Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilu_lilu

aerobiczna 6 Weidera - idealny brzuch!

Polecane posty

Cześć! Wiosna idzie, to i ja od dzis zaczynam trening \"weiderowy\'. :] Nie wiem tylko, czy każde z tych sześciu pozycji mam wykonać od razu jedno po drugim, czy np. pierwsze ćwiczenie wykonać np. 6 razy, potem przejść do drugiego i tez zrobić np. 6 powtórzeń, nastepnie trzecie,4- te... i kazde kolejne tak samo? Czy wykonać po jednym powtórzeniu każdego ćwiczenia z całej serii, chwilunie odpocząć i na nowo cały ten cykl (tzn. tych 6 ćwiczeń) i tak kilka razy? Zamotałam się trochę i nie mam pojęcia jak ćwiczyć, by trening przebiegał prawidłowo? :-O

Odpowiedzi nie uzyskałam ( :-( ), więc robiłam z każdego ćwiczenia po 6 razy i przechochodziłam do następnego. Czuję,że tak własnie jest poprawnie. Napisane było,żeby w pierwszym dniu wykonać jedną serię po 6 powtórzeń, ale zrobiłam 2 (bo mnie jakoś nadgorliwość \"chyciła\" :D :D) + [po odspanięciu] standardowo 80 tzw. zwykłych brzuszków, które wykonuję każdego dnia (od ok.2tygodni) :classic_cool: Powiem szczerze,że najbardziej w \'weiderze\' męczył mnie ból karku 😠 Czy Wy też tak macie,że podczas treningu bolą Was karki? Hmm... dziwne to trochę,ale mi dokuczał i utrudniał ćwiczonka. Chorobcia, muszę poszukać w necie czegoś na wzmocnienie karczycha, żeby mi nie doskwierał podczas umięśniania brzucha.

Gość dawuald
Prosze o odpowiedz. Jak powinno sie wykonywac te cwicenia. Ja robie tak: Zaczynam trening i unosze klatke, nastepnie przez cala serie jej nie opuszczam (czyli powiedzmy w pierwszym dniu robie 6 cwiczen po 6 razy nie opusczczajac klatki). Jak wykonywac te cwiczenia prawidlowo? Tak jak ja czy za kazdym powtorzeniem mam sie calkiem polozyc i razem z nogami podnosic klatke?

Gość Cleoooooooooooooooooooooo
hej, dzisiaj jest moj 3 dzien. jestem wlasnie po cwiczeniach..uff ale to ciezkie, a co bedzie pozniej.... ale wytrzymam do konca! pozdrawiam 6:*

Gość prawidłowe wykonanie
dawuald, po każdym powtórzeniu powinnaś wracać do pozycji leżącej (ale nie odpoczywać) -wstawać, maxymalnie napinać mięśnie przytrzymując ok2-3sek. i opadać, po czym przechodzic do kolejnego ćwiczenia ;-)

Gość jak wykonac
Aha, no to teraz rozumiem czemu wszysc mowia ze oto takie trudne :). Ma to znaczenie jak podnosze nogi. Czyli czy moge najpierw klatke a potem nogi, czy musze rownoczesnie? I czy w cw 1 mam podniesc jedna noge, polozyc sie i druga? Czy podniesc barki i raz jedna, raz druga noga i dopiero sie polozyc?

Gość prawidłowe wykonanie
Równocześnie podnosisz barki i nogi. W pierwszym i trzecim ćwiczeniu podnosisz jednocześnie barki i prawą nogę- przytrzymujesz - opadasz (NIE ODPOCZYWASZ) - i natychmiast podnosisz lewą nogę razem z barkami -przytrzymujesz-opadasz- szybko podnosisz się wykonując następne ćwiczenie itd ;-)

Dokładnie tak. Masakrycznie ciężkie. Dziś padłam po plackiem, ale dodatkowo jeszcze ćwiczę na ramiona i robię stretching przed jogą. Byle do wiosny :D

Gość wycieńczona
Jeju, to jest ogromny wysiłek mimo że ćwiczenia wydają się banalanie proste! I wiecie co? podczas drugiej serii wymiotowałam :-(

Gość bubu124
----> KARMAPEMA hej nie było mnie 2 dni bo wyjechałam do Zakopanego z chłopakiem,ale dzięki temu tak sie ochodziłam po górach ze nogi wysiadają opuściłam a6w ale nadrobie, jak u Ciebie z naszym wspólnym bieganiem??????? Ja dziś już biegałam 35 minut i zrobiłam nasz trening, czuje sie świetnie tylko tak sie cały czas zastanawiam czy to bieganie w miejscu( po pokoju) w ciągu 30 minut coś tłuszczyku spala???----jak myślisz da to coś????? Ciekawe jak na to nasze nogi bo słyszałam ze łydki mogą strasznie boleć, a może i udka się trochę wysmuklą jak myślisz?????

Gość Elainn
cześć dziewczyny:* Czy mogłybyscie podac mi na poczte jakieś fajne ćwicenia na pupę i uda?? To mój adres elainn@vp.pl

Gość olenka N
dziewczyny, czy jesli zrobi sie jednodniowa przerwe podczas 6 stki to cala praca pojdzie na marne?bo ja mam wyjazd sluzbowy i napewno nie dam rady cwiczyc tego dnia- musze wstac na pociag o 4 a potem bede o 24 w domu to juz padam na pysk

Gość bubu 124
----oleńka N , nic sie nie mart nic takiego sie nie stanie, wrócisz to poćwiczysz, ja też miałam przerwe 2dniową i nie wydaje mi sie zeby sie to jakoś odbiło Dziewczyny znacie jakiś środek(tabletki czy coś innego) np. jak w ciągu dnia nie ma sie czasu coś zjeść jest sie głodnym i żeby w tym momencie brzuch nie puchł, nie wydymał sie ja bania bo mi czasem sie tak robi i strasznie mnie to wkurza. Kroś mi mówił o kapsułkach LACIDOFIL ale jak poczytałam to okazuje sie ze to po kuracjach antybiotykowych sie nadaje a tak to nie wiem, doradzcie coś?????????

