Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Gość Duduśś
Ojj dziewczynki :) najpierw umyć twarz w ciepłej wodzie tak żeby para leciała na twarz później wżąć 2 paluszki i wydusić to wszystko i nie stosować jakichś drogich peelingów które dają minimalne efekty :) po wyduszeniu polać wyduszone kropeczki spirytusem salicylowym :) moja metoda :) nie stosować żadnych kremów ponieważ one natłuszczają twarz i krosty co oznacza ich większą szanse na rozmnożenie sie :)

Gość emiliiaa
Absolutnie zgadzam się z tym, że samo wyciskiwanie nic absolutnie nie daję!! To cholerstwo wcale nie znika, a wręcz mam wrażenie, że przybywa go jeszcze więcej. Mnie osobiście to doprowadza do szału. Nawet dobry podkład nie jest w stanie tego zamaskowac, a kosmetyczka to duży wydatek szczególnie zaś dla dziewczyny, która nie zarabia, a jest uczennicą. Te wągry to jakieś przekleństwo, a wszelkie innowacyjne formuły, które mają podobno to zwalczac to pic na wodę, fotomontaż.Tego czegoś nie da się chyba wyplewic... Ja popadam w kompleksy na punkcie tego. Jeśli ktoś zna jakieś naturalne sposoby, to błagam o radę, bo to wręcz zakrawa na ironię, żeby chodzic z takim pasukdztwem na twarzy i psuc ogólny efekt własnego wizerunku...;/

Gość edyta 25
Ja takze szukam skutecznego sposobu na te paskuctwa.Jedna z rad mnie zaineteresowala i wlasnie ja teraz probuje, to krochmal!!!! Czuje, jak sciaga mi skore, wiec pory powinny sie zmniejszyc....Mam nadzieje, ze to pomoze....

Gość magdzia ***
Ja pozbywałam się tego długo stosując dużo kupnych preparatów ale zaczęłam używać mydła siarkowego i pillingu cukrowego(cukier oliwa z oliwek i kilka kropel cytryny) Po tym prawie ich nie było widać..zrób co uważasz za słuszne. Stosowałam to 3 lata i wągrów już na mam..:)

Gość kaska2527
kup sobie garnier czysta skóra 3 w 1 ;) kosztuje niecałe 18 zł . ja to kupiłam i nie mam nic juz !! zadnych wągrów!! ;) spróbój ;)

Gość 00asss
tylko zluszczenie skory... ale jeden zabieg kosztuje okolo 250zl... a powinno byc ich kilka... okolo 3

Gość ewka12345671wp.pl
Ja bylam u kosmetyczki na oczyszczaniu plecow i mi bardzo pomoglo teraz tylko musze przemywac tonikiem i robic od czasu do czasu maseczki na plecach no to jak na plecach pomoglo to moze na twarzy tez pomoze :) ja niedlugo ide na oczyszczanie twarzy wiec napisze jak to pomoglo ;)

Gość pathay007
dziewczyny! mam ten sam problem okorpne wągry na nosie...uzywam kremu brevoxyl, który co prawda pomaga na problemy z trądzikiem ale jeżeli chodzi o zaskórniki to różnice są niewidoczne. kiedy maluje twarz już po chwili moj nos jest ''przetłuszczony'' i bardzo sie błyszczy, na codzien bez makijazu moja cera tez okropnie sie swieci. syszalam o chusteczkach matujących ale od jakiegos czasu mieszkamw stanach i nie wiem czy te produkty są tu dostepne...prosze o pomoc.

Gość ZnającaOdpowiedź
Moim zdaniem nie ma innego sposóbu na pozbycie się wągrów oprócz oczyszczania na zasadzie wyciskania ich ... Zabieg u kosmetyczki kosztuje ok. 60 zł. , ale można zrobi to samemu w domu, lecz trzeba się zaopatrzyc w maseczki łagodzące np. z alg po zabiegu ... Ja robię to tak: 1. Przygotowywuje miskę z wrzątkiem i robię tkz. inchalacje przez ok. 20 min. (dobrze jest głowe przykryc ręcznikiem aby cieplo nie uciekało z miski) w ten sposob pory są pootwierane. 2. Biore lusterko i wyciskam wszystkie wągry dzięki tym inchalacjom to mniej boli. 3. Gdy jest juz po wszystkim kładę na siebie maseczke łagodzącą podrażnienia pozniej smaruje się kremikiem i po wszystkim Ostrzegam to jest bolesne! Nie polecam dla osob z wrazliwą skórą... Wtedy powinny udac się do profesjonalnej kosmetyczki ... :D

