Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cebulkaaa

maseczka z cebuli na trądzik. Kto stosował?

Polecane posty

Gość poparzona

Gość poparzona
mialam na mysle z 1 stopniem poparzenia :)

Gość mariposa1111
hej dziewczyny!!znalazlam w ksiazce Góreckiej rady na tradzik ale nei bardzo rozumiem w jakiej kolejnosci stosowac jej specyfiki "kureacje rozpoczac od nakladania na skore okladow z cebuli....stosuje sie go na cala twarz co 2 dzien pzrez 2 tygodnie pozwoli to zlikwidowac wszystkie stany zapalne i wprowadzic witaminy gdy cera bedzie juz oczyszczona nalezy klasc na wtarz kolejna maseczke....." tzn ze przez pierwsze 2 tyogdnie mam stosowac kompres z cebuli a po tych 2 tygodniach stosowac maseczke?czy po zdjeciu kompresu z cebuli nakladac ta maseczke?

Gość Goska 20
:(:(i znowu problemy moze juz nie mam od tamtego czasu takich busoli ale co ja mam zrobic ztymi wagrami i zaskórnikami ktore powoduja pryszcze póxniej jak je zlikwidowac wyciskanie pogarsza, do kosmetyczki isc? tylko sie troche boje zeby nie bylo gorzej, dół...

Gość korzonek
Hejka Wszystkim. Od 3 dni stosuję cebulę , przekrojoną na pół i wcieram ją sobie w twarz. Wyczytałam na internecie ,że to pomogło już wielu osobom więc mi napewno nie zaszkodzi spróbować. Ostatnio siostra pokazała mi właśnie to forum i postanowiłam również użyć tej Waszej maseczki z cebulki. Wczoraj wieczorkiem nałożyłam cebulę i owinęłam się bandażem - wszystko mogłam robić ; ) , a nie tylko leżeć i słuchać muzyki jak ktoś przede mną wypisywał ^^ . Po zdjęciu maseczki skóra za dużo się nie zmieniła, ale możliwe że nie zauważyłam efektów gdyż było strasznie późno, a ja marzyłam tylko żeby pójść do łóżeczka. Jak się obudziłam rano to większe pryszcze tak jakby zaczęły się zmniejszać... Hm. to może przez tą cebulkę : ) ahi.. i zauważyłam również że od tej całej kuracji cebulnianej powyskakiwało mi dużo więcej pryszczy niz przedtem miałam, to chyba oznaka że zaczyna się coś dziać, i będzie dużo lepiej. Prawda? Buziaki Dziewczynki : *

Gość Katja25
sluchajcie dzewczyny cebula czyni cuda, ja mialam takie obrzydliwe pryszcze na policzkach, szczęce i szyi ze plakalam patrzac w lustro, wstydzilam sie isc na impreze czy do pracy, wygladalo to bardziej jak zakarzenie skory a walcze tak ok 2 lat, wiec nie byl to mlodzienczy juz trądzik!Kremy, mascie, dalaciny i dawerciny nic nie pomagaly. W zeszla niedziele mama wyczytla na forum ze ktos sie smarowal cebula, i kupila mi cala siatke cebulki. Wiec codziennie od 7 dni kroje cebule na pół, rano i wieczorem i trę okręznymi ruchami w twarz, po 3 dniach regularnych zaiegow bylo juz widocznie lepiej, dzis 7 dzien 90% pruszczy znikneło, zostalo kilka plam po dawnych wypryskach i 2 krostki, buzia gladka, piekna, wszyscy zauwazyli, jak mina 2 tygodnie to i tak zamierzam 1 raz dziennie to wcierac, cebula dziala cuda, a ja, najwiekszy niedowiarek, mam buzie jak niemowlak!!!!!!!!

