Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarele morele

kto bral z Was gynalgin ??

Polecane posty

Gość niooooohalec
Siems!!! :)) Przeczytałam wszytskie posty, i powiem tak. Ja biore ten lek od 5 dni. Aplikacja-zalezy od dnia-czasami rewelacja xDDD trzeba dobrze nacelowac... szczerze to nie wiem czy mi to cos pomogło, czy nie. Bo to wszytsko bylo przez to, gdy przy pierwszej wizycie u gionekologa, strasznie bolało... (wspolzylam juz) i Pani ginekolog przepisala mi to. Dziś miałam lekki problemik. Gdyz nie mogłam włożyc sobie tabletki, gdy ja wyciągnęłam, zobaczyłam na niej krew, przestraszyłam się, ona sie troskzę rozpuściła i ja wyjebałam za przeproszeniem :P No i tylko 4 mi zostały :P i nie wiem co robic xD czy iść kupić drugie opakowanie?? w sumie dla jednej tabletki...??

Gość zdrowitka
A TO BEZ RECEPTY TEZ MOZNA DOSTAC?

Gość groszek 666
witam serdecznie, wczoraj pani ginekolog również przepisała mi Gynalgin oraz Clotrimazolum w kremie. Powodem najprawdopodniej jest grzybica pochwy. Od dzisiaj zaczynam je brać, więc zobacze, jak to działa :D na szczęście Gynalginu jest tylko 10 tabsów. Gynalgin wydaje się z przepisu lekarza, a Clotrimazolum z tego co wiem to raczej nie ;]

Gość Luuna
a ja wlasnie wzielam pierwsza tablete i przez Was sie boje :PP pewnie jak zawsze se cos uroje i rano bede umierac xD hahaha powiem Wam co i jak ( dodam, ze generalnie jestem wrazliwa i duzo rzeczy mnie uczula :PP ) xD

Gość szarusia
powiem tak: bralam klotrimazol 3 miesiace temu bo mialam straszne swedzenie ... tam ... poszlam i poprosilam aptekarke o to bo mialam sie rozdrapac!! wczoraj bylam prywatnie u ginekologa ( z kasy trzeba czekac miesiac lub dluzej ) nie moglam czekac bo znowu mnie strasznie swedziało i dala mi gynalgin bo mam stan zapalny a ponadto wykryła u mnie nadzerke!! od 3 i pol roku mam faceta ( od 3 miechow jestesmy zareczeni) i jest moim pierwszym i ja jego tez wiec zastanawiam sie z kad to zapalenie?? ale wracajac do tematu gynalginu: aplikacja ... nawet ok dzialanie ... zobaczymy jak skoncze opakowanie ale ... po aplikacji oraz dzisiaj rano nic nie swedzialo i nie szczypalo wiec chyba ok. dam znacc po 10 tabletce pozdrawiam

Gość Dziewczyna20
ja stosowalam clotrimazolum w kremie jak i w globulkach( w trakcie przyjmowania globulek odczuwalam straszne pieczenie ale po kilku aplikacjach te swedzenie minelo) lekarz takze przepisal mi gynalgin(nie wiem dlaczego dziewczyny macie problem z wlozeniem globulki, to podobnie jak z tamponem, ja z tym problemu nie mam)aaa i te infekcje mi powracaja, nie wiem dlaczego. jest to dla mnie straszny dyskomfort no ale wtedy uzywam clotrimazolum w kremie, po paru dniach przechodzi. nie wiem, moze od tego ze biore tabletki antykoncepcyjne i jestem tam bardziej sucha to stad te rozne zapalenia?pozdrawiam was, papap

Gość facett1
hej a ja mam inne pytanie czy slyszalyscie powiazaniach miedzy gynalginem a grzybica u partnera. oturz niedawno dowiedzialem sie ze gynalgin przyjmowany przez moja partnerke podzialal na moja flore bakteryjna w taki sposob ze dostalem grzybicy zoledzi:/ ciekawe jest to ze pani ginekolog nie raczyla nas uprzedzic o takiej ewentualnosci. a my nawet o tym nie pomyslelismy bo wspulrzyc zaczelismy jakis tydzien po ostatniej globulce//;/ pisze tak tylko zeby poinformowac o takich ewentualnosciach, i moze uratowac sprzety waszych partnerow. pozdrawiam.

