja uwa偶am 偶e z ma艂ymi cyckami mam nowe 偶ycie a cudotw贸rc膮 jest w艂asnie Pan dr T. Dydymski:):):) Kiedy艣 by艂am gruba i schud艂am a cycki jak by艂y du偶e tak zosta艂y a z wiekiem zauwa偶y艂am 偶e mi jeszcze rosn膮 wiec to spowodowa艂o 偶e podj臋艂am si臋 operacji...Na tym forum jest kilka pan kt贸re mia艂y operacje w tej klinice, i u tego samaego lekarza co ja :):):).Serdecznie pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pichna
Kitonka czytam Twojego maila i tak jakbym czyta艂a o sobie.Ja te偶 si臋 rozwodz臋 i te偶 jestem z Poznania-mo偶e kawka? Ja mam 1,5 roczne dziecko ale karmi艂am tylko 5 tyg tymi cyckami po prostu si臋 nie da艂o.Nie m贸wi膮c ju偶 o wstydzie jaki czu艂膮m przy innych.Ja chyba si臋 decyduj臋 na 艁贸d藕 chocia偶 pojawi艂 si臋 yteraz post o Poznanie wi臋c mo偶e warto i艣膰 na konsultacj臋.Ja te偶 nie mam z kim jecha膰 i do tego jeszcze musz臋 艂atwi膰 opiek臋 na ten czas dla syna.Wi臋c sytuacj臋 mam troch臋 bardziej skomplikowan膮;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pichna
I te偶 musze najpierw schudn膮膰 bo na razie zajadam stresy....

Udost臋pnij ten post

Pichna - kawka jak najbardziej wskazana. :) To m贸j adres email: mistle@op.pl Ja si臋 na t膮 艁贸d藕 ju偶 zdecydowa艂am, oczywi艣cie wszystko mo偶na jeszcze zmieni膰, bo nawet na konsultacji nie by艂am, ale tak juz si臋 psychicznie nastawi艂am, 偶e tam dokonam przemiany. kubulka98 a w Solumed jaki jest ca艂kowity koszt operacji?