Najlepiej iść do dermatologa i niech ci przepisze jakiś lek lub antybiotyk ... lub kup sobie ander 20 lub garnier czysta skura 3 w jednym :):) pozdrawiam

Gość pigletka D
Mój problem z wągrami nie jest zbyt wielki, jednak mi troszkę przeszkadza. Szokującą dla mnie rzeczą było to, jak zadziałała na moją twarz woda siarkowa. Byłam na wyjeździe w Słowacji, do gorących źródeł. Do wody weszłam z wągrami i małymi krostkami. Po wyjściu, aż nie mogłam uwierzyć, ale miałam cudownie gładką, bez wągrów i bez wszelkich wcześniejszych krostek buźkę :D Teraz, po powrocie wągry i krostki znów się pojawiły, ale słyszałam o mydle siarkowym dostępnym w aptekach. Myślę, że warto spróbować ;) pozdrawiam ;D

Gość magieraska
Ja też mam z tym problem... Słyszałam właśnie o tych plastrach na nos ale najlepiej było by kupić na allegro bo w sklepach czy aptekach to jak szukanie igły w stogu siana a jak już znajdziesz to cena kolosalna za parę plasterków... Zdzierstwo... :/ Używałam kiedyś peeling Clean&Clear na wągry i pamiętam że pomagał, ale to parę lat temu... Teraz mi ich przybyło że hej i znów kupiłam ale nie widzę rezultatów... Używałam też Clerasil z Avonu na wągry, ale to już w ogóle nic nie dawało... Spróbuje tego mydła siarkowego bo używam go tylko do kąpania mojego szczura... :P Trochę mu ukradnę i napisze jakie efekty... :D Może ten krochmal wypróbuję też... ;]

Gość magieraska
No ja też mam wielkie problem z tymi wągrami... Słyszałam o magicznym działaniu tych plasterków... Najlepiej przez Allegro to zakupić bo w sklepach czy aptekach to jak szukanie igły w stogu siana, a jak już trafisz to cena taka, że szczęka opada... :/ Parę lat temu używałam peeling Clean & Clear na wągry i faktycznie pomagał... Ale teraz po paru latach kiedy mam ich jeszcze więcej znów kupiłam, ale nie widzę efektów... :/ Próbowałam też Clerasil z Avonu ale też żadnej poprawy... Może spróbuję tego krochmalu... Ale najpierw mydła siarkowego... Używam go tylko do mycia mojego szczura ale jak podkradnę jej trochę to się chyba nie obrazi... Napiszę jakie były efekty...

Gość Panna_12-latka
Od razu mówię, że odradzam Ci mydło siarkowe, może usuwa trochę niedoskonałości z twarzy, ale za to bardzo ją wysusza!! Polecam kosmetyki z serii Iwostin Purritin. Sama ich używam i rezultat jest zniewalający. Polecam również dwa razy w tygodniu przemywać twarz rumiankiem(do kupienia w aptekach) i robić sobie tz.parówkę. polega ona na tym, że do miednicy, lub średniej wielkości garnka wlewasz wrzącą wodę, bierzesz z łazienki duży ręcznik, nachylasz twarz nad miską i nakładasz na głowę ręcznik, tak aby para z gorącej wody szła bezpośrednio na twoją twarz( pamiętaj, aby wymienić wodę, jeżeli nie będzie już gorąca!!). Odczekaj 15 minut i siądź przed lusterkiem. Wyciśnij sobie wszystkie wągry, pryszcze itp.(para od wody otworzyła wszystkie pory) Po tej czynności miejsca w których wyciskałaś niedoskonałości przetrzyj lekko woda utlenioną.(po tym zabiegu twarz bedzię przez kilka godzin czerwona, ale do 2-3 godzin powinno to zniknąć I to tyle :) Ja osobiście tak robię i mam gładką i ładną cerę, bez żadnych niedoskonałości :)

Gość najprostsza metoda
potrzebujecie 1) żel do mycia twarzy z minerałami morskimi 2) tonik bezalkoholowy z minerałami morskimi 3) peeling w żelu (absolutnie nie moze być na bazie tłuszczu czy kremowy) codziennie myjecie twarz żelem a potem przemywacie tonikiem, na miejsca gdzie są wągry nie nakładajcie kremów ani nie smarujcie alkoholem bo krem powiększy łojotok a alkohol najpierw wysuszy skórę a potem spowoduje że gruczoły łojowę będą jeszcze intensywniej wydzielać łój co drugi dzień zróbcie peeling to odblokuje pory, wągry będą bliżej powierzchni i łatwiej je będzie wycisnąć nawet bez parówki ja robię tak że po peelingu lekko osuszam skórę i wtedy jeszcze taką lekko wilgotną wyciskam, wągry są o wiel mniejsz i łątwiej wychodzą po wszystkim przecieram twarz tonikiem kosmetyki z solą morską łagodzą łojotok i oczyszczają skórę bardzo dobre są serie Nivea Young oraz Dax Cosmetics Perfecta Oczyszczanie te kosmetyki nei są drogie, kosztują około 10 zł za opakowanie kiedyś stosowałam super maseczki, peelingi, toniki, ciągle testowałam nowe, robiłam parówki i nic nie pomagało dopiero gdy zaczełam co drugi dzień robić peeling skończył się mój problem z zaskórnikami najważniejsze by nie stosować na twarz tłustych kremów, żadnych mydeł i toników z alkoholem (spirytusu salicylowego itp) do mycia twarzy należy używać jedynie delikatne żele bez mydła

a jaki wplyw na cere maja poszczegolne 'mineraly morskie'? 1. nie wysuszac i maltretowac twarzy kosmetykami przeciwtradzikowymi i dla tzw. mlodej cery, bo zniszczycie sobie twarz, przesuszycie, poranicie, a za kilka lat beda przedwczesne zmarszczki. 2. do mycia - tylko delikatny zel, tonik to z reguly pic na wode, ale jesli juz to tylko bezalkoholowy i bez zadnych cytrusow, lawendy i innych srodkow drazniacych skore. 3. do nawilzenia - jesli cera bardzo tlusta wystarczy nawilzajacy tonik, albo lekkie serum, jesli sucha lub normalna moze byc cos bogatszego. 4. no i meritum sprawy - WAGRY - preparaty z kwasem salicylowym (nie mylic z alkoholem), ktory jest najskuteczniejszym srodkiem zluszczajacym wchdzacym wglab porow i usuwajacym loj. inne peelingi chemiczne z kwasami BHA tez moga byc, ale salicylowy jest najszerzej dostepny. AHA nie wyczyszcza wagrow. oprocz tego trzeba niestety je co jakis czas powyciskac, byle w super higieniczny sposob i bez naruszenia tkanki skornej, rozdrapywania itd. metoda prob i bledow wiele osob opracowalo swoje wlasne sposoby na zwalczanie wagrow, ale dorzeucam swoje 3 grosze, moze sie komus przyda :)

Gość wągry nie
ja zrobiłam sobie kurację cytryny i pasty do zębów. Wągry wybialały, robie sobie to codziennie, i wągry są coraz mniej widoczne, ale nadal są. Ale dobrze, że chociaż w innym kolorze ;) Polecam. ;P

ja wam powiem z kąd sie biorą wągry!!! Przez to że macie tłustą skóre! A macie tłustą po jecie chleb z masłem! przestancie jeść chleb z masłem , odżywiejcie sie dobrze [szklanka mleka codziennie , jagurt , jakiś owoc , ale to dego oczywiście normalnie obiat itp.] i dużo sportu. np. po pracy/szkole biegenie przez 30 minut lub więcej! jak będziecie biegać i przy tym sie pocić to wam po około 4 misięcy zejdą te wągry! ale musicie pamiętać że nie jeść masła i jeść owoce itp.

