Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co mi szkodziiiiiiiiiiiiiiii

7 miesięczne dziecko kontra biszkopty

Polecane posty

czy moge dać już je dziecku???

mój chrześnik od 5 miesiąca je wcinał aż miło było popatrzeć teraz jest zdrowym 4 latkiem więc chyba mozna :D

Gość agula32
Ja swoim dzieciom podawałam biszkopty reazem z utartym jabłkiem-polecam,pychota.

Gość a co mi dzkodziiiiiiiiiiiiiiii
a co z chrupkami kukurydzianymi???

Gość agula32
jak najbardziej.

z tymi biszkoptami to nie jest tak do końca że mozna 7 miesięcznemu dziecku dawać. Biszkopty zawierają gluten a jak wiadomo gluten mozna włączyć do diety dziecka od 10 miesiące pewnie większości dzieciom nie zaszkodzi ale może się zdażyć że jakiemuś dziecku zaszkodzi dlatego lepiej uważać i poczekać z biszkoptami do ukończenia przez dziecko 10 miesiąca ja swojemu synkowi dawałam biszkopty bezglutenowe są dostępne w sklepach ze zdrową żywnością

Takiemu malemu dziecku można podawać miskopty, ale niestety nie jest to najtańszy produkt. Natomiast co do chrupek kukurydzianych nie ma żadnych przeciwskazań.

no tak jest gluten,popytam się w sklepach ze zdroważ żywnością. Miskopty wprawdzie nie są tanie ale tam pisze że od 10 m. A i jeszcze jedno pytanko drogie mamy czy moge dac kisielek oraz danonki????

Gość agula32
Po ile są u was te biuszkopty że piszecie że są drogie? A może wy piszecie o zupełnie innych biszkoptach niż te o których ja myślę.

Daje biszkopty mojemu dziecku od 5 miesiaca,teraz ma 9i pół i juz pije zwykłe mleko z kartonu ,oczywiscie przegotowane. Zjada wszystko włącznie z zupkami dla dorosłych i juz sam chodzi bo jest bardzo silny!

agula32-tu chodzi o MIŚkopty chyba one są u mnie po 13 zł (8 lub 10 sztuk) z firmy nestle

Gość agula32
To ja miałam na myśli te zwykłe.Paczuszka kosztuje może 2 zł.Po co od razu kupować takie drogie?

Gość kij
bo sa bez glutenu

To, że teraz dziecko cos je, to żaden argument, bo może w wieku 30 lat mieć zniszczona wątrobe i będzie mógł za to podziękować swojej mamie. Zaznaczam, że sa to słowa pediatry.