Gość korzonek
Ahh zazdroszczę Ci... ja już od 3 dni stosuję cebulę, przekrojoną na pół, maski z ugotowanej cebuli, herbaty z bratka i nagietka i jak narazie jest tego coraz więcej ; ( katastrofa : (

Gość korzonek
*tego* czyli pryszczy ; (

Gość Katja25
po 3 dniach tez nie bylo az tak widac, dopiero po 6-7! i nie robie maseczek tylko sama cebula, spróboj byle regularnie, aha i nie stosuje zadnego kremu ani podkladu ani grama kosmetykow!

Gość korzonek
kurcze... do szkoły muszę trochę fluidu bo wyglądam okropnie... a w zaraz jak do domku przychodze to zmywam i trę dalej cebule... aha i nawet przed szkola trę.. kurde. naprawde myslisz ze moze dlatego nie widac efektow bo kładę coś na twarz ? eh... : (

Gość korzonek
yhh to moze jutro tylko troche korektora punktowo urzyje ... no kurcze bo to 4 juz dzien bo w piatek zaczelam... i nic , nic nie widac... oki.. ide zagotowac cebule i na buzke klade ..

Gość Katja25
sadze ze nie powinnas jej gotowac bo traci wlasciwosci bakteriobojcze, ja tre surowa, buzie mam gladka, nic nie stosuje, niestety zbladlam ale za to nie mam ropy na buzi :P aha i wybieram sie do Eris na peeling migdalowy za tydzien alby splycic te blizny po syfach, mam po ok 5 plamek filetowych na polikach i sie ich bardzo wstydze ;( pozdrawiam

Gość korzonek
ja trę surową cebula z 4 razy dziennie a wieczorem trzymam 3 h maseczke z ugotowanych cebuli - po niej mam taka gładka skórkę... taka przyjemną w dotyku, tylko ze w lustrze to wygląda troszkę gorzej : / w tej książce Górnickiej wszystko jest o maskach z ugotowanych cebul więc chyba wszystkich własciwosci nie traci . przeczytaj sobie ten temat cały to sie dowiesz ze te dziewczyny tylko tych masek z ugotowanej cebuli urzywaly i syfki im pozłaziły... hmm to moze ja za duzo na raz robie... kurcze nie wiem...

Gość Katja25
wiem wiem, czytlam ze ugotowana, tyle ze ja nie mialam na to czasu, wystarcza mi rezulataty surowa rano i wieczorem :)

Gość korzonek
heh.. ja już widzę troszkę że na mojej buźce zaczeły znikac po troszku, po woli syfki... ahh... mam nadzieje ze wkrotce ich juz nie bede w ogole ogladac : ) pozdrawiam : *

Gość mexxx
chciałbym sie dowiedziec czy ta cebula moze zaszkodzic ? mojasytuacja wyglada tak: mam cere tłustą wyskakują mi co jakis czas pryszcze takie pod skórą.. których sie nie da nawet wycinąc tzn da sie pewnie ale nie chce cisnąc... jednak zostaje taka grudka zaczeriwniona i wolno sie goi a po jakim czasie w tym samym miejscu wyskajuje od nowa.. :(( juz nie wiem co mam robic ;( teraz mi wyskoczyly dwa obok siebie na policzku nie wyciskam ich.. ale jak dotknę to czuje jakbym miala kamien pod skóra, rzadko mam takie te pryszcze ale ja nie chce miec ich wogole :(( strasznie mi komlikuja życie.. ehh.. pomóżcie ?!;-/ wybieram sie do dermatologa.. ale nie wiem czy jak mi ne zacznie przepisywac tych masci tabletek to czy to nie pogorszy stanu...

