Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betia

Czy testy ciązowe oszukują???????????

Polecane posty

Implantacja trw ok 6-8 dni od dnia zapłodnienia (domyślnie od owulacji). Nie liczy sie od dnia stosunku! Powtarzam że beta juz w 3-4 tygodniu wynosi już min 16...

Gość Szukam PORADY
Hmmmm... a ja zrobiłam popołudniu 3 test z tej samej serii... (tych z Allegro po 1,50zł) i znowu druga kreseczka bladziutka, a teraz jeszcze zrobiłam ten Quick View bo nie wytrzymałam z ciekawości do jutra rana i też tak! Jedna mocna a druga słaba. Czy taki wynik wskazuje wczesną ciążę? Wiem że dowiem się za chwilkę że tylko Beta.. ale pytam o test apteczny - co w moim przypadku czterokrotny ten sam wynik (dwa paseczki z czego jeden bladziutki) oznacza?

Gość misia123
z tego co slyszalam to moze oznaczac wczesna ciąże...a ja nadal nie rozumiem dlaczego pre testy oszukuja skoro s podobno ajlepsze i bez powodu wynik pozytywny by nie wyszedl prawda??okres rozumiem moze sie zatrzymac z roznych przyczyn ale test ze wyszedl pozytywny to o czyms musi swaidczyc....ajjjj ;(

Gość Szukam PORADY
Mi wyszły w sumie cztery pozytywne... Właśnie wróciłam od pani ginekolog, która robiła mi problem żeby dać skierowanie na NFZ-towskie Beta HCG, zbywając że wszystko się okaże jak przyjdę za 10 dni na badanie ginekologiczne. Szkoda gadać!

Dlaczego pre i inne sikacze oszukują? Bo czułość jest ok 25! A popatrz ciąża w 3-4 tygodniu może być zaledwie 16 (dolna granica normy). Jak ma zatem wykryć taka wczesna ciążę???

Gość Szukam PORADY
Kurcze! No ale skoro mi wykryły i to 4 z rzędu, to co?? Chyba jestem prawda??????

Gość Szukam PORADY
Mam też wyniki z cytologii... Lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku... ale jestem w 2 gr Papanicolaou: -estrogenna, -niezgodna z fazą cyklu (?) Flora bakteryjna - Sv obfita m (to "Sv" i "m" dopisano długopisem) Pałeczki D - nieliczne Zmiany odczynowe: -sklepienie - brak, -kanał - b. słabe, Zmiany odczynowe charakterystyczne dla: mieszanej flory bakteryjnej, Ocena onkologiczna: obecnie tylko prawidłowe komórki nabłonka płaskiego, Komórki gruczołowe: obecne - obecnie prawidłowe komórki endocerwikalne, Komórki metaplastyczne: nieliczne. Dodam że ostatnia miesiączka była 11.04 a cytologia była wykonana 5.05 (czyli 25 dzień cyklu). Jakim cudem jestem w ciąży? Stosunek był w 28-dniu CYKLU...??? Czy mógłby ktoś zinterpretować moje wyniki? Bardzo o to proszę :)

Jakie masz długie cykle? To troszkę dziwne... co poiszesz. Ale podniesione HCG to także w przypadku nowotwrów i innych nieprawidłowości trofoblastu:-(

Gość Szukam PORADY
Cykle wahają się 32-46 dni :/ W jaki sposób mogę się dowiedzieć co to może być? Czy w razie takiego nowotworu także może występować zaokrąglenie macicy?

Gość Szukam PORADY
Bo na dzisiejszym badaniu gin. lekarka stwierdziła że macica jest kulista ale nie rozmiękczona...

Gość Szukam PORADY
MAM WYNIK Z BADANIA: 903!!!!!!! A NORMA U NIECIEZARNEJ 0-2,7. CZY TO ZNACZY ZE JESTEM W CIAZY CZY JEST JESZCZE MOZLIWOSC TEGO nowotworu???

Gość Szukam PORADY
Kiedy powinnam wykonać pierwsze USG?

Gość MISIA123
witam ;) podobno pre testy sa do kitu otoz nie....mi po jednym tescie wyszedl pozytywny i dzis na usg lekarz stwierdzil ciaże....czego wam nie powie lekarz tooo nie sluchajcie tych niektorych glupot bo zwariujecie...

Niestety są do kitu! Jak sie starasz o dziecko to pre test nie jest wiarygodny! A wiem co mówię bo przerabiam ten temat zbyt długo! A to nie wy,mysł mój tylko zalecenia ginekologa! To że Tobie sie sparwdza to nie znaczy że wszytkim! Jak masz jakiekolwiek nawet lekkie odchylenia hormonalne to wszytko wychodzi inaczej. A jak wiesz na pre teście jest powiedziane jak byk że trzeba to badnie powtórzyć!!!! Słyszałaś o ciązy biochemicznej??? To poczytaj bo wiele kobiet nic o tym nie wie że w ogóle bylo w ciązy!

Gość nannnna52
bałagam pomozcie mi ..niewiem co mama myslec..totalnie zgupiałam i mam w głowie okropny psychiczny metlik!jesli chłopak włozył do pochwy swojego członka jedynie 3 razy i nie doszlismy do konca(na wszelki wypadek miał załozona prezerwatywe)piescilismy sie i czułam ze jego członek ciagle jest nie głoboko ale troszke w srodku...czy moge od tego byc w ciazy??wiem ze to co napisałam jest banalne ale mam takiego doła:(ze niewiem co mam myslec o tym wszystkim!pomozcie mi błagam!

Gość SzczęścliwaNIEmama
trochę dziwnie to opisałaś i nie do końca rozumiem - był w prezerwatywie cały czas tak? nie pękła? nie było nasienia "na wolności"? :)

Gość ona1111
chcialam was zapytac,mialam dostac okres w sobote ale spalam z chlopakiem w piatek dzien przed jednak dostalam go w niedziele,po okresie dwa dni zrobilam tes wyszedl negatywnie ale jednak za dwa dni zrobilam go ponownie znowu wyszedl negatywnie myslicie ze jestem w ciazy??

Gość Anka2312
Hej, ostatni okres miałam 1 kwietnia a że juz troche czasu mineło od niego to robiłam juz dwa testy oba pokazały ze nie jestem w ciązy. Poradzcie mi co mam zrobic !!

Gość Kind_of_blue
testy są jak najbardziej wiarygodne, obecnie równają się z badaniami laboratoryjnymi. test można wykonać już po 7dniach od domniemanego zapłodnienia , natomiast zrobione w dniu spodziewanej miesiączki czy dzień po tym terminie dają niemalże 100%odpowiedź na temat naszego stanu.

Gość Kind_of_blue
aha, testy właśnie badają poziom HCG - jeśli wzrósł, pojawia się kreseczka nr 2

Gość monia....
na czym polega to badanie krwi na wykrycie ciazy??

Gość 22mona
Czesc dziewczyny.Jestem nowa i mam maly problem...6 tyg. temu doszlo do zblizenia(ale partner nie doszedl we mnie)-bylo to ok.21-22 sierpnia. 30 sierpnia dostalam obfitego krwawienia ktore trwalo 7 dni.pozniej okres dostalam 24 wrzesnia i byl normalny(zadne plamienie tylko krew).2 pazdziernika zrobilam test i wyszla druga blada kreska.czy to oznacza ciążę?lekarz na usg dopochowym powiedzial ze nic niema i to nie ciaza,wiec skad ten wynik?(minelo 6 tyg.od zblizenia)odpiszcie prosze..

Gość jolcia1965
Idż do innego ginekologa

Gość 22mona
jolcia1965 - dzieki za odpowiedz.myslisz ze lekarz sie myli?powiedzial tez ze macica nie jest rozpulchniona ze nic sie w niej nie zagniezdzi przy takiej grubosci aktualnej

Gość jolcia1965
a nie masz przypadkiem endometriozy bo piszesz grubośc duża

Gość mikra
ja byłam u gina 2 tygodnie temu i stwierdził wczesna ciąże ale test wyszedł na nie a po 3 dniach od wizyty miałam 2 dniowe plamienia dopiero po tygodniu test na tak juz sama nie wiem czy jestem w ciąży czy nie boli mnie podbrzusze nieraz i tylko tyle

Gość mikra
w piatek rano zrobilam test i pozytywny wynik a we wtorek wieczorem zrobilam jeszcze raz i wyszedl negatywny blagam napiszcie czy to mozliwe jestem czy nie

Gość iryska133333333333
3 stycznai odbylam stosunek okres powinnam miec 17 nie dostalam wiec 18 zrobilam test wyszedl negatywny . do dzis jednak okresu nie bylo i zrobilam znow test i wyszedl pozytywny a za godzne dostalam krwawienie jakby miesiaczke ale miej obfita. postanowilam zrobic znow test i wyszed negatywny. do 20 bralam antybityk duomox czy jestm w ciazy?

Gość Smmmutek
iryska --- hmmm..idź na betę..ja z kolei biorę terażz antybiotyk, niestsety muszę, ale przezd rozpoczeciem brania antybiotyku rociłam test przed terminem @ i dzień po terminie - 2 negatywne, a @ dalej nie ma

Gość nana12345
po 2 tygodniach kobieta wytwarza gonadotropiny, które wykrywa w moczu test... to własnie w tym czasie wynik jest najbardziej wiarygodny.