Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna__ola

wydzielina z gardła a nieświeży oddech!

Polecane posty

Gość smutna__ola

Wiem dużo już było na ten temat, ale ciągle szukam nowych wiadomości co może mi pomóc. Po tylnej ścianie gardła spływa mi wydzielina, mam też ciągle katar i niestety w związku z wydzieliną nieświeży oddech:(. Podobno mogą to być zatoki albo gronkowiec. Jednak wymazy z gardła i z nosa nic nie dały. Zatoki teraz też niby w porzadku... Słyszałam że wymazy też mogą się mylić... Jak radzić sobie z przyczyną i ze skutkami tej dolegliwosci???? Cynk to chyba na krótką metę...

Gość lesio
Wszelkie stany ropne radykalnie usuwają z organizmu – poprzez działanie wewnętrzne - krople przeciwropne "Apis complex". Są do dostania jedynie w aptece homeopatycznej, choć to nie jest lek homeopatyczny. Kuracja wymaga systematyczności, lecz jest zupełnie niekłopotliwa. Trzeba zażywać po 20 do 40 kropli cztery do sześciu razy dziennie - mogą być rozcieńczone w wodzie. Przy anginie trzeba zażywać przynajmniej przez sześć tygodni, chociaż sam ból, czy inne objawy mogą zaniknąć po tygodniu. Przy ropnych migdałkach należy je systematycznie brać jeszcze co najmniej kilka tygodni po całkowitym ustąpieniu ropy. Przy ropnych zatokach trzeba brać te krople przynajmniej pół roku - ale skutek jest murowany. Te krople pomagają też w innych stanach ropnych - np. w bardzo trudnych do wyleczenia przypadkach ropy po skaleczeniu przy nasadzie paznokcia itp. Ja krople noszę - w trakcie leczenia oczywiście - w małej buteleczce z zakraplaczem (od jakiegoś innego lekarstwa). Dzięki temu jak przychodzi pora zażycia lekarstwa, to mogę nawet na ulicy, czy w tramwaju nabrać kropli do zakraplacza - to na ogół jest właśnie ok. 20 - 40 kropli, można wymierzyć - i "wstrzykuję" do buzi. Jest to na czystym spirytusie - można wytrzymać, albo rozcieńczyć w wodzie. W Warszawie, apteka homeopatyczna, w której można kupić "Apis complex" (buteleczka 100 ml - starcza na bardzo długo - kosztuje ok. 12 zł.), apteka ta znajduje się na ul. Miłej 33, róg Smoczei tel 0-22 838 09 06, FAX; 636 82 48.

Gość ollllllllllllla
Ja też mam taką wydzielinę i nieświeży oddech. Laryngolog przepisał mi IRS-19 ale to na nic, dalej jest tak samo.

Gość długopis
Cześć,przyczyną mogą być migdały,przeczytaj sobie,,jedzie ci z ust jak Shrekowi",może masz to samo.pozdr.

ja mam podobnie...ciągle mi splywa do gardla taka nieprzyjemna przezroczysta ochydna wydzielina..a jesli sie przeziebie to katar ropny mam 3 tygodnie..tzn splywa mi on do gardla...tak samo srodki na alergie i krople nic nie pomagają..a wymazy i inne badania tez nic nie wykryly:O

Gość też mam taką ropę
i juz straciłam nadzieję,że to sie kiedyś skończy :/

Gość GAGULA
Witam Wszystich, U mnie ten problempojawił sie kilka lat temu, ba! ponad 10 lat temu. N apoczatku guma do żucia za gumą. Potem stwierdziłam ze nie ma się co wsytydzić i poszłam do lekarza. Powiedziałam ze \"śmierdzi\" mi z buzi. Najpierw sprawdzono mi migdałki, potem uzębienie, prześwietlili żołądek, czy domyka się zastawka ( może stąd ten zapach). Nic to nie dało, więc kolejne kuracje antybiotykami, wizyty prywatne i szlag trafił kupę kasy. W końcu lekarz wpadł na pomysł powtórzenia wymazu. No i okazało się że to GRONKOWIEC ZŁOCISTY. Kolejna zmiana antybiotyków, ale nic to nie dawało w końcu lekarz zaproponował AUTOSZCZEPIONKĘ wychodowaną na bakteriach z mojego gardła. Koszt jak na tamte czasy mnie przeraził bo 200 zł piechotą nie chodzi a kasy na leczenie już troche wydałam. Jednak zdecydowałam sie pojechałam do Akademii Medycznej w Poznaniu tam przygotowano mi ten specyfik. Seria zastrzyków i...... TAK SIE POZBYŁAM PROBLEMU. życzę wszytkim powodzenia w walce z tym złotkiem.

Gość kwasek
do GAGULA Ja też mam problem z oddechem. Również wydzielina spływa mi do gardła, jakby z zatok. Wymaz wykazał gronkowca złocistego. W tej chwili przyjmuję 3 szczepionkę. Oddech mi się poprawił, choć nadal nie jest bezwonny. Po zakończeniu tej szczepionki chyba poproszę o autoszczepionkę. Mam nadzieję, że wyleczę się z tej przypadłości tak jak Ty. Boję się trochę robić gasroskopii ale jeśli będzie trzeba to zrobię. Mam pytanie, czy czułaś od tego gronkowca taki kwaśny smak w ustach? Bo ja niestety tak.

Gość takie małe pytanie
o tak! to jest dokładnie mój problem - ta wydzielina. Czy ktoś się tego pozbył?? Proszę o odpowiedź bo jestem zdesperowana:(

Gość chyba mam
1)płukanka z dentoseptu i soli kuchennej, wciąganie roztworu każdą diurką nosa osobno 2)inhalacje z inhalolu 3)prawidłowe odżywianie 4)trening rekreacyjny 5)higiena w pełnym tego słowa znaczeniu Szczegóły na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość chyba mam
no, ale wcześniej/ równolegle leczenie antybiotykowe, jeśli coś będzie wyhodowane.

Gość hgjghj
podpijam bo mam to samo!!!!!!!!!!!!!

Gość fgfdg
podbijam ,tez to mam wlasnie robie wymaz z nosa i gardla tzn czekam na wyniki

Gość defdsf
hop hop

Gość reg
jest napisane na podanej wyzej stronie ze jedynie wyciecie migdalow moze pomoc ale wyczytalem ze forach ze nie pomoglo nawet ich wyciecie i po kilku miesiacach problem cuchnacego oddechu wrocil.. CZY JEST KTOS KOMU WYCIECIE MIGDALKOW RZECZYWISCIE POMOGLO I ZAZEGNALO PROBLEM NA AMEN????? PISZCIE !

Jestem takim właśnie przykładem. :) Reg co chcesz wiedzieć? Chętnie opowiem.

Gość monara
i rzeczywiscie problem po usuniecia migdalow zniknal?? Stosowales wczesniej jakies leki?

Gość karlaset
Znam takie przypadki, a co z higieną? Czego używacie? U zdrowej osoby coś takiego nie ma prawa bytu. Musi to być związane z nieodpowiednim doborem środków.

Gość marta broz
Polecam pastę ajona, u mnie dużo zmieniła. Myślałam, że problem wynika z jakiejś choroby, tym czasem chodziło o zwyczajną zmianę pasty do zębów. No i się w 100% udało, bo faktycznie zęby to ja sobie zmieniłam diametralnie.