Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pysiak21

Dzisiaj przezylam najgorszy bol w boim zyciu...posluchajcie

Polecane posty

Go艣膰 pysiak21

Witam :) Mam na imie Ania.A zaczne od poczatku: od 3 dni bolala mnie cala buzia doslownie i pomyslalam ze pojde do dentysty to mi pomoze:( W poniedzialek poszlam do mojej dentystki do ktorej zawsze chodze,zaczela mi leczyc jakiegos zeba i prosila zebym przyszla we wtorek.W nocy z poniedz na wtorek nie spalam bo strasznie bolala mnie buzia.We wtorek poszlam do niej a tak kartka ze gabinet jest nieczynny do odwolania:( Potem do mnie zadzwonila ze niestety ma popsuty sprzet i nie moze mnie przyjac:( To szukalam innej i znalazlam tyle ze nie chcila mnie przyjac bo nie bylam oczywiscie zapisana:( Ok :( Nie spalam 2 dzien:( W srode poszlam do 3 kolejnych i powiedzialy ze maja komplet i najwyzej moga mnie przyjac w czwartek rano:( Znow kolejna nieprzespana noc:( No i dzisiaj poszlam do jednej ale to co tam przezylam nie zycze najgorszemu wrogowi:( Powiedziala ze wyrzyna mi sie 8 i dlatego mnie boli ta buzia i jescze ze to bardzo boli :( JAKBYM NIE WIEDZIALA:( Sprawdzila mi zabki i powiedzila ze ten bol moze byc tez od 6 i mi go rzwiercila:( bolalo jak cholera:( poplakalal sie z bolu:( a ona na to ze ten zab jest do leczenia kanalowego i mi go dalej robila:( prosilam plakalam zeby przestala a ona swoje:( bez znieczulenia:( mialam go bardzo wrazliwego na cieplo i zimno a ona jak go tak rozwiercila to polewala tego nerwa lodowata woda:( na fotelu bylam juz prawie nieprzytomna:( jak wyszlam z gabinetu to ludzie sie pytali czy wszystko w porzadku bo wygladalam strasznie blado i sie cala trzeslam:( Wrocilam do domu ok 10.00 i do 14.00 nie moglam zwytrzymac z bolu nigdy doslownie nigdy nic mnie tak nie bolalo:( chodzilal po domu i plakalam przez caly czas:( Lezalam na wpol przytomna na lozku.mialam zaburzenia swiadomosci cos okropnego:9 a bol nie ustepowal:( ryczalam bo juz nie moglam po prostu zwytrzymac.Ok 13.oo poszlam na pogotowie.Lekarka powiedziala ze ta dentystka chyba oszalala,a bol przeszedl mi na uszy( tydzien wczesniej mialam zapalenie ucha srodkowego) i na wezly chlonne:( Nawet nie wiem jak Wam to opisac jaki to jest bol:( OKROPNY:( Po prostu koszmar! Dostalam leki przeciwbolowe przyszlam do domu wzielam je i sie uspokoilo:) Nie do konca buzia przestala mnie bolec ale taki bol moge zwytrzymac ale niestety bol uszy i wezlow pozostal:( i to nie jest lekki bol niestety:( Co chwila klade sie do lozka i zasypiam potem budze sie znow boli znow zasypiam i tak caly czas:( A do tego zapisala mnie ta denystka na 3.04.NIGDY W ZYCIU DO NIEJ NIE POJDE!:( Dziewczyny uwazajcie! Wybierajcie sprawdzonego dentyste i proscie o znieczulenie.Bo naprawde nie chce zeby Was to spotkalo co mnie:( POZDRAWIAM 馃尰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 8 to z膮b m膮dro艣ci
bo mi chyba zaczyna rosn膮c....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LiLL
