Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kloperiaty

Perfumy - dlaczego nic mnie nie zachwyca?

Polecane posty

Gość kloperiaty

chcę znależć coś odpowiedniego wśród mocnych i ciekawych zapachów - dune śmierdzi chanelki (poza allure też, ale ten z kolei za delikatny) sama nie wiem

Gość wyprobuj burberry
wszystkie sa piekne tej firmy, a poza tym moze escape CK lub Kenzo flower??

Gość tez mam ten problem
mam tez ten sam problem wchodze do sephory i nic mi sie nie podoba, chanelki w ogole mnie nie kręcą , kenzo w ogole odpada , chcialabym cos nie slodkiego nie duszacego , troche swiezego ,kwiatowego ale zarazem mocnego

Gość .pupa.
Dior - Dolce vita Anna Sui - Dream

Gość kloperiaty
dzięki za odpowiedzi - już bałam się, że ktoś odbierze mnie jako rozkapryszoną pannę ;) burberry - wypróbuję, bo rzeczywiście nigdy nie miałam okazji moją uwagę zwróciły tylko ciekawe butelki w kratkę - może podasz mi która konkretnie jest fajna? Anna Sui - Dream ------ wogóle nie kojarzę JUZ tak przymierzam się do gucci rush 2 lub haloween jdp - ale to chyba nie to :(

Gość d tez mam problem
J P gaultier classique bedziesz zachwycona przez pierwsze 5 minut mozesz miec wrazenie ze sa duszace jednak pozniej pieknie rozwijaja sie na skórze sa bardzo mocne itrwale dlatego nalezy ich uzywac w malych ilosciach pozdrwiam!!;)

Gość kloperiaty
to są te w butelce o kształtach kobiety?

Gość noooo tak
Angel od Thierry Mugler

Gość d tez mam problem
tak:)

Gość kersta
dolce & gabbana- blue light,hugo boss -deep red,gucci -envy,tommy hilfinger -girl,dior-dolce vita,donna karan tez ma ok zapachy

Gość kloperiaty
a co sądzicie o tych co napisałam? zwłaszcza haloween jesusa del pozo? tylko wolałabym coś bardziej kobiecego i zdecydowanego - dlatego zobaczę Wasze typy. Podoba mi się roma laury biagotti, ale na kimś sama duszę się w tym zapachu

Gość kloperiaty
dolce gabana blue - znudziły mnie, miałam 4 flakony pod rząd

pracuję w perfumerii wieć może coś doradzę. Jeśłi szukasz zapachu intensywnego, drzewnego lub orinetalnego to powąchaj: Black Cashmere Donna Karan( masala, biały pieprz, goździk ,kwiat janowca, paczula, czerwona róża, wyciąg ze szlachetnego afrykańskiego drzewa Wengue, przeciwwagę stanowi jasna i dojrzała nuta drzewa Bois de Miel. In black JDP (czarna wiśnia, czarna lilia, brzoskwinia, fiolek, wanilia, cedr i drzewo lukrecji) Hypnotic Poison Dior (jaśminowiec, trzcina cukrowa, drzewo Jacaranda) Adict Dior ( wanilia, kwiat tysiąca i jednej nocy, mandarynka, bułgarska róża, drzewo sandałowe) Magnetism Escada ( ananas, frezja, bazylia, tymianek, róża, magnolia, sandałowiec, karmel, kokos, ambra, piżmo)

Gość tez mam ten problem
kloperiaty przypomnialas mi gucci rash dwa jest super ale u mnie kolezanka w pracy uzywa a ja nie chce jej wchodzic w parade , dzieki kees spisze sobie te nazwy i udam sie do sephory

Gość kloperiaty
dzieki serdecznie ja też skoczę posprawdzać i chyba też spiszę :) odezwijcie się jescze :)

Gość anusia-kawusia
to spisz jakies fajne zapachy i tu podaj dobra ????? jak bede miec czas to tez tak zrobie i zrobimy liste jakis naprawde fajnych zapachow ...

