Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chrzest

Ile za chrzest

Polecane posty

Gość Chrzest

Pytanie jak w temacie.Ile należy zapłacic ksiedzu za chrzest w małej mieścinie?

Gość 100zl

Uważam, że należy dać tyle, na ile Cię stać i ile chcesz dać.

Gość piszcie dalej
up

Ja dalam 50 zł w dużym mieście, a pani w kancelarii zapytala czy cos wydać.

100zl to chyba lekka przesada, chociaz nie wiem jak to jest np w warszawie.... ja jestem z bydgoszczy i u mnie w kosciele ksiadz mowil co laska, wiec dalam 20zl i bylo super, w innych kosciolach u mnie ca juz gotowe cenniki i z tego co sie orientowalam to w takim cenniku za chrzest placi sie 50zl a ja jest w malych miescinkach to nie mam pojecia...

ja dąłam 50 zł dlatego że w tamtym momencie nie było poprostu mnie na wiecej stać

u nas w miescie 50zl za dokumenty plus 100zl na kosciol u nas tak sie przyjelo ze to rodzice placa za dokumenty a stowke na kosciol daja chrzestni dodam ze jestem z miasta ok 70tys mieszkancow

Gość piszcie dalej
dzieki , przekaże koleżance

Gość w mojej mieścinie
ksiądz mówi "daj, ile masz", ale przyjęło się 50 - 100zł.

Gość ja dalam...
100 zL 3 lata temu. Zapytalam ile a ksiadz: co łaska ale nie mniej niż 100 złotych. fajny nie?

a ja nic nie dałam, bo ksiądz nic nie mówił i po prostu zapomniałam... mały ryczał i było nerwowo, ale za tydzień dałam na ofiarę więcej

A ja dałam 100zł potem się namyśliłam i zmieniłam kościól. Bez problemu pani oddała mi to 100zł choc o to nie prosiłam :)

50 zł. Pani w kancelarii tyle chciała, więc pewnie wg cennika.

A ja nie zapłaciłam nic, ksiądz nie powiedział, a ja się nie wychylałam ;) Kilka lat wcześniej, w innej parafii, jak w kancelarii dokonywaliśmy formalności przedślubnych, ksiądz otworzył przy nas wręczoną mu kopertę i brzydko skomentował jej zawartośc :P Ale ślub się odbył ;)

Gość o cholerka ***
Żartujecie chyba.... Ja mieszkam w takiej dziurze gdzie księdzu wydaje się,że wszystko może, ciągle tylko woła o kasę a za chrzest to tak ok. 200zł... Zaślub płaciliśmy 500 zł i nie byliśmy zbyt "szczodrzy" :O

Gość warzachew marian
a ja dalem 100, nikt sie nie dziwill

Gość ccc - to dla mnie
przede wszystkim co łaska!!!!!!!! ksiądz ma obowiązek ci ochrzcić dziecko to jego praca !!! a to ,że chcesz coś dać to już twoja dobra wola!!!

Gość u mnie nie ma co laska
jest wlasnie kancelaria i jest oficjalny cennik. Dokladnie nie wiem ile to kosztuje ale wiem, ze tak jest i wszystko wg cennika. Ciekawe czy faktury daja... :O

Gość kudlaty mos
TO JESZCZE NIE OPODATKOWALI KOŚCIOŁA?

Gość Mieszkaniec Strzeszkowic
Do racyl: Jeżeli masz jakieś uwagi co do płatności za chrzest, to twoja sprawa. Może i rzeczywiście to za wyska cena, ale nie powinieneś wymieniać nazwiska i imienia księdza, bo to niekulturalne oczerniać za plecami. Poza tym tak to opisaleś, że już większa część mieszkańców Strzeszkowic wie kto to napisał. Następnym razem jak chcesz takie rzeczy pisać to pisz bez nazwisk bo to nikomu niepotrzebne.

Gość ha ha ale jaja
u nas tez 200zl a moja siostra dala mu 100zl i sie spytal co tak malo i czy maz pije:O powiedziala mu ze jakby maz pil to by w ogole mu nie dala:O zreszta za slub bierze 800zl:o ma takie cenniki ze glowa boli

Gość ja,,,
do racyl nie rozumię dlaczego od razu nie powiedziałeś tego proboszczowi że cie nie stać na więcej niż 200 zł, wtydy przekonałbyś sie czy faktycznie go to nie interesuje,

Gość OnebyOne
Do Racyl! To naprawdę żenujące tak na forum oczerniać naszą parafię no i księdza proboszcza. Na początek to bym radziła zapisać się na kurs poprawnej ortografii, gdyż błędy są tak rażące że ja nie mogłam tego po prostu czytać!!! Widać że ludziom nigdy nie "dogodzi" zawsze będą się do czegoś przyczepiać, ale po co od razu uciekać się to takich metod. Jest mi niezmiernie wstyd jako Parafiance tejże Parafii.

My dawaliśmy 250zł księdzu + 100 zł organiście :O przy pierwszej córeczce,przy drugiej były inne okolicznosci.

Gość Kolega Proboszcza ze Strzeszk
Kolega Proboszcz ze Strzeszkowic musi się jakoś utrzymać, czy myślicie, że 350 złotych za chrzest to dużo! Dzień w spa kosztuje dużo więcej... nie mówiąc o dodatkowych atrakcjach... Za rok będzie drożej, jak interes się rozkręci: - chrzest 499, bliźniaki 699 złotych - ślub 999 złotych (z zaświadczeniem od ginekologa) - ślub dla par z doświadczeniem seksualnym 1499 złotych - ślub w pakiecie 2+1 w cenie 1999 złotych, chrzciny płatne dodatkowo j.w. - ślub dla par homoseksualnych 2999 złotych - spowiedź 99 złotych - ostatnie namaszczenie - 75% emerytury - pogrzeb - 1999 złotych Plebania zbuduje się sama i na nowy samochód zostanie parę groszy. IDŹCIE I PŁAĆCIE !!!