Udost臋pnij ten post

Kitonka je艣li mog臋 co艣 doda膰 od siebie: wszystko co opisa艂a艣 znam z autopsji tylko ja nigdy nie mia艂am etapu "fajne cycki" bo niestety ale rozmiar D w wieku 15lat to ju偶 makabra gdzie u innych dziewczyn zacz臋艂o si臋 co艣 tam pojawia膰. wieku 17lat zaliczy艂am rozmiar F, na 19stk臋 dobi艂am do H i dzi臋ki Bogu przesta艂y rosn膮膰. No ale dwie ci膮偶e zrobi艂y swoje w postaci grawitacji i rozmiaru I/J. Boisz si臋 samej operacji? je艣li zdecydujesz si臋 na 艁贸d藕 to zar臋czam 偶e po konsultacji b臋dziesz si臋 ba艂a o wiele mniej:) Sama operacja nie ma w sobie niczego strasznego. U mnie od wej艣cia do kliniki do po艂o偶enia na stole min臋艂o mo偶e z 15min z czego wi臋kszo艣膰 czasu mnie rysowali:) ale to dlatego 偶e ju偶 na mnie czekali i mieli wszystko gotowe- nie wiem czy tak jest zawsze. Tak偶e nie mia艂am czasu nawet 偶eby pomy艣le膰 a co dopiero si臋 ba膰:) wenflonik, zd膮偶y艂am powiedzie膰 偶e faktycznie mi zimno w r臋k臋 i pyk jakby kto艣 zgasi艂 艣wiat艂o- drugie pyk po u艂amku sekund i ju偶 si臋 budzi艂am:) potem strasznie by艂am 艣pi膮ca, nic mnie nie bola艂o. pospa艂am sobie troszk臋 i rano do domku. S艂uchaj ja to si臋 czu艂am jakbym posz艂a raczej na jaki艣 zabieg kosmetyczny typu mikrodermabrazja tylko musia艂am po nim zosta膰 w klinice:) Oczywi艣cie p贸藕niej w domu ci膮gn臋艂y mnie szwy ale by艂o to raczej nieprzyjemne a nie bolesne. Blizny s膮 na serio cieniusie艅kie. Najwi臋ksze s膮 pod sam膮 piersi膮 wi臋c jak po oko艂o 3mc opada naturalnie to jej wcale nie wida膰. A s膮 takie cienkie jakby艣 偶y艂k臋 (tak膮 co si臋 nawleka na ni膮 koraliki:) przy艂o偶y艂a do sk贸ry pod piersi膮, lekko odcisn臋艂a i pu艣ci艂a:) pionowej nie wida膰 prawie wcale (a to dopiero 6mc, jeszcze p贸艂 roku b臋d膮 bledn膮膰) a te przy brodawkach to nie wiem serio gdzie s膮:) Tak偶e blizn si臋 nie b贸j bo jak s膮 dobrzy lekarze to blizny s膮 minimalne. Tym samy nie masz si臋 co ba膰 rozbierania potem przed facetem! pisa艂am ju偶 wielokrotnie 偶e w 偶yciu si臋 nie spodziewa艂am 偶e b臋d膮 wygl膮da艂y pi臋knie i bez stanika:) m贸j m膮偶 jest zachwycony bo by艂 przera偶ony tymi bliznami, by艂 przygotowany na 艂adne piersi w staniku a bez stanika- rze藕. A tu mi艂a niespodzianka, ju偶 po 3tygodniach cieszy艂 si臋 z nich jak g艂upi mimo 偶e kocha艂 stare cycuchy:) M贸j m膮偶 ale i moja mama i sis no i ja sama uwa偶amy 偶e bez stanika piersi wygl膮daj膮 zupe艂nie normalnie, nie wida膰 偶e s膮 zoperowane, trzeba wiedzie膰 czego szuka膰 偶eby si臋 doszuka膰 艣lad贸w operacji. Nawet mog臋 nosi膰 bikini:) Zerknij sobie na stron臋 EstelArte w galeri臋 i zobacz jak te piersi wygl膮daj膮. Tak zdaniem Ryka艂y i Bratosia wygl膮daj膮 praktycznie wszystkie piersi jakie operowali:) Nie masz si臋 te偶 co martwi膰 偶e sobie sama nie dasz rady po operacji. Jak ju偶 pisa艂am, ja mia艂am operacj臋 w pi膮tek o 17tej, w sobot臋 o 8mej by艂am w domu, ju偶 zajmowalam si臋 dzie膰mi ale stara艂am si臋 wyr臋cza膰 m臋偶em w ci臋偶szych sprawach (ze strachu a nie b贸lu), we wtorek zosta艂am ju偶 sama w domu, ze wszystkimi obowi膮zkami domowymi, spacerami plus opiek膮 nad 3,5latkiem i 10miesi臋cznym brzd膮cem. Nie by艂o 偶adnego problemu wi臋c zar臋czam 偶e sama sob膮 sie zajmiesz bez problemu. Ja si臋 sama k膮pa艂am, my艂am sobie g艂ow臋, 艣ci膮galam naczynia z wysokich p贸艂ek, my艂am pod艂ogi, wiesza艂am pranie itd. Co do odbioru to b臋dzie problem, chocia偶 s膮 pono膰 Panie kt贸re same wracaj膮 sobie do domu to jednak b臋dzie problem z odleg艂o艣ci膮 dlatego poleca艂abym ci 偶eby艣 przyjecha艂a samochodem do 艁odzi, wynaj臋艂a na kilka dni jaki艣 pok贸j (najlepiej Teofil贸w okolice Aleksandrowskiej lub Szczeci艅skiej), przyjecha艂a do kliniki taks贸wk膮 i taks贸wk膮 wr贸ci艂a do pokoju. Zosta艂aby艣 tam 3-4dni do kontrolnej wizyty i wtedy wr贸ci艂a do domu. Po 2tygodniach jest zdj臋cie szw贸w ale wtedy sobie ju偶 spokojnie dojedziesz sama samochodem. Ja je藕dzi艂am 5-6dnia po operacji z zapi臋tymi pasami- luzik:) Co do kondycji psychicznej to nie ma lepszej terapii:) Pisa艂am ju偶 偶e mama mnie zobaczy艂a na spacerze z synkami, 3dzie艅 operacji, szwy ci膮gn臋艂y, ja w tonach opatrunku, staniku sportowym szpitalnym , a g艂owa wysoko w chmurach, mama m贸wi艂a 偶e sun臋艂am 3metry nad ziemi膮:) By艂am dumna z tego, co ka偶da kobieta dostaje za darmo:) czyli z tego 偶e nie musz臋 si臋 zakrywa膰 torn膮 na spacerze bo nawet kobiety si臋 lampi膮, 偶e jak ktos gada to nie gada o mnie, 偶e mog臋 podbiec do dziecka i nikt nie zrobi sensacji 偶e sobie z臋by powybijam cyckami. Jestem tak pewna siebie 偶e ju偶 mi nic nie przeszkadza:) jako艣 cudownie znikn膮艂 taki uci膮偶liwy cellulit czy nadmiar t艂usczzu na brzuchu, czy za du偶y nos, czy inne kompleksy:) ten by艂 najwi臋kszy i kiedy znikn膮艂 to znikn臋艂y z nim wszystkie inne:) dzia艂aj kochana! b臋dzie super:) jak co艣 to s艂u偶臋 rada i pomoc膮. Pichna a偶 tak t膮 wag膮 si臋 nie tyrajcie:) wprawdzie ja nie mia艂am ci艣nienia na schudni臋cie (jestem niejadkiem od dziecka hehe i moje 60kg mi nie przeszkasza艂o) ale po operacji schud艂am jeszcze 6kg a piersi s膮 nadal bardzo 艂adne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pichna
Natalia jak BARDZO Twoje posty s膮 podtrzymuj膮ce na duchu i zap臋dzaj膮ce do dzialania:)Tak bardzo ju偶 bym chcia艂a mie膰 ten problem z g艂owy!Dzi臋ki wielkie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pichna
Natalia to konrolna wizyta jest ju偶 po 6 dniach?Ja te偶 zamierzam pom operacji tam si臋 przespa膰 a potem z powrotem do Poz

