Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniutka8908

Solarium - pomóżcie.

Polecane posty

Gość aniutka8908

Nigdy nie byłam ale mam potrzebę ze względu na wyjście w wieczorowej sukni chicałabym się dowiedzieć ile razy pójść i na jak długo aby wyglądać w miaręnaturalnie(nie jak grzanka)

Gość mikusia aaa
najlepiej poinformuje Cię o tym Pani na solarium, ale ja proponuję zacząć od 7 minut następnie z 3*10 minut w odstępie 5 dni i jeżeli nie będziesz miała podrażnionej skóry do powoli przechodź na serie 12 minutowe i 15 minutowe. Nie wiem jkaką masz karnację, opalenizna to indywidualna sprawa każdej skóry. Obserwuj czy nie masz podrażnień i w zalezności od tego zwiększaj dawki i częstotliwość - nie polecam chodzić zbyt często. A ! bardzo dobre są przyśpieszacze do opalania np coffe sun czy jakoś tak polecam !!!

Ja zaczynałam od 5 minut, co 3 dni, zwiększane o parę minut (5,8,10), zostałam przy max. 10, tak zalecała babka w solarium. Trzeba iść mniej więcej 5-7 razy, zależy od karnacji. I koniecznie preparacik, ochrania skórę i przyspiesza opalanie.

Gość aniutka8908
jaki preparacik?

Gość dermika
preparat do opalania specjalny w solarium....kupisz w każdym solarium na miejscu...sprzedawane w saszetkach.

Gość mikusia aaa
mi na 5 minut nie chciałoby się rozbierać

Zależy to tez od rodzaju lamp jakie są na solarium. Jeżeli są mocne i niedawno założone to w zupełności powinno starczyc na pierwszy raz jakies 5-6 minut. Musisz pogadać z babką na solarium one wszystko powiedzą (chociaż nie zawsze bo czasem takie lafiryndy zjarane jak grzanki tam siedzą i się dziwią jak można byc takim bladym (czyt.brzydkim) ) . Ja osobiście nie stosuję żadnych dodatkowych polepszaczy bo dla mnie one śmierdzą samoopalaczem i innymi świństwami. Jednak jak chcesz żeby był szybszy efekt to jak najbardziej. Pamiętaj o okularkach!!!!! Po solarium nie powinno się brac od razu prysznica, odczekaj najmniej godzinkę aż skóra \"dojdzie\" do siebie. Nie smaruj się żadnym kremem z filtrem przed pójściem , w żadnym wypadku kremami z kwasami AHA itp, nie pij dziurawca, nie używaj dezodorantu przd i po. To wszystko grozi przebarwieniami!!! Kremy z Q10 chyba działają podobnie. Sprawdź czy łózko jest dobrze umyte , czy są ręczniki do wytarcia się z potu. Jeśli łóżko jest brudne to daruj sobie następnym razem ten salon. Poproś o umycie , chyba że stoi tam woda w sprayu (taka specjalna do mycia) to sama przetrzyj. Poproś babkę z solarium żeby powiedziała Tobie gdzie się włącza lampy na twarz, gdzie wiatraki, gdzie wyłączyc gdyby piekło itp. itd. Kazde łóżko teraz jest inne a guziczków coraz więcej więc to nie wstyd powiedzieć że na takim jeszcze nie byłam prosze mi opowiedzieć. Nie powinnaś też wychodzic od razu z solarium na mróz, lepiej odczekać trochę i poczytać gazetę. Niektórzy po prostu mają uczulenie później na twarzy. Miłego opalania :) :) :)

Gość baskaaa
te preparaciki kosztuja 5 zl za saszetke, troche drogo jak na jednorazowe smarowanie ciala a czy znacie preparaty ktore mozna kupic w drogerii i są dobre? słyszałam również że są w aptekach tableki utrzymujące opalenizne, wiecie coś o tym?