a sk膮d jeste艣? Jak z wawy to mog臋 Ci polecic extra super dentystk臋 a na silny b贸l dobrze pomaga tramal.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malowana lala
Przezy艂am kiedys to samo. Kiedy sz艂am przez miasto wracaj膮c od dentysy wy艂am az ludzie ogl膮dali sie za mn膮. Z bolu nie mog艂am poruszyc nawet jezykiem w buzi. Nie mog艂am nawet tej buzi otworzy膰 nie mowi膮c juz o tym zeby po艂kn膮膰 jak膮艣 tabletke przeciwb贸lowa i j膮 popi膰. Mysla艂am w domu potem ze oknem wyskocze i sie zabije.. wariactwo. Potem bol min膮艂, a ja zamiast na dalsze leczenie tego zeba (bo tez by艂am umowiona na kolejna wizyte) posz艂am do innego dentysty i kaza艂am wyrwa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehh........
1. sama jestes sobie winna, 偶e nie dbasz regularnie o z臋by. dziura do kana艂owego nie robi si臋 w kilka dni 2. nie jestem w stanie poja膰 jak mo偶na nie mie膰 sta艂ego dentysty, do kt贸rego si臋 chodzi regularnie na kontrole, u kt贸rego sie ma kart臋 itd. konowa艂y s膮 i moim zdaniem powinnas zasi臋gn膮膰 opinii innego dentysty i rozwa偶y膰 czy nie napisa膰 skargi do izby lekarskiej dni z b贸lem potraktuj jek nauczk臋!! jakby艣 mia艂a zdrowe z臋by to by nie bylo ca艂ej historii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pysiak21
posluchaj mam wszystkie zdrowe zeby to po pierwsze a po drugie pisalam ze mam stala dentystke! prosze czytac ze zrozumieniem ale widze ze jest Ci to obojetne ale nawet Tobie nie zycze takiego bolu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nostro
hej lill, moglabys polecic ta dentystke z wawy? bylabym zainteresowana. i czemu ja polecasz? napisz cos wiecej, jak dlugo sie u niej leczysz etc. dziekuje i pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .pupa.
ja te偶 si臋 przy艂膮czam z pytaniem o o dobr膮 dentystk臋 w wawie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehh........
nie wiem jaki cudem masz z臋by zdrowe skoro ci dw贸ch dentyst贸w z臋by rozd艂uba艂o!! na wi臋cej ni偶 jednej wizycie to si臋 robi leczenie kana艂owe, a niegro藕n膮 pruchnic臋 to si臋 robi normalnie na jednej wizycie!! pierwszy etap kana艂owego to tez jedna wizyta zazwyczaj, czasem trzeba kilka razy lekarstwo zmieni膰, ale wtedy tam ju偶 nie ma nerw贸w wi臋c nie boli!! jak jest du偶y b贸l, a nie wida膰 od razu kt贸ry z膮b boli to si臋 robi zdj臋cie panoramiczne i wida膰 jak na d艂oni co boli!! piszesz og贸lnie, 偶e dentystka zacze艂a ci leczy膰 jakiego艣 z臋ba!! kobieto!! pozwalasz wsadza膰 sobie wiert艂o do buzi nie wiedz膮c w kt贸rego z臋ba, czy w du偶膮 pruchnic臋 czy w ma艂膮!! przychodzisz do gabinetu z dzikim b贸lem i nie upominasz si臋 o znieczulenie!! kobieto!! lito艣ci!! albo jeste艣 g艂upia, albo wi臋kszo艣c dentyst贸w w twoim mie艣cie to jacy艣 rze藕nicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ehhhhh
Niedoinformowana jestes... To nie wiesz ze dentysci panstwowo znieczulenie daja TYLKO przy wyrywaniu zeba?????? Szydzisz z za艂ozycielki topiku a nie wiesz czy by艂a prywatnie czy panstwowo... zenujaca jestes ehhhhh

Udost臋pnij ten post

ja dostalam kiedys znieczulenie przy wyrywaniu. ale szczerze mowiac, g**no pomoglo!!! dentystka chyba sama nie wiedziala dobrze co robi. nie potrafila wyrwac, wiec rozwiercila mi tego chorego zeba, rozwiercila dziaslo. zab sie pokruszyl, a krew po prostu wylewala mi sie z ust. cala bluzke mialam z krwi - jakbym z rzezni wyszla, a nie od stomatologa. po tym calym zabiegu spuchlam tak bardzo, ze ponad tydzien bylam na zwolnieniu lekarskim - nie bylam w stanie pracowac. ciagle wypluwalam kawalki tego zeba... wczesniej ta dentystka probowala mi go leczyc, ale przy trzeciej wizycie bol byl juz nie do wytrzymania - wiec kazalam rwac. myslalam ze razem z zebem pozbede sie bolu... :( skad tacy dentysci maja dyplomy??? jak oni studia skonczyli???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niechce si臋 wym膮drza膰 ale
je艣li ma si臋 zgo偶el- to boli w艂a艣nie jak cholera i jeszcze troche. Kobita jest raczej kiepskim dentyst膮-popytaj znajmonych i si臋 przepisz gdzie艣 indziej. A tak na marginesie niekiedy usuwajac nerw nie chce dentysta da膰 znieczulenia by wiedzie膰 gdzie boli, co si臋 dzieje. Jak masz zgo偶el, to do tego 偶e sie nacierpisz przychodz膮c na 3-4 wizyty, to jeszcze nie ma takiego dentysty kt贸ry da Ci gwarancje 偶e to wyleczy bez rwania. Ja艣li takow膮 gwarancje daje - to konowa艂 jest i lepiej ucieka膰. Ja kiedy艣 posz艂am do dentystki w szkole (za moich czas贸w takowe dla uczni贸w w szkole by艂y)- t膮 kobiete b臋de pami臋ta膰 do ko艅ca moich dni. Przysz艂am z bl膮c膮 6-rozgrzeba艂a mi 5 - stwierdzi艂a 偶e by艂 to b贸l promieniuj膮cy od 5 na 6. Rozgrzeba艂a mi t膮 5 i posz艂a pod okno zapali膰 papierosa- ja w tym czasie my艣la艂am 偶e z b贸lu padne. Sko艅czy艂a pali膰 peta wypi艂a kawe, pogada艂a z pomoc膮, za艂ata艂a z膮b- a ja na 2 dzie艅 posz艂am prwatnie- naprawia膰 2 cholerne z臋by. Ten kt贸ry mi pani dentystka 艂askawie rozbabra艂a i nieszcz臋sn膮 6.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 donia.80