Powiedzcie dziewczyny jakie to mają być perfumy? Czy coś słodkiego, może świeżego, orientalnego, na codzien czy na wieczór...Postaram sie podrzucić wam coś tylko musicie mi bardziej skonkretyzować co was interesuje:) Pozdrawiam baaaardzo mocno

Gość anusia-kawusia
mocne swieze ale nie ogorkowe :-),

ja tez poproszę o radę jakie lekkie perfumy na lato dla dojrzałej kobiety kupić a jakie na większe wyjścia? Używała już Addict, Escape, Truth, Light Blue, Contradiction tyle wiem :)

Gość .pupa.
Dream Anny Sui możesz faktycznie nie kojarzyć, bo Polska jest nadal jakimś peryferyjnym krajem do którego nie wszystko dociera, chociaz jesteśmy od jakiegoś czasu ponoć w Europie, hehe. Jeśli się więc nie wybierasz do INNEGO kraju Europy lub do USA, Japonii, to możesz pewnie kupić Dream na allegro ;) Ma to właściwie i swoje pozytywne strony - bo wiesz, że będziesz się ewentualnie wyróżniać jakoże nie będziesz pachnieć jak tłum kobiet nawiedzających Sephorę :P

Anusia-Kawusia Lacoste \"Touch of pink\" (kolendra, czerwona pomarańcza, kardamon, jaśmin, liście fiołka, naiona marchewki, na dnie delikatne nuty piżmowe) Dolce&Gabana \"Light Blue\" ( sycylijska cytryna, kwiat dzwonka, jabłko, jaśmin, bambus, róża, na dnie cedr i ambra) Hugo Boss \"Boss Woman\" ( mandarynka, mango, kiwi, kwiat fortunella, frezja, irys, passiflora, na dnie sandałowiec,cedr i wanilia) Jil Sander \"Pure\" ( jaśmin, cyklamen oraz molukyły pure air) Isay Miyake \" L\'eau D\' Isay\" ( lotos, frezja, wodna róża, goździk, piwonia, tuberoza, piżmo)

Gość anusia-kawusia
kees- dziewczyno jestes wielka !!!!! dziekuje

Hilsen Proponowałabym Armani \" Acqua di Gio\" ( jaśmin, słodki groszek, nuta morska, hiacynt, frezja, kiść winogron a na dnie delikatna nuta drzewna) Donna Karan \"Be delicious\" ( amerykańskie jabłko, ogórek, magnolia, grejfrut, konwalia, róza, fiołek, na dnie biały bursztyn i sandałowiec) Jesus del Pozo \"halloween\" ( lima, banan, magnolia, różowy pieprz, konwalia, na dnie subtelna wanilia i mirra)

Gość kloperiaty
ja nie potrafię się zdecydować na półce ma dolce gabane niebieską, allura chanela i mexx woman - i wszystko takie delikatne że aż mdło. Chciałabym coś mocnego (ale nie żeby głowa bolała), niby wieczorowego ale żeby używać w ciągu dnia i powiem nieskromnie zwracającego uwagę. Niestey żaden zapach nie rzucił mnie jeszcze na kolana. Dior - dune, addict ---- odpadają bo poprostu boli głowa, Calvin Klein truth, eternity, contradiction, - to samo może przymierzę się do escapa - męski kiedyś bardzo mi się podobał, ale dziś juz nien pamiętam jaki to zapach i czy wyst. w wersji dla kobiet czy to unisex), donna karan dkny - ogórkowe, Black Cashmere Donna Karan - nie znam Hypnotic Poison Dior - sprawdzę Magnetism Escada - sparwadzę gucci envi - nie rzuca mnie na kolana, już wole rush 2 ange t.m.l - nie mój typ J P gaultier classique - musze sprawdzić burberry - nie znam kenzo ze słoniem - napastliwe ale ciekawe In black JDP - Kees co sądzisz o haloween? boże ale trafić na taką klientkę jak ja to pech nie :)

te co podałam wcześniej są na codzień n alato, na wieczór może: Dior \"Miss Dior Cherie\" ( zielona tangerynka, liść truskawki, fiołek jaśmin, sorbet truskawkowy, na dnie piżmo krystaliczne) Coś mocniejszego, bardziej orientalnego: Loris Azzaro \"Visit\" ( pieprz, liść gorzkiej pomarańczy, róża pieprzowa, jaśmin indyjski, na dnie bursztyn i piżmo) Max Mara \"Max mara\" ( imbir, cytryna sycylijska, magnolia, lilia, trzcina cukrowa, piżmo) Fendi \"Theorema\" ( jaśmin, czerwony pieprz, wanilia, heban. bursztyn, sandałowiec)

Gość gerberka
Kees... czy ja też mogę prosic o pomoc? Używałam do tej pory J'adore Diora... ale na wiosnę chyba wolałabym coś innego... Może coś podobnego... sama nie mam pojęcia... Może coś podpowiesz?

Gość kloperiaty
u mnie jadore odpada kees jesteś naprawdę fenomenem a znasz ten haloween co sądzisz? długo pachnie/ kobiece? do jakiego stylu pasuje/

Kloperiaty spróbuj Hugo Boss \"Deep Red\" Teraz lece odezwę sie wieczorkiem:)