Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Do Kamila : Pewnie masz racje ;-) we wtorek jade na zdjećie szwów i wtedy je zobaczę pierwszy raz

Gość gość
To powodzenia i żebyś była zadowolona:)Kamila

Gość gość
Do Kasia M, mam konsultacje u dr. Mądrego w maju. Powiedz czy miałaś opinie od neurologa i ortopedy? Ja mam tylko skierowanie od lekarza POZ i stare RM i zdjecia Rtg. Czy to wystarcz?

Gość gość
Hej, dziewczyny a może któraś z Was wie co wymaga dr. Mądry w Łęcznej do kwalifikacji. O co pyta, czego wymaga?. Bardzo proszę o odpowiedź mam miesiąc do konsultacji., wole sie przygotować. Pozdrawiam Magda S

Gość gość
Witam wszystkie Panie, czy możecie polecić jakiegoś lekarza z Warszawy? Jesienią chciałabym pomniejszyć biust i szukam sprawdzonych i godnych polecenia lekarzy. Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość gość
HEJ ja jestem po zabiegu w Łecznej i Madry mnie np tylko spojrzal zmierzyl i podal termin . Papiery tylko przejrzał. Co do czucia to powiem tak: nie wiem jak jest na szypule bo szczecia nie mialam takiego -mialam calkowity przeszczep i coz no po zabiegu jest do bani bo piersi wcale nie reaguja brodawki wiec w sumie czasami teskno mi za moimi starymi no ale coz nie mozna miec wszytkiego ale nie myslam ze w sprawach lozkowych bedzie mi to az tak przeszkadzac.

Gość gość
Hej dziewczyny czy to prawda że w Łęcznej czeka się na zabieg Zmniejszenia piersi ponad dwa lata?

Gość gość
Teraz juz tak... Dobry rok temu czekalo sie dwa cztery miesiace

Gość ryba183
Cześć, mam operację za miesiąc w Warszawie w szpitalu Orłowskiego. Czas kupić stanik pooperacyjny. Jak dobrać rozmiar? Pani doktor kazała kupić C, a na stronie widzę, ze w tym przedziale są tylko rozmiary B/C lub D/E - czyli nie produkują samego C? Planuję kupić Silima Care. I drugie pytanko - jaki wziąc rozmiar pod biustem - zgodnie z rzeczywistym obwodem - czy coś dodać/odjąć?

Gość gość
Jakupilam w sklepie pofam-poznan kupiłam pooperacyjny fajny jest odpinany z przodu i na ramionach. Kamila

Gość ryba183
A jakiej firmy i model masz biustonosz?

Gość ryba183
Jaki masz model/firmę?

Gość ryba183
Jaki masz model/firmę stanika?

Gość gość
Do Kamila Czesc jestem juz po zdjęciu szwów , strasznie sie stresowałam ale nie potrzebnie . Nic nie bolało :-) . Piersi sa rzeczywiście małe mam biustonosz sportowy 70 C i jest akurat ( jestem równo dwa tygodnie po operacji ) Sama juz nie wiem czy one sa za małe czy moze mi sie tak wydaje . Poczekam jeszcze jak opadną moze wtedy nabiora trochę wyglądu :-) mam w biuście 92 pod 75 cm . Trochę mam te piersi pochatane ale podobna wszystko sie zagoi . Kazali mi smarować alantanem plus dwa razy dziennie . Mam pytanko do Ciebie po jakim czasie szwy sie rozpuszcza i blizny bedą mniej widoczne ? Pozdrawiam

Gość ryba183
Sorry za powielanie posta, myślałam, że się nie dodał ;)

Gość gość
Nie wiem po ilu się rozpuszczalna szwy, ja we wtorek jadę zdjąć dopiero. Nie podam modelu bo strona internetowa nie dziala. Jak będzie działać to napisze.

Gość Kasia M
Do wszystkich lasek które pytaja o dr Mądrego. To najlepszy lekarz jakiego mogłam spotkać Spokojnie dziewczyny bez obaw . Ja zabrałam ze sobą.... Usg piersi bo to warto mieć . Stary RM I nic więcej On mierzy Cię na miejscu i na podstawie wymiarów kwalifikuje Badania i tak robią dzień przed zabiegiem Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki Dajcie koniecznie znać co załatwiłyście. Pozdrawiam ze Szczecina Kasia M

Gość gość
Witam, czy ktoś może coś powiedzieć o dr Krzysztofie Potockim od Szczyta? Mam u niego za tydzień konsultacje.

Gość gość
Jestem z okolic Łodzi, zdecydowałam się wziąć kredyt i zrobić operację pomniejszenia piersi. Kogo polecacie i ile to kosztuje, proszę o odpowiedzi.

Gość gość
gość 2017.04.12 a jakiej firmy masz ten stanik? ja jakoś podobnie po operacji (obwód pod na pewno, bo to się nie zmienia, w biuście 1-2 cm więcej niż Ty jak opuchlizna zeszła) miałam 70F z Krisline. Jak się wygoiło to mam w biuście miskę mniej w tej samej firmie (w innych wiadomo, co marka i model to mała różnica) - 70E na 76/92 cm.

