Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggggggggggggggggggggggggg

problem ze skórą na głowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam mam straszny problemze skórą owłosioną głowy. Po kazdym myciu łuszczy mi sie skóra głowy ja to rozdrapuje robią sie strupki i tak ciągle. To nie jest łupiez ani łuszczyca ale co to jest do cholery. Byłam z tym u dermatologa daje mi jakies masci fakt znika mi to na jakis czas ale póżniej wraca ze zdwojoną siłą. Nie wiem jak z tym walczyc i co to moze byc. Prosze o porady

Gość ciemieniucha moze
jak u niemowlaków natłuszczać i zdrapywać lub wyczesywać, ale nie za mocno bo wtedy rzeczywiście strupy się robią

Gość o la la
To pewnie łojotokowe zapalenie skóry...paskudztwo i długo się leczy...trzeba myć głowę szamponem dziegciowym i natłuszczać...

up

też to mam. używam przez to jednego jedynego szamponu i mi zniknęło i się nie pojawia ;) prawdopodobnie do jakiś składnik w odżywce tego szamponu. Sunsilk łagodzący [w takiej brzoskwiniowej butelce :)] spróbuj, może Ci pomoże. Mi pomogło już po 2,3 myciach.

Gość Do autorki -
Co to za wściekłe wykrzykniki 😠

Gość u mojego dziecka
takie problemy pojawiaja się zawsze po nadmiernej ilości słodyczy, białego pieczywa. Wcześniej podejrzwałam szampony, ale ewidentnie ma to związek z dietą! Córka dodatkowo- na razie obserwacja- jest uczulona na pszenicę, a może na gluten.

Gość łzs
czyli łojotokowe zapalenie owłosionej skóry głowy. Polecam szampon Stieprox. Jest dość drogi (jakieś 30 czy 40 zł) ale nie trzeba już smarować głowy sterydami.