Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pszczółka mamułka

Nie gojenie się skóry po operacji!!!

Polecane posty

Proszę o pomoc wszystkich cos wiedzących w tej kwestii! Mój tato zlamał we wrześniu noge - złamanie otwarte - przeszedl operację, wszystko ok zlozyli tylko do tej pory sa problemy z zagojeniem rany po cięciu! Zrobila sie paskudna dziura w nodze i z tygodnia na tydzien jest coraz większa! Już 4 mozliwy sposób wypróbowuja na nim z jakimis wypelniaczami i preparatami odbudowującym skóre, ale nic nie dziala, nie wspomne o tym, ze każdy lekarz radzi i zapisuje co innego, z czasem wykryli mu ziarnice - zaleczyli augumentinem, ale nadal sie nie goi. Takie leczenie \\\"państwowe\\\" juz nie ma dłuzej sensu i nie mana co czekać.Prosze o pomoc! Ta noga bardzo go boli! Czy ktos zna jakiegoś dobrego lekarza na Dolny Ślasku tylko nie wiem czy chirurga czy może dermatologa, chyba konieczny bedzie przeszczep.

Gość milaczek
Moja babcia miała wty roku operację stawu biodrowegi, przeprowadził ją prof. Kusz w Klinice ortopedycznej. Minęły od tego czasu 2 miesiące, a babcia ma niewielką bliznę. Żeby wszystko się dobrze goiło babcia dostała całą serię zastrzyków, ale pomogło. Polecam tego specjalistę!!!

Gość jesli twoj tata
ma cukrzyce lub miazdzyce to proces gojenia i leczenia bedzie utrudniony. Najpierw trzeba wyleczyc(raczej zaleczyc bo wyleczyc sie nie da) chorobe podstawowa a pozniej zajac sie konkretnym leczeniem rany. Slyszalas co s o leczeniu ozonem, bardzo dobra sprawa. Poszukaj w internecie.

Gość osoba powyżej
niestety ma rację, w przypadku cukrzycy takie rany potrafią się jątrzyć miesiącami :( wiem, że bardzo pomocne w leczeniu ran pooperacyjnych jest branie cynku, najlepiej na miesiąc, dwa przed wyznaczoną operacją.. ale myslę, że po - także nie zaszkodzi spróbować