Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szaninka

KOLOR WLOSOW-doradze jaki ci pasuje

Polecane posty

Gość szaninka do no to ja te
jezeli masz oslabione wlosy to lepeiej nie farbuj,poczekaj az sie wzmocnia. Moze stosuj szampony np. z pokrzywy i jakies tab. -skrzyp polny. ja wklejam kilka dom. spsobow na wzmocnienie wl; 4)Dzrożdzowa odżywka do włosów: Garść świeżych drożdży piekarskich (lub piwnych) rozkruszyć w niewielkiej miseczce, dodać 1-2 łyżki soku z cytryny i 4 łyżki soku z pokrzywy (z apteki), rozcieńczonego 4-5 łyżkami ciepłej, przegotowanej wody. Całość mieszać, aż do uzyskania jednolitej papki. Nanieść na lekko zwilżone włosy na pół godziny przed myciem. Odżywka jest polecana dla włosów zniszczonych, nadmiernie wypadających, leczy łysienie. 5)Płukanka do włosów osłabionych Dwie łyżki ziela pokrzywy, dwie łyżki ziela tymianku, jedna łyżka startego korzenia łopianu, jedna łyżka liścia nasturcji, jedna łyżka ziela bylicy bożego drzewka. Wszystko to należy zalać 1 litrm wrzącej wody i parzyć pół godziny pod przykryciem. Po tym czasie wlać do naczynia z wodą w którym będziemy płukać włosy. 7)Tonik z pokrzywy i nasturcji ma właściwości wzmacniające włosy. Należy 50g ziela pokrzywy i 50g ziela nasturcji (zioła muszą być zmiksowane) zalać 100 ml spirytusu, zlać do butelki, szczelnie zamknąć i odstawić w ciemne miejsce na dwa tygodnie. Należy wcierać we włosy raz na tydzień, na dzień przed myciem włosów. 8)Okład z korzenia chrzanu Ze świeżo startego korzenia chrzanu należy zastosować kilkuminutowy okład na skórę głowy, po czym spłukiwać wodą dopóki nie zlikwidujemy zapachu chrzanu, następnie zastosować jedną z płukanek ziołowych. Okład ten poprawia krążenie w skórze głowy, przeciwdziała wypadaniu włosów. Okład z korzenia rzodkwi czarnej Sposób użycia podobny jak w przypadku użycia okładu z korzenia chrzanu. Działa podobnie lecz ma silniejsze działanie. Ponadto posiada właściwości regenerujące na cebulki włosowe. Poza tym jezeli chodzi o kolor wlosow to mozesz zrobic delikatne pasemka w kolozre b.jasnego zlotego blondu np. 9/0 http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/decore/colornuanc.jsp jasny blond http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/wellaton/produkty/wtonkorzysci/wtontabela.jsp lub ewentualnie jakies miedziane np.czerwien kolorado (kolor na probce wlosow) http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/wellaton/produkty/wtonkorzysci/wtontabela.jsp a moze sprobuj myc wlosy szamponem Regenal z Welli ok.19zl, nada twoim wlosom jakis inny odcien zblizony do blondu.

Gość szaninka do milaczka

Gość szaninka do wiosny
proponowalabym wlosy zafarbowac na sredni braz, odcien neutralny- nieodlaskujacy na rudy,czern,czy blond cos takiego 6/35 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/xred_h2/index.jsp 7/75 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/fashion_h2/index.jsp sloneczny bursztyn http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/safira/tabela_odcieni.jsp i do tego zrobic pasemka w kolrze jasnego zlotego blondu 9/0 ewentualnie 10/0 http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/decore/colornuanc.jsp popniewaz tezraz masz na wlosach rubin to proponowalabym najpierw zrobic pasmeka w kolorze brazu, po jakims czasie mozesz doddac cienikie blond pasemka

Gość szaninka do jaaaaaaaaaaaaaaaaa
najlepszym kolorem dla ciebie jest jasny zloty blond 9./0 http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/decore/colornuanc.jsp mozesz albo zafarbowac cale wlosy albo tylko zrobic pasemka. jezeli chcialabys zrobic kontrasty to na wierzchni proponuje ten blond a pod spod jasny braz/jasny zloty braz ,miodowy /orzechowy blond 8/3 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/nature_h2/index.jsp orzechowy blond http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/viva04/levelma/colorprodu/sunny_blond/nuancentabelle.jsp te kolorki mozesz tez dodac jako pasemka,ale nie za duzo.

