Gość gość Napisano Styczeń 16, 2014 Na początku ktoś opisał metodę z brudnymi majtkami, a jeśli ja mam czyste majtki po całym dniu noszenia to powinienem ponosić jeszcze ze dwa dni czy może trochę w nie popuścić? Jeśli ktoś wie to proszę i informację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 16, 2014 Tribiotic! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 27, 2014 kochane moje. na zajady cierpiałam kilka lat.maści cuda wianki na patyku..pomagały ale na chwilę.w końcu kiedyś moja podopieczna starsza pani mówi mi tak..aniu..to się leczy własnym lekiem..masz go w sobie..myślę sobie kurcze babci się pogorszyło..:):)no ale pytam znaczy gdzie..?a ona mówi.w uszach..woskowina z ucha to najlepszy lek.. jak każda z was teraz zapewne skrzywi się z obrzydzeniem bo moja reakcja taka własnie była:)pomyślałm sobie w życiu!!ale jakiś czas pózniej miałam impreze dużą i jak na złość 3 dni wczesniej zajad jak masakra jakaś!!wtedy własnie przypomniałam sobie słowa babci..mysle se boże..okropa jakaś ale w koncu to moje..spróbowałam..troche szczypało ale dziewczyny..na drugi dzień ranka zagojona..a na nastepny nawet czerwonego nie było a miałam duży zajad wręcz krwawił!!byłam w szoku.teraz mam ****ardzo rzadko ale jak już sie pojawi to problem znika nastepnego dnia..polecam naprawdę tylko trzeba się przemóc..:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda000007 Napisano Styczeń 30, 2014 mam zajada ,boli dziwne bo odżywiam się dobrze ,nigdy nie miałam , ostatnio ssam olej taka kuracja oczyszczająca i możne to jej efekt uboczny , próbowałam różnych maści i zaczynam maścią ze srebra i tez piję srebro ,zobaczymy jutro ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda000007 Napisano Styczeń 31, 2014 i pomogło ,dzisiaj nie ma śladu po zajadzie ,dla mnie srebro koloidalne i maść ze srebrem jest najlepsza ,już wiem co stosować każdy organizm inaczej sobie radzi i dlatego każdemu możne co innego pomuc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 31, 2014 a dla mnie srebro to szajs szkoda czasu i pieniedzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2014 Na zajady najlepszy jest wg mnie mocz - jakieś 2lata temu miałam zajady. Meczyłam się z nimi 2 m-ce. Co mi przez noc przyschły to rano automatycznie po otworzeniu ust rana otwierała się i krwawiła. Próbowałam wielu rzeczy, moja mama od początku mi mówiła "posmaruj sobie zajady własnym moczem". Ja oczywiście zniesmaczona powiedziałam że absolutnie nie, że to obrzydliwe. W końcu miałam dość - nic mi nie pomagało więc zdecydowałam się na mocz - w końcu to mój a nie czyjś. Przy każdym siku smarowałam te zajady i po dwóch dniach nie było po nich śladu. Od tamtej pory nie pokazały mi się ani razu mimo że miałam je średnio raz na pół roku. Naprawdę, nie ma się co brzydzić jeżeli efekt jest prawie natychmiastowy. Teraz żałuję że tak się męczyłam te 2 m-ce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2014 NA ZAJADY witamina B 2 !!! brak tej witaminy powoduje zpalenie blon sluzowych ;i zajady i...sprawc sam niedobor wit.B2 !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 20, 2014 NA ZAJADY WITAMINA B2 !!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 27, 2014 Ja też miałam ciągłe problemy z zajadami i odkryłam szminkę Lips- dostępna w aptekach (szminka, bo jest jeszcze maść, która nie działa). Goi się bardzo szybko (1-2 dni) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZdzisiaJ 0 Napisano Luty 27, 2014 Mam nadzieję, że nikt nie korzysta z "kuracji majtkowej"... Nie słuchajcie ludzi, którzy potem umierają ze śmiechu nad głupotą innych.. Przede wszystkim potrzebna jest końska dawka witaminy B. Jak tylko czuję, że coś mi sie robi na ustach biorę po 2- 4 tabletki dziennie i zajad lub opryszczka mija zanim się na dobre rozwinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marionetta Napisano Marzec 31, 2014 ja jem końskie dawki witaminy B12 ( codziennie wypijam szklankę mleka + jogurt) dodatkowo co najmniej dwa owoce i na obiad duża dawka warzyw. Nie pije słodkich napojów, chipsów itp. Rok temu pierwszy raz w życiu pojawiły mi się zajady i niestety wracają cały czas, robiłam wyniki idealne. najgorsze, że nic mi nie pomaga ( kupnych maści nie używałam ( oprócz wit A) bo staram się unikać wszelkiego rodzaju tabletek i wynalazków farmaceutycznych) miód kupowany w pasiece, mocz, dodatkowa dawka wit B12. Nic nie pomaga ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 1, 2014 przeciez drozdze maja witaminy łyzeczke drozdzy zalac wrzatkiem i pic i po 3 dniach stosowanie nie ma zajadów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 11, 2014 Witam najlepszy lekarstwem jest krem o nazwie Travocort jest to krem na receptę ale warto jest na 100% skuteczny do tego witamina b2 przez 5 dni 3x 2 dziennie . dwa dni i po zajadach . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 17, 2014 Na zajady warto stosować maści z witaminą A i E, maść cynkową oraz maść tribiotic, tutaj masz wszystko napisane: http://przyczyny-objawy-leczenie.pl/zajady-leczyc-zajady-kacikach-ust/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 2, 2015 Trzeba pamiętać, że zajady powinno się podejść od dwóch stron. Objawowo i przyczynowo. Tutaj jest dokładnie wypunktowane, jak pozbyć się zajadów raz na zawsze: http://kurzlink.de/sposoby-na-zajady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 4, 2015 Poprzedni link wygasł. Tutaj są wypunktowane sposoby na zajady: http://t1p.de/yxer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 7, 2015 Na moje zajady, które były dość obszerne i bardzo bolące pomogła maść Lips na zajady. Jest kremowa, długo pozostaje na ustach, nie wysusza, daje ukojenie. Po jednym posmarowaniu odczuwa się ulgę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 26, 2015 na zajady bardzo skuteczna jest maść cynkowa lub tribiotic. Dodatkowo usta warto smarować maściami bogatymi w witaminę a+e oraz ją łykać. Więcej domowych sposobów znajdziecie na: http://przyczyny-objawy-leczenie.pl/zajady-leczyc-zajady-kacikach-ust/ Mam nadzieję, że i wam pomogą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2016 U mnie robią się zajady zawsze po odstawieniu zwykłego chleba - wystarczą 2 dni. I tak samo mi przechodzą po jego zjedzeniu (1 dzień po). Czyli prawdopodobnie brak witaminy (w drożdżach?). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mgr Kamila Drozd 1 Napisano Luty 9, 2016 Metody leczenia zajadów można znaleźć pod linkiem: https://portal.abczdrowie.pl/zajady Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 10, 2016 Mnie pomogła dieta zasadowa, zajady przeważnie tworzą się z powodu zakwaszenia organizmu, tak było w moim przypadku. Gdy zaczęłam jadać bardziej zasadowo przestałam mieć zajady. Korzystałam z bloga: http://przygoda-z-dieta-zasadowa.blog.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alka_ 0 Napisano Luty 10, 2016 też szukam idealnego sposobu na zajady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 10, 2016 Jeżeli zajady nie ustępują pomimo przyjmowania suplementów diety albo zmiany diety to idź jak najszybciej do lekarza bo może to być zagrożeniem zdrowia. Natomiast obok witamin i innych wspomagaczy jest problem z bólem skóry naokoło zajadow. Nie zawsze skuteczny jest tłusty krem albo pimadka. W wypadku gdy chciałbym sobie nawilzyc skórę i działać przeciwko bólu kup krem znieczulający z www.naporost.pl i zastosuje go w chwili gdy będzie najwiekszy ból i podrażnienie. Polecam Ci go bo sama sprawdziła i stosowała do zabiegu kosmetycznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 10, 2016 Witamina B12 i smarowanie kącików ust maścią z witaminą A. Mi pomagało plus zmiana diety - wzbogacić produktami z dużą zawartością witamin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KatarzynaHemoglobina Napisano Marzec 8, 2016 Od dwóch miesięcy to sporo, pewnie masz za mało witamin w diecie. Ja osobiście polecam bardzo firmę Pharma Labolatories inp LIPS sztyft. Cenowo naprawdę tanio, a co do skuteczności to jest lepiej niż by się można było spodziewać. Szybko przynosi ulgę, pewnie dzięki naturalnym składnikom. Polecam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosiak88 Napisano Marzec 15, 2017 z domowych sposobów to czosnek, miód czy np. drożdze, ale daje ci tu artykul ktory mam nadzieje ci pomoze https://adamed.expert/zajady-na-ustach-jak-im-zapobiegac-i-leczyc/ lepiej domowymi sposobami sie leczyc niz wydawac kase na leki ktore i tak nie pomagaja ale to moje zdanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kvoria7 Napisano Marzec 23, 2017 żelazo jest dobre na zajady, a wlasnie na Adamed Expert pisali, ze najlepiej przyjmowac je razem z witamina c to wtedy jest lepiej przyswajane wiedzieliscie o tym? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 26, 2017 Zdjęcia zajadów http://www.bolimnie.com/choroba/zajady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2018 Każdemu kto boryka się z zjada i proponuję udać się do swojego lekarza po maść Bactroban 20mg/g,też miałem ten problem, od tygodnia używam rano i wieczorem i znikły jak ręką odjął, a miałem z tym nie lada problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach