Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Synthia Rodriges

klejące i jakby przetłuszczone włosy zaraz po umyciu. Od czego?????

Polecane posty

Gość Khadi
dziewczyny tluste wlosy po myciu to nic innego jak te wszystkie sylikony z szmponow i odzywek, jak juz tu kilka osob pisalo odstwcie te szmpony i odzywki co do tej pory uzywalscie i uzyjcie szmponu oczyszczajacego bez silikonow, dobry jest zwykly pokrzywowy lub chmilowy szampon z barwy, nie zawiera silikonow a ma sls, SLS to detergent zmywajacy ten caly syf, gdy juz doprowadzisz wlosy do lady to poszukaj szmponu bez sls,bez silkonow i parafiny(tak to gowno tez daja do szamponow)

Gość Khadi
rossmnski szmpon baby dream dla dzieci nie ma silkionow

Gość just482
Miałam podobny problem jak Wy, moje włosy były matowe i lepkie tuż po umyciu. kilka razy mi się to zdarzyło i za każdym razem wystarczyło umyć włosy innym szamponem. Wydaje mi się, że to nie żadna choroba skórna czy problem włosów tylko zwyczajnie kiepski szampon albo źle dobrany. Poprosiłam mamę, żeby sprawdziła jak jej włoay zareagują na szampon po którym moje były klejące i miała dokładnie to samo. Wystarczyło umyć je od razu innym i po problemie a poprzedni wyrzucić do kosza skoro tak działa na włosy. Teraz używam zwykłego szamponu dla dzieci, jest delikatny i łagodny dla włosów, oprócz tego stosuję odżywkę i nic więcej, żadnych masek mikstur itd. Moje włosy mają się dobrze i jeatem zadowolona, czasem mniej znaczy więcej ;)

Gość młoda_15
mam dopiero 15 lat i mam ten sam problem z włosami .. a próbowałam chyba wszystkiego .. zmieniałam szampony, robiłam różne płukanki z mięty albo pokrzywy i nic :/ moje włosy wyglądają koszmarnie >.< moi rodzice mówia ze to pewnie przez to ze dojrzewam ale wczesniej nie mialam takich problemów .. moja mama używa tych samych szamponów co ja i u niej jest wszystko okej .. jak to mówią ręce opadają .. nie wiem co mam robić :( prosze o jakies wskazówki bo zawsze co susze głowe to mam łzy w oczach jak patrze na moje włosy .. Ps. susze zimnym powietrzem ..

Gość gość
Witam, Mam ten sam problem, ale nic nie pomaga. Włosy są jakby tłuste lepkie gumowate głównie na grzywce i czubku głowy. Wydaje mi się, że to wcałe nie "tłuszcz" tylko jakby łuski się pootwierały i jak rzepy sie siebie nawzajem trzymały. Probowałam zmieniać szampony odżywki, probowałam z cytryną, zimną wodą. Jedyne co pomaga to nałożenie oliwy na włosy przed myciem i jakby "mechaniczne" zamykanie łusek tzn ciągnięcie je od skóry głowy do końcówek grzywki raz po raz. Potem myje włosy suszę i grzywka jest piękna i puszysta, następny dzień myje włosy i znów to samo... Chce się pozbyć tego problemu raz na zawszę, ale nie wiem jak?!

Moja siostra też miała taki problem, i zaczęła przetrzymać włosy znajdź kilka dni takich, w których nie musisz wychodzić z domu i nie myj włosów przez kilka dni, one wtedy zwolnią czas przetłuszczania się. Myj włosy szamponem Biały Jeleń , one są właśnie hipoalergiczne, myj w letniej wodzie nakładaj szampon 2 razy. W aptece są szampony na przetłuszczające się włosy.

Gość gość
Ja także mam przetłuszczone od skóry nisko włosy. Uważam, że to od szamponu. Czytałam kilka wypowiedzi mówiących o łuszczeniu się skóry, jednak nie jest to łupież. Ja mam łuszczycę i polega ona właśnie na takiej łusce i jak się długo drapie to powstają strupki, ale równie dobrze może to być grzybica, która w przeciwieństwie do łuszczycy jest wyleczalna.

Gość gość
to o czym piszecie to nic innego jak przekarmienie włosów. ja miałam ten problem gdy pomyliła, szampon z odżywką. używacie za dużo odżywek, albo źle je dobieracie (np. wszystkie mają mnóstwo tego samego składnika). pomagają szare mydła, białe jelenie, szampony głęboko oczyszczające. nie nakładajcie też odżywki u nasady tylko na samej długości, i poczytajcie na włosowych blogach i forach jakie macie włosy i jak o nie dbać.

Gość gość
To może być za mało protein w pielęgnacji. Proteiny he ysztywnia i pigrubia i uniosa

Gość gość
Dziewczyny, ostatnio natknelam sie na filmik na yt znanej brytyjskiej youtuberki ktora miala podobny problem, więc stwierdziłam że sprobuję. Przez 2 dni nie byłam włosów, a następnie posmarowałam dość obficie wlosy u nasady, gdzie byl problem, oliwą z oliwek. Zostawilam tak wlosy przez ok 3-4h. Zmieniłam również szampon i kupiłam w rossmannie organiczny i 2 razy umyłam wlosy z oliwy. Efekty są super, w życiu nie miałam tak miękkich włosów i problem całkowicie zniknął. Polecam!

Gość gość
Szkoda wydawać kasy i eksperymentować. Najlepiej wybrać się do dermatologa i problem zniknie. Dlaczego ludzie sami sobie utrudniają życie.?