Aha! I nie patrz na lampy, szczególnie na te co są na twarz (takie malutkie cieniutkie lub okrągłe lekko jakby fioletowe) . Zdejmij biżuterię żeby nie było białych pasków nigdzie. Staraj sie rozstawić ramiona trochę na boki żeby nie było białych miejsc pod pachami. Możesz tez się trochę powiercić od czasu do czasu :) Sprawdź też czy płyta plastikowa na którą się kładziesz nie jest popękana!!!! To już chyba wszystko :)

Gość gałązka
Byłam ostatnio na solarium,pierwszy raz w "obcym"salonie tzn.dla mnie nowym,wczesniej chodziłam do innych.Połozylam sie na 10min.tylko ( ponieważ miałam dłuższą przerwę w opalaniu)i poparzyłam pośladki i łydki-miejsca króre stykały sie z podłożem,poparzenie pierwszego stopnia,schodziła mi skóra,wiecie co było nie tak z tym solarium????? dodam że na łóżko chodzę od lat i pierwszy raz mi sie tak zdarzyło i wiem jak sie opalać.

Mam 15 lat i mam pewnien problem! Mam bardzo jasna karnacje! I na dodatek jakies uczylenie na promienie sloneczne! Kiedy jestem na sloncu przez dluzszy czas nie opalam sie ani na czerwono, a juz nie mowie o brazowej opaleniznie! Za to dostaje plam i pieczących krost! Nie chce zniszczyc skóry dlatego na cialo stosuje balsam z filtrem 30, a na twarz 60! Do pewnego czasu nie przeszkadzlo mi to jednak teraz czuje sie troche glupio w towrzystwie! Nadchodzi lato i nie chce tak wygladac! Krepuje mnie wrecz bialy kolor mojej skory! Kolezanki radzily solarium, ale nie wiem czy powinnam isc! Czy jesli mam problemy z naturalnym opalaniem to czy solarium mi nie zaszkodzi? Slyszalam tez ze solarium czasem pomaga! Pomozcie!! Tylko nie radzcie mi zebym przestala uzywac tak wysokich filtrow bo juz nie raz sie buntowalam i niezle na tym ucierpaialam ;/

Gość ddddssssfdaf
skoro stosujesz krem z takim filtrem nie dziw sie ze jestes blada. O co Ci w ogole chodzi??

Gość ddddssssfdaf
a z choroba skory idź do dermatologa, chociaz pewnie juz bylas. Mja mama ma podobnie - uczulenie na slonce, okropne. Ale opala sie stopniowo, najpierw 15 minut, potem 30 i tak stopniowo.I krem z filtrem 10, później 7. Naprawde trzeba cierpliwosci. Ja opalam sie na oliwke, kilka razy i jak mulatka hehe:) A jak cos to solarium bardzij szkodzi, napewno nie dla osob z tak wrazliwa skora. Chyba ze sa specjalne lampy na takie uczulenia. Nie wiem

Gość ja tez miałam
uczulenie na słonko... ale zaczęłam przyzwyczajac skóre do promieni słonecznych własnie na solarium..Zacznij od paru minut..i stopniowo zwiększaj czas- jezeli nic Ci nie bedzie dolegac. Zawsze warto spróbować...Teraz moja skóra opala sie całkiem normalnie.

Gość dddddd
Cześć dziewczyny mam pytanie, jeżeli będę chodziła na solarium raz w tygodniu(częściej nie mogę) na 7 minut to po jakim czasie uzyskam ładną opaleniznę.Nadmienię, że jestem strrrasznie blada, ciężko opalam się na słońcu i nigdy nie byłam na solarium. Proszę o poradę. Pozdrawiam

to najlepiej nie zmieniaj tego stanu rzeczy i nie idź wcale. osoby, które mają bardzo bladą skórę, która trudno się opala, wcale nie powinny się opalać. dla takich osób są inne metody na uzyskanie opalenizny, np. balsamy brązujące.

Gość aga56
możesz śmiało chodzić 2 razy w tygodniu po 3-4 minuty, też mam taka cerę i nie mam problemów po takim opalaniu

Gość 2 razy w tygodniu
chyba Cię pogięło! jak chcesz chodzić, to se chodź, tylko komuś nie doradzaj! w dodatku doradzasz to samo każdemu w każdym wątku, niezależnie od tego, kto pyta o radę, jaki ma fototyp itp.!

Gość aga56
nie wymądrzaj się piszę to co jest sprawdzone, nikomu nie poleciłabym czegoś czego sama nie sprawdziłam, nie denerwuj się bo ci tak zostanie hej