Gość gość
Kasia M jaki masz wyznaczony termin operacji w Łęcznej?

Gość scorbolamid
Dziewczyny, jak jest z BMI w Łęcznej? Czy oni to obliczają? Bo mam trochę nadwagę i się obawiam, ze mnie odrzucą. I jeszcze mam pytanie, czy koniecznie trzeba mieć usg piersi?

Gość gość
W Łęcznej koniczne jest okazanie badań USG lub MMG oraz badania odcinaka szyjno-piersiowego kręgosłupa, żeby został wyznaczony termin operacji na NFZ.

Gość Kasia M
Do gość. Mój termin to 2.01.2019 Odległy Ale warto czekać

Gość gość
Cześć Dziewczyny, ja miałam operację w październiku. Zmniejszałam z obwodu w biuście 103cm do 93 cm po operacji. Pod biustem 78cm. Różnica jest znacząca. Teraz to miska d/e. Roznic: brak boleści kręgosłupa, wyglądasz jakbyś zrzuciła kilka kilogramów, bluzki na giluziczki nie rozchodzą się, piersi sterczące a nie wiszące, kiedy się kładę, nie rozlewają się na boki. Zabieg przeszłam bardzo dobrze, narkozę też. Leków przeciwbólowych nie brałam bo nie bolało (podali leki w klinice i dzień po zabiegu rano). Nie wyobrażam sobie robić na raty raz prawą a za pół roku lewą. Po pierwsze narkoza dwa razy, urlop w pracy 2 razy, smarowanie, pielęgnowanie itd 2 razy, nie wspominając wizualnie to ciężkie do zaakceptowania. Ale wiem ze tak postępują tylko w jednym szpitalu Szczecin lub okolice. Polecam wszystkim wąchającym się, wielka ulga i już nie mam kompleksu wielkiego biustu. Po 10 dniach wróciłam do pracy. Teraz chodzę na laser na blizny. Laser wypala ich wypukłość, z czasem skóra się rozjaśni wiec mam nadzieje, ze będą mniej wyczuwalne. Laser należy mieć Ok 4 razy, ja miałam na razie 3x i już wyczuwam blizny pod dłonią tylko na brzegach piersi. Nie słuchajcie krytyki innych na forum, najedzony głodnego nigdy nie zrozumie, trzeba walczyć o komfort i dobre samopoczucie

Gość gość
Witam , chciałabym zapytac poprzedniczki z postu powyżej ( nue wiem jak masz na imie :-( ) . Ja miałam operacje zmniejszenia piersi 29.03.2017 jutro minie trzy tygodnie . Czytając Twoja wypowiedz tak jakbym czytała o sobie

Gość gość
Witam , chciałabym zapytac poprzedniczki z postu powyżej ( nue wiem jak masz na imie :-( ) . Ja miałam operacje zmniejszenia piersi 29.03.2017 jutro minie trzy tygodnie . Czytając Twoja wypowiedz tak jakbym czytała o sobie

Gość gość
cos mi urywa posty :-( . Tez przed miałam 103 teraz mam 93 i pod biustem 77 . Po operacji sie strasznie denerwowałam ze mam za małe piersi bo w porównaniu do przed to jakbym wogole ich nue miała . Na szczęście to tylko chwilowe rozsterki były . Biustonosz sportowy nosze 70 C . Mam pytanie do Ciebie po jakim czasie piersi zaczną miec taki fajny kształt i zaczną byc miękkie , bo hak narazie to sa twarde jak skala :-) Oraz jak pielęgnowałas swoje po operacji ? Bo mi kazali tylko smarować maścią alantan plus i nic wuecej :-( Pozdrawiam Niutka

Gość gość
Najpierw stosowałam lioton tysiąc na siniaki, cięć nie dotykałam. Potem natłuszczamy alantanem jak się zagoiły ale tylko przez chwile bo do teraz używam scagel na blizny i nic więcej. Rzeczywiście na początku piersi są jak kamień, ale to dobrze, bo można prowadzić samochód bez dyskomfortu. Po około misiącu zaczęły powoli mięknąć, generalnie są super, miękkie, sterczące i kształtne. Sportowy stanik pooperacyjny mailam s marki bre. Miałam go nosić miesiąc ale nosiłam 3 miesiące. Gdybym nie chodziła na laser blizny byłyby już jaśniejsze, ale ja chciałam je spłaszczyć, żeby nie czuć ich w dotyku.

Gość gość
Jeszcze jedno, na początku miałam wrażenie ze piersi mam pod brodą, tak wysoko, ale po 2-3 tygodniach zeszły lekko w dół. Natomiast cały czas są na swoim miejscu, mogę dłoń podłożyć pod biust i pierś jest nad biustem nie opada. Zalecam rozmiar D, rozmiar c przy naszych piersiach będzie w odczuciu za mały, pamietajmy, ze z czasem jednak siła grawitacji zadziała. Fajne jest tez to, ze znajomi nie zorientowali się, ze miałam operacje, jedynie słyszę, ze schudłam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się