Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cebulkaaa

maseczka z cebuli na trądzik. Kto stosował?

Polecane posty

Gość ankaka
Justys12345 Ja slyszalam o tej maseczce i duzo czytalam o niej na tym forum ale nie w tym temacie jak znajde to zapisze to tutaj albo jak masz czas to popatrz na tematy zwiazane z tradzikiem:) pozdrawiam

Gość Zdesperowany88
Czy mogła by mi ktoras osoba wytlumaczyc krok po kroku jak stosowac ta metode Gornickiej? Jakie ziola pic ,co jaki czas itp. Prosilbym przedstawic to wszystko w punktach. Pozdrawiam.

Gość stosowałam cebulkę
od dwóch tygodni stosuję cebulę i twarz mam gładką jak nigdy wżyciu. 3-4 razy dziennie uzywam zelu myjacego na trądzik i pije bratak następnie wcieram cebule. Widzę niesamowitą poprawe i mam nadzieję ze tak juz zostanie. W dodatki radze odstawic kawe i slodycze:) warto sprobowac skoro w moim stanie to pomoglo to i moze moja rada tez komus pomoze.

Gość stosowałam cebulkę
do zdesperowanego- sprobuj metode którą opisalam bo naprawde warto. rano zel myjacy na tradzik z AA ok 19zl(super nawilza i wygładza) nastepnie wcieranie cebuli ok 2 min i ziólka z bratka do picia. mozna to robic 3-4rzay dzinnie . mam nadzieje ze pomoze . Mi pomoglo

Gość life
A może picie wodu po ugotowanej cebyli lub samo jej jedzenie pomoże. Poóbował ktoś moze?

Ja niew iem co robić żeby chociaż trochę te gnomy zeszły z mojej buzi. Mam je długo bo już od 2 lat, ale od początku wakacji jest ich 2 razy więcej. Pojawiły się na skroniach i policzku trochę,na brodzie gdzie mialam ich baaaardzo mało. Na czole jest ich multum. Ale przez to ze je wyciskałam bez przerwy, smarowałam czosnkiem, ;] pewnie jendo na myśl przychodzi czytającym co z debili ;] ALE TO PRAWDA.. nie używam toników bo szkoda kasy na nie ale od niedawna jakiś tydzień używam benzacne jakoś tak to tonik z apteki bezalkoholowy/ przecierałam twarz cebulą nie gotowaną od 3 dni. Wydaje mi się że ona też nic nie da:[ ale moge miec ich więcej bo brałam całe opakowanie proszków oczyszcających takich ziołowych ojca grzegorza. Ale niechce ich brać bo sie boje że niedługo bd mieć 10000000000000% więcej niż mam. Pomóżcie :[ zaraz poczytam jak z tą cebulą dokładnie POMOCY ;]

Gość arletta---------
JA STOSUJE TĄ MASECZKE Z ROZGOTOWANEJ CEBULI, ALE ZA KRÓTKO ŻEBY MÓWIĆ CZY TO DZIAŁA CZYNIE. MAM PYTANIE CZY KTOS KTO TO STOSOWAŁ ZAUWAŻYŁ ŻE DZIAŁA TO NA ZASKÓRNIKI ? pOZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDŹ.

no właśnie czy to działa i na jak długo bo czytałam chyba wszytskie odp. ale nie wiem w końcu. J a s z c z e r z e mówiąćc nie wierze że mi zejdą te wszystkie pasożyty od cebuli..i nie pojawią się na długo brak wiary ;D/// aha bardzo prosze jak ktos może niech mi prześle na maila dokładny przepis tej kobiety :) z góry dzieki.

Gość tradzik
mam pytanie a mozna zrobić tak zeby nie robic maseczki tylko surową cebulą wyrmarowac twarz ???

