Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna z wielu kobiet

Jak mu powiedzieć? Czy zrozumie??

Polecane posty

Spotykam sie z pewnym chłopakiem... mamy sie ku sobie... Chcialabym byc z nim,ale jest pewna sprawa,ktora mi nie pozwala. Dopiero po wakacjach moglabym zaczac tworzyc z nim wiazek. On o tym nie wie-nie powiedzialam mu jeszcze, bo nie bylo okazji,ale juz niedlugo nadejdzie chwila tej rozmowy.. rozmowy o tym,ze moze bysmy mogli sprobowac byc zrazem.. A ja nie moge,choc bardzo chce..:( i co mu powiedziec? NIe moge podac mu tego konkretnego powodu... Powodem tym nie jest zaden inny facet,zadna inna osoba-tylko .. moze moj wymysl... o ktorym wstyd mowic.... Ale po wakacjach nie bedzie juz tego problemu! Prosze poradzcie mi co zrobic... co mu powiedziec.. boje sie, ze on nie zrozumie-bo facetom trzeba zawsze wszystko wprost mowic... O losie...

Gość szyszeńka33
w wakacje bedziesz miala operacje warg sromowych?

ja też odrazu o tym pomyślałam -operacja piersi?wyjazd zarobkowt?kara więzienna do odrobienia w szpitalu? ..niestety faceci chcą prostych odpowiedzi jak będziesz krecic to sam coś sobie wymyśli i będzie gorzej

no niestety-operacja piersi:( wiem,ze jesli mnie kocha to zaakceptuje moje cialo i taka jaka jestem... ale chodzi o to,ze to ja mialabym obiekcje ,aby sie rozebrac przed nim.. byloby mi wstyd... czulabym sie skrepowana-a przeciez tego jemu nie powiem.... :(

Gość szyszeńka33
rozumiem. coz, zaprzyjaznij sie z nim. Okazuj mu uczucia. Przeciez dopiero sie poznaliscie, nie musisz sie od razu przed nim obnazac. Dopusc do obdrobiny intymnosci na tyle ile czujesz sie na silach. Nie zrywaj kontaktu, badzcie razem, musiecie od razu isc do lozka?

znamy sie juz rok,ale od jakis 2 miesiecy nasz kontakt sie poglebia.. jest coraz lepszy... A czy powiedziec mu teraz.. wczesniej ze narazie nie bedziemy para? Czy poczekac do tej rozmowy i wtedy? Ale co bedzie jak on to uzna za danie kosza?? :(:( wtedy zalamie sie..bo zakochana w nim jestem:(

Gość szyszeńka33
po to, ze widzimy reakcje facetow na nie!!! autorko, ja tez planuje operacje, przed wakacjami. Mysle, ze na twoim miejscu o niczym bym mu nie mowila. badz z nim, dlaczego nie?? nie rozumiem, dlaczego nie chcesz z nim byc przed zabiegiem?

szyszuniu, nie chce byc z nim przed zabiegeim, bo balabym sie ze on chcialby sie poprzytulac.. popiescic (nie mam na mysli sexu, tylko dotykanie,calowanie) a ja mam taka klapke i nie moglabym sie jemu pokazac hmm no wiesz.. :( boje sie,ze jak mu powiem ze musi poczekac do wakacji.. (powodu nie podam) to tsraci zaufanie do mnie... zniecheci sie... itp :( straszne to jest... Jesli mozna spytac, to Ty tez op biustu chcesz robic??

