Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burza66

Chory ZUS. Od dziś czy tak było zawsze?!! pomocy

Polecane posty

Gość burza66

dostałam wezwanie od ZUSu zeby się stawic na komisję do lekarza orzecznika, ale list dostałam juz po terminie wyznaczonym na komisję. czy ponise jakies konsekwencje, oni napisali ze nie wypłacą za zwplnienie

Gość burza66
i jeszcze na zwolnieniu jak wół napisane ze nie moge chodzic a oni mi do innego miasta kaza dojeżdzać.porazka!! Co teraz z tym zrobić? tym bardziej że dostałam zwolnienie na nast 3 tyg.

Gość ale numer hahaha

Gość taaa
zus to największy burdel w tym burdelu,normalnie państwo w państwie,z debilnymi,nieusuwalnymi urzedasami i układzikami,ta instytucja oszukuje wszystkich,i klientów i kontrachentów,powinno się powysadzac te ich pałace w pizdu

Gość dreejejeed
podnoszę temat bo dzisiaj spotkało mnie to samo.... dostałam wezwanie na wczoraj .. napisali ze od jutra bede mieć nie ważne zwolnienie skoro sie nie zgłosiłem i wstrzymają zasiłek,jaki zasiłek jak mi płaci zakład pracy....? pomocy

Gość dreejejeed
podnoszę moze ktoś wie...?:(

Gość dreejejeed
ok w poniedziałek tam pojade ,nie mam pokwitowania odbioru ...:( slyszałam ze bede musiała napisac jakies oświadczenie ? nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać ,pierwszy raz mi się cos takiego przytrafiło ........

Gość jeśli to nie było pismo
"polecone", niczego nie kwitowałaś, to możesz udawać, że w ogóle go nie dostałaś. Jeśli poleconym wysłali, to niestety musisz jechać i wyjaśnić sytuację. W końcu jak miałaś leżeć, to leżeć a nie jeeździć do nich. Ponadto na pewno podali jakiś telefon. Możesz zadzwonić i spytać w czym rzecz, bo jako że leżysz, do skrzynki listowej też nie wychodziłaś :)

Gość dreejejeed
dostalam poleconym nie mam przykazene przez lekarza leżeć czy siedziec w domu ,po prostu mam unikać wysiłku fizycznego który wiąże sie z moja pracą mam nadzieje jakoś to zalatwie ...:( a może wiecie jak mniej wiecej takie oswiadczenie napisać

Gość jeśli to nie było pismo
skoro dostałaś poleconym to musiałaś się podpisać z datą, więc masz wytłumaczenie dlaczego nie byłaś w danym dniu, skoro później ci przyniesiono niż wyznaczona data. Tam na miejscu podsuną ci papier na którym napiszesz... oświadczam, że i podasz powód. Nie taki diabeł straszny

Gość dreejejeed
własnie boję sie bo nie przyjemni ludzie tam siedzą.... a od którego miesiaca zus placi / jestem 3 miesiace na zwolnieniu i dostalam wypłate z zakladu pracy i mysle ze nastepne pieniadze dostane od nich ....dlatego mnie wzywaja bo złodzieje nie chca ludzia płacic a nie patrza na to ze tyle pieniedzy co miesiac płacimy.....

Gość dreejejeed
sory ze pisze tak bez ładu i z błędami ale straznie sie wkurzyłam...

Gość dreejejeed
dzieki ze wyprowadziłas mnie z błędu dostaję wyplate na konto i zawsze jest napisane ze przelew dostalam z zakładu pracy....

Gość dreejejeed
powaznie przelewy mam z zakładu pracy ,widocznie do nich najpierw wysylaja chociaż to tez dziwne dla mnie ... czytałam rownież ze zaklad pracy może poprosić zus o kontrole

Gość dreejejeed
dzieki ,pocieszyłaś mnie ,bo dosłownie wpadłam w panike nastraszyli mnie w tym liście ze ostatnie badanie utraci ważność jak sie nie zgłoszę i ze zakład wyda decyzję o braku prawa do zasiłku

Gość dreejejeed
zgłosze sie na pewno i postaram sie być normalna...tzn nie kłócić się iitd:) dzieki za pomoc :)

Gość dreejejeed
ok w poniedziałek napiszę

Gość dreejejeed
hej imperia miałam Ci napisac jak mi posło w zusie ... byłam tam w poniedziałek ale oczywiście nic nie załatwiłam bo szanowni pracownicy xusu nie pracowali ,tylko pare osob miało dyżur ... tak wiec byłam dzisiaj jeszcze raz ..wytłumaczyłam jak było to mnie wcisneli do lekarza na dzisiaj ,nawet nie musiałam pisac zadnego oświadczenia ... ale mam jeszcze pytanie do Ciebie ,bo bardzo mnie zdenerwował lekarz a własciwie dwóch ,bo chyba mi nie wierzą ze na prawdę mam problem z kręgosłupem ... jak jesteś to sie odezwij ,ja będę podnosić temat .....zebys zauważyła :)

Gość dreejejeed
podnosze...;)

Gość dreejejeed
znowu podnoszę ...

Gość dreejejeed
.......może teraz jesteś?

Gość dreejejeed
znowu podnoszę....:(

Gość dreejejeed
mam pytanie ...lekarz prowadzący każe mi nadal siedziec na zwolnieniu .. a lekarz orzecznik powiedział mi ze powinnam wrocić do pracy i sama już nie wiem co mam robić ? czy mam dalej iść do mojego lekarza po zwolnienie ? nie dostalam z zusu żadnego papieru ze juz w ich mniemaniu jestem zdolna do pracy ,nie wiem co dalej z ym będzie.... pomocy:(

Gość dreejejeed
imperia jestes może dzisiaj?

Gość ammiiiiinnnna
moj znajomy twierdzi ze trzeba do Sytrasburga zglosic ten Zus ja tez jestem za bo oni oszukuja tych co mieli firmy tez

Gość dreejejeed
z tymi granatami to sie zgodzę :D byłam w zusie i od razu wcisneli mnie miedzy innymi ludzmi do lekarza ,lekarka(bardzo niesympatyczna) mnie pooglądała i chyba wziela za symulantkę bo zadzwoniła do drugiego lekarza i on też mnie przyszedl po oglądać :O ,powiedziała mi ze napisze mi to orzeczenie ale ja powinnam wrócić do pracy ,nie wiem jak mam to rozumieć ...? na drugi dzień poszlam do lekarza a on mi wypisał dalsze zwolnienie ... zawiozlam je do zakladu pracy to mi kobieta w kadrach powiedziała ze jezeli po tym zwolnieniu pojde na dalsze to ona da mi papiery na komisje lekarska bo oni dalej mi nie mogą płacić ......boze ,nie wytłumaczą jak człowiekowi ....przeciez to ZUS mi płaci a nie zakład pracy ,pogubiłam sie w tym wszystkim ....

Gość dreejejeed
pewnie będa mnie wzywać ,najgorsze jest to ze Ci lekarze orzecznicy to sa tacy nieprzyjemni ....własciwie jaką oni mają specjalizacje ? pani dr zmierzyla mi ciśnienie i chyba po tym stwierdzila ze mogę wracac do pracy bo miałam dobre.... nie wiesz jak to jest z ta komisja lekarska ?

Gość dreejejeed
wlasnie nie wiem o co im w tych kadrach chodzi ....a moze tak teraz jest ze to zakład pracy wysyła na komisje lekarska to dobrze najważniejszy jest lekarz prowadzący i on ma najwiecej do powiedzenia ....tylko to jest takie glupie ,jeden lekarz podważa decyzje drugiego lekarza..