nie sta膰 mnie na prywtne leczenie z臋b贸w, a 偶eby zarejstrowa膰 si臋 na wizyt臋 na fundusz zdrowia musz臋 sta膰 przynajmniej p贸艂 nocy w kolejce i mog臋 si臋 dosta膰 tylko na jedn膮 wizyt臋 w miesi膮cu. To jest chore nie wiem dlaczego w naszej gminie jest tylko jeden dentysta, ale jak mam wyleczy膰 z臋by, kiedy nie mam mo偶liwo艣ci zarejstrowa膰 si臋 do dentysty. Nie mam wyboru godziny przyj臋cia, np. po 15-stej bo pracuj臋, wi臋c musz臋 si臋 zwalnia膰 z pracy, a w tych czasach to jest 藕le odbierane przez pracodawc贸w. I co mam zrobi膰? Mam pr贸chnic臋 i og贸lnie brzydkie z臋by, dbam o nie myj臋, u偶ywam nici, p艂yn贸w ale ci膮gle si臋 psuj膮, nie nad膮偶am ich leczy膰. Do tego jeszcze jestem alergikiem i nie mog臋 przyjmowa膰 znieczulenia, co ja w 偶yciu prze偶y艂am na fotelach dentystycznych to nie 偶ycz臋 nikomu. Czasami zastanawiam si臋 czy nie usun膮膰 wszystkich i wstawi膰 sztuczne. Mam ju偶 tego dosy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniaaniaaaa
Bardzo Ci wsp贸lczuj臋 moja imienniczko! Prze偶y艂am co艣 podobnego wi臋c doskonale Ci臋 rozumiem... Po tej upiornej wizycie u dentysty (kana艂owe leczenie bez znieczulenia, o kt贸re b艂aga艂am, jakie艣 niespodziewane komplikacje, horror!) powiedziam sobie, 偶e moja noga nigdy u stomatologa nie postanie cho膰by mi mia艂y wypa艣膰 wszystkie z臋by! Strach by艂 tak wielki, 偶e u dentysty nie by艂am 6 czy siedem lat, wyobra偶asz sobie ? Kto艣 mo偶e mnie nazwa膰 histeryczk膮 ale wspomnienie tego koszmaru powodowa艂o, 偶e mimo nowych dziur i b贸l贸w z臋ba omija艂am gabinety stomatologiczne wielkim 艂ukiem. W ko艅cu (bo pojawia艂y si臋 kolejne ubytki i wiedzia艂am, 偶e jak tak dalej p贸jdzie to strac臋 nawet i kilka z臋b贸w) da艂am si臋 nam贸wi膰 mojej przyjaci贸艂ce, kt贸ra zachwala艂a mi przychodni臋, w kt贸rej leczy艂a z臋by. Posz艂am, prawie mdlej膮c ze strachu ale okaza艂o si臋, 偶e by艂o tak jak m贸wi艂a: ze znieczuleniem, delikatnie, profesjonalnie. Wyleczy艂am wszystko. Teraz chodz臋 tylko tam, wszystkie z膮bki mam w porz膮dku, ale co prze偶y艂am u tej baby i innych jej koleg贸w po fachu nigdy nie zapomn臋. Trzymaj si臋 i zdrowych z臋b贸w 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 afle
R贸偶ni denty艣ci zdobywaj膮 dyplomy, przypomnijcie sobie na studiach, czy wszyscy byli wybitnymi studentami? Czy tr贸jkowy dor贸wnywa艂 czw贸rkowemu? Nie, ale oboje studia poko艅czyli, i teraz Ci tr贸jkowi nas lecz膮, o zgrozo. te偶 mia艂am przygody, ale w ko艅cu trafi艂am na tak膮 dentystk臋, 偶e wizyta u niej nale偶y do przyjemno艣ci, bo przecie偶 robie to dla siebie, dla zdrowia i urody

