Go艣膰 kiciucha2 Napisano Listopad 6, 2014 ZA艁AMANA-> napisa艂am do Ciebie maila :-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 7, 2014 Anamagdalena wsp贸艂czuje Ci. wydaje mi si臋, 偶e w tej sytuacji bez problemu dosta艂aby艣 za艣wiadczenie od psychologa i mog艂aby艣 zrobi膰 t臋 operacj臋 z refundacj膮, ale ju偶 chyba troch臋 za p贸藕no skoro piszesz 偶e zap艂aci艂a艣. kiedy operacja? trzymam kciuki 偶eby wszystko posz艂o jak najlepiej :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gogusia78 Napisano Listopad 7, 2014 Witam. Wybaczcie ze tak chaotycznie pisze ale mam megaaaaaa do艂a :((( Blizny mam do艣膰 sporo przero艣ni臋te,w niekt贸rych miejscach maj膮 nawet ponad 1cm.Sa wystaj膮ce i nawet miejsca szy膰 zaczynaja sie wybrzusza膰. Sa do艣膰 bolesne i sw臋dz膮,ju偶 kilku lekarzy stwierdzi艂o ,偶e mam bliznowca,mia艂am nadziej臋,偶e to "cos"zniknie.No niestety...Najgorsza jest swiadomosc,偶e nie wygl膮dam ju偶 tak jak kobieta,sutki s膮 do niczego...a taka by艂am szcz臋艣liwa,偶e pozby艂am si臋 tego olbrzymiego balastu..... Zdj臋cia dodam nied艂ugo... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
gogusia78 0 Napisano Listopad 7, 2014 Czyta艂am i s艂ysza艂am od kilku lek.ze nie zaleca si臋 wycinanie bliznowca.Podobno jest ryzyko,偶e zrobi si臋 jeszcze wi臋kszy.A mia艂am nadziej臋... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 7, 2014 Gogusia kiedy mia艂a艣 operacj臋 ? Ola. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 RenulaRGK Napisano Listopad 7, 2014 Witam Was moje drogie, Niestety nie mam na tyle czasu aby pozwoli膰 sobie na przeczytanie tego forum, poniewa偶 mam malutkiego synka (7 miesi臋cy) i niestety wr贸ci艂am do pracy... Do tego jeszcze budowa domu itp. Dzie艅 rozpoczynam o 6 rano a ko艅cz臋 o 23... Zwracam si臋 do Was z ogromn膮 pro艣b膮 o informacje na temat operacji zmniejszania piersi. Mam 26 lat i spory biust - rozmiar 90 I. Wprawdzie z powodu ci膮偶y zwi臋kszy艂 si臋 mi biust o 1 rozmiar ale piersi zawsze mia艂am duuu偶e. Dlatego te偶 marze od kilku lat o ich zmniejszeniu, bo kr臋gos艂up te偶 coraz bardziej mnie boli... Nie wiem czy mam jakiekolwiek szanse na refundacje NFZ ( a je艣li tak to jak to w og贸le wygl膮da; czy trzeba mie膰 jaki艣 "wk艂ad w艂asny" a oni refunduj膮 tylko cz臋艣ciowo czy ca艂o艣膰) ? Czy takie operacje wykonuje si臋 w normalnym szpitalu czy w jakich艣 specjalistycznych klinikach ? Dodatkowo zastanawiam si臋 czy po takiej operacji mog艂abym ponownie zaj艣膰 w ci膮偶臋 i karmi膰 - bo z pewno艣ci膮 chcia艂abym mie膰 jeszcze jedno dziecko. Jak w og贸le taka operacja wygl膮da ? Jestem z Zakopanego, wi臋c jak膮 klinik臋/szpital ewentualnie polecacie i je艣li nie uda艂oby mi si臋 uzyska膰 refundacj臋 ile taka operacja by kosztowa艂a. Tak jak pisa艂am jeste艣my w tej chwili w trakcie budowy domu wi臋c nie wiem czy uda mi si臋 w og贸le na tak膮 operacj臋 oszcz臋dzi膰. Boj臋 si臋 te偶 konsekwencji ? Czy to nie jest gro藕ne ??? Z g贸ry serdecznie dzi臋kuj臋 za wszelkie odpowiedzi :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ka艣23 Napisano Listopad 7, 2014 RenulaRGK je偶eli chodzi o refundacje