Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prykupryku

cesarka i znow cesarka

Polecane posty

Gość prykupryku

mam pytanie do kobiet, ktore mialy przynajmniej 2 cesarki. czy drugim razem tna po pierwszej bliznie? czy mowiono wam, ze drugi raz bedziecie rofdzic naturalnie a i tak w koncu skonczylo sie cesarka? jaki byl odstep miedzu ciazami i czy nic niepokojacgo nie dzialo sie z blizna? bedze wdzieczna za odpowiedzi.

Gość prykupryku
upup

Gość las rojas
Powiem tyle: slyszalam, ze po cesarce nie wolno zachodzic w ciaze przez nastepne 2 lata.

Gość kucyk
prykupryku Ja miałam cesarkę jedną, ale cięta byłam po starej bliźnie. Owszem jeśli jest konieczna ponowna cesarka, tna po tej samej bliźnie, co jest. Prawda jest równiez, ze niezaleca sie zajścia w ciąze przez min 2 lata, gdyż macica jest za lekko zrośnięta, co może spowodować zagrożenie ciąży- słaba macica- moze skończyć się lezeniem w łóżku. Wiem to ponieważ byłam poinfgormowana przez lekarzy po porodzie, aby być na przyszłość uświadomiona ewentualnych zagrożeń. Pozdrawiam

Gość ja jestem drugi raz w ciązy
Pierwszą miałam cc ze względu na wielkość dziecka.Druga pewnie też tak się zakończ. Tną po bliźnie.Ja zaszłam w ciąże równo 2lata od pierwszego porodu. Tak wiec odstęp między moimi dzieciaczkami będzie 2lata i 9m-cy. Lekarz straszy (:):):)) mnie,że nie zrobi mi cesarki,nawet jak to bedzie 5kg niemowle,ale ja wiem,że i tak się zlitują,bo chyba nikt nie jest głupi...nie każą mi rodzić naturalnie,ponieważ to dla nich duże ryzyko. Muszę tylko w 37tc zrobić dodatkowe badanie na ciężar dziecka.

Gość upuppu

Gość a czy po cc zostaje duza blizn
a , czy z czasem blednie , jak to jest??

Gość podwójna mama
Ja miałam dwie ceasrki. Odstęp to 7 lat miedzy nimi. Ciecie po starym szwie. Mówiono, że mam rodzić za 2 razem normalnie, ale "załatwiłam" cesarkę, bo nie chciałam ryzuykować powtórki z pierwszego porodu, Za 1 razem miałam znieczulenie ogólne, za 2 dolędźwiowe. Za pierwszym koszmar,za 2 wszystko ok. Myślę,że dobrze że zdecydowałm się na 2 cesarkę, bo uniknęłam 14 godzinnej mordęgi, która i tak mogła skończić się cięciem. Poza tym uniknęłam komplikacji, mówiąc ogólnikowo. Pozdrawiam

Gość guniiiiiiiiiiiiiiiiii
ja mialam jedna cesarke.wspominam bardzo dobrze. po 20 h proby urodzenia naturalnie. znieczulenie pp/ blizna po 14 miesiacach jest ok, bladziutka. nie wyobrazam sobie 2 porodu naturalnego. tyle ze z ciaza to jeszce muszezaczekac. moja mama zaszla za szybko w ciaze po cesarce (ppo 6 miesiacach) i miala problemy z blizna, gulala jakas jej sie zrobila. pozdrawiam

Gość upytd

tez po 2 cc. pierwsza po 12 godz porodu- bez postępu. druga no cóz... marzyłam o naturalnym po po 1 cc miałam traume lekką- dostałam ogólne - zasnełam z brzuchem a obudziła sie bez- mój mózg nie zaresjestrował porodu. wiec 2 cc troche... załatwiane troche ze wskazań - mała miała kiepskie przepływy krwi (pepowina 2 naczyniowa) i nie chciałam czekac i ryzykować życia maleńkiej. 2 cc z z.z.o.- super- prawie jak poród fizjologiczny- widziałam wszystko w lampie - hihihihi:D po każdym cc dochodziłam szybko do siebie, choc nadal arze o tym by przezyc poród naturalny- zobaczyc jak to jest.... może jestm durna.. malńka ma 8 miesięcy i blizna prawie niewidoczna:)

aha- co do blizny..to widziałąm że nacięli mnie bliziutko tej poprzedniej i stara wycięli. dosłownie jakies 2 mm skóry. wiec nie sądze żeby gdziekolwiek cięzli po starej bo skóra w tym miejscu by sie nie zrosła. blizna poprosty jest w tym samym miejscu- nie ma dwóch. ale napewno starą \"wycinają\"

Gość lalalallaala
ktos wie, jak "zalatwia sie" cesarke??

Gość lalalallaala
ktos wie, jak "zalatwia sie" cesarke??. czy jesli jestem po jednej,. to da sie jakos lekarza przekonac, zeby zrobil druga? bez przekupstwa?? mozliwe to jest?

Gość bzyczkaaaaa
upupu