Gość szyszeńka33
tak, powiekszenie biustu. hm, a nie mozesz tego zrobic tak, zeby nie pokazywac mu biustu? troche go przetrzymac? bo jak mu powiesz nie to on odbierze jako nie i tyle. Sprobuj np nie rozbierac sie calkiem, tylko do stanika. a tak btw ile masz lat?

powiedz mu ,że chceż zrobić biust-przeciez to nic strasznego i tak się wyda, przeciez to widac i nawet nie mówie o rozmiarze tylko po zszyciu pod spodem-pierw musi się wszystko zagoić-a dopiero te kreseczki zanikaja lub kobiety robia sobie to laserowo

powiedz mu ,że chceż zrobić biust-przeciez to nic strasznego i tak się wyda, przeciez to widac i nawet nie mówie o rozmiarze tylko po zszyciu pod spodem-pierw musi się wszystko zagoić-a dopiero te kreseczki zanikaja lub kobiety robia sobie to laserowo

Gość szyszeńka33
ja bym nie mowila...co to za frajda, jak on wie?

ja też się zastanawiam nad sensem tej operacji, oczywiście jeśli jesteś aabsolutnie zdecydowana to i tak zrobisz, ale ja myślę że on widzi patrząc na Ciebie piersi , przez bluzkę i stanik - i gdy z miseczki a zrobi mu się c - to będzie zdziwiony, skoro teraz widzi a i jemu pasuje, to może lubi małe piersi, mój brat ma dziewczynę z małym biustem i jemu to odpowiada, więc przemyśl to, no chyba że wypychasz stanik teraz watą , to nie będzie widać różnicy przez bluzkę , ale jeśli nie wypychasz, to chyba trzeba mu powiedzieć..

Gość szyszeńka33
mozesz powiedziec, ze stosowalas kuracje hormonalna

hmmm mam 23 lata ale nie chodzi o wielkosc biustu bo teraz mam C, tylko ze ich ksztalt-po wielku dietach itp stracil jedrnosc.. wiec nie bedzie widac roznoci w rozmiarze.. I lepiej aby nie wiedzial o operacji... Hmm A jesli np powiedzialabym Jemu,ze duzo dla mnie znaczy, ze bardzo chcialabym z nim byc,ale niech zaczeka do wakacji?? Myslicie ze zrozumie??

Gość vale tudo
raczej nie zrozumie...teraz kobiety (faceci też) tak kłamią, mamią itp, że rzaden normalny facet nie będzie marnował czasu dla panny która "karze mu czekać "

w sumie czekal juz rok to 3 miesiace jego nie zbawia:):) a jesli nie bedzie chcial poczekac to bede wiedziala,ze nie zalezy mu na mnie:)

Dziewczyno, zlituj się.....POWIEDZ PRAWDĘ...co w tym wstydliwego?? Nie wdawaj się może w detale ale z grubsza poinformuj go o\" planach wakacyjnych\" i nie powstrzymuj czegoś co się rozwija....bo po wakacjach to może być odrobinkę za późno:) Poza tym...jeśli coś z tego będzie nie chcialabyś żeby był wtedy z Tobą?? Nie rozumiem Cie.

Gość szyszeńka33
ja bym nie mowila. Robisz piersi po to, zeby mu sie podobac, tak? wiec czemu on ma to ogladac? to tak, jak nie lubie, kiedy nowo poznany facet oglada mnie bez make up lub patzry jak sie maluje. Co innego zaufany staly partner lub maz.

szyszeńka...no ok, ale czy naprawdę uważaz że powinna go trzymać na dystans z takiego powodu? Cholera, kultywujecie tutaj wzorzec kobiety - ideału, zawsze piękna, zadbana i zero skaz...tak nie jest, jestem przeciwniczką początkowego \"okresu ściemy\" w zawiązakch...wyglądać dobrze - jak najbardziej...ale żeby ukrywać się z czymś do tego stopnia żeby przekładać związek na \"po upiekszeniu\"...no nie mogę się zgodzić. :)

Gość szpulka
Na pewno zrozumie ,może nawet bardziej zyskaszw jego oczach,że będziesz z nim szczera. A co będzie jeśli po zabiegu zobaczy świeży szew lub kiedyś przypadkiem się dowie i wówczas będziesz miała problem.

