Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębulka

czyszczenie zębów, kamień itd.

Polecane posty

Gość zębulka

słuchajcie byłam dziś u zębologa i powiedział ze dobrze by było zrobić oczyszczenie zębów - ja na to oki bo w sumie nie drogo i nie boli -no wiec sie zgodziłam! Kurcze gdy byłam w rejestracji zapłacić za wizyte zobaczyłam 300zł aaaaaa myślałam ze na 100zł się skończy a tu taki szok O_o dostałam rachunek było tam coś o usuwaniu złogów ultradzwiękiem i piaskowanie zębów i lakierowanie fluorem KURCZE a ja przyszłam na zwyczajną kontrole zębólców! No ale cóż mój błąd ze nie zapytałam ile to będzie kosztować, teraz musiałam juz zapłacić.... Spotkałyscie się z czymś podobnym?

Gość use
A zadowolona jestes z efektu?

Boshe to Ty chyba w Ameryce byłaś u dentysty? :) wiem, ze usuwanie kamienia kosztuje koło 100 zł góra. Nie wiem dokładnie bo ja robię co pół roku u kuzynki. I nie ultradźwiękami bo nie mam tyle. Chyba troche zdarli z Ciebie. Chociaż może ta metoda taka droga. Nie mam pojęcia.

Gość zębulka
hm no ja tez byłam w szoku jak dowiedziałam sie o cenie zabiegu.. Akle wiecie gdyby to był jakiś exluzywny salon w centrum jakis enelmed itd. a to zwykła osiedlówa!!! trwało to ponad 2 godziny! a później w jakiś takich ochraniaczach na zęby siedziałam z fluorem.... Ale i tak wydaje mi się ze to strasznie dużo kasy! czy jestem zadowolona?hm....mam wrażenie że mam jakieś dziury między zębami :D napewno fajna sprawa bo ząbki jakieś takie jakby wypolerowane mimo iż mam zdrowe bardzo białe kły ale no tyyyle kasy?!?!?! kurcze

Gość usuwanie kamienia
jest na kasę chorych, czyli można zrobić za darmo. Piaskowanie to 100 max. Lepiej się dowiadywać zanim się cos zrobi :)

Gość use
Ja miałam zdejmowany kamień w tradycyjny sposób, nic przyjemnego :O A poza tym mam wrażenie, że stomatolog nie zrobił tego dokładnie (chociaz nie miałam dużo). U mnie osiedlowy stomatolog też jest dość drogi. Za leczenie zęba zapłaciłam ponad 400 zł. :O:O:O Czy piaskowanie jest bezpieczne dla szkliwa??

Gość zębulka
oł kurcze leczenie 400zł huuuuh ide po świetach na leczenie - prawdopodobnie borowanko ale wcześniej zapytam sie ile będą za to chcieć kasiorki ;-/ ahh te zębulce...a niby je szorujemy :D