Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojaźliwa

Po zobaczeniu zdjęć nacinania krocza boję się nożyczek

Polecane posty

Gość bojaźliwa
mam totalne schizy jak widze kobiete ciężarną to jej współczuje ze dostąpi bólu jak ktos się cieszy ze jest w ci ązy to jestem w szoku bo mysle z czego tu sie cieszyc dzieci są fajne ale ja chyba nigdy sie nie zdecyduje a to ze mam 29 lat i tak mysle to jakis szok? czy kazda musi po 20 myslec ze poród jest super???

Gość oj bojaźliwa
naprawde jestes bojaźliwa, ja tak myslamlam majac kilka lat, gdy widzialam kobiete w ciazy. mam lat 28, na pewno jakos boje sie ciazy i porodu, ale nie dlayego nie zdecydowalam sie jeszcze na dziecko. raczej dlatego, ze moj instynkt jeszcze sie do konca nie rozbudzil i ze jeszcze okolo roku chce pozyc bezstresowo

Gość bol porodowy
jest o tyle niegrozny, ze przechodzi doslownie jak reka odjął , zupelniie sie o nim zapomina,poza tym co innego jak boli, bo jestes chora, wtedy sie boisz i sie sama nakrecasz, a tak to tylko wiesz, ze musisz wytrzymac a i talk za ciebie mysla polozne i lekarz. Jakby bylo tak strasznie to kazdy by najwyzej 1 dziecko mial.

Gość bojaźliwa
to mnie nie przekonuje ze inne mają :-(

Gość bol porodowy
a nigdy nic cie nie bolalo? nerki? zab? Bolesna miesiaczka? Moze ci psychoterapii trzeba?

Gość bojaźliwa
kurde dziewczyny boję się ze tak mi juz na zawsze zostanie:-( Mam 29 lat więc juz dużo czasu nie mam:-( a mnie wciąż strach tak paralizuje ze na wieść o ciąży to chyba bym umarła na zawał serca. Zrozumcie - ja nie udaje, nie wyolbrzymiam - pisze co czuję.

Gość bojaźliwa
bolało mnie ale nie az tak bardzo. Miesiączki mnie wogóle nie bolą. nie wyobrażam sobie po prostu bólu cipeczki i jej nacinania. jak o tym pomyślę to az mam ciarki.

Gość skrobanka gora
:P

Gość bojaźliwa
dzieki za pomoc:-(

bojaźliwa - bedziesz tak przejęta porodem i bólem całego ciała, ze \"ból cipeczki\" bedzie wręcz niezauważalny ;) uszy do góry!! :> 🌻

Gość bojaźliwa
ale chodzi mi o to ze ja nigdy sie nie zdecyduje na dziecko w obawie przed mega bólem - cały czas się od tego bronie

Gość bol porodowy
cipeczka wtedy nic a nic nie boli, tylko krzyz i brzuch jak przy miesiaczce. Albo odpusc sobie dzieci , albo pogadaj z dziewczynami, co rodzilly, polozną, psychoterapeutką, bo to nie jest ( nie obrazajac Cie broń Boze) normalne, tylko psychoza.

Gość bojaźliwa
ale nie stac mnie na specjaliste - chciałam pogadac z wami

Gość bol porodowy
no to ci mowie - nie ma sie czego bac. Ja akurat przed porodem chorowalam, poza tym stara pierwiastka tak zwana,dziecko duze i co? Pomeczylam sie i fajnie.A za drugim razem to w ogole szybciutko, bo chodzilam do szkoly rodzenia, umialam oddychac. Czym ty sie przejmujesz? I po cholere sie nakrecasz jakimis zdjeciami, nawet ich nie otwieram, bo po co. A jakbys miala byc chirurgiem? Wiekszosc dziewczynm, co rodzily, powie ci to samo. Ciaza to nie choroba.

sen.. -> nie obrazam sie.. zaczelam tylko szukac tych \'głupot\' ;)

Gość bol porodowy
juz nie mowiac o tym, ze po porodzie i ciazy inaczej dzialaja hormony, wydluza sie mlodosc, cera sie poprawia,włosy, miesiaczki nie bola, seks milszy sie robi. W czasch, kiedy w PRLu wolno bylo przerywac ciaze baby zachodzily w ciaze i skrobaly sie dla urody - tylko teraz sie o tym nie mowi glosno.

Gość upka kupka

Gość niektórzy piszą bzdury
Moja przyjaciółka jest wspaniałą, ciepłą osobą, ma syna jedynaka i mądrze go wychowała. Zawsze się dziwiłam czemu tak troskliwa i pozbawiona egoizmu osoba ma tylko jedno dziecko, stwierdziła, że to tylko i wyłącznie przez to, że tak bardzo cierpiała w czasie porodu, to były traumatyczne chwile, których nagrodą było zakończenie porodu cesarką. Więc nie piszczcie, że poród to taka wspaniała sprawa, że kobiegty mogą potem rodzić, a rodzić. Owszem są lekkie porody, ale osoby, które ja znam raczej bardzo cierpiały i wcale nie jest tak, że zapomniały o bólu porodowym.

Gość do Ó
Cześć, to znowu ja :) Dużo piszecie o CC, więc daję link do fajniejszego zdjęcia ;) Rozcinanie macicy to też nic estetycznego i przyjemnego, ale ta malutka rączka Samuela jest słodka...:) http://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,1447.0.html

Gość do Ó
P.S. też mam 29 lat i wiem od zawsze - nigdy nie urodzę dziecka ale adopcja, czemu nie :)

Gość ja też nie urodzę
Zwróciłam śniadanie:( Poród naturalny nawet ze znieczuleniem odpada, cesarka odpada, to jak ja mam urodzić?? Z tej tragicznej sytuacji nie ma wyjścia, nie ma dobrego rozwiązania, dałabym wszystko, żeby podczas CC być pod narkozą, ale lekarz powiedział, że taka metoda jest rzadko spotykana.

Gość nie chcecie to nie miejcie
dzieci, niekt nikogo nie zmusza - tylko dlaczego moje dzieci beda musiały na was pracowac?

Gość właśnie moje też
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A naciecia w ogole nie czuć !! O! I z położenia rodzacej raczej mało widać własną....(..) :O

Twoje dzieci będą na nas pracować?? A z jakiej racji?? Człowiek, żeby dostać emeryturę musi przepracować 30-40 lat, jeśli tego nie zrobię, to nawet jeśli będę miała szóstkę dzieci i tak nie dostanę emerytury, chyba, że się mylę?? Zdjęcia są nie mniej obrzydliwe od dzieci, teraz przynajmniej wiem jak to wygląda naprawdę.

Gość nie chcecie to nie miejcie
oj chyba ktos nie zna sposobu funkcjonowania systemu emerytalnego.... chyba ze masz III filar - ale to tylko dodatek jakos ludzkośc przetrwała tysiąclecia? czyz nie? nie rodziłam ale zamierzam, wiem ze może bedzie bolało a moze nie... skoro moja matka babka i prabapka.... rodziły to co? ja nie potrafie? śmieszne to jest.

Gość tylko że wiesz
niestety nie wystarczy ze teraz pracujesz i przez nastepna lata tez bedziesz tyrac. Czy jestes aż tak naiwny(a) , ze myslisz, że wspaniały ZUS odkłada Twoje pieniązki. Kazdy nawet srednio przyuczony socjolog grzmi na alarm, ze Polska to starzejące sie społeczenstwo!! hmmm... jesli wiesz jakie to jest (?)

Gość tylko że wiesz
oczywiscie to bylo do ANTYGZUBA :)

Gość to nie wiem
trzebaby polikwidować wszystkie zakony chyba ;) skoro niż idzie, to przecież państwu się nie opłaca :p