Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Maseczka. Łyżka żelatyny spożywczej Łyżka mleka Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, podgrzewamy. Musi zrobić się gęsta. Następnie nakładamy na nos, palcem bądź pędzelkiem. Musimy zrobić to szybko, gdyż żelatyna szybko twardnieje, ale uważajmy by się nie poparzyć. Trzymamy na nosie 10-15 minut. Ściągamy z nosa razem z wągrami :) Nie obiecuje, że na wszystkich podziała, na mnie podziałało, ale składniki są na tyle naturalne, że raczej nie zaszkodzą.

Gość mayova
Polecam przed zrobieniem maseczki z krochmalu wykapac się w goracej wodzie i rozgrzac buzie.Zaraz po wyjsciu (jak najszybciej) nalozyc maseczke zanim pory sie pozamykaja.Srednia warstwe (1-2mm).Poczekac cierpliwie az zaschnie,najlepiej sie czyms zajac (np.czytac forum;). Zdrapac i posmarowac MAGICZNĄ MIKSTURĄ (lyzka wody przegotowanej,a najlepiej mineralnej,lyzeczka octu jablkowego,lyzeczka soku z cytryny i lyzeczka soku z aloesu).Odczekac 15 minut i nalozyc bardzo cienusienka warstwe pasty do zebow.I paste zmyc po godzinie.W razie gdyby skóra "nie odczula" dzialania w sposob solidny (lekkie pieczenie,swedzenia) zmniejszyc proporcje wody w magicznej miksturze i zostawic paste na cala noc:) Propuje tez zmienic diete,duzo i aktywnie przebywac na swiezym powietrzu oraz lykac olej kukurydziany (zawiera fitosterole o dzialaniu antyandrogennym).Dla mocnounerwionych polecam smarowanie w ciagu dnia twarzy wacikiem nasaczonym swieza uryna (moczem).Pozdrawiam i zycze super efektów pielegnacji!!:)

Gość PATKA1122
JA MAM ALE CZRNE NA BRODZIE I MAM KILKA ZAPALONYCH CO ZRBIĆ ?

łyżka stołowa żelatyny spożywczej + łyżka mleka -> zmieszać w szklance, wsadzić na 10 sekund do mikrofali, nałożyć powstałą maź na miejsca z wągrami, zostawić do wyschnięcia, ściągnąć = mniej wągrów

Gość wąger
noo ja wam mogę zdradzić sposób który mi powierzyła moja mama a mojej mamie jej mama a jej mama jej i jej mama jej a jej mamie ona właśńie że na wągry najlllepsza rada to zrbobić miksture: 2 jaja, woda, ptasia kupa i do tego ty sama musisz piardnąć. twoja własna woń działa na wągra bardzo dobrze bo on wali jak z pyty renifera i wągier nie ogarnia tematu i mówi ide z tąd bo jebie

Gość gosja0014
Wiecie co? Znalazłam sposób, może nie na usunięcie, ale na rozjasnienie. A mianowicie ppo pierwsze codziennie bierzemy szczoteczke do twarzy, może byc do zębow, do tego pasta do zebów i szorujemy nosek , brode i czoło. Fakt boli i zaraz po czyszczeniu zostaje czerwona skóra, ale pomaga. Do tego razy w tygodniu; żel pod prysznic i cukier krysztal i robimy piling. Naprawdę pomaga! ;)

Gość xxxca
odwiedzic dobra kosmetyczke, polecam te z Denique

Gość nieeeeeeeeeeenie!!!!!
Nigdzie mi tak nie zmasakrowali skóry jak w denique (i za jaką kasę!) ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!1

Gość marta :(
POMOCY :( Przeczytałam wszystko i nie wiem co robić . każdy pisze inaczej :( prosze o pomoc :(

Gość Nataliaa .xdd.
Powiem wam , że każda skóra twarzy jest inna . Nie używajcie dużo kremów , pilingów i innych typów chemii , ponieważ jest to czysta chemia która wam nie pomoże , tylko sie tak wam wydaje , ale ona podrażnia skórę , a te wągryy , i tak po jakimś czasie sie będą pojawiać znowu . Najleppiej jest stosować zwykłe szare mydło , wodę , i starać się nie dotykać brudnymi rękami twarzy . I przede wszystkim nie wyciskać . !! Starajcie sie też nieużywać tej szczoteczki do mycia zębów ,bo ona również podrażnia skórę , pamiętajcie również żeby po każdym myciuu buzii smarować ją kremem nivea , oczywiście to niemusi być akurat ten krem , ale uważam że jest najlepszyy . I gdy wycieracie twarz ręcznikiem po umyciu to nie trzyjcie jej tylko tak jak by klepcie ręcznikiem, żeby ręcznik wchłoną wodę i niepodrażnił skóry . ;))