Gość orange-orange
i po takim czasie dostales???? musiales miec wczesniej

Gość facett1
nie mialem wczesniej na bank. zreszta nigdy w calym swoim zyciu nie mialem zadnych tego typu problemow. a co do innych zrudel tego to wykluczylismy z dziewczyna wszystkie. nie wiem czy zrobi roznice jak powiem ze moze bylo to tylko 5 dni a nie tydzien ale dokladnie nie pamietam.

Gość nie pomogła
ja zaczęłam brac jakies 2 tygodnie temu gynalgi poniewaz bardzo bolał mnie brzuch. lekarz stwierdził ze mam jakies bakterie. na poczatku stosowania to lekarstwo chyba mi pomagało bo ból ustepował. jednak ja zawsze przed okresem mam bóle brzucha wiec nie wiedziałam z czego ten ból.Nie wziełam z opakowania 2 tabletek gdyz dostałam okres a teraz jestem po okresie i znów boli mnie brzuch. jutro ide do gina.

Gość szarusia
Witam was ponownie skonczylam gynalgin i od chwili gdy go nie biore wszystko mnie zwedzi!! musze uzywac clotrimazol w masci i to mi pomaga!! jutro ide do gina na kontrole i cytologie bo mam nadzeke) i strasznie sie boje co z tego wyjdzie!!

Witam!Mam nadzieje ze mi ktoś pomoże byłam dziś u ginekologa po odbiór cytologi mam 2 stopień -czyli odczyn zapalny.Pani doktor przepisała mi gynalgin i lactovaginal.I mam problem bo nie pamiętam jak mam to stosować.Czy może ktoś wie?razem czy osobno i kiedy.I mam jeszcze jeden problem bo czekam na miesiączkę i nie wiem czy mam zacząć je brać czy poczekać i zacząć brać po miesiączce.Czy biorąc to mogę współżyć?Czy to ze mam stan zapalny to moja wina ?Bardzo uważnie dbam o higienę intymna...Czy wina partnera?Pozdrawiam!

Gość szarusia
hmmm gynalgin sie bierze raz na dzien ... na noc!! lactovaginalu nie bralam, ale mam klopot bo mialam 11,06 dostac okres i nadal go niemam!! martwie sie w weekend wspolzylam z nazeczonym .. ale uzylismy prezerwatywy wiec ciaza odpada!! moim zdaniem to ten gynalgin... dziwne zdaza sie ze mi sie spoznia ale hmmm bez przesady... a ponadto nadal mnie swedzi wszystko!! ten gynalgin jest uczuleniowy!!

Dziekuje za tak szybka odpiwedz:)Juz sie boje jak jest uczuleniowy:(niby lepiej jest nie współżyć podczas przyjmowania tych tabletek ale nie dam rady:Pa co do spóźnienia to nie wem ale podejrzewam ze to moze byc wina tych dziwnych tabletek...lekarka kazala mi jeszcze przyjsc po miesiaczce na kontrolne badania.

Gość szarusia
natalieee ... podczas brania tabletek sie wstrzymalismy ze wspolzyciem!! natalieee, uwazaj bo te tabletki moga powodowac pekanie prezerwatyw!! ja nadal na okres czekam :/ wkurza mnie to!! pozdrawiam

Gość greens
Kurcze dziewczyny...ja tez niedawno skonczyłam brac Gynalgin i...też nie mam miesiączki:( Też czekam na nią jak na zbawienie i nic..Ani brzuch mnie nie boli:(dawniej przed okresem bolał mnie a teraz kurcze nic na to nie wskazuje zebym miala okres dostac!! pomóżcie!! A współzyłam jakieś 1,5 miesiąca temu więc to chyba niemozliwe żebym...bo miesiac temu okres miałam...

ja biore 8 dzien....w niedziele odkeljilam plastre antykoncepcyjny bo wyszlo mi jakies uczulenie bralam gynalgin i wczoraj dostalam okres....:(nie wiem co robic:(a jeszcze mam jedno opakowanie innych tabletek a po okresie mialam isc na badanie wiec juz nie wiem kompletnie....