Gość korzonek
ja od 9 dni stosuje tą cebulę... mam tego więcej ! ale taka kolei rzeczy najpierw wszystko wylezie a potem będzie spokój ... yhh bardzo w to wierze...ale czy tak będzie napewno to kurcze nie wiem : ( rzucilabym to juz, ale wszyscy mowia ze po 2 tygodniach juz bedzie suuuper buzka... wiec przemecze sie jeszcze troszkę... wiesz.. może nie idz do dermatologa... najpierw wyprobuj tą cebulkę. niektorym bardzo szybko bylo widac efekty , moze Tobie i równiez : ) kurcze.a ze mna to nie wiem co jest... regularnie trzy razy dziennie wcieram w buzie surowa cebule... a wieczorem robie maski trzygodzinne z ugotowanej cebulki . aha i jeszcze pije obrzydliwe herbaty z nagietka i bratka równiez 3x dziennie... ahhh jakbym chciala miec sliczna buzke jak laski z gazet... : ( pozdrawiam : *

Gość jak dlugo
JAK DłUGO TRZECIE TWARZ CEBULą SUROWą?? 2-3 MINUTY?? 5 MINUT??

Gość jak dlugo
PONAWIAM

Gość ponawiammmmmm

Gość ponawiammmmmmmm

Gość mexx
jakbys mogla opisac dokladnie jak to trzeba robic byłabym wdzieczna.. :)

Gość zainteresowana88
a mozecie mi napisac w której ksiązce górnickiej są te porady dla osob z trądzikiem?? lub dokładnie opisac jak robic te maseczki?? z gory dziekuje :)

Gość korzonek
Hm. Cebulą trę twarz 1-2 minuty, myślę ze tyle wystarczy. I powtarzam tę czynnosc trzy razy na dzień, codziennie! Wieczorem rowniez codziennie robie maski z ugotowanej cebulki, ale nie musicie chyba tego robic, samo tarcie surową cebulką wystarczy, większosci pomaga tylko to, ale ja postanowiłam aby byl lepszy efekt robic rowniez te maski z ugotowanej. Robie to tak: Obieram cebulę, przekrajam ja na mniejsze częsci, gotuje wode, i cebulka do gara, gotować aż bedzie mieciutka, mozecie sprawdzic to widelczykiem. Jest to jakos 30 min. Uwazajcie aby jej nie spalić. Potem wziac chusteczke albo gaze wyciac otwory na nos,oczy i usta , nalozyc na twarz , a potem miazge z ugotowanej cebulki. Trzymac 3 h. Ja osobiscie wzielam sobie bandaz elastyczny i owijam sobie glowe... bo 3h w bezruchu trudno wytrzymac... wyglada sie jak mumia, ale wieczorem przed spaniem mozna sobie cos takiego zafundowac. : ) To chyba wszytko. A i jeszcze wyczytałam ze dobre sa herbatki z nagietka i bratka, ktore mozecie kupic w jakims sklepie zielarskim ; ) pije je rowniez 3 razy dziennie : ) Pozdrawiam

Gość dobry jest
OlEJ z WIESIOłKA TRAN A+E BETA KAROTEN LIść OLIWNY

Gość Katja25
20 dzien kuracji, został jeden pryszcz na policzku i plaskie plamy po pruszczach, buzia gladziutka, zeszlo wszystko z żuchwy, szczęki i przy uszach. Ja kroje ciebule na pol i wcieram okrężnymi ruchami przez 15-20 SEKUND to w zupelnosci starcza, mam przy tym zamkniete oczy. Ani chwili dluzej, i nic wiecej :) oby to bylo dlugotrwale bo od dawna nie czulam sie lepiej! jeszcze tylko cos musze zrobic z tymi bliznami ;(

Gość hmmmmmmmm.
cebula to antybiotyk

Gość heloooooł
Hej!! Ja przecieram twarz 3 dzien cebulką i zauwazylam że pojawiły mi sie podskórne syfki... chyba rzuce to i sie poddaje ;( Mam juz dosc zycia przez te syfy buuuu

Gość helooooł
:(

Gość Cebulak
Witam. Mam dwa pytania. Co z twarza po natarciu cebula- po jakim czasie przemywacie ja woda? Po jakim czasie przechodzi ten slawny wysyp?