Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corry

GASTROSKOPIA jeszcze raz

Polecane posty

Gość corry

czy jest ktos z poprzedniego topicu o gastro.odezwijcie sie

Gość corry
pouciekaliscie juz wszyscy?nikt mi nie odpowie????????

Ja go tylko czytałam, ale sie nie wypowiadalam, jednak mialam pare miesiecy temu to badanie i mam mame pielegniarke, wiec troszke sie znam. Moze moge Ci jakos pomoc? Tylko w czym rzecz?:)

Gość corry
chodzi o to ze czesto mnie pobolewa zoladek ,rano wstaje z pieczeniem w gardle icaly czas mam taki niesmak i gorycz w ustach co to moze byc?

Gość corry
lekarz dal mi leki oslonowe na zoladek i radzil isc na gastro.moze by tak dac sie uspic,nie lepiej?

To jest zgaga, swiadczy to o tym, ze mozesz miec klopoty z dodomykaniem sie \"klapki\" tzw. wpustu do zoladka. Wtedy, jak chodzisz, skaczesz, albo wlasnie lezysz kwas z zoladka przedostaje Ci sie do przelyku, tak coraz wyzej, ze nawet moze Ci sie cofac do jamy ustnej, co jest bardzo nieprzyjemne, bo poprostu pali. Przy takim odbijaniu najczesciej jest to refluks zoladkowy, poczytaj w necie wiecej. Ale tak, jak pisze wczesniej, to moze byc tylko niedomoga tej klapki. A taki kwas dziala bardzo drazniaco na sluzowke przelyku, co moze spowodowac stan zapalny. Idz koniecznie do lekarza. Ty juz mialas do badanie robione? Ile masz w ogole latek, jesli moge spytac?:) Lekarz daci Ci tylko kuracje farmakologiczna i wszystkie objawy ustąpią. Aha i zerknij jeszcze, czy ta zgaga nie pojawia sie wtedy, jak poprzedniego dnia zjesz cos ostrego, albo nabiał.

Idz na gastro!:) To wszystkie problemy rozwiaze. Nie masz pojecia, jak ja sie balam, ale wszytsko szybko poszlo:) Jest nieprzyjemne, ale nie boli, to jest roznica, ja jestem bardzo strachliwa, nie masz pojecia, jak sie balam. Ale przezylam. Nie usypiaj sie, nie ma sensu, jak rurke wkładają od drugiej strony, to wtedy to jest uzytyczne, ale nie teraz;) Zapewniam Ci, ze gdybym musiala miec to badanie jeszcze raz, to bym poszla.

Gość corry
mam 36 lat i jestem po przejsciach.ale dlaczego ta gorycz to mnie zastanawia.moze to cos z woreczkiem?kurcze,ale mam z tym klopot.

Po przejsciach? Cos z zaladkiem juz mialas? Naprawde sie nie boj tego badania. Bedzie dobrze. A wiele sie wyjasni, juz ie bedziesz nocami gdybac i bac sie co to jest. Wydaje mi sie, ze z woreczka to to nie jest, bo mialabys problem z zólcia. Ale jesli martwisz sie wątrobą, zrob badania typu bilurbina i inne wątrobowe z krwi, jak beda podwyzszone, znaczy, ze cos jest nie tak. A to co piszesz, na 99% uwazam, ze to zgaga.

Gość corry
nie po przejsciach z zoladkiem tylko ogolnych,zyciowych.jestem po rozwodzie ,mieszkam we wloszech z 2 mezem i w ogole to jestem klebek nerwow.bardzo brak mi POLSKI

Aha, przepraszam, mam nadzieje, ze Cie nie uraziłam. Nie chcialam. Naprawde przepraszam. Rozumiem Cie doskonale, sama mam duze problemy z nerwami. Wszystkim bardzo sie przejmuje. U mnie problemy z brzuchem sa wlasnie w skutek nerwow. Ja mysle, ze powinnas w 100% wybrac sie na to badanie, wziac przepisane leki i pobrac cos na wyciszenie. Nie lecz objawow, tylko lecz powody, rozumiesz:) Na pewno wszytsko bedzie dobrze:)

Gość corry
jestes super babka,dziekuje ci.

Nie ma sprawy:) Trzymaj sie! Bedzie dobrze! Wez sie za siebie i marsz na to badanie, ja zyje:) A moja babcia bada sie w ten sposob raz w miesiacu:) Pozdrawiam! Marta

Gość corry
jeszcze sie uslyszymy,mam nadzieje,ciao