Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marwina

implanty - zęby

Polecane posty

Gość busque
macie rację, może i do najtańszych implanty nie należą, ale moim zdaniem warto. Tylko, jak się już decydować na taki zabieg. Trzeba pamiętać o tym, żeby wybrać możliwie najlepszego dentystę, jak na przykład dr Rozwadowski. Zęby są zbyt cenne, żeby na nich oszczędzać i oddawać się w niekompetentne ręce.

Gość szararawara
Wydatek moze i jest, ale za to efekt ładnych zębów (niestety straconych na skutek wypadku) to nieocenione dobro. Ja wstawiałam implanty w indexmedice w krakowie i nie żałuję. To byl przełom w moim życiu, oczywiście baardzo pozytywny.

Gość Czterdziestopięciolatka
Ja właśnie zaczynam przygodę z implantami. Przed laty nie było takiej opieki dentystycznej jak teraz, choć teraz trzeba płacić bardzo dużo. Moje zęby zawsze były słabe, a po ciąży to już tragedia. Mieszkam w Warszawie zaczęłam szukać gabinetu , który mi pomoże, oczywiście wyrywano mi zęby jeden po drugim bo już nie były do odratowania, ale ja nie chciałam chodzić w protezie jak babcia.Znajomy opowiedział mi o implantach i że ma też wstawione pokazał mi , ząbki jak malowane. Poszłam do kliniki Dental Excellence w Warszawie http://www.dentalexcellence.pl/ i tam dowiedziałam się ,że trwa to parę miesięcy nie jest to takie szybkie jak mi się wydawało. Ok jeśli wytrzymałam bez zębów tyle miesięcy to i teraz wytrzymam. Dam znać jak wygląda moje dalsze leczenie.

oj niestety to nie jest proste, ani tanie, ale na pewno jeśli chcemy mieć piękny uśmiech warto pomyśleć o takim rozwiązaniu. Też trzeba pomyśleć o tym, gdzie się udać. Niestety ja trochę się nasłuchałam różnych historii, że coś było nie tak, że albo niedokładnie, albo, że dentysta niezbyt przyjemny, a jak ktoś będzie szukał dobrego dentysty od implantów w Krakowie polecam Tomasza Rozwadowskiego, moim zdaniem super ;)

Gość anempol
Kiedyś rzeczywiście pójście do dentysty było niezbyt przyjemnym doświadczenie, teraz to już się bardzo pozmieniało i można łatwo znaleźć dobrego fachowca. U mnie implanty wstawiał stomatolog z Dentestetici, wygląda to świetnie, dużo lepiej niż korony czy protezy :)

Gość gość
Sporo czytałam na forach o dr Cichoszu ze SMILE MAKERS. Że wszczepił tysiące implantów w Polsce, wiele dobrych opinii, że przystojny... ;) postanowiłam sprawdzić i jestem po 1 wizycie i wygląda na bardzo kompetentnego. bardzo uprzejmy i miły, cierpliwie tlumaczy. widziałam efekty jego pracy i chyba własnie jemu zaufam. nie będę szukać na grouponach, bo jak mam mieć potem problemy, nieprzyjęty implant to ja dziękuję za taka zabawe. raz a dobrze u odpowiedniej do tego osoby.

Gość neverknow
faktycznie czasem nie ma wyjścia i implanty trzeba zrobić,faktycznie koszty są nie najniższe, ale warto w takich sytuacjach szukać gabinetów takich, jak Galeria Uśmiechu, gdzie nie tylko dobrze będą one zrobione, ale też możesz płatność rozłożyć na raty, a co w takich przypadkach na pewno jest ważne.