Myśle że ta moja rada naprawde pomoże bo np. mój tata nie je chleba z masłem i ma tylko kilka [ z 10 ] na nosie a moja mama je z masłem i ma na całej twarzy!

przesadziłam ; D nie 10 tylko tak z 8 .. i co do tych kosmetyków np. tiniki , żele .. to one wogóle nie pomagają! a jak już sie tego nie możecie pozbyć [ wągrów ] to zostaje puder i fluid ..

stosujcie atrederm - pomaga a jeśli nie na receptę to glyco-a no i zdrowe odżywianie, dużo wody, owoców, warzyw, jak najmniej chemii czyli chipsów, pizzy i słodyczy

Gość MałKosia
Ja chyba zaraz zastosuje ten z pastą i cytryna, albo "krochmal" czy coś takiego. A co do Produktów z Avonu na wągry stosowałam kilka tygodni i nic nie pomaga! Napisze jutro jak zadziałała pasta.:P :) A i Parówka mi też nie pomagała. Pozdrawiam xD :)

najlepszym rozwiązaniem to chodzenie co parę miesięcy do kosmetyczki, i właśnie tu moje pytanie, czy znacie jakąś dobrą, godną polecenia kosmetyczkę?:)moja niestety się wyprowadziła:(

Gość ulalaaa
a ja wam powiem, ze mam z tym tez problem.. ale kiedy stosuje zel na pryszcze duac (na recepte) to po pewnym czasie nic nie mam, wszystko znika i buzia jest gladka jak po oczyszczaniu....

Gość MałKosia
Hej , to znowu ja. Wczoraj stosowała to co mówiłam. Po pierwsze pasta i cytryna to prawie jak ostry peeling. Wągry na policzkach trochę się wybieliły , ale mam wrażenie że dziurki są bardziej widoczniejsze. Na brodzie do 90% nie widać ich. Po drugie ten krochmal to mi chyba nie wyszedł. Wyszło mi jakiś kisiel przezroczysty i go wywaliłam.

Gość 1111111111pq
ja nie jem masla a wagry mam

Gość Dusiaaaa
Weźcie poradźcie coś na te wągry! ;((( Już nie wytrzymuję z tym świństwem! Używam na to puder w krysztale żeby zasłonić... , no i w sumie coś daje. U kosmetyczki nie byłam i raczej nie mam ochoty się tam wybierać. Moim zdaniem to jest gorsze od zasłaniania pudrem, bo wągry wrócą tak czy siak. Jak ktoś jakoś sobie z tym poradził proszę o napisanie jak? Czy dalej pojawiały się itd ... opiszcie wszyscy ze szczegółami. Pozdrawiam i z góry dzięki...

Gość Dusiaaaa
Weźcie poradźcie coś na te wągry! ;((( Już nie wytrzymuję z tym świństwem! Używam na to puder w krysztale żeby zasłonić... , no i w sumie coś daje. U kosmetyczki nie byłam i raczej nie mam ochoty się tam wybierać. Moim zdaniem to jest gorsze od zasłaniania pudrem, bo wągry wrócą tak czy siak. Jak ktoś jakoś sobie z tym poradził proszę o napisanie jak? Czy dalej pojawiały się itd ... opiszcie wszyscy ze szczegółami. Pozdrawiam i z góry dzięki...

Na wągry jest kilka sposobów. Podstawa to regularne stosowanie jakiegoś peelingu, najlepiej z naturalnych składników. Ja np. uwielbiam peeling taki http://www.mydlarnia.info/krem-z-rozdrobniona-pestka-oliwki-200ml-cat-185-id-333.aspx. Wiem, że nie jest typowy dla cery, ale moja wymaga dość grubego peelingu, więc go stosuję. Poza tym jakiś tonik lub żel myjący wysuszający skórę. Fajne są też maseczki, które delikatnie złuszczaja skórę. Puder Ci nie pomoże, jedynie odrobinę zatuszuje pory. Musisz regularnie dbać o skórę , dopiero wtedy będzie efekt.

Gość sloneczkoooo
Dziewczęta, czytam posty i włos mi się jeży na głowie! popiół i piwo??? spirytus?????????? to są chyba jakieś okrutne żarty, ktoś to pisze i nie zdaje sobie na co naraża naiwne, zdesperowane istoty! z buzią trzeba BARDZO delikatnie postępować, wiem co mówię, bo po testowaniu tych wszystkich szamańskich metod (a zwłaszcza po wyciskaniu!!!) zrobiły mi się okropne blizny!!! teraz może mi pomóc jedynie laser (na jeden zabieg trzeba wywalić prawie 3000zł, a nawet nie wiadomo czy pomoże) musiałam Was ostrzec... uważajcie na buzię!!! najlepiej konsultujcie wszystko z dobrym (!) dermatologiem.