Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcia_g

FOTOALERGIA UCZULENIE NA SŁOŃCE FOTOWRAŻLIWOŚĆ

Polecane posty

Kto to świństwo - za przeproszeniem - ma/miał? Czekam na teksty, będę się zwierzać także. M.

Gość przepraszam
ja kicham od słońca ;) i wiem że niektóre leki, a także zioła fotouczulają skórę, np. napar z dziurawca

Gość monikaaaaaa
Ja mam od 5 lat uczulenie na slonce.Cholerstwo straszne.

Wiem wiem o lekarz Doustna antykonc. prawdopod. źle wpływa na tę dolegliwość Napisz, proszę, swoją historię W jakich okolicznościach masz uczulenie................ Jak to się zaczęło?? U mnie to chyba alergia krzyżowa: nikiel na aparacie na zęby [4 lata!!!!!!!!!!!], antykonc. Sama już nie wiem ;(( M.

cześć! ja mam uczulenie na słońce gdzies od 9 roku zycia nie mogę długo przebywac na słońcu, bo zaraz dostaję wysypki, i nie pomagają nawet wysokie filtry przeciwsłoneczne nie wiem,czy dousta antykoncepcja ma jakis wpływ na to, ale przez 2 lata brałam tabletki anty i nie zauwazyłam pogorszenia - za bardzo zreszta nie miałam jak bo unikłam słońca wkurza mnie ta dolegliwośc bardzo bo jestem strasznie blada i nie mogę iśc nawet na solarium

Ja zawsze mam w lecie uczulenie na słońce objawia mi się tym że moja twasz pokryta jest drobnymi krostkami taka kaszka . w zeszłym roku byłam u pani dermatolog i przepisała mi maść i krem ale zapomniałam nazwy w tym roku znowu będe musiała odwiedzić pania oczywiście prywatnie bo państwowo trzeba czekac aż 5 tygodni. Może wy macie dobry krem na takową dolegliwość. Pozdrawiam

tez mam to cholerstwo:( zaczelo sie w 6 albo 6 klasie podstawowki, pamietam to do dzis. byl baardzo sloneczny dzien majowy, bylam z kolezanka na miescie a jak wrocilam do domu do rece i nogi mialam cale w pokrzywce:( na dodatek swedzialo i tak co roku, tylko ze teraz juz wiem jak sobie z tym radzic. jak widze ze cos zaczyna wyskakiwac to pije wapno i lykam tabletki na alergie. w tym roku jeszcze mnie nie dopadlo, ale.....:(

jolunia85 a jakie tabletki bierzesz na alergie Cleratine czy inne a masz taką kaszke bo ja mam głównie na czole i na skroniach.

mi pomogly tabletki bez recepty amertil. ich \"moc\" poznalam rok temu, jak mi wyskoczyla straszna czerwona pokrzywka i takie plamy i nawet wapno juz mi nie pomagalo. gdzies w internecie wyczytalam ze takie tabletki moga pomoc i po 2 dniach pokrzywka zniknela, do tego smarowalam ja pudrem w plynie (ale nie takim do twarzy:) tylko takim z apteki) a kaszke taka to ja zawsze mialam:( na ramionach i policzkach