Gość cebulka24
ja stosuje cebulke od 2 dni wcieram surową 3 razy dziennie...jak wychodze gdzieś to zmywam po godzinie i smaruje kremem nawilżajacym i daje podkladzik.. na noc nie zmywam cebulki..efekt wyszly mi 2 duze -ogromne na policzku gnomy.. ale reszta małych które miałam na policzkach wyraznie sie zmniejszyły a bylo ich tak dużo ze wszscy pytali co mi sie stało: ..nie wierzylam w cebulke ale teraz gdy zaczynam widziec poprawe to juz zmienilam zdanie( ...mam 24 lata problem z tradzikiem mam od 8 lat z tym ze przez 3 lata w tym czasie nic nie mialam gdy bralam diane 35 ...jak tylko odstawilam po 2 miesiacach znowu wrociło to cholerstwo..

Gość arletta-------
Witam, musze powiedziec że ta cebula działa. Ja stosuję maseczkę z gotowanej cebuli co 2 dzień i mam gładszą cerę. Do tego smaruje buzię wodą utlenioną- bo zabija zarazki. Najpierw myje twarz potem tonik potem woda utleniona potem krem. Pomyślę o smarowaniu surową cebulą twarzy na noc. Jedyny minus to zaskórniki których cebula chyba nie tępi. Pozdrawiam Ktoś zna jakis sposób na zaskórniki?

Gość dno10
Mam pomysł. Każdy o coś pyta cały czas. Niech ktoś napisze wszystko co i jak robić zmaszczką cebulową i kuracją Gornieckiej czy jak jej tam.Bo wcierać surową cebulę chyba każdy umie tylko niech ktoś napisze ile razy dziennie itp.

Gość nie działa
ja stosuje ją przez 4 dni co 2 dzien i mi więcej powyłaziło rany..jak ja wyglądam ... :( tyle że nie pije tych ziólek co zaleca w kuracji p.J.GÓR. piję zieloną herbatę i czerwoną i do tego mniszek.. ja nie wiem..a cbeula na mnie nie działa czy co, Mogła nie pomóc ale nie pogorszyć.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co nas nie zabiję to wzmocni..ale szit noo.. :|

Gość tradzik
ja stosuje 2 dni wcieram 3 razy dziennie , i nie polepszyło mi sie raczej pogorszyło na policzkach mam wiecej malych wysypek a na czole wiecej pryszczy , nie wiem czy to dalej stosowac napisze czy ktos mial tak samo i czy radzicie mi dalej stosować czy przerwać

z tego co czytałam i słyszałam to na początku tak jest. bo oczyszcza jednak samo oczyszcanie od zewnątrz nie wystarczy. pij zioła bratka lub inne podobne na to schorzenie. Napewno na początku będzie ich więcej ale potem krosty z głowy. Do mnie to nie przemawia ale lubię pomagać innym :) bo stosuje maseczke z cebuli i tez mam cholernie dużo więcejjjj ;) ale zobaczymy co dalej będzie z tego

nieeeeee no/wczoraj nałożyłam na 2h maseczke z cebuli// rano patrze nic nie widać jest jak było tylko więcej stanów ropnych [tych białych diioood] wiem też że po pierwszym razie nic nie zniknie ale zaczynam wątpić że po 6 zniknie/ bo w tygodniu wcześniej nakładałam na 15-40 min. i jest coraz gorzej moze komus pomógł jeszcze?????????

Gość zbanowanaaaaaaaa
ja przecieram twarz cebula i tez mam narazie takie podskorne krostki na policzkach ale nie ropne pryszcze. Inne niespodzianki sie nie pojawiają na szczescie:D Nie jestem za tym żeby cera sie oczyszczała bo przez to moge miec dodatkowe ślady po prycholach co sie mija z celem:) jednak poki co bede to stosowac Bede zdawac relacje w innym wątku o maseczce z cebuli:)

Gość małaaaaaaaa
Hej! pisałam to w podobnym topiku, moze tu też się czegoś dowiem:) Ja również skusiłam się na cebulkę Smaruję twarz rozkrojoną cebulą na pół od ok 5-6 dni. Na początku trochę mnie wysypało (głównie na policzkach-co dziwne, bo tam nie mialam nigdy większych problemów) ale przebrnęłam przez to i syfki robia się coraz mniejsze chociaż miałam wątpliwości czy nie przestać. Miejscami mam tak gładzudką twarz jakiej jescze nigdy u siebie nie widziałam!! Mam takie pytanie do tych u których cebula faktycznie pomogła: udało wam się całkowicie wyeliminować trądzik?czy cebula jest wam dalej potrzebna? powstaja nowe syfki?