to operacja jest refundowana w ca艂o艣ci przez NFZ, warunkiem jest posiadanie skierowania od lekarza og贸lnego i za艣wiadczenia o wskazaniu do operacji od ortopedy, neurologa, lub psychologa. to czy dostaniesz takie za艣wiadczenie zale偶y g艂贸wnie od lekarza, czy na dobre ch臋ci, czy te偶 nie - trzeba dobrze trawi膰 :) operacje wykonuj膮 chirurdzy plastycy, wi臋c mo偶na j膮 zrobi膰 w prywatnej klinice, albo w szpitalu, kt贸ry ma taki oddzia艂. dodatkowo, je偶eli chcesz mie膰 operacj臋 refundowan膮 szpital lub klinika musi mie膰 w tym zakresie podpisany kontrakt z nfz (jest ich kilka w Polsce). Zaj艣膰 w ci膮偶臋 oczywi艣cie mo偶na, najlepiej jak ju偶 wszystko si臋 艂adnie zagoi - o dok艂adny czas najlepiej zapyta膰 lekarza. co do karmienia to zale偶y od rodzaju przesuni臋cia brodawki, s膮 dwie opcje "na szypule" po czym jest szansa na karmienie, albo "przeszczep ca艂kowity" w tym wypadku szansy nie ma, bo wtedy brodawka jest odcinana od kanalik贸w i nerw贸w - tu te偶 mo偶na nie odzyska膰 czucia w brodawkach. decyzje odno艣nie sposobu przesuni臋cia podejmuje lekarz (du偶e znaczenie ma ilo艣膰 redukowanej tkanki, im wi臋ksza redukcja tym mniejsza szansa na przesuni臋cie na szypule). niestety pewno艣ci co do karmienia nigdy mie膰 nie mo偶na, bo ingerencja w obu przypadkach jest du偶a. jak operacja wygl膮da nie mog臋 pisa膰, bo sama jeszcze jej nie mia艂am :) osobi艣cie jestem ze 艣l膮ska i wybieram si臋 do szpitala Rydygiera w Krakowie (tam maj膮 kontrakt). prywatnie taka operacja kosztuje ok 10-12 tys. oczywi艣cie jak przy ka偶dej operacji w znieczuleniu jest ryzyko, ale chyba najcz臋艣ciej dziewczyny pisa艂y o rozchodz膮cych si臋 szwach i ewentualnych zaka偶eniach. sama troch臋 si臋 tego boj臋, ale mimo wszystko jestem zdecydowana :) ...napisa艂a co wiedzia艂a... :P mam nadziej臋, 偶e cho膰 troch臋 pomog艂am :) a o szczeg贸艂y najlepiej pyta膰 ju偶 w konkretnej klinice, bo wiem, 偶e r贸偶ne miejsca maj膮 r贸偶ne wytyczne. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Anamagdalena Napisano Listopad 7, 2014 Operacja 14 listopada,dzieki za trzymanie kciukow. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 marta7770 Napisano Listopad 7, 2014 Renula ja jestem po operacji i planuj臋 jeszcze ci膮偶臋 a mimo i偶 mia艂am ca艂kowity przeszczep sutka to mam czucie tak偶e bez problemu, ale tak czy siak karmi膰 bym nie chcia艂a. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 paulina lina Napisano Listopad 7, 2014 hej, ja niestety musia艂am wczoraj wr贸ci膰 do 艁臋cznej, po tym jak obydwie piersi mi si臋 rozlazly tam gdzie mia艂am szyte. Pomy艣le膰 偶e zacz臋艂o si臋 od ma艂ej dziurki... A to wszystko prawdopodobnie przez opatrunki kt贸re mia艂am robione u "osiedlowego chirurga", robi艂 mi je jakimi艣 silikonowymi opatrunkami kt贸re mia艂am zmieniane co jakie艣 5dni,i pod nimi mi to wszystko od tej wilgoci si臋 rozpad艂o.. tak przynajmniej zrozumia艂am i faktycznie zacz臋艂o mi si臋 pogarszac odk膮d zacz臋艂am nosi膰 te opatrunki. W szpitalu jestem od wczoraj i zostaje do nast臋pnego pi膮tku, bo b臋d膮 mi to wszystko od nowa szy膰. :( Z jednej strony