Gość gość
znowu Ty z ta denna reklama :o

Gość implantka
implant za 1800zł z koronką?!?!??!? to ciekawa jestem jakiej jakości są te implanty.. :/ ja bym się nie zdecydowała, bo to na kilometr pachnie tanimi materiałami. jak ja robiłam implanty to zrobiłam mały research po toruńskich klinikach - ceny od 2500 w górę (w jednej zaśpiewali 4500tys za implant), ale to już taka klinika, że u nich zawsze wszytko jest drożej. implant najlepiej zastępuje naturalne zęby, protetyk tak dobiera koroną, że kształtem, kolorem a nawet poziomem odbijania światła dorównuje naturalnym zebom, poza tym nie trzeba spiłowywać zębów jak w przypadku mostów, nie uwiera i nie przeszkadza (jak proteza). jak masz tylko jednego zęba do uzupełnienia to polecam implant, warto zainwestować te pieniądze, bo żyje się z nim zupełnie inaczej. Jak zeba usuneli ci 2 lata temu to pewnie kość w tym miejscu już zanikła i będzie trzeba ją odbudować, dobry implantolog powinien Ci o tym pwoiedzieć przed zabiegiem i wszystko opisać - etapy leczenia, co będzie robione itp. I nie jest tak, że po wkręceniu implanta dopiero po kilku miesiącach dostajesz koronę (zęba) i chodzisz ze śrubą, mi zaraz po zabiegu założyli koronę tymaczasową (dwójka) i z gabinetu wyszłam z zębem, dopiero po 4-5 miesiącach, jak się implant przyjmie i zrośnie z kością zakładają stałą koronę. Masz sobie poczytaj na stronie kliniki, jak to wszysko dokładnie wygląda, jakie są przeciwwskazania i ile czasu całe leczenie trwa: http://denmed.torun.pl//1,58/dzial_implanty.html

Gość magdalll
Czy tylko ja mam wrażenie że prawie każdy wpis to reklama kliniki stomatologicznej? celem tego wątku było podzielenie się przeżyciami i całą prcedurą wstawiania implantów a nie zakamuflowanych (zresztą bardzo kiepsko reklam). Dajcie spokój ludzie... do żadnej z tych klinik bym nie poszła jeśli musi uprawiać taką psedoreklamę.

Gość Rzekoomu
Zależy gdzie robisz. Ja wstawiałem zęby w klinice Dental-Design Jaworska w Pruszkowie. Zajmował się mną dr Marek Rybicki i on ma 100% skuteczność. Wstawił już tysiące implantów i KAŻDY się przyjął, więc tutaj nie chodzi tylko o implant, a też o jakoś wykonania. dr Rybicki to fachowiec. Ja leczę się tylko u takich osób.

Gość gość
robiłam implant prawej 4 jakieś 3 lata temu... koszt-1800- tytanowa śruba i pół roku czekania aż się złączy z kością a później 1200 za koronę. łącznie 3000 zł. ceny były zróżnicowane, chodziłam po kilku klinikach w Lublinie, ceny wahały się od 3- do 6 nawet 8 tys.

Gość adelabra99
Miałam wstawiany implant w Dentestetica. Dentyści są bardzo mili, cierpliwi, mają bardzo dobry kontakt z pacjentem. Przyznam, że trochę bałam się tego zabiegu, ale pomimo że do najprzyjemniejszych nie należy, to jest do przeżycia.

Gość gość
Wstawiałam implanty w zeszłym miesiącu w klinice Rojek Dental w Olsztynie. Efekt jest fenomenalny, mają bardzo dobry sprzęt, lekarze są mili, a ceny nie przerażają.

Gość gość
wiadomo, że to zależy od miejsca w którym robisz. W Gliwicach w klinice http://www.hercka.pl/ jak na taka metodę są całkiem przystępne ceny, a uśmiech potem wygląda rewelacyjnie

Gość gość
Ja robiłam implant zęba tu: http://www.viscardi.com.pl/ i jestem już miesiąc po zabiegu i jak na razie wszystko jest ok. Moim zdaniem warto.

Gość KasiaCzech
Ja swoje implanty robiłam tutaj: http://omnident.pl/ u dr. Szczombrowskiej. To było 10 lat temu i zero problemów do dziś, co do ceny to wiadomo że nie jest tanio ale to na całe życie.

Gość gość
zgadzam się z tym, że jak się już decydować na taki zabieg to najlepiej w miejscu, gdzie to zrobią najlepiej. no i muszę przyznać, że implanty zrobione przez dra Rozwadowskiego wyglądają naprawdę dobrze. Nie widać różnicy między nimi a moimi zębami

Gość Ed1960
jestem już parę ładnych lat po wstawieniu implantów i czuję się z tym bardzo komfortowo. Robiłem je u dr Szczombrowskiej w omnidencie, na Ślężnej.

Witam, Jeśli ktoś szuka sprawdzonego gabinetu stomatologicznego w Krakowie to z ręką na sercu polecam ten: www.implantologiacichon.pl Pełen profesjonalizm, a implanty wyglądają po prostu rewelacyjnie. Polecam!

Gość mati_stan
mam implanty jedynek od paru lat i wciaz ten kto nie wie, ze je mam to nie poznaje, ze cos bylo nie tak z moimi jedynkami. Robilem je w Omnidencie i bardzo polecam ten gabinet

Gość gość
Implanty zębów nie są niestety najtańsze. Koszty zaczynają się mniej więcej od 2 tysięcy złotych wzwyż. Mimo wszystko uważam, że warto zainwestować te pieniądze. Jeśli jesteś zainteresowana takim zabiegiem to mogę polecić Ci gabinet na Chocimskiej w Warszawie. Bardzo sympatyczny i co najważniejsze skuteczny doktor :) Kontakt znajdziesz na ich stronie http://www.medens.pl/.

Gość gość
Jest to jedyne rozsadne rozwiazanie w przypadku utraty zebow. Mosty niszcza, a nastepnie obciazaja sasiednie zeby, a proteza owszem wypelnia luke ale jest niewygodna. W obu tych przypadkach nastepuje zanik kosci przyzebia, w implantach nie. Drogie -- owszem, ale trwalosc dobrze zalozonego implanta - 30 lat. Wiec przestancie narzekac na ceny, nie ma nic za darmo. Robienie sobie mostow kilkakrotnie w ciagu zycia pociagnie te samy koszty a zarazem dalsze ubytki zdrowia. Dla mnie jest to jedyny wybor.

Gość Konrnelia
Jeśli chodzi o implanty to rzeczywiście nie ma żartów. Ja zanim rzeczywiście się na ten krok zdecydowałam przejrzałam mnóstwo ofert i tak samo wiele osób wypytałam o opinię. Ogólnie rzecz biorąc skończyło się na Odencie w Warszawie. Akurat mieszkam pod Warszawą więc na Ursynów nie było mi tak daleko :) O implantologii przecież czytałam u nich na stronie - http://odent.pl/oferta/implantologia_o10/ Zapoznałam się, pojechałam na konsultacje i tak oto na tą chwilę mam piękny uśmiech:)

Gość gość
A ja robiłam zęby u dr Szczocha z Olsztyna, świetny gość i zęby świetnie robi.

Gość gość
Polecam bardzo, bardzo Kodent w Głogowie - dolnośląskie. Przemiły Pan Doktor. Podczas wstępnej rozmowy, czułam jakbym rozmawiała ze znaną mi od bardzo dawna przyjazną mi osobą. Zero skrępowania. To jest ważne. Jestem 6-sty miesiąc po wstawieniu implantów. Wyszłam z gabinetu z uzębieniem czasowym. Nie byłam ani trochę bezzębna. Nie potrzebowałam tabletek, choć lekarz przepisał i przygotował mnie na to, że może będą potrzebne w pierwszych dniach. Teraz będę miała wstawiane uzębienie stałe. Świetna sprawa.

Gość gość
nie wiem co się dzieje z ludźmi, same reklamy z których nic konkretnego nie wynika i niczego nie można się dowiedzieć :o

Gość gość
jak się robi implanty to na pewno nie można na nich oszczędzać. Moim zdaniem lepiej jest trochę dołożyć i mieć dobrze zrobione. Moja mama robiła implanty u dra Rozwadowskiego bardzo jest zadowolona.

Gość gość
Dokladnie – kto oszczedza u dentysty ten placi dwa razy. U mnie w lublinie dosc tanio i solidnie jest w gabinecie na nowowiejskiego. Nigdy się nie zawiodłam.