Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaprys13

Kredyt na zamianę mieszkania kwaterunkowego/komunalnego

Polecane posty

Zamieniam mieszkanie kwaterunkowe/komunalne na większe. Wiąże się to oczywiście z kosztami. I to właśnie jest problem. Ponieważ rozliczenie następuje nieformalnie - między stronami - nie ma na to aktu notarialnego, aktu własności. Oczywiście są jeszcze koszty mebli i remontu.Bez takiego dokumentu nie mogę zaciągnąć w banku kredytu hipotecznego lub typowego mieszkaniowego. Szukam banku, który pozyczy mi 38 tys. na 10 lat. Gdyby nie brak aktu własności - nie byłoby problemu, bo posiadam zdolność kredytową. Poprostu banki nie przewiduję obsługi klientów mieszkających w lokalach wynajmowanych od gminy. Oferty banków są skierowane tylko do właścicieli (lub prawie). Dla takićh lokatorów jak ja jest tylko kredyt konsumpcyjny - mała kwota i krótki okres spłaty. Czy ktoś z Was posiada wiedzę o szerszej ofercie banków lub załatwił podobną sprawę znajdując się w takiej sytuacji?

Gość Jeżeli masz
zdolność kredytową, to z otrzymaniem kredytu nie bedziesz miała zadnego problemu :-D, wystarczy iść do banku, na pewno nikt tego za ciebie nie zrobi :-D

W paru bankach byłąm, do paru dzwoniłm. Problem jak pisałam polega na tym, że banki dają kredyty hipoteczne czy mieszkaniowe. Ja natomiast ze względów formalnych mogę ubiegać się tylko o konsumpcyjny. I tu jest problem, bo tego typu kredyty są mniejszej wysokośści i na krótko

Gość Wybacz ale
nie rozumiem Zamieniasz mieszkanie kwaterunkowe na większe i potrzebujesz 38 tys. zł. A co ma tyle kosztować, transport mebli i pomalowanie ścian w nowym mieszkaniu ? Ściemniasz moim zdaniem

Gość Barnaba
wiesz co kredyt hipoteczny mozesz dostac jak masz wykupiony lokal bądź inną nieruchomośc i masz uzytkowanie wieczyste gruntu, w innym wypadku ciężko bedzie ci dostac kredyt hipoteczny, a wręcz powiem wprost, jest to niemozliwe

Gość Pewnie kombinatorka

Gość Ja pracuję w banku
O co tobie konkretnie chodzi ?

Postaram się jeszcze raz wyjaśnić o co mi chodzi i na co taka kwota. Chodzi o zamianę mieszkania - z kawalerki na 2 pokoje. Oba mieszkania są kwaterunkowe, więc nie dysponuję tytuem własnoći. Mamumowę z Gminą - umona na najem lokalu kwaterunkowego - komunalnego. Tak jak to kiedyś trzeba było zapisać się na mieszkanie i można było liczyć na to, że dzieci dostaną dach nad głową. Takie zamiany są związane z kosztami - osoba, która oddaje większe bierze dopłatę. No rynku - nawet przez agencje, która zajmuje się takimi zamianami jest ustalona cena ok. 2 tys. za metr różnicy (jeśli ta sama dzielnica i taki sam standard). Czasem dochodzi spłata zadłużenia w opłatach czynszowych i innych. Dlatego właśnie kwota jest taka duża: rozliczenie z drugą stroną + odnowienie i zakup mebli. Wzięcie takiej sumy na 3 lata to finansowe samobójstwo. Poza tym niewiele banków ma w swojej ofercie kredyt konsumpcyjny w takiej wysokości. I właśnie o te oferty banków mi chodzi. Proszę nie wyciągać pochopnych wniosków, nie nazywać mnie kombinatorką, bo nikogo nie wciągam w ciemne interesy i nie nakłaniam do szemranych inwestycji. Na dobrą sprawę nie ważne komu i na co potrzebna kasa, bo poprostu poprosiłam o informacje na temat ofert kredytowaych banków.

Gość Jeżeli to jest
mieszkanie kwaterunkowe komunalne, a nie wLasnościowe to nie ma sensu na dawanie takiej dużej kwoty komuś odstepnego to wg mnie wyrzucenie pieniędzy w błoto i nie daj sie wpuscic w maliny :-D, inna sytuacja jest przy mieszkaniu własnościowym. 2 tys. za metr kw. to mozna dac przy mieszkaniu własnościowym a nie kwaterunkowym, komus cos sie pomyliło i ma chyba nierowno pod sufitem :-D

Gość MarcinK.1981
Szanowni Państwo, Nazywam się Marcin Kaczmarski i jestem partnerem firmy eBROKER. Jeżeli PILNIE potrzebuje Pan/Pani kredytu/chwilówki/AC/OC/ to zapraszam do odwiedzenia poniższej strony. Znajdą tam Państwo kalkulator który pozwoli przeliczyć raty kredytu/pożyczki. Proszę wpisać IMIĘ/NUMER TELEFONU a My oddzwonimy. Nasz konsultant wybierze dla Państwa najlepszy i najtańszy kredyt. Przedstawiam Państwu część najtańszej oferty spośród 40 BANKÓW. Kredyt 120 tys.zł --------- rata 1 789 zł/mc Kredyt 20 tys.zł --------- rata 298 zł/mc Kredyt 70 tys.zł ----------- rata 1 044 zł/mc Kredyt 10 tys.zł ----------rata 149 zł/mc Kredyt 50 tys.zł ------------ rata 746 zł/mc Kredyt 2 tys.zł ----------- rata 30zł/mc (500 złoty na drobne wydatki już za 14 zł/mc.) Nasza oferta obejmuje 40 banków. Dla Ciebie wyszukujemy codziennie najtańsze rozwiązania. Działamy i dzwonimy szybko i perfekcyjnie dobieramy ofertę do INDYWIDUALNYCH zarobków i możliwości. Ty nic nie tracisz gdyż to my dzwonimy do Państwa. OFERTA : - KREDYTY - INWESTYCJE/LOKATY - UBEZPIECZENIA - KONTA OSOBISTE/FIRMOWE - KREDYTY FIRMOWE - ODDŁUŻANIE Jeżeli są Państwo zdecydowani. Proszę odwiedzić poniższą stronę i zostawić dane : imię i numer telefonu. http://nieprzeplacaj.ebrokerpartner.pl/kredyty,gotowkowe,super-oferta Pozdrawiam Marcin Kaczmarski (eBROKER)