umieram z nud贸w a z drugiej ciesz臋 si臋 偶e jestem tu pod sta艂膮 kontrola mimo 偶e zmienianie opatrunkow to dla mnie meczarnia :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 8, 2014 paulina lina Uff... dobrze, 偶e pojecha艂a艣 do 艁臋cznej i fachowo ogarn膮 temat. Nie mam nic do kompetencji *osiedlowych* chirurg贸w ale oni czasem specjalizuj膮 si臋 tylko w 艂y偶eczkowaniu kaszak贸w. Jak wida膰 na Twoim przyk艂adzie . Przykro tylko, 偶e tak si臋 nacierpia艂a艣 a mog艂o by膰 ju偶 wszystko wygojone.... Trzymam kciuki, jeste艣 ju偶 w dobrych r臋kach, wszystko b臋dzie dobrze:) Trzymaj si臋 艣ci艣le zalece艅 lekarzy z 艁臋cznej jak wr贸cisz do domu i rekonwalescencja b臋dzie przebiega膰 bezproblemowo. Pozdrawiam sagih40 P.S dla mnie dziwne by艂o stwierdzenie *osiedlowego* 偶e to wina! stanika pooperacyjnego. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 login Napisano Listopad 10, 2014 Paulina Lina ciesz臋 si臋 ze masz fachow膮 opiek臋, 偶ycz臋 偶eby wszystko 艂adnie si臋 pozrasta艂o. Powodzenia Gogusia, Tobie r贸wnie偶 cierpliwo艣ci ze zmaganiami, ie za艂amuj g艂owy, mama nadziej臋 偶e opanujesz swojego bliznowca. Obydwom Paniom, zecz臋 rado艣ci z nowych zgrabnych piersi膮tek :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 login Napisano Listopad 10, 2014 Laski sorki za liter贸wki, dzisiejszy dzie艅 mnie przer贸s艂 :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰Z Napisano Listopad 10, 2014 Dziewczyny, nie wiem jak wyrazi膰 Wam wsp贸艂czucie z powodu k艂opot贸w. Nie znam sposobu leczenia bliznowca, mam nadziej臋 偶e KOMPETENTNY lekarz zaradzi, na szwy te偶 musi pom贸c lekarz. Ja chcia艂am tylko odwo艂a膰 to co pisa艂am o za ma艂ym biu艣cie po zmniejszeniu. P艂aka艂am 偶e mam rozmiar C i jest za ma艂y i 藕le si臋 z tym czuj臋. Faktycznie stanik pooperacyjny dosta艂am w rozmiarze 75C. W por贸wnaniu z poprzednim rozmiarem mia艂am wra偶enie 偶e jestem p艂aska jak deska i wygl膮dam dramatycznie. Sam stanik powoduje, 偶e biust wygl膮da dosy膰 p艂asko. Ale kupi艂am pierwsze po operacji normalne biustonosze i mam rozmiar 70E. Ja jestem bardzo zadowolona, bo nie chcia艂am zosta膰 bez piersi, a tak si臋 czu艂am. Taki rozmiar (albo 65 pod biustem) jest dla mnie idealny. Taki zrobi艂 mi doktor wg w艂asnego do艣wiadczenia i okaza艂 si臋 super. Jeszcze raz odwo艂uj臋 narzekania na rozmiar. Piersi s膮 co prawda nieco nier贸wne (lewa jest troch臋 wi臋ksza od prawej, ale przed operacj膮 by艂o odwrotnie, wi臋c jaka艣 r贸wnowaga zosta艂a zachowana) i troszk臋 opad艂y, ale jestem zadowolona z decyzji kt贸r膮 podj臋艂am i nigdy wi臋cej nie chcia艂abym mie膰 takiego biustu jak przed operacj膮. By艂a Za艂amana KICIUCHA zajrzyj na poczt臋. Pozdrawiam wszystkie przed i po. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mania1313 Napisano Listopad 11, 2014 Ola1990buziole co tam u Ciebie ? Ja ju偶 po konsultacji zakwalifikowali mnie ,czekam na wyznaczenie terminu .Pozdrawiam . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 12, 2014 http://www.mspartners.co/ref/eastern123 zarabiaj w internecie nawet 0,15$ za osob臋, ktora kliknie w Tw贸j link opr贸cz tego dostajesz jeszcze 5$ za sama rejestracje !!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 13, 2014 Paulina lina, jak u Ciebie? Jeste艣 ju偶 po szyciu? Nadal w 艁臋cznej, czy w domu? Trzymam kciuki za dobre gojenie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 paulina lina Napisano Listopad 13, 2014 Hej, ca艂y czas w 艁臋cznej. Jutro mam zabieg, trzeba by艂o czeka膰 a偶 rany si臋 oczyszcza. a do domu powinnam wyj艣膰 w poniedzia艂ek :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gogusia78 Napisano Listopad 14, 2014 Witam ponownie. Dwa dni temu zn贸w trafi艂am do kolejnego lekarza,tym razem do chirurga.Obejrza艂 blizny i tak jak jego poprzednicy stwierdzi艂,ze mam potwornego pecha bo mam bliznowca.To juz wiedzia艂am....tyle,偶e dok艂adnie wyt艂umaczy艂 mi co i jak.Zleci艂 stosowanie Lioton 1000 a p贸偶niej inna ma艣膰(nazwy nie pami臋tam,karteczk臋 zainkasowa艂 m膮偶,kt贸ry lubuje si臋 w kupowaniu lek贸w).Oczywi艣cie zaleca艂 laser,kt贸ry podobno czyni cuda....Humor ju偶 lepszy,cycuchy kilka razy dziennie masowane przez m臋偶a(jeden plus ;) ) Mam nadziej臋,偶e cho膰 troche si臋 zmniejszy do czasu kiedy dostane du偶y spadek lub wygram w Lotto i wskocz臋 pod laser!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 14, 2014 Dziewczyny ja id臋 pod m贸偶 w 艣rod臋 i ju偶 strach mnie ogarnia aktualnie o niczym innym nie my艣l臋 wrr odezw臋 si臋 po trzymajcie kciuki w 艣rod臋 mam by膰 na 9 i na czczo wi臋c operacja w 艣rod臋 2/3 doby i do domku niiu78 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 14, 2014 Poszukujemy modelek i modeli do Bazy Modelek na szkolenia z zabieg贸w medycyny estetycznej na terenie ca艂ej Polski. Zapewniamy ka偶dej modelce przez okres 6 miesi臋cy min. jedno szkolenie. Prosimy o kontakt wszystkich zainteresowanych info@bazamodelek.com W mailu prosimy o podanie nr.tel. Zapraszamy! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 anielica1986 Napisano Listopad 14, 2014 Hej kobietki. W ko艅cu poczyni艂am pierwsze kroki - by艂am u lekarza rodzinnego, dzisiaj by艂am na RTG kr臋gos艂upa - odcinel szyjny i l臋d藕wiowy - takie dosta艂am skierowanie, a w czwartek id臋 do ortopedy i si臋 przekonam w jakim stanie jest m贸j kr臋gos艂up. Ciesz臋 si臋, 偶e si臋 za to w ko艅cu zabra艂am, szkoda tylko 偶e tak p贸藕no. Jak bym to zrobi艂a 2 lata temu, to ju偶 bym mo偶e by艂a po operacji. Dziewczyny, kt贸re my艣licie o operacji - bierzcie si臋 za to ju偶 dzi艣, bo to wszystko trwa, a wiadomo, 偶e ka偶da chce mie膰 to jak najszybciej za sob膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Anamagdalena Napisano Listopad 16, 2014 Jestem juz 2 dzien po operacj.Mam pytanie do dziewczyn po operacji,czy krwawienie z szwow jest normalne? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Eryk1 0 Napisano Listopad 16, 2014 trwa gojenie. po wyrwaniu z臋ba te偶 krew szybko nie przestaje lecie膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Paulina Lina 0 Napisano Listopad 16, 2014 skoro jeste艣 2 dni po operacji, to chyba jeszcze powinna艣 by膰 w szpitalu gdzie mo偶esz spyta膰 o to lekarzy? :) ja jutro wychodz臋, cycki znowu zszyte i bez dziur. obym si臋 tym razem normalnie wygoila ;(kukurde wiecie Co niby operacja za darmo, a ja na poci膮gi, busy, leki, stanik i inne opatrunki wyda艂am ponad 1000zl :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pszczo艂a1988 Napisano Listopad 17, 2014 Hej dziewczyny, Tak jak ka偶da odwiedzaj膮ca ten w膮tek, problemem s膮 moje piersi. Zakwalifikowa艂am si臋 na zabieg na 01.2015 roku, na podstaWie zdj臋cia rtg i skierowania od lekarza ogolnego. Moja Pani doktor wys艂a艂a mi wytyczne odno艣nie wykonanych badan i nie ma tam 偶adnego za艣wiadczenia od ortopedy czy tez neurologa... czy powinnam to dodatkowo zrobi膰? a tak poza tym, czy kt贸r膮艣 z was operowa艂a p. Irena Grobelny? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 17, 2014 Paulinalina A na co ty liczy艂a艣? 呕e nfz limuzyn臋 z kierowc膮 ci podstawi 偶eby ci臋 wozi艂 na zabiegi i kontrole. Ka偶da z nas chyba mia艂a 艣wiadomo艣膰, 偶e poniesie wydatki zwi膮zane z operacj膮. Nawet te dziewczyny, kt贸re robi膮 operacje prywatnie ponosz膮 dodatkowe koszta na dojazdy, ma艣ci na blizny. Najwyra藕niej nie przemy艣la艂a艣 do ko艅ca tematu licz膮c, 偶e nie wydasz ani z艂ot贸wki za nowe piersi. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 17, 2014 No dok艂adnie, nic nie ma za darmo:( A tak swoja drog膮, jak to mo偶liwe 偶e prywatnie mo偶na zmniejszy膰 biust nawet o 2/3 czyli z rozmiaru I czy J zrobi膰 C lub D i to bez komplikacji (jak np dziewczyna z ostatniego programu 呕ycie bez wstydu), a na NFZ dziewczynom pozmniejszali o 2 czy 3 rozmiary tylko i wiecznie albo jakie艣 dziury przy sutkach, albo szwy si臋 roz艂a偶膮 albo jeszcze nie wiadomo co. Te偶 jestem przed decyzj膮 i nastawi艂am si臋 na NFZ, ale po przeczytaniu tego forum naprawd臋 mocno si臋 zastanawiam czy nie lepiej nawet si臋 zad艂u偶y膰 i nie ryzykowa膰 niezadowolenia czy powik艂a艅, cho膰 mam 艣wiadomo艣膰 偶e mog膮 si臋 zdarzy膰 wsz臋dzie. Nika. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 17, 2014 Nika, ja jestem po 艁臋cznej i z rozmiaru J mam G - jestem za艂amana. Gdybym wiedzia艂a, 偶e efekt b臋dzie zaden, to nigdy w zyciu nie podda艂abym si臋 tej operacji. Lepiej chyba wyda膰 pieni膮dze i mie膰 piersi takie, jakie chce si臋 mie膰. Paulina Lina - 艣wietnie, 偶e ju偶 wracasz do domu. Co co koszt贸w, to ja na wszystko wyda艂am ok. 2.000 z艂 (konsultacje, dojazdy, staniki, lekarstwa, opatrunki). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 17, 2014 Mam kole偶ank臋, kt贸ra jest ok miesi膮ca po operacji we Wroc艂awiu na NFZ z rozmiaru I-J ma zmniejszone na jakie艣 FF-G (jak sama m贸wi) i w ci膮gu tego miesi膮ca ju偶 by艂a operowana powt贸rnie bo te偶 szwy si臋 rozlaz艂y i jeszcze co艣 czy艣ci膰 trzeba by艂o. Mo偶e odezw膮 si臋 dziewczyny po prywatnych operacjach bo my艣l臋 偶e takie te偶 bywaj膮 na tym forum. Kochane jak jeste艣cie odezwijcie si臋 i opowiedzcie jak to u was wygl膮da艂o :). Na pewno pomo偶ecie podj膮膰 decyzj臋 nie tylko mi ale i kilku innym kobietom. Pozdrawiam wszystkie Panie. Nika Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach