Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betia

Czy testy ciązowe oszukują???????????

Polecane posty

Dziewczyny, test wykazuje ciaze powiedzmy w 6 dni ale po terminie spodziewanej miesiaczki, nie stosunku czy ew zaplodnieniu.A co do testow to jedno jest pewne -one nie oszukuja,czasem sie tylko myla:)pozdrawiam.

Gość Beth
Test najlepiej robić w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, z porannego moczu. Najwcześniej test może wykryć ciążę 2-3 dni przed okresem i wtedy wynik może być pewny. Jeśli zrobiło się test, wynik wyszedł negatywny, a okres nadal się spóźnia i jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, to test powinno się powtórzyć po 72h. Jeśli jest poztywny, to lecimy do lekarza albo robimy dodatkowe badanie z krwi, które już na 100% ciążę potwierdzi. Jeśli wynik jest negatywny, to spokojnie czekamy na okdes albo udajemy się na usg (celem wykluczenia np. torbielków na jajnikach) do ginekologa.

Gość patiti
bola mnie piersi a zamiast okresu mialam plamienie trwające 2 dni.Zrobiłam test i wyszedł pozytywnie a w sobotę ide do lekarza.Czy mogę wierzyc testowi?

Gość Cala JA
Kochalam sie z chlopakiem we czwartek no i pekla nam gumka ale byla to pozycja stojaca i nie doszedl jeszcze...mam sie obawiac ciazy?? moge test zrobic juz w niedziele??

a po co chcesz robić już w niedzielę???przecież on nic nie wykryje, nie jest w stanie!weź od uwagę, że on wykrywa 6 dniową ciążę! a o ciąży możemy mówić dopiero gdy plemnik połączy się z jajeczkiem - plemnik może żyć do 7 dni - i zapłodnione jajo zagnieźćdzi się - czas do 12 dni. od tego czasu zaczyna się wytwarzać hormon hCG czyli to co wykrywa test. dodaj sobie ok3 dni na wzrost jego poziomu do takiego jaki wyczuje test i masz okres po jakim możesz z czystym sumieniem wykonać test. na razie daruj sobie bo tylko kasę wydasz a i tak nic się nie dowiesz. co do przypadku to to czy kochaliście się w pozycji stojącej czy jakiekolwiek innej nie ma znaczenia. dośćpocieszającedla ciebie może być to żefacet nie miał wytrysku. poczekaj cierpliwie! szanse na ciążę są, ale to jeszcze zależy od tego który to dzień cyklu był.

Gość Cala JA
aha czyli kiedy najlepiej zrobic test?? w srode w czwartek?

zaraz - skoro stosunek był w ten czwartek to test zrób w czwartek za 3 tygodnie!!! a może lepiej po prostu poczekaj do terminu spodziewanej miesiączki i jak jej nie będzie wtedy zrób.

Gość Cala JA
masz racje poczekam do miesiaczki ktora mam dostac 10 grudnia mam nadzieje ze wsyztsko bedzie ok ..ja mam dopiero 17 lat no w sumie 18 juz sie zbliza kiedys bralam tabletki ale zrezygnowalam a kochalismy sie troche po okresie

Gość Cala JA
wczesniej pisalas ze dosc pocieszajace dla mnie moze byc to ze facet nie mial wytrysku czyli oznacza to ze to o wiele mniejsze zagrozenie niz jezeli by go mial tak?

no tak. bo wiesz przed wytryskiem wydostaje się z penisa płyn preejakulacyjny, w którym nie u każdego mężczyzny są plemniki a w spermie to każdy ma plemniki (pod warunkiem że nie jest bezpłodny)

Gość Cala JA
No tak wiesz...kiedy bylam z moim bylym chloapkiem tez pekla nam gumka za pierwszym razem no ale nie martwilam sie tym za bardzo bo dostalam okres wieczorem...jak liczylam wypadaly mi w czwartek dni nieplodne jeszcze...ale poczulam jak gumka pekla i od razu wyszedl ze mna to byla sekunda poszlam do lqazienki i nie poczulam zeby cos ze mnie "lecialo"...a duzo czytalalm na temat tego ze wpozycji stojacej trudniej jets zajsc w ciaze.. poczekamy do miesiaczki ale mysle ze wsyztsko powinno byc na swoim miejscu..mam kolezanke z klasy ktora kocha sie z chlopakiem bez zabezpieczenia i on w niej konczy to juz wogole glupota az szkoda tego komentowac..

Gość Cala JA
odpiszesz?

Gość 111111
testy oszukują!

Gość 111111
w tym miesiacu zrobiłam trzy testy z różnych firm staram się o dziecko od 12 m-cy w lipcu również mnie oszukały.Dodam że jestem doskonale poinformowana o czynnikach wpływających na błąd wyniku , postanowiłam się upewnić i zrobiłam kilka badań wykluczyłam tarczycę torbiele oraz ewentualną ciążę poza maciczną.Jest mi przykro bo to cieszyłam się ciążą tylko parę dni na teście a nie 9 m-cy w brzuszku.Mam nadzieję że żadnij starającej się kobietki to nie spotka.TO BOLI...