Gość szarusia
ja dostalam okres tydzien za pozno!! wiec przy tych tabletkach to wszystko jet mozliwe

dziewczyny, koniecznie przeczytajcie artykuł , który na poprzedniej stronie poleca uułaa u mnie też lekarz gołym okiem zdiagnozował nadżerkę, na szczęście nie doszło do ani wypalania ani zamrażania , bo poszłam prywatnie do gina i okazało sie po kolposkopii , że to tylko stan zapalmy szyjki macicy] tak jak pisze w tym artykule lekarz nadżerkę można zdiagnozować tylko przeprowadzając jednocześnie kolposkopię i cytologię nie dajcie sie zrobić w balona ostatnio ja też brałam gynalgin, ale na zapalenie przydatków po zabiegu abrazji, nie miałam z nim żadnych problemów a tak poza tym : na ulotce dołączonej do leku znajdziecie zawsze sposób aplikacji, chyba ,ze lekarz zaleci inaczej. czy to tak trudno pojąc?

Gość nasti_22
Jestem w trakcie brania gynalginu, a raczej w przerwie bo wczoraj dostałam miesiączki. Muszę stwierdzić że dziwnie się po tych tabletkach czuję... Często sikam,jestem senna i wogóle jakaś apatyczna. Cxy ktoś miał podobne objawy???

Gynalgin należy brac najlepiej po skonczonej miesiączce,nie zaczynać jak masz dostac za trzy ,cztery dni. Mnie pani doktor zalecila brać przez 10 dni rano i wieczorem. Nic mnie nie swędzi(w ulotce pisze ,ze mogą wystepować takie objawy) Co do infekcji to uwazam ,ze może też dojśc z nadmiernego dbania o higienę. Zbyt częste podmywanie sie i to mydłem najczęsciej. Zbyt intensywna depilacja(pozbawienie sie naturalnej ochrony) Dobrze też jest jeżeli juz jakieś swędzenie występuje podmywać sie zaparem z rumianku. Pozdrawiam i zdrowia życze;)

Gość Zuzanna Alina
Ja właśnie kończę leczenie ale gynazolem. Leczenie trwało 4 dni a tak na prade to 1 dzien, bo się wkłada ten krem do środka za pomocą aplikatora który jest w opakowaniu i już. I w ulotce jest napisane, że on się uwalnia przez 4 dni. Nie było tak źle z tym leczeniem.

Gość Gynalginobiorczyni
Ja brałam Gynalgin przez 10 dni i pomógł mi bez żadnych skutków ubocznych. Mam pytanie...Kwaśne środowisko w pochwie nie sprzyja rozwojowi mikrobów. Zapewne przyjmowanie Gynlaginu powoduje "zakwaszenie" pochwy, które stanie się zabójcze dla bakterii itp.... ale czy też plemnikobójcze?

Gość Aleksa 89
Czym się rózni Gynalgin od Gynazolu? Bo ja dostałam Gynazol, ale to jest krem i bierze się go tylko raz, a nie np. 10 dni. Nie wiem jak ze skutecznością. Dopiero wieczorem zaaplikuję po kąpieli. Ile kosztuje Gynalgin?

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
mam pytanko dotyczace tabletek dopochwowych np gynalign .... wzielam ja przed spaniem a na drugi dzien ok poludnia z pochywy wydostawal sie jakby ten lek i czasteczki tej tabletki zreszta bylo czuc zapach tej tabletki to tak ma byc?? czy w sumie powinnmo byc sucho zadnych sladow prosze o odp pozdro

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
czy na drugi dzien poo tabletce dopochwowej ma byc sucho czy jak wydostaja sie czastki tabletki i czuc jej won to cos jest nie tak prosze odp pozdro:)

Gość Nelunia123
Byłam dziś odebrac wynik cytologi wyszła grupa II przepisała mi Gynalgin i Floragyn- globulki dopochwowe kazała to przyjąc i po 3 miesiaczkach zgłosić sie do nije na cytologie. Jak nam zazyważ te leki oba na raz? Czy najpierw jeden a poten drugi? I chyba zaczne je przyjmowac od następnego poniedziałku bo teraz wyjeżdzam i nie chciałbym sie martwić o leki. Pozdrawiam

Gość Nelunia123
zapomiałam dodać że stosuje jeszcze do tego plastry Evra. Jka myślicie zmijesza to ich skuteczność?