Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betia

Czy testy ciązowe oszukują???????????

Polecane posty

Gość melissawa
hej mam pytanie , kochalam sie z moim facetem , balam sie ze wpadłam i dlatego zrobiłam testy , pierwszy 7 dni po sexie (negatywny). potem w dniu spodziewanej miesiaczki zrobilam test -wynik był negatywny , w tym samym dniu bardzo rozbolał mnie brzuch i dostalam okres, potem w polowie cyklu pojawił sie gesty przezroczysty sluz, po tym sluzie 2 tyg pozniej znowu dostalam okres , po okresie jak mi sie skonczył zrobiłam znowu test był negatywny, przed okresami mialam tradycyjne objawy jak przed okresem (zle samopoczucie , nabrzmiale i bolące piersi itd..) czy mimo tego to jest ciaza , boje sie i ciagle o tym mysle bo kolezanka mi powiedziala ze jak brzuch bardzo boli przy okresie to moze jest to ciaza pomózcie

Gość melissawa
tequila - ja okres dostalam normalnie i trzy testy wyszły negatywne ale nadal mam schize ze moge byc w ciazy

Gość flexi-soft
melisawa ty napewno nie jestes w ciazy! skoro az trzy testy pokazały ze ciąży brak to mozesz byc spokojna i jeszcze do tego okres :) pozdrawiam mi test ciazowy wskazal pozytyw dzien przed okresem (pre-test)

Gość melissawa
flexi .. tak myslisz? wiesz , boje sie bo mozna miec okres i byc w ciazy :O

Gość flexi-soft
napewno nie jest to ciaza , wyluzuj sie bo zachorujesz

Gość Szukam PORADY
Zrobiłam dziś rano test i wyszedł mi pozytywny ale ta druga kreseczka strasznie blada, powtórzyłam zaraz z tej samej próbki moczu bo obawiałam się że jest wadliwy i wyszło dokładnie to samo więc już sama nie wiem.... Dodam tylko że stosunek był w 28 dniu cyklu i później, a cykle wahają się od 32-46 (najczęściej 32-36 ale zdarzają się i takie 46-dniowe).... więc nawet przy najdłuższym z moich dotychczasowych cyklów nie było takiej realnej możliwości żebym jednak mogła być w ciąży! Testy które zastosowałam kupiłam na Allegro 5szt, każda po 1,50zł - ale ponoć warte zaufania! Już dwa razy je testowałam, dwa tygodnie temu i tydzień temu i obydwa wówczas wyszły negatywnie! Dziś bardziej się już spodziewałam miesiączki.. a tutaj masz ci los! POZYTYWNE!! I sama już nie wiem... może to jednak błąd...? Szczerze mówiąc to chyba wolałabym żeby tak było:( Kupiłam w aptece Quick View i jutro z rana go zrobię... zobaczę co wyjdzie. Jeśli naprawdę okazałoby się, że jestem w ciąży... to mam to rozumieć jako cholerny pech? Czy może element niezrozumiałego planu Boskiego? Co o tym sądzicie?

Gość czałka
Myśle ze jestes

Gość czałka
Bo gdybyś nie była to by ci dwie kreski nie wyskoczyly i to w przypadku dwuch testow

Gość Szukam PORADY
Beta ...?? To z krwii? Ginekolog musi skierowanie wypisać? Czy można odpłatnie i ile to wtedy kosztuje?

Test kosztuje 20-25 zł! Tak z krwi! Bez skierowania! Pewność 99,9% (zaleznire od czasu badania) w 3 tygodniu ciązy powinno byc min 16! Norma u kobiet nieciezarnych jest do 2,76!!!!!

Gość Szukam PORADY
Dziękuję :)

Gość Szukam PORADY
Jeszcze takie pytanie... jak długo czeka się na wynik??

Gość walizeczka
tak lubią uszukiwac, dreczyć, zdradzać

Wynik może byc juz w dniu badania ( wieczorem) lub w dniu następnym.

Gość isadorra
a ja juz 80 dni nie mam okresu,a test negatywny, brzuch czasem pobolewa, nie mam mdłosci ani nic takiego

To prawdopodobnie poważne zaburzenia hormonalne...może cysty! Konieczna wizyta u ginekologa! Jeżeli test z krwi jest ujemny to ciążą odpada:-)

Gość Szukam PORADY
Trzeba go zrobić rano na czczo??

Gość isadorra
cysty?? a torbiel?

Gość isadorra
ok cysta to torbiel- tez to podejrzewam

Gość Misia123
mi sie okres spoznia 8 dzien w piatek zrobila test (pre-test) wyszedl pozytywny dzis bylam u lekarza a on wielkie oczy ze test wyszedl pozytywny POMOCY !!!

Pre test to szjs! Tylko beta hcg! A prawdziwa ciąża liczona jest o 6 tygodnia! Natomiast beta HCG w 3-4 tygoniu powinna wyjśc min 16!

Gość klipsaj26
dr house -> dlaczego uwazasz ze pre testy oszukuja? mnie on zawsze pokazywal racje , jak była ciaza to 2 kreski a jak nie to 1 kreska

Gość klipsaj26
dlaczego wszyscy odradzają testy apteczne ? przeciez sa one bardzo czułe i potrafia juz wykryc 7 dniowa ciaze nierozumiem was

Dlaczego? To proste! Zdrowa kobieta nieciężarna może mieć beta hcg do 2,76. Gdy jest to już 3-4 tydzień ciązy to beta pokazuje minimum 16! A teraz popatrz na wynikiz sikaczy! Wiesz co to ciąze biochemiczne? To takie które ulegają poronieniu na wczenym etapie i nawet nie wiesz że byłą ciąza! Pre test ma czułość 25mlU/ml. Przy wahaniach progesteronu sikacze nic nie dają!

Gość klipsaj26
dr house , a dlaczego progeteron fałszuje wynik testu????

Nie tyle fałszuje...co...jeżeli chcesz mieć już tą ciąże to...ona moze sie nie utrzymać bo będziesz mieć tego progesterinu za mało! I może Ci wyjść najpierw że niby ciąża...ale w efekcie będzie za mało hormonu i...ostatecznie dojdzie do poronienia...Jak wychodzi Ci już w terminie @ wynik powyżej 2,76 (np 5) to możesz myśleć o ciązy... A tego sikacz może jeszcze nie uchwycić!

Gość klipsaj26
dr house aha czyli za utrzymanie ciazy odpowiada najbardziej progesteron? a jezeli test robiony 5 tygodni po stosunku , przy cyklach 27 dniowych pokaze wiarygodny wynik?

Tak progesteron to hormon ciąży! W 3- 4 tygodniu ciązy powinno być conajmniej 16!

Gość klipsaj26
dr house ale chodzilo mi o to ze . czy test z apteki pokaze prawdziwy wynik , jezeli jest zrobiony 5 tyg po stosunku???? z rannego moczu?