Gość anonima 12
Więc tak jeśli nie działają na was kosmetyki z drogerii to skorzystajcie z apteki na pewno farmaceutka wam doradzi (oczywiście to nie znaczy że od razu musi zadziałać; na każdy rodzaj skóry działają inne kosmetyki) jest teraz naprawdę wiele kosmetyków bez recepty (vichy normaderm, iwostin , benzacne , brevoxyl, acne-derm itd.) I trzeba codziennie myć , tonizować , kremować twarz rano i wieczorem ,2 razy w tygodniu peeling i 2 razy w tygodniu maseczka . A jeśli nie za działa to zostaje dermatolog. nie ma co swojej twarzy szkodzić.

Gość Jordi
Picie piwa podobno pomaga jakieś 1 piwo na dzień,cóż u mnie to mało skuteczne ale mam determinacje i bede pił aż nie zejdą :D

Gość emolkaa
dieta w tym wypadku jest najwazniejsza. wagry powstaja z powodu nadmiernego wydzielania łoju+zanieczyszczenia ze środowiska. po 1. oczyszczac skore zelem do mycia twarzy, 2 do 3 razy dziennie, nie wiecej! po 2. jak najmniej makijazu, stosowac podklady i pudry niekomadogenne-nie zatykajace porow (noncomedogenic), zmywac makijaz jak tylko wroci sie do domu ze szkoly czy pracy (by nie zapychac dodatkowo porow!) po 3. na pryszcze i wagry mozna stosowac specjalne preparaty punktowe, masci (np cynkowa), by je ukryc specjalne korektory antybakteryjne ( ma je w ofercie praktycznie kazda firma kosmetyczna np. Manhattan) po 4. wazna sprawa-oczyszczenie organizmu z toksyn. jak wiadomo fast foody, chipsy i slodycze nie sluza nie tylko figurze, ale i skorze. najlepiej calkowicie zrezygnowac z tego typu potraw, ale zazwyczaj nie jest to latwe. picie zielonej herbaty pomaga oczyszczac organizm a przy okazji zachowac młodość na dłużej (zawiera antyutleniacze niszczące wolne rodniki-powodujące strarzenie się nie tylko skory, ale i organow wewnetrznych itp.). warzywa i w mniejszym stopniu owoce rowniez sa bardzo wskazane i pomagaja pozbyc sie szkodliwych substancjil. można łykać suplementy diety wspomagające odtrucie organizmu np. Bellisa Detox (oprocz skladnikow ulatwiajacych organizmowi odtrucie zawiera takze witamine A-patrz po 6) po 5. nawilzenie skóry od środka-2 litry wody mineralnej dziennie i dobre oleje z kwasami omega 3-mozna je lykac w formie kapsułek, w formie tranu lub jeść po porstu w miarę dużo ryb, najlepiej tych tłustszych morskich) po 6. witaminy A i E-niezbedne dla prawidlowego funkcjonowania skóry, dzieki nim skóra jest po prostu ładniejsza po 7. mozna sie zajac bardziej dorazna kuracja. 1-2 razy w tygodniu. proponuje raz w tygodniu parówka z ziołami, np. rumiankiem czy szałwią, ładnie otworzy pory, potem maseczka z zieloną glinką, dobrze zadziała rozgrzewająca (pory nadal będą otwarte), potem plasterki powinny wszysko ładnie wyciągnąc z porów, na koniec tonik ściągający pory i jakiś lekki nawilżający krem (non comedogenic!!!) po 8. peeling 1 do 2 razy w tygodniu, nie czesciej. chyba, że łagodniejszy enzymatyczny, niektóre mogą być stosowane nawet codziennie, zostawiane na całą noc po 9. domowe maseczki w większości można stosowac częściej niż te kupne, ale też nie przesadzać, patrzec na rekacje skory. przykladowe: tonikiem z cytyny (woda mineralna + sok z cytryny) przecierac 2 razy dziennie miejsca z wagrami, krochmal (zagotowac wode z maka) zostawic na twarzy do wyschniecia-ladnie oczyszcz skore. UWAGA! w trakcie oczyszczania organizmu pryszcze i wagry moga sie nasilic, w skiutek wydzielonego wydzielania toksyn(organizm sie oczyszcza) po pewnym czasie to minie, a skora bedzie duzo gladsza niz wczesniej

