Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oczywiście mogę się mylić

petycja- podpisałabyś/podpisałbyś???

Polecane posty

Gość zoeeeeeeee
ja bym chciała zeby w ogole ich nie zabijano!

Czajka --> Jeśli możesz sobie to wyobrazić, to moim marzeniem jest, żeby ludzie nie zabijali ani koni, ani żadnych innych zwierząt. Jeśli Viva! uważa, że ta akcja przyniesie lepszy rezultat, niż poprzednia, to widocznie ma powody, a ja będę z nimi współpracować, chociażby dlatego, że nic innego zrobić nie mogę.

mała wojno ---> potrafię to sobie wyobrazić, ale ja wolałabym, aby nie zabijano zwierząt bez potrzeby i żeby nie zadawano im przy tym zupełnie niepotrzebnych cierpień. Tak zupełnie bez zabijania byłoby ciężko, bo jestem bardzo mięsożerna, chociaż koniny nigdy nie jadłam. A dziwię się tylko, że dla Ciebie Viva! jest takim wielkim autorytetem, a wynika to wprost z tego co napisałaś (\"Jeśli Viva! uważa, że ta akcja przyniesie lepszy rezultat, niż poprzednia, to widocznie ma powody\"). Myślę, że wynikło to niezamierzenie z Twojej strony, ale delikatny uśmiech na mojej twarzy wywołało. :)

Czajka ---> Viva! zajmuje się tą sprawą od tak wielu lat, że jestem pewna, że doskonale wie, co robi.

dziękuję Czajko za poparcie (innym nikom też;) ) a co do a-no-nim-ki i innych ników: zachowujecie się dokładnie tak samo jak ten koleś z mojej klasy, który nazwał mnie kretynką pqaz. \"-zwierzęta od zawsze służyły ludziom za pokarm, każdy ma prawo sam decydować, czy będzie jadł mięso, czy nie\" A mięso z psa czy kota zjadłabyś? to tez TYLKO zwierzęta. nie wiem, jeżeli jednak nie zjadłabym tego mięsa to tylko, że budziłoby we mnie odrazę tak samo jak mielone mrówki, ślimaki i inne nietypowe potrawy jeżeli jednak wyglądałoby apetycznie, to czemu nie?

Podpisałabym. Gdyby ktoś wpadł na pomysł zaprzestania hodowli świń na mięso, też nie byłoby źle. Z krowami i kurami już nie takie proste.

Gość nata koniara1
PODPISAŁA BYM! Dlaczego? Bo konie robią tyle dla człowieka... Najpierw nam służą(rodzą źrebięta do hodowli, pracują w polu itd) a potem jak sie do niczego nie nadają to skazują je na śmierć... Dlatego ludzie zabijają konie: "Za to, że zawsze byłaś posłuszna. Za to, że pokornie znosiłaś baty i nigdy się nie sprzeciwiłaś. Za to, że pracowałaś ponad siły. Za wieczną pokorę. Za nogi nadwyrężone i obolały kręgosłup. Za noce na łańcuchu i za orkę w polu w upalne dni. Za źrebaki, które całe życie rodziłaś. Za Twoje oddanie i Twoją tolerancję dla ludzkiej bezduszności. Za Twoją starość i niedołężność. Wejdź na trap! Za winy Twoje niepopełnione - skazuję Cię na śmierć."

Gość nata koniara1
A po co są hodowane kury,kaczki i świnie? Te zwierzęta są hodowane na mięso bo do niczego innego sie nie nadają, a koń nadaje się do wszystkiego! I ludzie je wykorzystują a na starość skazują je na śmierć... Nie którzy oddają konie na rzeż tylko dlatego że zachorował! Czy to wedle cb jest ok? Jak tak to 'gratulacje'! oby tak dalej!!! Hmm a podpisała byś petycje o zakazie zabijania psów/kotów?! Jak tak to dlaczego? Hę?!

noż kurwa mać a ty myslisz że kura czy świnia nie czują bólu?nie chcą żyć?nie boją sie?ja nawet nie zabijam pająków tylko na dwór je wynosze ratuje czarne ślimaki,żaby i chrabąszcze

Autorko, a moze z innej strony? Jesli uda sie z walka o konie, potem bedzie dodatkowy argument w walce o swinie?

Gość nata koniara1
Masz racje świnie,kury,kaczki itd. Czują ból tak samo jak wszystkie inne zwierzęta ale jest prawo według którego zwierzęta nie powinny być przewożone w takich warunkach ale kto tego przestrzega??? NIKT!!! A kto by się wstawił za zakazem zabijania świń?? tylko wegeterianinie a konie są takimi samymi jak psy pod względem przyjaźni i więzi łączących człowieka z koniem więc wiele ludzi podpisują się za tą petycją w tym ja... Każdy uważa jak chce i to moje zdanie i nie chcę nikogo urazić ale ja obcuję z końmi co dzień i nie wyobrażam sobie aby któregoś z nich oddano do rzeźni... Jak koń stary to tylko na talerz sie nadaje? NIE! To tak jak by człowieka na starość zamiast do domu opieki to trafił by pod most! Ja jestem wegeterianinką a wiecie dlaczego? Dlatego że jak patrze na talerz z mięsem myślę sobie: 'Na tym talerzu spoczywa niewinne stworzenie które zostało zabite dla naszej przyjemności jedzenia' 'Biedne stworzenia tak niewinnie bronią swego malutkiego ciałka które jest dla nas jedynie kolacją...' I zaraz łzy do oczu mi napływają kiedy myślę o tym jak zostały zabite i przewiezione do rzeźni...