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ally1
hello!mi tez ostatnio przydazylo sie cos podobnego...bol straszny.Myslalam ze zapalenie ucha,ale laryngolog poinformowala mnie,ze to 8 rosnie.Bol narastal z dnia na dzien.W niedziele bylo poszykiwanie dentysty-ktory stwierdzil-8 rosnie-hehe tez mi nowina.Kazal zrobic przeswietlenie....ok...ale od poniedzialku dzielila mnie dluuuuga noc....o 3 nad ranem, po polknieciu 5 ibupromow ktore nie pomogly tacie przypomnialo soe ,ze gdzies jest lek przeciwbolowy ktory moja babcia brala jak miala raka-TRAMAL-zajebisty-3 kropolki i bol przeszedl calkiem po 3 minutach.Oczywiscie nikt go nie poradzi i nie poda, bo baaaardzo drogi jest,ale jak w pon sie u mojej dentystki pojawila,to powiedziala,ze tramal jest jeszcze najlepszy,bo choc pojazdow po nim prowadzic nie mozna,to jeszcze najbezpieczniejszy jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula97
mnie te偶 okropnie boli bo mam tam trucizn臋 w z臋bi臋 i gorzej mnie boli ni偶 przedtem:( nie wiem czy wytrzymam normalnie do tygodnia :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pavo
Cze艣c, mnie robi艂a z臋ba kana艂owo i przez 2 lata wszytko cacy. Ostatnio si臋 okazuje 偶e mam w tym z臋bie zgorzel i mia艂em 2 dni wyrwane z 偶yciorysu. Bola艂o tak 偶e autentycznie chce si臋 normalnie wyrwa膰 samemu z臋ba i jeszcze g艂owe do tego. Stomatolog si臋 nie przy艂o偶y艂 do swojej roboty. Rozwierci艂a mi z臋ba z otwartym kana艂em i wypisa艂a antybiotyk. Czekam jeszcze 3 dni na wizyte. Ale jak b贸j si臋 pojawia mimo antybiotyk贸w, to poprostu bardzo cierpie. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarownica 1984
Boze swiety pogielo Cie?Dlaczego nie zarzadalas znieczulenia????Ty placisz ty wymagasz,ja bym se tak w kasze dmuchac nie dala!jakas sadystka!poszla bym do niej jej najebac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pavo
Ostatnia moja wizyta to by艂o rozwiercenie tego z臋ba. Nie bola艂o bo to z膮b martwy. Ale nie moge gry藕膰 z jedenej strony, mimo antybiotyk贸w kt贸re troche mi pomagaj膮 b贸l nie ust臋puje. Chcia艂bym znale藕膰 stomatologa kt贸ry sie przy艂o偶y do swojej roboty. Apropo za leczenie kana艂owe zeba 1 kana艂 powiedzi艂a 290 z艂otych to du偶o jak wam si臋 wydaje???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DYZIEK
Cale swoje zycie balam sie dentystow i to dzieki pani dentystce z podstawowki nie zapomne jej do konca zycia ruda wredna i ciagle krzyczala na dzieci bo nie mialy ze soba chusteczek (a bylo to dawno) i jednej z pogotowia co bolacego zeba wyrwala na zywca na dodatek jej sie przelamal i rwala go na raty. Od tamtego zajscia naszczescie zeby mnie nie bolaly ale wiedzialam ze pewnie mi sie psuja i trzeba cos z tym zrobic tylko strach byl wiekszy niz moje checi. Niedawno znowu poczulam bol (zastanawiam sie czemu zeby dokuczja mi w nocy albo w dni wolne od pracy kiedy nie ma nigdzie pomocy) szukalam w calej mojej miejscowosci kogos kto przyjol by mnie po godz 20 znalazlam tylko jedna dentystke, ktora miala juz isc do domu ale sie zlitowala nademna. Pierwszy raz od niepamietnych czasow mam ochote wyleczyc wszystkie zeby, ta lekarka jest niesamowita opowiada kawaly smieje sie i kiedy widzi ze boli przestaje i czeka na moj znak.Na fotelu jestem rozbawiona i rozluzniona (jak nie u dentyst tylko na jakims kabarecie) Oczywiscie jest to gabinet prywatny ale warto jej zaplacic bo nic nie boli i tak naprawde nie moge sie doczekac nastepnej wizyty. Pozdrawiam ja serdecznie

Udost臋pnij ten post

ja kiedys poszlam do miejscowego "rzeznika", bo tak go nazywam od tamtej pory, wyrwal mi zab w 5 sekund, tak mnie wyszarpal na boki i po kolejnych 5, gdy skasowal za wizyte, wypuscil mnie na ulice z zakrwawiona twarza :o :o , z tych emocji poryczalam sie w autobusie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oj dziewczyny....
Ja mam stomatologa dopiero w przysz艂ym tygodniu cierpia艂am od wczoraj Ketonal , Pyralgin wacik z alkoholem.... ulga chwilowa, z膮b niby mia艂 ju偶 nie bole膰 ( tak powiedzia艂am mi stomatolog) a takiego b贸lu jeszcze nie mia艂am... Wiecie co przycnios艂o ulg臋? o dziwo rozkruszona tabletka APAPU w dziurce... na reszcie jest odrobine lepiej my艣la艂am 偶e oszaleje , pozdrawiam wszystkie kt贸re boli...

Udost臋pnij ten post

Dziwie sie, z臋 robi艂a kanal贸wke bez znieczulenia :O A tak wog贸le najgorszy b贸l an swiecie ejst jeszcze przez Tob膮 :D ;)

Udost臋pnij ten post