Bubu - te bieganie mnie tylko denerwuje i zrezygnowałam :) Joguję sobie i ćwiczę A6W. W Zakopanymw tamtym roku byłam z 20-30 razy, w Austrii, gdzie tam jeszcze i myślisz, że coś spaliłam? Nie wiem jak to działa już sama. Hmn, no dobrze, piłam dużo wina i jadłam ciągle słodkie :P Tak... włączyłam do diety chińską herbatę NING HONG - niby, że odchudza5 kg na miesiac nawet. http://www.zhenlu.pl/index.php?m=ass&id_ass=35311 Naprawdę godna polecenia, stymże troszke obniża ciśnienie i się człowiek poci - wychodzą toksyny. No, jedziemy dalej z a6w. Przestałam rygorystycznie dietować, bo nic mnie nie cieszyło i ciagle myslalam o jedzeniu ;)

bubu -ja podjadam wtedy pieczywo WASA, ewentuialnie piję inkę, to kilka kalorii. Spróbuj kochana.

Ja mam lekko kulturystyczną figurę, bo od lat ćwiczę jogę, ale łydki to mam chude, uda jak Salma Hayek, cyce jak ona i bruchol się trzęsacy. Oczywiście widać na tyłach ud cellulit jak i na brzuchu. Mam nadzieję, że dieta i a6w pomoż, BUBU.

Gość bubu 124
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie do Was: napewno słyszałyście coś na temat takich zabiegów w salonach kosmetycznych jak masaże mające na celu rozbijanie tkanki tłuszczowej na ciele, podobno po kilku takich zabiegacj ciało wygląda znacznie lepiej, jak sie nazywają takie zabiegi????? Jak któraś wie coś na ten temet to czekam na informacje

Gość bubu 124
----> KARMAPEMA , gdzie można dostać taką herbatke bo pierwszy raz coś takiego widze, gdzie to kupiłaś????????

Gość bubu 124
---> KARMAPEMA, kochana jak ty masz taką figure jak Salma to naprawde jest czego pozazdrościć, bo u mnie to tragedia, od 3 miesięcy to tak przytyłam że szok, jak chcesz moge Ci podesłać moje fotki na maila to sama zobaczysz?

Gość Cleoooooooooooooooooo
hejka wszystkim! dzisiaj jest moj 4 dzien. jestem wlasnie po 3 seriach :) i jestem z siebie zadowolona ze sie jeszcze trzymam. chociaz jak pomysle o 40 dniu to jest juz gorzej. ale jak sobie wyobraze moj brzuszek po "6" to ah i oh...marzenie ;) pozdrawiam, 3mcie sie!:*

bubu, kochana dawaj na mail: laetitia@o2.pl Ja Ci pokażę również siebie.Coś pomyslimy razem. Najlepiej kupić na Allegro tą herbatkę. Tak sie składa, że jestem kosmetyczką :) i powiem Ci tak: systematyczne masaże dużo dają, ale to na prawdę dużo kosztuje i polecam już bardziej a6w.

robie szóstke 8 dzien wczoraj, ale jak do tej pory efektów zadnych nie widze. Dodatlowo zazywam clarinol cla

Gość malwka08
Hej wszystkim!! :) KARMAPEMA miałaś rację z pozoru ćwiczenia wydają się bardzo proste...ale tylko tak na oko.. Jestem już w czwartym dniu i naprawde można się nieźle namęczyć :) Ale widze już efekty...brzuszek o wiele mniejszy..super. Dobra kończę bo musze zrobić dzisiejszy dzień. papa :*

Gość Prokarpa
Siemanko kochane:) Ja zaczelam a6w od dzisiaj:D ale powiem wam ze odchudzam sie ok.2 tygodnie i juz prawie zrzucilam moje sadelko na brzuszku:)) kiedy go troche wciagne i napne miesnie to mocno widac "kaloryferek" ale mam jedno pytanko: czy mozna w ten sposob zgubic sadelko osadzone w okoloicach pepka?? Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam!!:) Trzymam za was kciuki a wy trzymajcie za mnie:P:) musimy sie wspierac nawzajem:P:)

Gość Prokarpa
widze ze jeszcze nikt nie wchodzil:P A mam pytanko: jak sie robi cwiczenie 5,czy jest to rowerek czy poziome albo pioowe nozyce? ja zrobilam 2 dzien i mam spry zarys miesni,zreszta zawsze mialam bardzo twardy i umiesniony brzuch ale przykrywala go warstwa tluszczyku;) ale teraz wszystko sie zmienia:) duzo osob jest juz pod wielkim wrazeniem a to dopiero 2 dzien:D juz nie moge sie doczekac 42:)) ale to jeszcze 40,tzn TYLKO:)

Gość mocca_32
Jestem w 5 tym dniu . Jest ciężko.

Gość Syluuus
Hej Hej...jestem na 11 dniu a6w i powiem wam ze nic mnie tak nie motywuje jak efekty...widac juz zarys miesni:D...to jest jedenasty dzien az sie boje pomyslec co bedzie po zakonczeniu...oczywiscie dodatkowo dieta ,cwiczenia na nogi i posladki...trzeba jakos wygladac bo wakacje tuz tuz :D pozdrawiam wszystkich i 3mam kciuki:)