Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samoddzielna mama

ODEBRANIE praw rodzicielskich, CO I JAK ! piszcie !

Polecane posty

Gość samoddzielna mama

przedstawie po krócce sytuacje, zaszłam w ciaze w kwietniu rok temu, byłam jeszcze z moim facetem do 4 miesiaca ciazy, potem cos zaczelo sie psuc, on sie zmienil, ja juz nie wytrzymywalam i odeszlam od niego, przez ten czas on sie nie odzywal, nie proponowal pomocy, nic, o wszystko musialam sama zadbac, a w sumie z moimi rodzicami, bo stracilam prace (mam 21 lat). W styczniu urodzilam dziecko, on nawet niezadzwonil zeby sie dowiedziec czy juz po porodzie czy nie, nic, zero odzewu, nie przyjechal do dziecka, nie spytal czy cos potrzebuje, olał sprawe, do dzis sie nieodzywa, aha dodam ze wystapilam o alimenty i w lutym byla rozprawa, przyznali mi 250 zl. Nawet na rozprawie byl zimny i obojety. teraz sedno sprawy, chce mu odebrac prawa rodzicielskie, prosze was o odpisanie mi na pytania a nie pouczanie mnie, bo ja sama najlepiej wiem jak jest, i ten czlowiek nie zasluguje na kontakt z malcem, na to zeby miec do niego jakies prawa. Niechce naprzyklad zeby za 3 lata przyszedl i udawal dobrego ojca, po tym jak nas krzywdzi teraz i wogole ma to w dupie, zlacha daje alimenty. Moje pytania: 1. odbierajac prawa rodzicielskie, co konkretnie mu odbieram ? 2. czy jeli odbiore mu prawa, on moze za jakis czas znów sie o nie ubiegac? 3. jak to zrobic zeby było dobrze, zeby mu odebrali prawa, zebym wygrala, jak sie przygotowac 4. o co sedzia wypytuje na rozprawie wiem ze potrzebni sa swiadkowie, znaczy dobrze by bylo zeby byli ale niestety takich chyba niema, poza moja mama która zna sytuacje od poczatku, moimi kolezankami którym to opowiadałam w sumie nikt nas osobiscie nie obserwowal, to sie dziala tylko miedzy nami prosze o nie zasmiecanie tego postu, jak cos was drazni w tym omincie. I nie wtracajcie sie w sprawy typu, dziecko musi miec ojac, robisz dziecku krzywde itd. nieprosze o wnikanie w moje zycie miedzy nim a mna prosze o odpowiedzi na pytania. wszystkim z góry dziekuje

Gość cośnabazgrze
masz duże szanse aby odebrac mu prawa rodzicielskie, powód jaden i najważniejszy: kompletny brak zainteresowania dzieckiem nie napisałas czy płaci te alimenty, jeżeli nie to masz kolejny powód odebranie praw rodzicielskich pozbawia go mozliwosci decydowania o losach dziecka a w przyszłości gdyby żądał alimentów na siebie od tego dziecka, to nie będzie miał do tego prawa na świadków jak najbardziej mozesz powołać rodzinę, bo omi najlepiej wiedzą jaka jest prawda on ma prawo domagać się przywrócenia praw ale musi mieć do tego podstawy w sądzie mówic prawde i tyle

Gość własnie
ciciałam podac te linki :)