Udost臋pnij ten post

Ja tak samo chcia艂am rano zmyka膰 do domu. Chcia艂abym pojecha膰 autobusem, bo samochodem to wiadomo 偶e mog艂oby by膰 ci臋偶ko. Jest taka firma polskibus.pl i maj膮 bardzo wygodne i tanie autobusy, a jad膮 z Poznania do 艁odzi tylko 2:50 min kilka razy dziennie. Pichna mo偶e na konsultacj臋 wybierzemy si臋 razem?

Udost臋pnij ten post

Natalia ja si臋 boj臋 samej operacji (jaki艣 irracjonalny l臋k, 偶e si臋 nie obudz臋 z narkozy mam) no i tego 偶eby piersi 艂adne by艂y. Wiadomo, 偶e ludzkie cia艂o to nie plastelina i nie zawsze da si臋 wymodelowa膰 wszystko tak jak lekarz by chcia艂. No ale skoro tutaj tyle dobrego si臋 o tej klinice naczyta艂am, to wydaje mi si臋 偶e jest bardzo du偶a szansa, 偶e wszystko b臋dzie ok. B贸lu si臋 tak nie boj臋- przetrzymam wszystko, a z tego co piszesz nie b臋dzie a偶 tak 藕le. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Dziewczyny, powodzenia w podejmowaniu decyzji. Operacja bardzo dobrze robi naszej psychice - to pewne. Jak tylko mo偶ecie (finansowo, czasowo itp) to nie zwlekajcie. Przed Wami cudowny czas 偶ycia bez tego co znienawidzone, bolesne, kr臋puj膮ce. W moim przypadku b贸lu nie do艣wiadczy艂am, narkoza to tak jak pisze Natal - takie pyk i pyk, przyjemne odczucie; blizny do zniesienia, z ka偶dym tygodniem coraz 艂adniejsze, ja nie mam blizn pod piersiami, wi臋c o te kilka centymetr贸w szycia i gojenia mniej. Po operacji jest na serio inne, nowsze, lepsze 偶ycie. Ca艂y 艣wiat wydaje si臋 inny. Starajcie si臋, 偶eby do艣wiadczy膰 tego, najszybciej jak tylko si臋 da. A potem jak wi臋kszo艣膰 z nas b臋dziecie 偶a艂owa膰..... tego, 偶e tak d艂ugo czeka艂y艣cie z decyzj膮. :)

Udost臋pnij ten post

40stka dok艂adnie:) zgadzam si臋 w 100% Pichna, wizyta kontrolna chyba jest po kilku dniach (wybacz ale nie pami臋tam dok艂adnie) po 4 czy 5 ? Je艣li zostaniecie do wizyty kontrolnej w 艁odzi to 5 dnia spokojnie mo偶ecie same wraca膰 samochodem do domu. Na serio, maks 2 pyralginy w ci膮gu ca艂ej rekonwalescencji jak we藕miecie to b臋dzie du偶o. Oni nie ruszaj膮 mi臋艣ni wi臋c za bardzo nie ma co bole膰- serio! i nie m贸wi臋 tutaj o statecznym siedzeniu ale o normalnym dzia艂aniu czyli si臋ganie z g贸rnych p贸艂ek rzeczy, otwieranie dzrwi, prysznic czy umycie g艂owy- nie ma problemu. Serio to gdyby nie opatrunki to mo偶na spokojnie skoczy膰 3 dnia na imprezk臋:) Doktorkowie z EstelArte 艣miali si臋 ze mnie (w pozytywnym tego s艂owa znaczeniu) 偶e ja jestem obcykana, 偶e nie b臋d臋 mog艂膮 si臋 rusza膰 i 偶e to jest niemo偶liwe 偶eby taka rozleg艂a operacja nie by艂a bolesna! Powiedzieli, 偶e ka偶da ich pacjentka nie wierzy, 偶e my艣l膮 偶e ich ok艂amuj膮, albo nie chc膮 straszy膰, albo akurat Ona ma mniejszy pr贸b b贸lu wi臋c inne nie bola艂o a j膮 b臋dzie:) i m贸wi膮 偶e potem ka偶da wstaje rano i z wielkim bananem na twarzy i oczami jak spodki- 偶e kurcze mieli racj臋:) Mnie do domu odwozi艂a piel臋gniarka Ewa, w zasadzie si臋 licytowali czy ma mnie odwie藕膰 ona czy Ryka艂a- bo oboje chcieli hehe:) a to dlatego 偶e m膮偶 mia艂 po mnie przyjecha膰 o 7mej ale nie by艂o jeszcze lekarza bo si臋 sp贸藕ni艂 to kazano mu jecha膰 do domu a 偶e 偶on臋 przywioz膮:D Dzia艂a膰 dzia艂a膰 laski! nie ma co si臋 zastanawia膰, b臋dzie suuuupeeeerrr!!! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milka1003
Czy s膮 na forum dziewczyny, kt贸re mia艂y zmniejszane piersi przez zaj艣ciem w ci膮偶臋, a p贸藕niej rodzi艂y? Je艣li tak to bardzo prosz臋 odezwijcie si臋. Mam 29 lat, piersi w rozmiarze (jak si臋 okaza艂o) 65G i bardzo chcia艂abym je zmniejszy膰. Wiem, 偶e w czasie ci膮偶y piersi rosn膮 nawet o trzy rozmiary i panicznie si臋 tego boje. Mam ustalony termin zabiegu na 12 stycznia, ale nadal nie jestem pewna w 100%. Pom贸偶cie :)

Udost臋pnij ten post

A jak to jest z tym zmniejszeniem ceny zabiegu o VAT? Czy je偶eli b臋d臋 mia艂a skierowanie na operacj臋 z powod贸w medycznych, to b臋d膮 mogli policzy膰 mi bez VAT czyli zamiast 12700 by艂oby 9779z艂? Te 3000 z艂 to dla mnie bardzo du偶a r贸偶nica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
milka czy to nie Ty ju偶 kiedy艣 mia艂a艣 takie w膮tpliwo艣ci? odpowiedzia艂am wtedy tak: "ci膮偶a to dla organizmu burza hormonalna i zmiany fizyczne. Operacyjne zmniejszenie piersi mo偶e nie by膰 trwa艂e; je偶eli np. bardzo przytyjesz (niekoniecznie w czasie ci膮偶y) to jest du偶e prawdopodobie艅stwo, 偶e tkanka t艂uszczowa umiejscowi si臋 r贸wnie偶 w piersiach i z powrotem one si臋 powi臋ksz膮. Z biegiem lat na pewno te偶 swoje zrobi grawitacja Nie mo偶na wi臋c zak艂ada膰, 偶e jak zrobisz operacj臋 w tym wieku, to do ko艅ca 偶ycia piersi b臋d膮 takie jak zaraz po operacji. Poza tym kwestia karmienia dziecka piersi膮. W necie r贸偶ne opinie mo偶na spotka膰, czy po takiej operacji mo偶na karmi膰 czy nie. Tak偶e decyzja nale偶y do Ciebie. Ja twierdz臋, ze warto. Ani sekundy nie 偶a艂owa艂am decyzji, za to 偶a艂uj臋, 偶e nie zrobi艂am tego wcze艣niej" dzisiaj chyba ju偶 bym nieco inaczej na to spojrza艂a: jestem tak zadowolona z efektu i szcz臋艣liwa po operacji, 偶e chyba ba艂bym si臋, 偶e zmiany hormonalne w ci膮偶y mi zepsuj膮 te moje cude艅ka tak偶e jak widzisz, ja ta sama - a r贸偶ne mam opinie moz臋 jeszcze kto艣 wypowie si臋 na ten temat

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny "PO", mam jeszcze takie pytanie do Was. Czy teraz na prawd臋 mo偶ecie nosi膰 staniki bez rami膮czek - do jaki艣 bluzek bokserek, albo z wi膮zaniami na szyi i biust wygl膮da wtedy fajnie? Si艂膮 rzeczy wi臋kszo艣膰 fason贸w zawsze by艂a dla mnie niedost臋pna i zastanawiam si臋 jak to ju偶 b臋dzie po operacji. A jak jest ze skokami, bieganiem, og贸lnie sportem? Biustonosze sportowe na prawd臋 daj膮 rad臋 solidnie podtrzyma膰 te Wasze nowe C/D? Poza p艂ywaniem, to niestety ka偶dy sport to dla mnie katorga, a besenu akurat w pobli偶u nie mam. Chc臋 schudn膮膰, ale nawet na g艂upi aerobik kr臋puj臋 si臋 i艣膰, no bo nawet w opakowana w mega drogi i mega zabudowany stanik sportowy w rozmiarze 80JJ wszystko mi skacze, boli jak diabli i czuj臋 si臋 fatalnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milka1003
40-tka Hej! Tak pisa艂am ju偶 wcze艣niej i czyta艂am Tw贸j wpis, za kt贸ry dzi臋kuj臋. Nadal mam w膮tpliwo艣ci cho膰 termin zabiegu ju偶 coraz bli偶ej. Chodzi mi o to, 偶e piersi s膮 dla mnie naprawd臋 du偶ym obci膮偶eniem i obawiam si臋, 偶e kiedy艣 w ci膮偶y powi臋ksz膮 si臋 jeszcze bardziej. Na razie nie planuje dziecka, mo偶e dopiero za jakie艣 cztery lata, p贸藕niej pewnie po jakim艣 czasie drugie i tak zleci kolejna dekada, a ja ju偶 teraz mam ich do艣膰. Boje si臋, 偶e jeszcze wi臋ksze piersi zepsuj膮 mi kiedy艣 uroki ci膮偶y. Ale z drugiej strony jest obawa, ze ci膮偶e w przysz艂o艣ci mog膮 zniweczy膰 efekty operacji i za 10 lat b臋d臋 chcia艂a robi膰 kolejny zabieg. Bij臋 si臋 z my艣lami i nie wiem co robi膰.

Udost臋pnij ten post

Milka mnie powiedziano 偶e piersi po operacji b臋d膮 reagowa艂y podobnie jak takie przed operacj膮. Mog膮 si臋 powi臋kszy膰 ale nie o 3 rozmiary a o rozmiar bo wi臋kszo艣膰 kana艂贸w mlekowych jednak si臋 przecina- dla mnie brak mozliwo艣ci karmienia piersi膮 jest wr臋cz na r臋k臋. Nie da艂am rady i tak karmi膰 tymi potworami w rozmiarze I/J i przez to mam uraz i nie mam zamiaru nigdy wi臋cej si臋 w to bawi膰. Piersi po operacji s膮 ca艂kiem naturalne czyli naturalnie dzia艂a na nie grawitacja, wiek, ci膮偶a itd ale akurat ci膮偶a mniej- bo te kana艂y przeci臋te:) pogadaj z lekarzem, m贸j mi wsio wyt艂umaczy艂 nawet jak to wygl膮da podczas ci膮偶y czy po niej. Kitonka nic nie s艂ysza艂am o tym odliczaniu Vat... napisz co艣 wi臋cej plis. co do bluzek, stanik贸w, ciuszk贸w, sportu itd to kochana, 1000000% lepiej! sport- ka偶dy, bluzka- ka偶da, stanik- ka偶dy, kostium nawet bikini wykrojone (akurat ja mam malusie blizny, cienkie i jasne). Biegam, je偶d偶臋 na rowerze! a jak lekko to wszystko si臋 robi! sport to ju偶 nie katorga a na serio przyjemno艣膰, jak pierwszy raz podbieg艂am za synkiem w parku to my艣la艂am 偶e mam dopalacze tak lekko si臋 bieg艂o:) jakby te piersi nie wa偶y艂y 3kg a 30kg:) bokserki bez problemu, sukienki z go艂ymi plecami, bluzki typu tuba- nawet bez stanika mog臋 zak艂adac:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pichna
To jest dopiero argument-bluzka bez stanika-bezcenne;) Kitonka zaraz napisz臋 do Ciebie maila. Kt贸ra z dziewczyn mia艂a operacj臋 w pozna艅skim Solumedzie?