Gość szaninka do dolores 86

To ja tez bardzo poprosze o porade w doborze koloru wlosow. 1.ciemny braz 2.ciemny braz, wyregulowane na srednio-geste 3.niebieski wpadajacy w chaber 4.w kolorze cery 5.cera lekko opalona 6.odcien cery cieply 7.usta blado rozowe 8.opalam sie dosc szybko na brazowo Dziekuje.

Gość wiosna*
Dzięki Szaminka:) nigdy nie mialam brązu i trochę się boję ale zaryzykuję:) wkońcu to ty jesteś ekspertem i wiesz lepiej:) Mam jeszcze jedno pytanie:) musze teraz już na dniach zafarbować włosy bo mam już dość widoczne odrosty - to na jaki kolor mam teraz się ufarbować ? czy już na ten brąz który sugerujesz? napisz koniecznie PROSZE 🌻

To moze i mi cos doradzisz :) Moj naturalny kolor wlosow to rudy, ale niezbyt jasny ( wydaje mi sie, ze wygladam w nim mdlo, takze mam obecnie zafarbowane na braz z rudym polyskiem ), jestem bardzo blada, nie opalam sie w ogole, mam piegi, niebieskie oczy, powieki ciemniejsze od cery, tzn. mam since pod oczami, a gorne powieki sa \"zarozowione\", rzesy i brwi jasne, usta tez blade :) aha, no i niezbyt podobaja mi sie pasemka :)

Gość klip-klap
przypominam o sobie" klip-klap" strona ósma

Naturalny - ciemny blond cera jasna, powieki tez brwi ciemny blond gestosc srednia usta rozowiutkie piegi sa ale latem i to dosyc mało opalam sie wolno na czerwona a pozniej przechodzi to w braz ale taki leciutki

akurat ostatni myślę o zmianie koloru włosów i nie wiem na jaki ani jaką farbę wybrać.... obecnie mam blond pasemka - i spore odrosty, cerę jasną, mnóstwo piegów, oczy szaro-zielone(w zależności co ubiorę). aktualnie jestem w ciąży i włosy rosną mi bardzo szybko - dlatego mam odrosty a nie chce co 2-3 tyg farbowac bo to nie zdrowo. aha! mój naturalny kolor to dosyć ciemny brąz(chyba bo dawno go nie widziałam) ;-)) please HELP!!! mój adres: mokusodan@interia.pl

Gość Ffish
1- naturalny kolor wlosow - ciemny brąz 2- kolor brwi i gestosc - czarne, gęste, średniogrube :) 3-kolor oczu - piwne 3-kolor powiek - trochę ciemniejszy niz kolor cery 4-kolor cery+ ew. piergi,rumience... - jasny beż, trochę piegów na nosie i policzkach (zwłaszcza latem), cera moja jest naczynkowa, przez co łatwo się zarumienia, 5-odcien cery - jasna 6-kolor ust - jasne różowe 7-jak sie opala - na początku na czerwono :( wrażliwa jest, ale ładnie brązowieje :)

Gość Ffish
zapomniałam dodać że oczy moje mają ciepły odcień piwkowy :) i kolor ten ma czarne obwódki, oprawa oka - rzęsy też czarne :) a usta w sumie nie jasny tylko bardziej średni róz..

1- naturalny kolor wlosow ciemny blond 2- kolor brwi i gestosc-czarne , gęste 3-kolor oczu- niebieskie 4-kolor powiek-ciemniejszy od cery a pod oczami mam since:( 5-kolor cery - normalna (ani ciemna ani jasna) 6-kolor ust-ciemny różowy 7-jak sie opalaraczej szybko zalezy od parii ciala, ale twarz tak w miare i na brązowo

Gość mayflower
1. włosy: średni brąz, taki mysi:( 2. brwi:jak włosy, średnio gęste 3. oczy szaro-niebieskie, czasem zielonkawe, z ciemna obwódką 4. powieki nieco ciemniejsze niż cera 5. cera oliwkowa, blada, naczynkowa-czerwieni sie głównie nos; troszkę jasnych piegów na i przy nosie;), 6. usta: taka jaśniutka,blada malina, nie za duże 7. opalam sie stopniowo na brązowo, bez zaczerwienień i oparzeń:) mam jeszcze pytanie: szaninko, jaki kosmetyk utrwalajacy fryzurę polecasz do włosów długich, cienkich, normalnych, lekko falujacych się i z tendencja do puszenia?chodzi mi o naturalny efekt; niestety pianki i lakiery sklejają mi włosy, już nie mówiąc o opłakanym efekcie:( Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA PORADY I POZDRAWIAM:)

