Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zasmuconaaa do łez

Tragedia... dziewczyny wejdzcie błagam was

Polecane posty

Gość Zasmuconaaa do łez

otoz stalo się to teraz pekla nam gumka od dzis powinnam miec dni plodne ale owulacji nie mam bo jest tam bardzo sucho jednak poczulam ze chyba wytrysk nieco moglbyc we mnie choc zeszlam i dopiero byl ,przynajmniej tak twierdzi moj chlopak , jednak sam pewny nie jest :( Boże mam krytyczna sytuacje mam dopiero 18 lat ale skoncze za 4 miesiace , jestem teraz u chlopaka bo on studiuje i nie jestem w swoim miescie wracam dopiero za 3 dni co teraz co ja mam zrobic błagam nie krytykujcie mnie ale odchodze od zmyslow!! teraz przysiegam ze abstynencja seksuwalna . Ale doradzcie co mam zrobic teraz błagam ????????

Gość pppppppppp
nie panikuj tylko idź prywatnie do ginekologa przepisze Ci tzw pigułekę "po"którą trzeba wziąść najpóźniej do 72 godzin po stosunku.

Gość Zasmuconaaa do łez
ppppppp dopiero w poniedzialek moge dzialac najgorsze jest to ze mamy pieniedzy na styk w sumie 100 zl wiec nie starczy na wizyte i lek :( bo jest drogi :( myslicie ze spod lady nie sprzeadadza?? :(

Gość niech facet od kogos pozyczy
jak nie macie

Gość Zasmuconaaa do łez
no trzeba cos wykombinowac chocbym miala stanac na glowie :( Boze kochany :( w dodatku ten skurwiel za przeproszeniem wydarl sie na mnie wyobrazcie sobie :( mam dosyc wszystkiego jestem skazana na siebie :(

Gość KICIAAAAAAAAAAA
RACZEJ NIE SPRZEDADZĄ ALE NIE MARTW SIE NAPEWNO NIE WPADLISCIE JA MIALAM WIELE TAKICH SYTUACJI TEZ ZAWSZE PANIKOWALAM I NIE WPADLAM ,WIEM ZE BEDZIE CIEZKO ALE PRZECZEKAJ DO OKRESU,JESLI SIE SPOZNI TO ZROB TESCIK.

Gość zielarnica
a ja mysle ze szanse na zajście w ciążę były dość małe -chociaż realne,najgorsze sa te nerwy które teraz nie daja ci spokoju i strach,

Gość Zasmuconaaa do łez
musze wykombinowac , najgorsze ze nie jestem w swoim miescie :( tylko 400 km od mojego miasta :( ehh :( pechhh :(

Gość Zasmuconaaa do łez
kochane dziekuje za wsparcie boje sie okropnie :( i nie wiem co robic w takiej sytuacji , bo teraz powinny mi sie zaczac dni plodne wlasnie dzis :( kurde :( kicia , zielarnica ❤️ dziewczyny moze mialyscie wyjatkowe szczescie :( a ja juz umieram ze strachu :( i nie wiem naprawde co ze soba robic :(

Gość zielarnica
3MAJ!! SIĘ CIEPŁO I NIE PANIKUJ!! dla własnego spokoju możesz się po postinor wybrac sie do lek. Chociaz ten lek nie jest zwykła tabletka -zawiera duze ilosci hormonów i ma skutki uboczne. Ps mysle ze bedzie wszytko ok.

Gość wsadz tampon
namoczony w wodzie z octem. stan na glowie. To taki babski sposob, poki co. A pzredtem dobrze sie umyj woda z octem, Mozesz sobuie zrobic irygacje . jak nie masz octu, to cytryna, w kwasnym plemniki giną, Tylko szybko

Gość SPOON
Moja Droga skoro niedługo powinnaśmiećowulację a dni płodne to jakoś 3 dni przed i 2 dni po owulacji to bardzo możliwę że w ciążę zajdziesz... Musisz wziąść postinor choćby poto aby nie zamęczyć się nerwowo... My jak mieliśmy woadkę nie mieliśmy WOGÓLE kasy a jednak zmontowaliśmy... No potrzebne jest ok 110 zł.

spokojnie zasmucona pierwsze pytanko to to czy masz okres regularnie dni plodne sa od 12 do 16 dnia w ciagu cyklu ale dla pewnosci dodajemy dwa dni w ta i w ta czyli wychodza za plodne sa od 10 do 18 dnia cyklu. po drugie sloneczko zajsc w ciaze nie jest na ogol tak prosto jak sie wydaje po 3 napisz kiedy mialas ostatnia miesiaczke ile ona trwala i czy sa one regularne jak w zegarku a na razie nie panikuj i nie stresuj sie bo to nie pomoze wiem ze latwo tak mowic bo ja stara panikara jestem jesli chodzi o te sprawy ale badz spokojna i nie martw sie prosze

Gość Hamster_____
Ja pojechalam z moim obecnym mezem (wtedy to byly nasze poczatki i ciaza baylaby tragedia) w nocy na pogotowie i wyjasnilam facetowi co sie stalo :O Wstyd jak cholera mi bylo, no ale cóz - trzeba sie ratowac - kupilam w aptece Postinor (trzeba znalezc taka, która ma dyzur nocny), wzielam i po klopocie:)