Gość wela
Ile masz lat ? Bo takie operacje to chyba powinno się robić gdy już ma się dojrzały wiek, a z tego co pieszesz to nie wydajesz się osobą dojrzałą.... Robisz operację by się podobać chłopakowi, z kórym może będziesz....? Taaa, będziesz odkładać "związek" na po wakacjach a on w tym czasie znajdzie sobie taką, która ma w głowie poukładane i naturalne piersi, może nawet mniejsze lub mniej jędrne od Twoich.

hmm nie nie to nie wchodzi w gre abym mu powiedziala, bo nie mam odwagi a poza tym zgadzam sie z szyszunia-po co ma wiedziec teraz? Jesli cos z tego wyjdzie, jesli ten zwiazek bedzie takim powazniejszym,to pozniej mu powiem,ale teraz nie!! chodzilo mi tylko o to jak opoznic czas rozmowy o zwiazku.. wiem,ze to nie uniknione,ale wole jeszcze z nim teraz o tym nie rozmawiac, bo nie wiem co mu powiedziec:(

jesli chcesz z nim byc to szczerosc jest podstawa.... jak sie bedzie czul potem jesli sie dowie ze zatailas przed nim tak wazna sprawe...a poza tym musicie sie akceptowac...jesli on zaakceptuje Twoja decyzje zabiegu to znaczy ze w razie innych problemow znajdziecie porozumienie. nie odpychaj od siebie tego uczucia... chodzenie z soba nie oznacza ze od razu sie trzeba przed soba rozbierac jesli mu na Tobie zalezy to nie bedzie problemu.... jednak zatajenie tak waznej rzeczy moze w przyszlosci oznaczac ze jakikolwiek \"problem\" dotyczacy Twojego ciała bedzie tylko Twoim problemem a nie wspolnym. nauczcie sie od poczatku akceptacji i zainteresowania soba na wzajem

Gość szyszeńka33
sluchajcie, to jest bardzo osobista sprawa. Naprawde ciezko mowic innym o swoich niedoskonalosciach i kompleksach, zwlaszcza, jesli wyjatkowo zalezy nam na tym, zeby podobac sie tej osobie. Rozumiem autorke, ze nie chce o tym mowic, ze ma zahamowania przed intymnoscia w momencie, kiedy nie akceptuje swojego ciala. Nie rozumiem jednak rozmow o byciu razem. Tak sie robilo w podstawowce, chlopak pytal "bedziesz ze mna chodzic?" i wtedy sparwa byla jasna :) w naszym wieku to chyba wychodzi naturalnie. Lubi sie kogos, spedza z nim czas, dobrze dogaduje potem dochodzi bliskosc fizyczna i "uzgodnienia " chyba nie sa potrzebne. Autorko, badz z nim, zgodz sie, jak cie zapyta, ale nie pokazuj mu piersi do czasu operacji. Proste.

Gość szyszeńka33
autorko, jeszcze jedno. operacja podniesienia piersi zostawia na nich duzo blizn, duzo wiecej niz powiekszenie. Dlaczego chcesz sie na nia zdecydowac??

szyszenko rozmawialam z lekarzem, bylam juz na konsultacjach i bede robila pow. z podniesieniem,wiec blizny nie beda takie jak przy samym podnoszeniu. (ciecie wokol otoczki) ciesze sie,ze chociaz Ty mnie rozumiesz-myslalam,ze juz inna jestem:):) dziekuje za odpowiedzi, zrozmienie i rady:)

Gość szyszeńka33
ojej, tzn wokol brodawki?? jesli to to, ja bym sie nie zdecydowala. Chce miec ciecie pod piersia. Czy to nie uszkadza przewodow mlekowych (chce w przyszlosc karmic dziecko piersia)?

hmm o kurcze.... to teraz zakrecilam sie.... pewnie,ze chce w przyszlosci karmic dziecko piersia.. a od tego ciecia nie bedzie mozna?? Kurcze.... to albo zle cos zrozumialam,albo nie wiem juz co...