Gość farr awayy

Gość klip-klap
podnoszę topik i również czekam na odpowiedź (klip-klap str 8)

Gość Ma- Rita
Ja tez poprosze o porade :) wlosy:jasny blond brwi jasne,ledwo widoczne,srednio geste oczy zielone powieki w kolorze cery cera bardzo jasna, cieply koloryt,piegi,latwo sie rumieni cieply odcien usta malinowe opalam sie szybko,niestety na czerwono,potem skora ma ladny brazowo-miodowy odcien Moje wlosy sa delikatne i nie wiem dlaczego czasem pojawiaja mi sie rudawe refleksy, czego nie cierpie. Z gory dzieki i serdeczne pozdrowionka.

Gość Do gory

Gość xantii
Hej! Ja też proszę o poradę, mam dosy moich kolorystycznych pomyłek :). 1. Taki mysi , popielaty, pomiędzy ciemnym blondem a brązem. Kolor jest jakby troche transparentny. 2.Trochę ciemniejszy od włosów, dosyć gęste, grubośc w normie 3.Na pierwszy rzut oka brązowy. Ale po dokładniejszym przyjrzeniu się przy źrenicy brązowy ptem trochę oliwkowy z szarym perscieniem. Jak farbuje na brązowy kolor włosy to oczy stają się bardzo brązowe, jak na zimny brąż lub rudy to zielonkawe i trochę gasną. 3. Kolor powiek taki jak reszta cery, tendencja do zasinien (ale nie bardzo niebieskich) w kącikach 4.5.Cera średnio ciemna, Jakby kość słoniowa, szarawa (nie żółta, w żółtym podkładzie wyglądam dziwnie, sprawdza się lekko "miedziany lub brązowawy ) z rumieńcami , piegi bardzo delikatne i tylko po mocnym opalaniu. Opalenizna średnio się u mnie trzyma i jest zawsze lekko czerwona (czerwonawy brąz) Przy moim męzu , który jest złocisty wyglądam lekko bordowo) 6.Kolor ust - raczej rózówy niż czerwony, średnio ciemne. 7.Opalenizna średnio się u mnie trzyma i jest zawsze lekko czerwona (czerwonawy brąz) Przy moim męzu , który jest złocisty wyglądam lekko bordowo) Z solarium jestm zawsze troche pomarańczowa Ostatnio miałam na głowie taką czekoladkę. Było bardzo fajnie , ale jak dla mnie przydałyby się delikatne pasemka w jasniejszym brązie. Byłam też blondynką , ale teraz na zdjęciach widzę , że byłam do tego trochę za rózówa i musiałam stosowac samoopalacz. Słyszałam też od innej fryzjerki, że idealnym kolorem byłaby taki : 5.32. Jestem ciekawa co mi napiszesz.

Gość xantii
Jeszcze raz ja Dodam tylko że w tzw naturalnym brązie: np 5.0 wyglądam czarno i mocna nijako, chyba nawet brzydnę :). A w bardzo ciepłych moje nie za bardzo intensywne rumieńce staja sie czerwone!

Gość calineczka_
Ja też, ja też!! :) 🌼 1 -naturalny kolor wlosow : ciemny blond 2- kolor brwi i gestosc : rzadkie, ciężko wyregulować bo niektóre są dłuugie i robią się szpary jak jednawyrwę , ciemny blond w lato jasne 3-kolor oczu: piwne -kolor powiek: troszkę ciemniejsze od cery 4-kolor cery: normalna ciut w kierunku ciemniejszej zdecydowanie nie blada 5-odcien cery: trudno mi określić :/ 6-kolor ust: też trudno określić hmm róż jasno ciemny 7-jak sie opala: szybko brazowieje, skóra nie schodzi 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Gość calineczka_
Podnodszę :) czy tu się jeszcze doradza ??

Gość rpzi1

Gość rpzi1
szaninka nas chyba olała

Gość lita
1.średni blond 2. dośc ciemne , w miare geste 3. niebieskie 3. kolor powiek minimalnie ciemniejszy od cery 4.różowo-blady 5. blada twarz 6. blado-różowe 7. na czerwono