Gość małaaaaaaaa
Hej! Pisałam to już w innym topiku, ale może tu też się czegoś dowiem:) Ja również skusiłam się na cebulkę Smaruję twarz rozkrojoną cebulą na pół od ok 5-6 dni. Na początku trochę mnie wysypało (głównie na policzkach-co dziwne, bo tam nie mialam nigdy większych problemów) ale przebrnęłam przez to i syfki robia się coraz mniejsze chociaż miałam wątpliwości czy nie przestać. Miejscami mam tak gładzudką twarz jakiej jescze nigdy u siebie nie widziałam!! Mam takie pytanie do tych u których cebula faktycznie pomogła: udało wam się całkowicie wyeliminować trądzik?czy cebula jest wam dalej potrzebna? powstaja nowe syfki?

Gość małaaaaaaaa1
Hej! Pisałam to już w innym topiku, ale może tu też się czegoś dowiem:) Ja również skusiłam się na cebulkę Smaruję twarz rozkrojoną cebulą na pół od ok 5-6 dni. Na początku trochę mnie wysypało (głównie na policzkach-co dziwne, bo tam nie mialam nigdy większych problemów) ale przebrnęłam przez to i syfki robia się coraz mniejsze chociaż miałam wątpliwości czy nie przestać. Miejscami mam tak gładzudką twarz jakiej jescze nigdy u siebie nie widziałam!! Mam takie pytanie do tych u których cebula faktycznie pomogła: udało wam się całkowicie wyeliminować trądzik?czy cebula jest wam dalej potrzebna? powstaja nowe syfki?

Gość ghhhtuh
ten sposób na trądzik działa ponieważ wasza cera jest zanieczyszczona ,a cebula eliminuje/zabija bakterie

Gość ksiwejfd
ten sposób na trądzik działa ponieważ wasza cera jest zanieczyszczona ,a cebula eliminuje/zabija bakterie

Gość zbanowanaaaaaaaa
małaaaaaaaa mi tez wyskoczyly takie krosteczki na policzkach ale nie przeszkadzają mi:) Skóra poza tym jest gładziutka:) Stosuje cebulke od ok tygodnia zobaczymy jak to bedzie Na razie jeden paskud mi wyskoczył i sie odnawia:/

Gość cebulka24
ja smarowakam cebulka 3 razy dziennie na poczatku myslalam ze pomaga ale czerwonych i ogromnych sy... bylo coraz wiecej i wiecej zostawały mi po tym blizny 'stosowalam przez tydzien i jak narazie to odstawilam cebulke bo jestem zalamana efektem... nie wiem moze jak bym dluzej stosowala to moze by pomogla...ale teraz wydaje mi sie ze ona mi zaszkodziła cala brode mam zmasakrowaną:(a nie wspomne o policzkach....

mam pytanie jak sie zacznie tą kuracje to przez ile mniej więcej dni jest wysyp ???????

CEBULA NIPOMAGA WRECZ SZKODZI JESLI KTOŚ MA CERE TŁUSTA POROBIA MU SIE WÓWCZAS FAŁDY POD SKÓRNE ODRADZAM

NIEPOLECAM CEBULA NIE POMAGA W SZEGÓLNOSCI PRZY SKÓRZE TŁUSTEJ(GDZIE DOMINUJE NAJWIEKSZY TRADZIK) ROBI SIE CORAZ GOŻEJ ZE SKÓRA!!!!!!!!!!!!!!!!!

E. SKORO POMAGA I OPRACOWALA TO KOBIETA I POMOGŁA CEBULA JUŻ WILU OSOBOM TO CZEMU MA NIBY SZKODZIĆ?????? DOBRA ZDANIA SĄ PODZIELONE ALE ALBO JEDNO ALBO DRUGIE ;/