Gość emolkaa
a co do wyciskania-lepiej nie, ale juz jak bardzo musicie to po parowce by pory byly otwarte! potem umyc twarz odkazic dane miejsce, potem tonik sciagajacy pory!

Gość miskaryzu
Jejciu to strasznie uciążliwy problem , moje przyjaciółki mają idealną cerę wrr:P Mam pytanie dotyczącą tej maseczki z mąką (krochmal) czy wy ją zdzieracie czy zmywacie? proszę o odp z góry dziękuje :):) ;*

Gość arafal
Powiem wam krotko,aby POZBYC SIE ICH CALKOWICIE trzeba je spalic:D najlepiej w lecie na sloncu. MI znikaja calkowicie jak sobie twarz opalam, opalajcie ile sie da... efekt=zero wagrow i nawet pory tak sie maleja ze ich nie widac. Serio!...a w zime to nie wiem:P solarium? chociaz to nie to samo, efekt tez jest ale zdecydowanie mniejszy>

Gość karo_88
Na początek polecam ten artykuł http://www.dourody.pl/oczyszczanie_skory.html :) I w ogóle radzę skonsultowanie się z kosmetyczką albo lepiej z dermatologiem :) Lepiej nie brać się własnoręcznie za oczyszczanie bo będzie jeszcze gorzej.

Gość kamiluss
czesc ! ostatnio dostałam od mojej mamy kosmetyki firmy payot. Niestety w sklepach nie można dostac tych kosmetyków . Można dostac je w salonach kosmetycznch które współpracują z kosmetykami payot lub salonach SPA . dostałam fluid (bez koloru, bezbarwny)który nakładamy na dzień pod makijaż , on działa antybakteryjnie zapobiega powstawaniu krost i likwiduje je , dostałam równiez payot pate grise , który stouje sie punktowo na krosty , jak również payot creme n2 który stosuje sie na nos właśnie na takie wągry . ostatnio stosowałam kosmetyki firmy clearsil które są SUPER !! można dostac je w sephorze napewno , są rewelacyjne można dostac piling , zel do mycia twarzy i też krem punktowy. Na innej stronie czytałam , że w sephorze można dostac patyczek który służy do podważania wągrów i krost. ma dwa końce które służą do wgrów i krost. , w aptece można dostac również szczoteczkę do twarzy : nawet wzykłym mydłem można myc . mam teraz 15 lat i mam równiiez problemy z wągrami lecz już mniejszcze. najważniejszą zasadą którą powinniście sie kiedowac to to aby nie dotykac rękami twarzy , bo na rękach jest bardo dużo zarazków i to powoduje powstawanie krost. zawsze po wf-ie myjcie twarz zimną wodą , i smarujcie twarz kremami matującymi które sprawiają iż nasza twarz się tak nie świeci. ja jestem osobą która nie stosuje żadnych pilingów bo podrażnia skóre i nos staje się bardziej czerwony. Jeszcze dobrym kremem jest iwosin purrin można dostac w aptece próbki tego kremu.

Gość dremingoceans
Dziewczyny! Słuchajcie! Na wągry nie pomogają żadne lekarstwa.To rzecz naturalna przy cerze tłustej. Po dłuższym czasie brania lekarstw przyzwyczaimy się do nich i nasz organizm nie będzie reagował na żadne inne tabletki. Dlatego po to są sposoby/kuracje domowe! Sposoby na wągry na nosie: -nałożyć pastę do zębów na 10 minut po czym zmyć ciepłą wodą. -przetrzeć nos sokiem z cytryny kilka razy dziennie -wymieszać sok z cytryny wraz z cynamonem(powstanie papka)nałożyć na całą noc, rano dokładnie zmyć,przetrzeć tonikiem. I Wągrów nie ma : ))

Gość MelodyjnaWWA
Hej, ja poleciłabym Tobie z całego serca metody opisane w kursie antypryszcz. Zachęcił mnie darmowy fragment, który można pobrać ze strony antypryszcz.pl Kurs polega na poznaniu i pozbyciu się prawdziwych przyczyn trądziku. W rezultacie po mojej 6 letniej walki z trądzikiem, próbując już wszystkich leków, kosmetyków, 2 miesiące wystarczyły, aby pozbyć się tej okropnej choroby, oraz mieć pewność, że ona nie powróci. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia !

Gość skwqi
Ja bardzo wychwalam maseczkę z cytryną. Wągry mam tylko w kącikach na nosie..:( ale dzięki temu pozbywam się tego bardzo dobrze :D

hej dziewczyny polecam zabieg Oxygen Plus dzisiaj mialam i ze zdziwieniem spojrzalam w lustro bo poszlam zeby nawilzyc skore a wyszlam tez bez wagrow na nosie

oxygen jest super przede wszyskim na zmarszczki nie wiedzialam ze dzial na pryszcze, ja stosuje glinke zielona i korund, czasem kupuje liposomy antytradzikowe i robie tonik kupuje przez internet ostatnio wyszukalam w googlach Estien i kupilam oprocz wymienionych to rowniez dobry peeling mlekowy polecam

Gość Andżela15
siemka. Ja powiem że te wszystkie płyny i maseczki mi wgl.nie pomagają. ; //. I najgorszy błąd jaki zrobiłam to zaczęłam je wyciskać i porobiły mi się z tego pryszcze . :( i czerwone kropki które długo schodzą. I jakiś miesiąc temu zaczęłam używać "REGITAL" są to tabletki {skóra, włosy, paznokcie} i zauważyłam że wszystkie te wągry i pryszcze zbledły [ koło20zł], i zaczeło się ich robić coraz mniej :D

Elo :) Jestem chłopakiem dbam o swoją cerę , lecz wągry na nosie/twarzy i tak powstają . :/ Moja rady: -Przetrzeć twarz plasterkiem cytryny, na 2/3 min pozostawić na twarzy i zmyć. Nie schodzą wągry ale bladną i są prawie niewidoczne :) - Nałożyć na twarz pastę do zębów (miętową) po 10 minutach zmyć najlepiej zimną wodą . efekty są :) . - Polecam też Skrzyp polny są to tabletki na włosy,paznokcie ,cerę. Ja używam "Humavity" można kupić w każdej aptece koszt ok(15zł) Po tygodniu zauważyłem różnice o wiele mniej wągrów było !:) Myślę jak te sposoby zastosujecie to pomorze :) Ps. te toniki maseczki itd. To tylko na początku działa .!! :/ Pozdrawiam.:)

Gość sneer
Maść cynkowa jest bardzo dobra :) Moja koleżanka codziennie smaruje nią twarz i pomaga . Maść jest niedroga ok. 3 zł można kupić w aptece ;)

Gość matyldz
mi pomaga żel do twarzy z under 20 :) i koniecznie myj twarz zimną, nie gorącą wodą!

Gość dominikamichal172
ja używam pasty cynkowej

Gość skarpeta_
wczoraj odkryłam super sposób : 1 umyj twarz 2 zrób delikatny peeling 3 przyłuż do nosa limonke przekrojoną 4 przemyj twarz wodą mi po pierwszym razie zaczęły znikać ale przykładaj limonke lub cytrune jakieś 15min

Gość avivva
a ja normalnie paskudztwo z noska wyciskam-jak się tego dużo pojawi , z brodą ciężej ale ujedzie jakoś;p a potem przemywam spirytusem salicynowym, błyszczę się potem przez jakieś 2 dni ale potem super skóra bez wągrów.Nie używam żadnych pilingów i toników tylko mleczko do demakijażu. Ale ogólnie ludzie mi mówią że mam super cerę , wiec może to działa tylko na takie nie za duże ilości heh. Poza tym jeśli nawet mam wągry-podkład i puder super to tuszuje i twarz niemowlaka- z czego jestem strasznie zadowolona :) Na gorsze wypryski lub wągry polecam korektor ale koniecznie zielony.!! super działa naprawdę:)