Tobiel ma to do siebie, że potrafi pojawiać się i znikać. Poza tym istnieje jeszcze takie pojęcie jak mikroporonienie - nie do zdiagnozowania. Jeli istniała możliwość zapłodnienia to nie możesz wykluczyć tej opcji. testy nie mają jak kłamać - wykrywają antygen hCG, kiedy hCG produkowane jest w nadmiarze. i tyle filozofii.

Gość 111111
chyba zminię lekarza...

Gość 111111
czy to możliwe żeby lekarz nie wykrył torbiela podczas czterech wizyt?są jakieś inne sposoby wykrycia go.Jestem zaniepokojona...

Możliwe, że torbiel się wchłonęła, czyli jej nie było. Torbiel może znikać i pojawiać się później, już pisałam - dlatego podczas badania mogło jej nie być.Inne sposoby? Badania hormonalne często pozwalają podejrzewać torbiel (e2, lh, fsh, prl).

Gość 111111
czy zapalenie jajników może mieć wpływ na test i opóznienie miesiączki?

A masz stwierdzone zapalenie jajników? jeśli nie, to się nie doszukuj. Zap. jajników może mieć wpływa na miesiączkę ale nie na wynik testu.Największa możliwość, że to było jednak mikroporonienie.

Gość 111111
lekarz stwierdził że mam zapalenie na wcześniejszej wizycie wybrałam leki które mi zapisał- stąd to pytanie.Jeśli się tak bardzo oczekuję to wszystko może do głowy wpaść.Jestem załamana bo mama już córkę 5letnią i nie chciała bym żeby była duża różnica wiekowa między dziećmi.Co za tym idzie ?mój czas nie stoi w miejscu niestety starzeję się.

Sprawdź na ulotce leków, czy nie zawierają hCG (choć wątpię).Jeśli nie, to po prostu puść w niepamięć i staraj się dalej.

Gość 111111
już zarzekałam się ,że nie będę robić testów i poprostu będzie co ma być...nie umię wrzucić na luz.Przed wszystkimi gram a w środku rozpacz...oczywiście nie poddam się i będę próbować dalej.Mój lekarz uważa,że za bardzo chcę i dlatego nic nie wychodzi.

Gość 111111
Mam pytanie skąd u Ciebie taka wiedza na te tematy?Jesteś lekarzem?Jeśli możesz odpisz.

Nie jestem lekarzem. Interesuję się kwestią płodności i wszystkim, co owej dotyczy.

Gość gocha2912
mam na imię Gosia staramy się z mężem o drugie dziecko odstawiłam diane-35 cztery miesiące temu od 12grudnia kochamy się bez zabezpieczenia ostatni okres miałam 21 listopada dziś robiłam test chyba już czwarty z kolei i nic według niego w ciąży nie jestem a okresu dalej nie ma,bolą mnie jajniki i mam podwyższoną temperaturę 37.3 za tydzień wybieram się do ginekologa, nie wiem co o tym myśleć,mam nieregularne miesiączki ale brałam rok diane i ostatnie miesiączki były regularne tak jak przy braniu tabletek.

wczoraj spedzilam niezwykle romantyczny wieczor z moim chlopakiem, jak wiecie byly walentynki. bylo tak nastrojowo, milo, namietnie, ze nie moglismy sie sobie oprzec i sie kochalismy. w tym sek ze bez zabezpieczenia (tak wyszlo pod wplywem chwili...) stosunek byl przerywany, nie skonczyl we mnie, ale wiem o tym, ze ta wydzielina meska, ktora wydobywa sie w trakcie trwania calego stosunku tez moze zawierac plemniki...jakie sa szanse ze moglam zajsc w ciaze ?jestem dopiero na pierwszym roku studiow i jak sie domyslacie nie bylaby to ciaza chciana...mimo iz oczywiscie bym nie usunela. ostatni okres mialam 24 stycznia i wydaje mi sie ze wczoraj mialam jeszcze dni plodne ...pomozcie ! doradzce cos ! jakie sa szanse ? moj chlopak mnie zapewnia, ze nie mam sie co martwic...

Gość viki24
witam ostani okres mialam 16 stycznia zazwyczaj mam 5 dni powinnam dostac 16 lutego a do tej pory nie mam robilam juz 3 razy test ciazowy i wychodzi 1 kreseczka mieszkam w londynie w polsce bede za 2 tygodnie ale poki co chcialam bym cos wiedziec co to moze byc

Gość czarnulka89
powinnam miec okres od 15 kwietnia czyli jus uplynely 4 dni i mi sie spoznia robilam test ale jest negatywny ale boli mnie podbrzusze jakbym ,miala okres pomozcie?

Gość Tequila168
Hejka! Okres spóźnia mi się juz 10 dni. Ostatni raz uprawialam sex ponad 4 tygodnie temu , dwa dni temu robilam test ciążowy, pokazał , że nie jestem w ciąży jednak martwie się brakiem miesiączki. Czy test mogł się pomylic? Dodam , żę ostatnio miałam dużo stresu . Z góry dziękuje za wypowiedzi.