Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ABABA

WAŻNE !!!antybiotyk+pigulka= ciąza ?

Polecane posty

Gość ABABA

chcialam sie zapytac czy jakiejs kobiecie zdarzylo sie zajsc w ciąze podczas zazywania pigulek anty a zarazem antybiotyku ?? ponoc antybiotyki obnizają dzialanie pigulek . ile z was z tego powodu zaszlo w ciąze? z gory dziekuje za odpowiedz

Gość ja zawsze w takiej sytuacji
zabezpieczam sie dodatkowo , bo ani troche nie ufam wtedy tabletkom

Gość ABABA
prosze o odpowiedzi to dla mnie naprawde wazne

ja bralam piguly chyba z 5-6 lat i nigdy nie zabezpieczalam sie dodatkowo biorac antybiotyk. I dzidzi nie ma. Ale slyszalam ze dziewczyna zaszla w ciaze jak lykala w miedzyczasie leki uspokajające (tylko coś silniejszego, na receptę). Najlepiej przeczytaj ulotke tabl. antykoncepcyjnych. Tam powinno być napisane z jaką grupą lekow nie nalezy łączyć hormonów.

Gość Ciocia dobra rada...
ja swojego czasu, tez sie nie zapezpieczalam dodatkowo przy antyboitykach, ale zawsze pytalam lekarza czy ten antyboityk nie wplywa na skutecznosc tabletek anty. Ale jakos tak sie ostatnio porobilo, ze dla swietego spokoju w trakcie kuracji antybiotykowej i tydzien po dodatkowo sie zapezpieczam:)

Gość mam taka sytuacje
otoz kochalam sie w 5 dzien po zakonczeniu kurwacji.a powinno sie odczekac 7 dni:/...biore novynette,ten antybiotyk na pewno obnizal skutecznosc, bo mial tak napisane na ulotce,nie bylos tosunku do konca,nie zaobserwowalam u siebie objawow owulacji,wiec pigulki dzialaly raczej dobrze...wiec jak mozna zajsc gdy nie ma jajeczka??dzisiaj powinnam dostac okres.czekamy...

Gość mam taka sytuacje
kuracji a nie kurwacji ;P...sorry

taki antyboityk moze ale nie musi obnizyc skutecznosci...takze spokojnie czekaj na okres:)

Gość mam taka sytuacje
bo to bylo tak :) bralam antybiotyk w czasie 7 dniowej przerwy,gdy skonczylam brac antybiotyk,zaczelam akurat opakowanie pigulek,i przy 5 pigulce,czyli piaty dzien od odstaweinia antybiotyku,kochalam sie.wiec w sumie, tez mysle ze nie ma sie czego bac,przeciez antybiotyk nie psuje skutecznosci do 0

bedzie dobrze:) przeciez w ciaze sie tak o nie zachodzi:)

Gość mam taka sytuacje
wlasnie dostalam okres :)

no to super, mowliam ze bedzie ok:)

Gość z dostępnych mi informacji
wynika ,że ciążam =komórka jajowa + plemnik a nie jak sugeruje autorka tematu pigułka+antybiotyk, radzę to przemyśleć...

Gość ababa
chyba nie jestesmy dziecmi i nie musi tlumaczyc o co chodzi w temacie

Gość ababa
ja wiem ze akurat moj antybiotyk zmniejsza skutecznosc , ale interesuje mnie bardziej czy jakas kobieta zaszla przez to w ciąze

Gość ABABA
HMMM.. CHYBA NIE MA KTO MI POMOC :(

jak sie nie odzywa zadna to raczej nie zaszla ;] ale skoro bierzesz tabletki to powinnas przestrzegac zasad naruszenia regulaminu :P :P wiec tam dokladnie pisze ze przy antybiotykach sie zabezpieczamy... ;]

Gość ababa
wiem ze moze to nierozsadne ale stwierdzilam ze co ma byc to bedzie wola zalezy od Boga wiec sie nie zabezpieczalam dodatkowo