Udost臋pnij ten post

Od 01.01.2011 zmieni艂y si臋 przepisy, kt贸re nak艂adaj膮 na operacje plastyczne s艂u偶膮ce wy艂膮cznie wzgl臋dom estetycznym 23% VAT. Jednak偶e w przypadku dokonania zabiegu chirurgicznego maj膮cego na celu popraw臋 zdrowia fizycznego, us艂uga taka jest zwolniona z VAT. Dokonanie zabiegu chirurgicznego maj膮cego na celu popraw臋 zdrowia fizycznego jak np. zmniejszenie piersi celem odci膮偶enia kr臋gos艂upa czy operacja krzywego nosa w celu poprawy oddychania b臋d膮 zwolnione z VAT. S膮 to us艂ugi, kt贸re nale偶y zaklasyfikowa膰 jednoznacznie pod us艂ugi w zakresie opieki medycznej s艂u偶膮ce profilaktyce, zachowaniu, ratowaniu, przywracaniu i poprawie zdrowia. Element przedmiotowy zwolnienia jest wi臋c spe艂niony. Element podmiotowy tak偶e b臋dzie spe艂niony, gdy偶 us艂ugi te s膮 wykonywane przez lekarzy. Tak wi臋c us艂uga ta b臋dzie zwolniona na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 19 ustawy o podatku od towar贸w i us艂ug. Tutaj wi臋cej na ten temat: http://interpretacje.info/Podatek-od-towarow-i-uslug/Wysokosc-opodatkowania/Zwolnienia/Zwolnienie-od-podatku/273247-uslugi-medyczne-zwolnienia-z-podatku-od-towarow-i-uslug.html

Udost臋pnij ten post

Rozumiem, 偶e nale偶y to za艂atwi膰 przed operacj膮 a nie np zg艂osi膰 si臋 z rachunkiem o zwrot tego podatku vat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emmil
milka ja mam takie dylematy jak Ty. Mam 31 lat i jedno dziecko, ale w przysz艂o艣ci chcia艂abym drugie. Termin operacji mam na marzec, ale wci膮偶 si臋 waham. Chcia艂abym karmi膰 bo pierwsze karmi艂am 9 m-cy i boj臋 si臋, 偶e ci膮偶a zniweczy efekty operacji. Lekarze s膮 w tym temacie podzieleni jednak wi臋cej opinii mia艂am aby zako艅czy膰 rodzenie potomstwa i dopiero si臋 zdecydowa膰.

Udost臋pnij ten post

NatalLodz nie wiem w艂a艣nie jak to jest. By膰 mo偶e moznaby w US przedstawi膰 te za艣wiadczenia i otrzyma si臋 zwrot podatku? Dopiero przedwczoraj znalaz艂am te informacje i nie wiem jeszcze jak si臋 za ten temat zabra膰.

Udost臋pnij ten post

Odno艣nie karmienia piersi膮. My艣l臋, 偶e warto zaczeka膰 z operacj膮 je艣li planuje si臋 dziecko. Pomimo naprawd臋 du偶ego biustu uda艂o mi si臋 bezproblemowo wykarmi膰 dwoje dzieci i bardzo si臋 z tego ciesz臋. Piersi po ci膮偶y i okresie laktacji na pewno bardzo si臋 zmieniaj膮. Obawiam si臋, 偶e realna jest sytuacja w kt贸rej nie do艣膰, 偶e nie karmi艂o si臋 piersi膮 to i efekt operacji wykonanej przed ci膮偶膮 by艂by po urodzeniu dziecka mizerny. Oczywi艣cie jest to sprawa idealna, zale偶y jak podchodzi si臋 do karmienia piersi膮. Dla mnie by艂o to bardzo wa偶ne i pewnie mia艂abym wyrzuty sumienia pozbawiaj膮c moje dzieci pokarmu mamy.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