Gość SPOON
no cóż... nie wiadomo czy zajść w ciążę nie jest tak prosto... To jest cholernie względne... Niektórzy zachodzą z banalnych powodów a inni starają się przez lata i nie mogą zajść... Prawda jest taka że koleżanko kochała siębez zabezpieczenia mniej więcej w połowie cyklu czyli jest dość duże prawdopodobieństwo zajścia... Postinor moim zdaniem jest niezbędny w tej sytuacji... No wsumie właśnie poto on jest...

po co dziewczyne stresujecie???? postinor to ostatecznosc przeciez w dodatku wszystko zalezy od tego czy ma regularne cykle

Gość chaletka
mysle ze przy takim stresie to raczej w ciaze nie zajdzie- bo jajeczkowania jeszcze nie ma ( zwłaszcza jesli wytrysk był ,,po za nia\") A postinor bedzie duzym obicążeniem dla jej mlodego organizmu -

Gość SPOON
ja jej nie stresuję ALE KOCHAŁA SIĘ W DNI PŁÓDNE A DZIECKA MIEĆ NIE CHCE więc dobrze radzę aby wzięła ten postinor... Co z tego, żę nie było owulacji... plemniki w pochwie mogą żyć ze 3 dni nawet ...

Gość Joannna23
Miałam w zyciu kilka takich przypadków i obyło sie bez użycia postinoru - mysle ze tylko stres jest najgorszy a szanse dość małe na zajście w ciążę.

Gość SPOON
co do regularnych cykli to zaraz mogąnie być regularne bo się stresuje... może mieć teraz owulacje albo za tydzien...poco takie gadanie...każdy organizm jest inny a nikt wróżką nie jest...

Gość ja też uważam że
dla własnego dobra powinna wziąć postinor

Gość kaAte
no ale mocny stres jest powodem z którego pary maja problem z spłodzeniem dziecka, sam stres u mnei osobiście powoduje opoznienie sie owulacji A ty spoon zazywałes postinor???

Gość a jak wlasciwie jest z tym
postinorem? Czy nie jest zakazany jak aborcja? czy lekarze wypisuja, ot tak, bez problemow? I jak to dziala?

Gość Zasmuconaaa do łez
kochane dziekuje zielarnica ,chaletka ,hamster, ,spoon , margit :) ❤️ , wytrysk byl niby poza mna duzo tego wyplynelo ale nie mam pewnosci ze nie zrobil tego we mnie skoro pekla nam :( kurde cala gora prezerwatywy byla przerwana :( , kaciaa - odpowiadam moja droga na pytania , okres mam regularny ostatnio tylko mi sie spoznij 2 dni , zawsze mialam co 28 a teraz mialam w 30 dniu mozliwe ze przez szczepionke , tak to mialam zawsze jak w zegarku :( poza tym teraz sie odchudzam wiec tez mi sie spoznic moze i zwariuje calkiem bo biore tabletki na nadwage ktorej wlasciwie nie mam ale chaialam jakies 3 kg schudnac :( kurde i co teraz :( jak myslicie ?? odchodze od zmyslow :( moj chlopak poszedl sprawdzic dyzury w aptekach ale nie pisze nic wiec nic nie zalatwil :( pech :( w dodatku jutro niedziela :(

postinor to ogromny szok dla organizmu a dziewczyna mloda jest przeciez ja uwazam ze powinna na spokojnie obliczyc dni przypomniec sobie ostatnie miesiaczki sprzed 2 albo jeszcze lepiej 3 miechow i jak jej wtedy wyjdzie ze na 100 % miala dni plodne to siup wtedy do gina ale w tak mlodym wieku male prawdopodobienstwo by miala regularne cykle

Gość Julii
jedynym ,najrozsadniejszym moim zdaniem,wyjsciem jest pojscie do ginekologa i poproszenie o zapisanie postinoru.nie musisz czekac na przyjazd do Twojego miasta,idz razem z TWoim chlopakiem na pogotowie.wizyta bedzie bezplatna,na lek musisz jednak miec pieniazki( z tego ,co sie orientuje kosztuje ok.60zl).Dzialaj,nie czekaj.

Gość radzącaaaa
Kochana, jesli chcesz wziac positonr, anie masz recepty, idz do apteki, najlepiej gdyby to załatwij Twoj luby, no ale jesli jestes zdana na siebie to idz i wybłagaj, kiedys tak ja zrobilma, a raczej mój ówczesny chłopak. W kadym razie jezeli to nie pomoze, to niestety, ale Twój chłopak musi Ci pomóc, bo Ty nie masz doowdu osobistego jeszcze. Niech dizei i zosatwi dowód i powie, ze doniesie recepte. Tak tez kiedys zrobilam. 2 razy wzyciu bralam postinor, czulam sie po nim kilka dni nei za dobrze, to niby te skutki ubczone, no ale nie bylo innej rady. Jesli wezmiesz go raz, peirwszy raz, to nic Ci nie bedzie.

Gość SPOON
ja zażywaŁAM postinor :)) Też mieliśmy małą wpadkę i no wiadodo jak zawsze nie wiedziałąm jakie jest prawdopodobieństwo że bęzie z tego dziecko ale jakieś było... Żadnych efektów ubocznych jeśli o mnie chodzi. Dzieci planuję na przyszłość... teraz zażywam tabletki już od prawie roku i nie mam wcale stresu...

Gość jghjgh
a tak, w ogóle, to coby wiedzieć, jakie to gumki były ?